Kapluşum ''GUŞMET'' =)

theuglygoddess

You are mine ♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2010
3.221
33
Buda benim su kaplumbağam, Guşmet. :KK31: 1 yıldır beraberiz. Yaklaşık olarakta 1,5 yaşında.
Sevgilim yıldönümümüzde bana almıştı. :KK23: Ve o günden beride benimle. :21:

di-APON.png

di-5TP8.png

Şuan cinsiyeti belli değil. Kabuk boyu 8 cm. 10-15 cm arası olduğunda cinsiyeti belli olacak tırnaklarından ve kuyruğunun şeklinden. :KK76:

Son düzenleme:
erkek bence içime doğdu,şirin şey yirim onun 3 cmlik halini yirim onun 1 cmlik kuyruğunu :KK56::KK56::KK56:

Bende dişi diye tahmin ediyorum canım. Cünkü dişilerin tırnakları daha kısa erkeklerin ise bayaa uzun oluyor. Bunun öyle uzun değil.. Ama şuda varki kuyruğuna baktımda ise erkeğe benziyor =D Bakalım görücez bi 4-5 cm daha uzasında. Saol canım yorumun için :21:

Son düzenleme:
Haha :KK1:
Şuna bak, çok şirin. :KK53:

Canım pm kutunu boşaltır mısın?
Birşey sorucam. :26:

Boşalttım canım..
Evet çok şirindi kendileri :21:

Çok şeker ya sevsinler guşmeti nasılda poz vermiş öyle :nazar: şirin şey

Anlıyor sanki fotoğrafını çektiğimi öylece bakıyor bazen hiç kıpırdamadan. Ahh bide ağzını açtığında yakalayabilsem ozaman görürsünüz siz şirini :KK1::KK1:

Yuvası :KK31:
i5637386_fotograf-0012-jpg

Çalının altına girip girip uyuyor. Ses duyuncada işte böyle saklandığı yerden cıkıyor :KK1:
i5637387_fotograf0278-jpg

Merhaba KK halkı :KK1:
i5637388_fotograf-0007-jpg

benimde iki tane tospiğim var
bi kaç tane soru sormak istiyorum canım
suyunun sıcaklık derecesine önem veriyr msun
bide çeşme suyumu yoksa içme suyumu koyuyorsun
bize komşumuz artık bakmak istemediği için verdi
benimde pek bilgim yok
hasta etmek istemiyorum hayvancıkları :KK50:

Öyledir yaramaz :KK55:

benimde iki tane tospiğim var
bi kaç tane soru sormak istiyorum canım
suyunun sıcaklık derecesine önem veriyr msun
bide çeşme suyumu yoksa içme suyumu koyuyorsun
bize komşumuz artık bakmak istemediği için verdi
benimde pek bilgim yok
hasta etmek istemiyorum hayvancıkları :KK50:

Suyunun ısısı cok önemli canım. Çok soğuk olur ise hasta olur ve ölür. Çoğu kaplumbağada suyun soğukluğundan hasta olup ölüyor zaten. Suyun sıcaklığı 25-28 derece arası olması gerekiyo. Çeşme suyu kullanmak istiyorsan sularını değiştirmeden, 1 gün önceden içme suyunu bi kapta beklet. Öbür gün koy. Beklemiş su mikrobu, kireci arındırır baya bi bilirsin. Yada suyu biraz kaynat öyle koy. Tabi kaynar şekilde koymada. Soğusun ılık hale gelsin az önce bahsettiğim dereceler arasında olsun. İçme suyuda kullanabilirsin. Onda bekletmene falan gerek yok.

İsmine de ,ona da bayıldım.Uzun ömürlü olsun Guşmet. :KK70:

İsmi bizim ailede bilindik bi isim, lakap gibi bir şey. Pek kimse bilmez anlamını falan. Saol canım, amin..

haha cok sirin :KK60:
normalde kolay kolay cikarmiyor kaplumbaglar kafalarini bu resmen poz veriyor hihi:KK9:

ay koptum ya ilk fotoğrafa:KK9:
nasıl da poz vermiş öyle,çok sevimli,maşallah
ben de istiyorum da evdekiler istemiyor ben de kendimi japon balığıyla oyalıyorum napim:KK9::KK9::KK9:

Son düzenleme:
ay koptum ya ilk fotoğrafa:KK9:
nasıl da poz vermiş öyle,çok sevimli,maşallah
ben de istiyorum da evdekiler istemiyor ben de kendimi japon balığıyla oyalıyorum napim:KK9::KK9::KK9:

Başta benim ailemde istemiyordu dokunamıyolardı bile. Şimdi nerdeyse benden cok ilgeniliyolar, öpüyolar bile :KK1:

Son düzenleme:
canım seninki ne yiyor
birde günde kaç defa besliyorsun
sanırım biz oburlukla karşı karşıyayız :KK50:
benimkiler kurutulmuş kurt yiyorlar
normalde sabah akşam beslemem gerekiyor ama tosbikler beni görünce yem verceğimi zannedip sevinçten çıldırıyorlar :KK52:
hele birde yem kaşığını göstrsem nerdeyse üstüme atlıcaklar :KK70:
24 saat yem versem bana mısın demicek bunlar :KK52:

canım seninki ne yiyor
birde günde kaç defa besliyorsun
sanırım biz oburlukla karşı karşıyayız :KK50:
benimkiler kurutulmuş kurt yiyorlar
normalde sabah akşam beslemem gerekiyor ama tosbikler beni görünce yem verceğimi zannedip sevinçten çıldırıyorlar :KK52:
hele birde yem kaşığını göstrsem nerdeyse üstüme atlıcaklar :KK70:
24 saat yem versem bana mısın demicek bunlar :KK52:

Sadece kurutulmuş kurtla besliyorum deme bana canım. Sadece onunla asla beslenilmez. Kurutulmuş kurt yada kurutulmuş karides gibi besinler 5 günde bir falan veriliyor. Sana günlük yem tavsiyesilernde bulunayım ve bunlardan birini mutlaka al. En iyi yemler bunlar. Sera Raffy aralarında en iyisi. İlk iki yem pahalılar. En sonuncu sanyu yemi ucuz oda iyi.;
Sera Raffy P
Tetra ReptoMin
SANYU Turtle Stick

Oburlukla karşı karşıyaysan. Bi sabah (11-12) saatlerinde ver. Birde akşam (7-8) saatlerinde ver.

X