merhaba arkadaşlar;
burada çeyizimden atmak istediklerim diye bir başlık var 27 sayfa falan. okursanız kafanızda her şey oturur. benim hiçbir fikrim yoktu, şimdi ne iyidir değildir biliyorum az çok. ben çeyiz seti almıyorum, çünkü her markanın iyi-kötü olduğu noktalar var. atıyorum korkmaz, hisar, jumbo, aryıldız'ın çelik ürünleri iyi, kütahya'nın porseleni iyi. ayrı ayrı alınca da çok acayip bir fiyat çıkmıyor ortaya korkmayın. ben her şeyin en iyisi dediklerini alıcam ve taş çatlasa 2300 liraya denk gelecek. (düdüklü tencere de alırsam)
yemek takımım kütahyadan
kahvaltı takımıma karar vermedim ama karaca alabilirim.
çkb takımım aryıldız, günlük çkb nehir.
çelik tencerelerim tefalden
seramiklerim monetadan
küçük-büyük çaydanlık, cezve takımı, bıçak seti korkmaz
düdüklü tencere alırsam fissler olacak.
su takımı almıyorum, onun yerine beğendiğim bir modelin çay ve meşrubat bardaklarını ve kadehlerini alıcam 12şer adet. real'den alıyorum 84 lira'ya geliyor :) markası paşabahçe.
karaca, kütahya çkb takımlarından memnun olmayan insanlar var. karaca'nın tencere takımı kötü. erkek arkadaşımın kuzeni çeyiz setini almış, tencerelerin kulpları yanmıştı. porselen takımı dallı güllü bir şeydi ama desenleri hiç silinmemişti.
yengemin 3-4 tane kütahya yemek takımı var hiçbir silinme yok, çok güzeller. bir de hisar'dan kulpları renkli olan tencerelerden aldı, çeliği güzel ama kulpları soyuldu.
kuzenim jumbo çkb takımı aldı, evet çeliği güzel de çatalları yemeğe batmıyor, bıçakları yemeği kesmiyor :)
schafer'dan minik tencerelerimiz var, en küçük olanın içi karardı. tencereleri schafer olup küflendi diye şikayet yazanlar var.
umarım yardımcı olabilmişimdir :)