• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kara bulgur ve zayıflama

• Konu Sahibi Konu Sahibi asegsu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

asegsu

Ziyaretçi
merhaba üniversitede okurken yurtta kalan bizden büyük birinin kara bulgur ile zayıfladığını duydum. tam olarak bilmiyorum ama bulguru haşlayıp öğünlerinde yiyormuş. bununla ilgili bilgisi olan varsa lütfen paylaşalım...cokacimcoook

sizin dediyiniz karabugdaymi?oyleyse dogru kilo verilir

kara buğday çok besleyicidir. özellikle kolesterolü düşürür, yağ metabolizmasını düzenler. Ama tek başına zayıflatıcı gibi kullanmamak gerekir. ama şöyle bir tarif süper bir öğün olabilir; hem kan şekerinizi düzenlediği için çabuk da acıktırmaz;

1 çay bardağı kadar haşlayıp, roka, dereotu, marul, 1/2 adet havuç ile birlikte karıştırılır (içine bol sirke ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ konulur) üzerine 1 ince dilim peynir veya 1 çay bardağı yoğurt ile birlikte yenebilir

kara buğday nasıl oluyor arkadaşlar ya ben kepekli esmer bulgur zannettim nerden buluruz bu kara buğdayı

beyaz pirinç yerine bulgur yemek gerekiyormuş. Bulgur pilavı daha uzun süre tok tutuyormuş.

bildigim kadariyla kara bulgur Turkiyede nadir bulunuyor.Bizim buralarda (Soviyet ulkelerinde) cok.iki yil once bu diyetle yaklasik 10 kilo vermistim.simdi de ara sira yapiorum. Diyetin yapilisi soyle : geceden kara bulguru islatiyorsunuz sonra gun icerisinde yagsiz kefirle yiyorsunuz.
işte şumu iyi anlamaya çalışıyorum amulyacım bulgurmu buğdaymı senin bahsettiğin kara bulgur dediğin bildiğimiz esmer bulgur yani oda kepekli bulgur oluyor ben kepekli bulgurun kısırlık olanını alıyorum aktarlarda sürekli var onu sıcak suyla ıslatıp içine sadece havuç salatalık rendeleyip bazende kıvırcıkta ekleyip yağsız bol limonlu ve acılı olarak yiyorum süper doyurucu oluyor ama kara buğdayı bilemedim ben

işte şumu iyi anlamaya çalışıyorum amulyacım bulgurmu buğdaymı senin bahsettiğin kara bulgur dediğin bildiğimiz esmer bulgur yani oda kepekli bulgur oluyor ben kepekli bulgurun kısırlık olanını alıyorum aktarlarda sürekli var onu sıcak suyla ıslatıp içine sadece havuç salatalık rendeleyip bazende kıvırcıkta ekleyip yağsız bol limonlu ve acılı olarak yiyorum süper doyurucu oluyor ama kara buğdayı bilemedim ben

int ten araştırmiştım ben ilk bu topiği gördüğümde senin dediğinden farklı kara buğday hatta greçka diye de geçiyomuş adı(yanlış hatırlamıyosam)...

ben rejimlerimde özellikle 1 öğünümde bulguru ıslattım aynı kısır yapar gibi oma içine yağ koymadan lahana haşladım marul içine maydonozu ve yeşil soğanda doğradım.onu yedim sürekli ondan bıktığım zaman yeşil mercimek salatası yaptım..ve geçen yıl 30 kilo verdim.rejim yapmadan zayıflamak imkansız

çok iyi tebrik ederim lütfen nasıl yaptın neler yedin tarifler spor yaptın mı çok merak ettim yazarsan çok sevinirim

kızlar bu kara buğday çok faydalı.ama sipraişi pahalı biraz aktarlarda var mıdır?

sabah 10 gibi 2 dilim etimek 1 üçgen peynir domatez salatalık maydonoz bazende peynirin yerine 1 tane haşlanmış yumurta ikindin yarım çay bardağı ince bulguru su ile ıslattım biraz salça ve maydonoz yeşil soğan limon ve baharatlar karıştırdım yanında haşlanmış lahana ve istediğin bütün yeşillikler....bundan sıkılınca yeşil mercimeği haşladım içine yeşillikleri doğradım öyle bir salta yaptım ekmek yok.akşam yemek yemedim aa acıkırsan1 kase yoğurt olabilir 10 gibi elma yada portakal ve günde 2 lt su ve gün içinde istediğim kadar şekersiz çay yada bitki çayları.spor yapmadım bu süre içinde az yediğim için halsiz düşüyordum.halsiz olunca vitamin ve kan yapıcı ilacı doktora sorarak kullandım.ama bu rejimi hiç bozmadım.30 kilo verdikten sonra plates ayrobik ve stepe gittim vucudum sıkılaştı.ve hala rejime devam hedef ellili rakamlar ve 10 kg kaldı.inanınca oluyor şuan 40 beden gi:dance::dance:yiyorum.yola devam

sabah 10 gibi 2 dilim etimek 1 üçgen peynir domatez salatalık maydonoz bazende peynirin yerine 1 tane haşlanmış yumurta ikindin yarım çay bardağı ince bulguru su ile ıslattım biraz salça ve maydonoz yeşil soğan limon ve baharatlar karıştırdım yanında haşlanmış lahana ve istediğin bütün yeşillikler....bundan sıkılınca yeşil mercimeği haşladım içine yeşillikleri doğradım öyle bir salta yaptım ekmek yok.akşam yemek yemedim aa acıkırsan1 kase yoğurt olabilir 10 gibi elma yada portakal ve günde 2 lt su ve gün içinde istediğim kadar şekersiz çay yada bitki çayları.spor yapmadım bu süre içinde az yediğim için halsiz düşüyordum.halsiz olunca vitamin ve kan yapıcı ilacı doktora sorarak kullandım.ama bu rejimi hiç bozmadım.30 kilo verdikten sonra plates ayrobik ve stepe gittim vucudum sıkılaştı.ve hala rejime devam hedef ellili rakamlar ve 10 kg kaldı.inanınca oluyor şuan 40 beden gi:dance::dance:yiyorum.yola devam

canım 30 kiloyu ne kadar zamanda verdin.diyetinde her zaman bunları mı yedin.başka neler yaptın?

30 kiloyu 7 ayda falan verdim ama bu süreç gerçekten zordu.çünkü çok halsiz kaldım.prasa yemeği yedim kabak haşlama yanında yoğurt.ıspanak(yağsız)yanında yoğurt ekmek yok.haşlanmış 1 tabak makarna (peynir sos yağ yoğurt yok)olabildiğince az yedim ve akşam ekmek yemedim.çok acıkırsam akşam bir meyve...zor oldu ama zayıflayınca seviniyor insann:))

Back
X