• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapıya gelen kadınlar..ne yapmalıyım?

maiwesiyah

Hayatı Tersten Yaşıyorum
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
919
19
46
Manisa
merhaba arkadaşlar, size bugün yaşadığım bir olayı anlatacağım;
küçük bir ilçede oturuyoruz ama hırsızlık olayları falan gündemde bu aralar.
ben öğrenciyim fakat bugün dersim olmadığı için evdeydim oğlum da biraz rahatsız o da evde. saat 11.30 gb kapı çaldı, sessizce gidip dürbünden baktım, biri eliyle dürbünü kapamıştı, üst kat komşum genelde böyle gereksiz hareketler yapar odur kesin diye düşündüm, kim o diyerek aynı anda kapıyı açtım, baktım iki kadın, kadınlardan biri alt basamaktaydı ve yüzünü hiç görmedim, karşımda duran renkli gözlü garip konuşması olan bi kadındı, buyrun dedim kadın zaten ben kapıyı açınca irkildi sonra şey ben ayşeyi aramıştım dedi ama ayşeyi o an uydurduğu çok belliydi. ben de bu apartmanda ayşe diye biri yok dedim ha öyle mi dedi apar topar indiler aşağıya, sonra ben seslerini dinledim bi süre apartmandan çıkmadılar. bizim apartman bahçesinin iki kapısı var pencerede uzun süre çıkmalarını bekledim ama ön bahçe kapısından çıkmadılar.

daha sonra üst komşumu arayıp olanları anlattım, o da kendisine gelmediklerini falan söyledi. eşim gelince ona da anlattım eşim hemen polisi ara dün de hırsızlık olmuş bu şekilde dedi,
polisi aradım kadını tarif ettim tamm hemen o mahalleye bi ekip yolluyoruz dediler.

sonra kardeşimle konuştum, onun eşi de polis, o da keşke kapıyı açmasaydın belki keşfe gelmişlerdir yeniden gelebilirler dedi. valla çok tedirgin oldum arkadaşlar, ben haftanın 4 günü öğleden akşama kadar şehir dışında okuldayım. oğlum 10 yaşında, bazen 1-2 saat evde yalnız kalıyor, hırsızlık falan neyse de çocuğumun başına bişey gelirse diye çok endişelendim. oğlumu bu konuda sürekli uyarıyoruz sıkıca tembihliyoruz, ama çocuk en nihayetinde.. kim o kim o der cvp gelmezse açar bakar of ya çok moralim bozuldu :50:
siz hiç böyle bi olayla karşılaştınız mı arkadaşlar ne yapmalıyım?
:59::59:

ay allah korusun yavrunu canım sen hep tembihle yinede yada 1-2 saatse komşuna gitsin otursun

canım sakın kapıyı açma bir daha, oğlunu da yalnız bırakman gerekiyorsa mutlaka ama mutlaka birinin haberi olsun anında gelebilecek şekilde. oğlun da kesinlikle açmasın kapıyı kim gelirse gelsin. sizin zaten anahtarınız vardır, siz kendiniz açarsınız. panik yapmama da gerek yok, sakin ol, ama kapınızı iyi kapatın. sinir oluyorum böyle kapıya gelen tiplere zaten, yok körler için yardım topluyorz yok anket yapıyoruz yok bilmem ne.

Canım ben değilde anneannemin başına gelmişti. Anneannem sinopta yanlız yaşıyor. Kolunda burma bilezikler. İki kadın kapıyı çalmış kapıyı açmış anneannemin aklı bazen gider gelir biz senin akrabalarınız diye içeriye kadar girmişler biri böyle sever gibi anneannemin elini kolunu yoklamış biri de içeriyi kolaçan ediyormuş evde kimse yok mu diye sormuş. Anneannem de korkmuş öyle boş boş bakıyormuş. O esnada Allahımıza binlerce şükür karşı komşu kapıyı açmış anneannem o kadına kısa ve şişman olduğu için çömlek meliya der. Çömlek Meliya dışarı çıkınca Arzu ebe kim bunlar diyince kadınlar yanlış geldik diyip hızlıca evden çıkıp gitmişler. Abim polise haber vermiş anneannemi de sinopta pek tanımayan yoktur kadınları karış karış aradılar buldular meğer bir gün önce Kastamonu'da hırsızlıktan arıyorlarmış.

