- Konu Sahibi maiwesiyah
-
haklısınız, genelde babası yanında oluyor, bir de büyüdü artık diye düşünüyoruz ama çocuk işteay allah korusun yavrunu canım sen hep tembihle yinede yada 1-2 saatse komşuna gitsin otursun
canım sakın kapıyı açma bir daha, oğlunu da yalnız bırakman gerekiyorsa mutlaka ama mutlaka birinin haberi olsun anında gelebilecek şekilde. oğlun da kesinlikle açmasın kapıyı kim gelirse gelsin. sizin zaten anahtarınız vardır, siz kendiniz açarsınız. panik yapmama da gerek yok, sakin ol, ama kapınızı iyi kapatın. sinir oluyorum böyle kapıya gelen tiplere zaten, yok körler için yardım topluyorz yok anket yapıyoruz yok bilmem ne.
Canım ben değilde anneannemin başına gelmişti. Anneannem sinopta yanlız yaşıyor. Kolunda burma bilezikler. İki kadın kapıyı çalmış kapıyı açmış anneannemin aklı bazen gider gelir biz senin akrabalarınız diye içeriye kadar girmişler biri böyle sever gibi anneannemin elini kolunu yoklamış biri de içeriyi kolaçan ediyormuş evde kimse yok mu diye sormuş. Anneannem de korkmuş öyle boş boş bakıyormuş. O esnada Allahımıza binlerce şükür karşı komşu kapıyı açmış anneannem o kadına kısa ve şişman olduğu için çömlek meliya der. Çömlek Meliya dışarı çıkınca Arzu ebe kim bunlar diyince kadınlar yanlış geldik diyip hızlıca evden çıkıp gitmişler. Abim polise haber vermiş anneannemi de sinopta pek tanımayan yoktur kadınları karış karış aradılar buldular meğer bir gün önce Kastamonu'da hırsızlıktan arıyorlarmış.
kseinlikle oğlunuzu yalnız bırakmayın derim ben, bi-iki saatliğine komşuya gitsin siz gelene kadar. bi de asıl bunlar apartmanın içine nasıl girmiş? apartmana güvenlik sistemi kurdurmalısınız, kameralı olanlardan. bi de kapınız güvenli çelik kapı mı yoksa eski tip kapı mı? hiç kimseye güven olmaz. benim de annem evde, hasta. kapıyı herkese açar, delikten falan bakma huyu yok, baksa bişe göremese yine açar. ne yazıkki onu düşünecek durumda değil. bizim aprtmana 2 kere günüdz hırsız girdi, 2 ev soyuldu. ondan sonra kapıcıyı bekçi olarak koyduk girişe. şimdi daha fazla aidat ödüyoruz adamın maaşı artacak tabi haliyle, ama en azından içimiz rahat. kuryeyi bile almıyo içeri, onunla beraber çıkıyo evin kapısına adam doğru mu söylüyo diye. korkup panik olmayın ama önleminizi alın derim ben.
o zaman apartmanı biraz galeyana getirmen lazım canım. buradaki hikayeleri anlat bi tanıdığımın başına geldi diye. abart da biraz. herkes telaşlansın ki o alttaki kapıyı artık kapalı tutsunlar. birbirinize sahip çıkmanız lazım bunu vurgula. kapıyı da değiştirebilirsiniz inşallah.
aynenn benim başıma da geldi böyle olay o günden sonra da cok korktum.bizim kapı da eski tip ve apartman kapısı bozuk herkes istediği gibi girebiliyo.2 gün arka arkaya farklı kişiler geldi.falanca burda oturuyomu onu arıyorum dedi ve aynen anlattığınız gibi bize gelenlerde dürbüne gözlerini iyice yaklastırmış bakıyolardı o an ödüm koptu.belki önemli bişeydir diye actım ama sonradan cok pişman oldum bence de hırsızlar keşfe çıkıyo binaları yokluyo nerde kim oturuyo diye
çok geçmiş olsun canım seni çok iyi anlıyorum şu an
ben de çok pişmanım kapıyı açtığıma ve gelen kadınları niye daha fazla konuşturmadığıma, o an öylece kitleniyor insan işte
dünyada kendimizi güvende hissettiğimiz tek bi evimiz var o da böyle tehlikede
dilerim bir daha gelmezler ve dilerim polis bulmuştur onları..
Geçmiş olsun ne kadar tembihlesende o çocuk yani en iyisi 1-2 saat bir komşunuzda kalsın ALLAH korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?