Mutfak Dekorasyonu Karaca mı? Schafer mi? Hisar mı? Korkmaz mı?

Şikayetlere baktığımız zaman en az şikayet alan Kütahya ( o da online alışveriş,kargo gecikmesi vs.sorunlar) en çok Karaca. ben her şeyi dikkate alarak porselenimi Kütahya aldım çok şık gözüküyor bakalım artık.

Çok araştırarak aldığım Hisar ürünlerinde sürekli problem yaşadım. Bursa Adiloğullarından aldığım Monaco serisinin ilk önce kulplardaki kırmızı boyalar attı. Bulaşık makinesi zarar görebilirdi. Boyada hata olduğunu söyleyip değiştirdiler. Değişim esnasında 1 tencere kayıp oldu.
Yeni takılan kulpların çoğu çatlak çıktı ve kırıldı kocam vida taktı kapaklara.
Cezveleri kullanmadan boyaları attı ve zaten hiç kullanışlı değildi.
Sahan setinin kupları çıktı bulaşık makinasından topladım.
Hat deyi aşan son nokta ise düdüklü tencere oldu. Toplasan 5 defa kullandım kapağının mekanizması bozuldu yemeğin suları etrafa taştı artık kapanmıyor Allah'tan patlamadı.
Haziran 2015 de evlendim 1,5 yıl doğru düzgün kullanamadan hepsi pert oldu. Siz siz olun kesinlikle almayın bir tomar para verdim, paranızı çöpe atmayın!

Merhaba canım yardımcı olabilirmiyor bilmiyorum ama şöyle başlayayım. Ben evleneli henüz 1 yıl oldu. Yeneyim yani :) dolayısıyla mutfağımda epey yeni:) aynı zamanda şu anda yapmakta olduğum işte daha önce çalıştığım sektörde hemen hemen bu alanla ilgiliydi :) daha önce bi süre çok bilindik bir mutfak ürünleri ve cam grubunda yönetici olarak çalıştım. Şu anda da malum forumdan belki görmüş olabilirsin tasarım atölyem var. Düğün tasarımcısıyım. Yani bu işlerden epey anlıyorum denilebilir.
Sanırım yeterli bir özgeçmiş oldu:)
Şöyle söyleyebilirim Karaca,emsan,hisar,schafer... Bahsettiğimiz porselen grubu ise hiç farketmez hepsi aynı. Çünkü artık porselen Türkiye'de üretilmiyor. ( üretiliyor diyen yalan söylüyor. Porselen yemek takımları kesinlikle artık Çin'de üretiliyor) zaten bu firmaların yetkilileri de asla Türkiye de üretiliyor gibi bir kelime kullanamazlar genel müdürlükler bu konuda onları ciddi şekilde uyarıyorlar. Kullanılan kelime genellikle şu şekilde: bu ürünler bizim standartlarımızda Çin'de bizim tarafımızdan üretiliyor:) bu nedenle kafana göre takıl çok para verme yani :) jumboya gelince bir hata yapıp da sakın alma derim eh artık onlarda çin de üretiyor:) yani hepsi aynı yerden geliyorsa sen neden daha fazla veresin ki ? Ben misafir takımımı schaferin bone chine serisinin karesini almıştım 1 yıldır belki 3 yada 4 kez kullandım makinaya kesinlikle girmiyor. Ha girmiyor deyince makinaya girer hiç bir sorun olmazlara sakın aldanma hepsinin rengi zamanla gidiyor. Normalde benim takımlarımda makinaya girebiliyor amalerim takımımın makinaya sığmasın olanaksız :) çok büyük :) ben günlük takımımı da bone chine I'n yuvarlak olanlarından almıştım ama keşke yapmasaydım
1. Günlük takım için çok para verdim.
2. Şimdiden sıkıldım. Değiştirmek istiyorum.
3. Gümüşrenkli yaldızları hergün makinaya girdiği için maalesef açıldı.

Burda bir parantez açmak istiyorum işimden dolay gelin adaylarıma profesyonel nedimelik hizmeti verdiğim için onlarla çeyiz alışverişlerine çok çıkıyorum. Ve genelde en büyük tavsiyem günlük takımlarını 12 kişilik aldırmak yönünde ve gereksiz mutfak araç gereçlerinden uzak durmalarını sağlamak yönünde. Sana da böyle bir tavsiyem olacak. Yani 6 kişilik yemek takımı alıp 2 ay sonra 2 tabak kırılınca bir takım daha derken gereksiz bir sürü birbirini tutmayan araçlar olmasın. Ayrıca misafir takımını her 7 kişide çıkarma derdinden de kurtulmuş olursun :)

Tencereye gelince ben çelik tencere seti almıştım. Tavalarım. Karnıyarık tencerelerimi. Tüm set yani. Hiç pişman değilim. Mutluyum tencerelerimle :) seramik tercih etmedim çünkü annemin seramik tencerelerinden memnun kalmamıştık. Onun yerine döküm tencere seti almayı tercih ettim 5 li bir set karnıyarıktenceresi, tava, iki tencere ve wok onun markası schafer ve çok memnunum. Gelin adaylarımdan hemen hemen hepsinden o setten aldırdım :) çelik tencerelerimde emsan ama sana tavsiyem kulplara bak plastik alma Ocak'ta yanıyor benimkiler hep yandı yavaş yavaş. Onun dışında tencerelerinin performansı çok iyi. Düdüklüm de çok iyi çok memnunum.
Aklıma gelen bunlar başka sormak istediğin olursa cevaplayabilirim
Kolay gelsin :)
Emsan tencerelerinizden memnunmusunuz

Ben ceyizime tencelerimi korkmazdan aldim cok memnunum yemek takimimi ve kahvalti takimimda korkmazdan aldm 3 senedir kullaniyorum hicbir sikayetim yok.. Pilav tenceremi ve tavami karacadan aldim keske almasaydim.

Kızlar konumdan da anlaşılacağı üzere çeyiz yapmaya başlıyorum önümüzdeki ay.. annemin yaptığı ufak tefek parçaların haricinde elle tutulur pek fazla birşeyim yok nişanlım Kasımda askere gidiyor Nisan ayında dönücek yani şu 5 ay mutfak çeyizimi bitirmek niyetindeyim inşallah. lafı çok uzatamadan tavsiyelerinizi beklemekteyim; misafir takımları, çatal kaşıkları, aynı şekilde günlükler ve tencere takımları birde saklama kapları ve daha birçok şey.. tencere setleri için kafam inanılmaz karışık kimisi çelik alma diyor kimisi seramikler kötü diyor kafam karman çorman :S deneyimlerinizden yola çıkarak bana bir yol gösterirseniz çookkk mutlu olurumm
konuya ithafen cevap vermem gerekirse korkmaz :)

Kızlar konumdan da anlaşılacağı üzere çeyiz yapmaya başlıyorum önümüzdeki ay.. annemin yaptığı ufak tefek parçaların haricinde elle tutulur pek fazla birşeyim yok nişanlım Kasımda askere gidiyor Nisan ayında dönücek yani şu 5 ay mutfak çeyizimi bitirmek niyetindeyim inşallah. lafı çok uzatamadan tavsiyelerinizi beklemekteyim; misafir takımları, çatal kaşıkları, aynı şekilde günlükler ve tencere takımları birde saklama kapları ve daha birçok şey.. tencere setleri için kafam inanılmaz karışık kimisi çelik alma diyor kimisi seramikler kötü diyor kafam karman çorman :S deneyimlerinizden yola çıkarak bana bir yol gösterirseniz çookkk mutlu olurumm
Karaca tek gecerim.

X