Selamlar arkadaslar
Mumkun olan en az sekeri kullanarak yaptigim yeni tarifimi sizlere anlatmaya geldim
Yarisma bahane tarif sahane
Tarifimde kullandigim su bardagimin olcusu 200ml’dir.
Malzemeler
1 su bardagindan 2 parmak eksik toz seker
2 tatli kasigi hurma kremasi
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi bugday nisastasi
1 yumurtanin sarisi
90gr labne peyniri
Susleme icin; kakao ve buzlukta dondurulmus frenk uzumu
Yapilisina gecelim:
Celik mini tencere icine 1 su bardagindan 2 parmak eksik sekeri koyup kisik ateste eritiyorum.
Eki Görüntüle 2119241
Seker bir sure sonra aynen gordugunuz kahverengi sekli aliyor
Eki Görüntüle 2119243
Ara ara karistiriyorum ve seker iyice eriyip kahverengilik yogunlasinca atesten aliyorum
Eki Görüntüle 2119244
Karamelimiz hazir. Tatlidaki en yuksek oranli seker burada bulunuyor arkadaslar,ben seker sevmedigimden bu miktardan fazlasini kullanmiyorum ama sizin damak tadiniza kalmis isterseniz daha fazla seker kullanabilirsiniz.
Atesten aldigim karamelin icerisine her tatlida kullanmak uzere rondoda cekerek hazirladigim ve strec filme sararak buzdolabinda beklettigim hurma kremasindan 2 tatli kasigi koyuyorum.
Eki Görüntüle 2119245
Eki Görüntüle 2119246
Bir sure daha ocagin alti kapali sekilde karistiriyorum ve tamamen hurma eriyince servis kabinin icerisine bir miktar ayiriyorum. Ben bu asamada tek kisilik sunum kabi kullandim. Sunum kabina aldigimiz kismi mutlaka buzdolabinda sogutuyoruz.
Kalan hurmali karameli bir kenarda bekletiyorum.
Ayri bir karistirma kabinda 2 su bardagi sut icerisine 2 yemek kasigi bugday nisastasi, 90gr labne peyniri ve 1 yumurtanin sarisini alip karistirmaya basliyorum.
Normalde labne kullanmak yerine sut kremasi da kullaniliyor ama ben krema zararli oldugu icin labneyi tercih ediyorum hem daha az kalorili hem de daha az sekerli oluyor ve zararli yiyeceklerden kacinmis oluyorum.
Eki Görüntüle 2119248
Eki Görüntüle 2119250
Eki Görüntüle 2119251
Eki Görüntüle 2119252
Hazirladigimiz bu karisimini karamelli hurmanin icine dokuyorum ve yeniden ocak uzerinde pisirmeye basliyorum
Eki Görüntüle 2119254
Kaynamaya baslayinca karistirarak sogutuyorum ve oda sicakligina gelene kadar bekletiyorum. Bu bekleme asamalari biraz agir ilerlememize sebep oluyor ama inanin lezzetine deger
Oda sicakligina gelen karisimi,buzdolabinda iyice soguttugum karamelli hurma uzerine dokuyorum. Aynen su sekilde oluyor.
Eki Görüntüle 2119258
Iki rengin birbirine kesinlikle karismamasi lazim yoksa rezalet bir sonuc elde edilebilir ve maalesef labne kesilebiliyor bu nedenle dipteki kismin tamamen soguk, labneli kismin ise oda sicakliginda olmasi sart arkadaslar. Uzerine kakao eledim ve frenk uzumu ile servis yaptim. Rulokat ve surpriz yumurta tamamen dekor amaclidir
cocuklara yedirmiyoruz mumkunse
Eki Görüntüle 2119263
Ben kalan karisimi dondurma kalibina koyup buzlukta dondurdum ve onumuzdeki yaz icin evde yapilmis dondurma tarifim de oldu boylece
bence bu yaz cocuklarimiza hazir dondurma yerine bu tarifi yapabiliriz. Bu da surprizim olsun madem dedim ve paylastim.
Eki Görüntüle 2119273
Ve iste sunum
Eki Görüntüle 2119262
Eki Görüntüle 2119264
Eki Görüntüle 2119269
Eki Görüntüle 2119266
Afiyet olsun :)