Tatlı Tarifi Karamelli Hurma Tatlısı - Pınar Süt Sponsorluğunda

darkmore

Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
28 Kasım 2010
41.438
136.904
Selamlar arkadaslar
Mumkun olan en az sekeri kullanarak yaptigim yeni tarifimi sizlere anlatmaya geldim
Yarisma bahane tarif sahane

Tarifimde kullandigim su bardagimin olcusu 200ml’dir.
Malzemeler
1 su bardagindan 2 parmak eksik toz seker
2 tatli kasigi hurma kremasi
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi bugday nisastasi
1 yumurtanin sarisi
90gr labne peyniri

Susleme icin; kakao ve buzlukta dondurulmus frenk uzumu

Yapilisina gecelim:
Celik mini tencere icine 1 su bardagindan 2 parmak eksik sekeri koyup kisik ateste eritiyorum.

Seker bir sure sonra aynen gordugunuz kahverengi sekli aliyor

Ara ara karistiriyorum ve seker iyice eriyip kahverengilik yogunlasinca atesten aliyorum

Karamelimiz hazir. Tatlidaki en yuksek oranli seker burada bulunuyor arkadaslar,ben seker sevmedigimden bu miktardan fazlasini kullanmiyorum ama sizin damak tadiniza kalmis isterseniz daha fazla seker kullanabilirsiniz.

Atesten aldigim karamelin icerisine her tatlida kullanmak uzere rondoda cekerek hazirladigim ve strec filme sararak buzdolabinda beklettigim hurma kremasindan 2 tatli kasigi koyuyorum.

Bir sure daha ocagin alti kapali sekilde karistiriyorum ve tamamen hurma eriyince servis kabinin icerisine bir miktar ayiriyorum. Ben bu asamada tek kisilik sunum kabi kullandim. Sunum kabina aldigimiz kismi mutlaka buzdolabinda sogutuyoruz.

Kalan hurmali karameli bir kenarda bekletiyorum.

Ayri bir karistirma kabinda 2 su bardagi sut icerisine 2 yemek kasigi bugday nisastasi, 90gr labne peyniri ve 1 yumurtanin sarisini alip karistirmaya basliyorum.
Normalde labne kullanmak yerine sut kremasi da kullaniliyor ama ben krema zararli oldugu icin labneyi tercih ediyorum hem daha az kalorili hem de daha az sekerli oluyor ve zararli yiyeceklerden kacinmis oluyorum.

Hazirladigimiz bu karisimini karamelli hurmanin icine dokuyorum ve yeniden ocak uzerinde pisirmeye basliyorum

Kaynamaya baslayinca karistirarak sogutuyorum ve oda sicakligina gelene kadar bekletiyorum. Bu bekleme asamalari biraz agir ilerlememize sebep oluyor ama inanin lezzetine deger

Oda sicakligina gelen karisimi,buzdolabinda iyice soguttugum karamelli hurma uzerine dokuyorum. Aynen su sekilde oluyor.

Iki rengin birbirine kesinlikle karismamasi lazim yoksa rezalet bir sonuc elde edilebilir ve maalesef labne kesilebiliyor bu nedenle dipteki kismin tamamen soguk, labneli kismin ise oda sicakliginda olmasi sart arkadaslar. Uzerine kakao eledim ve frenk uzumu ile servis yaptim. Rulokat ve surpriz yumurta tamamen dekor amaclidir cocuklara yedirmiyoruz mumkunse

Ben kalan karisimi dondurma kalibina koyup buzlukta dondurdum ve onumuzdeki yaz icin evde yapilmis dondurma tarifim de oldu boylece bence bu yaz cocuklarimiza hazir dondurma yerine bu tarifi yapabiliriz. Bu da surprizim olsun madem dedim ve paylastim.

Ve iste sunum

Afiyet olsun :)

Ellerine sağlık
Ben çok beğendim bu tarifi
Deneyeceğim umarım tutturabilirim :)
Başarılar

Ellerine emeğine sağlık canım başarılar dilerim

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor :)
Becerikli insan başka tabi, tarife şöyle bir baktım da daha karamel kısmında sınıfta kalırım :))

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor darkim başarılarrr

Off beee
Zalimsin Dark

Ellerine kollarına sağlık ennfessssss

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor :)
Becerikli insan başka tabi, tarife şöyle bir baktım da daha karamel kısmında sınıfta kalırım :))
Cok tesekkur ederim
Yok yok kalmazsin sadece evdeki cocuklardan yakayi siyirip zaman ayirmak lazim eminim sen yapsan daha guzel olur

Off beee
Zalimsin Dark

Ellerine kollarına sağlık ennfessssss
Sabahin korunde hemi hahahah valla gece yuklerken aklima geldi simdi bu sabah sabah onaylanir diye
Cok tesekkur ederim geldigin icin ciceem

Reactions: H E
Sabahin korunde hemi hahahah valla gece yuklerken aklima geldi simdi bu sabah sabah onaylanir diye
Cok tesekkur ederim geldigin icin ciceem
Bide özel dönemlerımdeyım . Girmez olaydım
Şimdi çıkıyorum ve yarın tatlımı yapıp yıyene kadar buralara uğramıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…