Son düzenleme:
ay allah korusun yavrunu canım sen hep tembihle yinede yada 1-2 saatse komşuna gitsin otursun
haklısınız, genelde babası yanında oluyor, bir de büyüdü artık diye düşünüyoruz ama çocuk işte :(

canım sakın kapıyı açma bir daha, oğlunu da yalnız bırakman gerekiyorsa mutlaka ama mutlaka birinin haberi olsun anında gelebilecek şekilde. oğlun da kesinlikle açmasın kapıyı kim gelirse gelsin. sizin zaten anahtarınız vardır, siz kendiniz açarsınız. panik yapmama da gerek yok, sakin ol, ama kapınızı iyi kapatın. sinir oluyorum böyle kapıya gelen tiplere zaten, yok körler için yardım topluyorz yok anket yapıyoruz yok bilmem ne.

evet canım ben de çok sinir oluyorum, birde şimdi düşündümde, gerçekten ayşe diye birini arıyan insan tanımadığı bi apartmana gelip dürbünü niye kapatsın ki öyle değil mi? zaten bu dürbün kapatma olayına da ayrıca gıcığım :84:

Canım ben değilde anneannemin başına gelmişti. Anneannem sinopta yanlız yaşıyor. Kolunda burma bilezikler. İki kadın kapıyı çalmış kapıyı açmış anneannemin aklı bazen gider gelir biz senin akrabalarınız diye içeriye kadar girmişler biri böyle sever gibi anneannemin elini kolunu yoklamış biri de içeriyi kolaçan ediyormuş evde kimse yok mu diye sormuş. Anneannem de korkmuş öyle boş boş bakıyormuş. O esnada Allahımıza binlerce şükür karşı komşu kapıyı açmış anneannem o kadına kısa ve şişman olduğu için çömlek meliya der. Çömlek Meliya dışarı çıkınca Arzu ebe kim bunlar diyince kadınlar yanlış geldik diyip hızlıca evden çıkıp gitmişler. Abim polise haber vermiş anneannemi de sinopta pek tanımayan yoktur kadınları karış karış aradılar buldular meğer bir gün önce Kastamonu'da hırsızlıktan arıyorlarmış.

geçmiş olsun dranascım, ucuz atlatmışsınız, o kadınların yakalanmasına da çok sevindim inan, artık kimseye güvenecek halimiz kalmadı:59:

kseinlikle oğlunuzu yalnız bırakmayın derim ben, bi-iki saatliğine komşuya gitsin siz gelene kadar. bi de asıl bunlar apartmanın içine nasıl girmiş? apartmana güvenlik sistemi kurdurmalısınız, kameralı olanlardan. bi de kapınız güvenli çelik kapı mı yoksa eski tip kapı mı? hiç kimseye güven olmaz. benim de annem evde, hasta. kapıyı herkese açar, delikten falan bakma huyu yok, baksa bişe göremese yine açar. ne yazıkki onu düşünecek durumda değil. bizim aprtmana 2 kere günüdz hırsız girdi, 2 ev soyuldu. ondan sonra kapıcıyı bekçi olarak koyduk girişe. şimdi daha fazla aidat ödüyoruz adamın maaşı artacak tabi haliyle, ama en azından içimiz rahat. kuryeyi bile almıyo içeri, onunla beraber çıkıyo evin kapısına adam doğru mu söylüyo diye. korkup panik olmayın ama önleminizi alın derim ben.allah korusun.

Son düzenleme:
kseinlikle oğlunuzu yalnız bırakmayın derim ben, bi-iki saatliğine komşuya gitsin siz gelene kadar. bi de asıl bunlar apartmanın içine nasıl girmiş? apartmana güvenlik sistemi kurdurmalısınız, kameralı olanlardan. bi de kapınız güvenli çelik kapı mı yoksa eski tip kapı mı? hiç kimseye güven olmaz. benim de annem evde, hasta. kapıyı herkese açar, delikten falan bakma huyu yok, baksa bişe göremese yine açar. ne yazıkki onu düşünecek durumda değil. bizim aprtmana 2 kere günüdz hırsız girdi, 2 ev soyuldu. ondan sonra kapıcıyı bekçi olarak koyduk girişe. şimdi daha fazla aidat ödüyoruz adamın maaşı artacak tabi haliyle, ama en azından içimiz rahat. kuryeyi bile almıyo içeri, onunla beraber çıkıyo evin kapısına adam doğru mu söylüyo diye. korkup panik olmayın ama önleminizi alın derim ben.

canım apartmanın kapısı han kapısı gb açık duruyor, biz kiracıyız daha önce girince hemen kapatıyorduk ama kapanmayacakmış açık duracakmış, birde dış kapı anahtarıyla uğraşmayacaklarmışş apartman sakinleri! biz kapıyı kapatınca aşağıdan bizim zile basıyorlardı kapıyı otomatikten açalım diye:84:
kapımız eski tip kapı, öğleden beri zincir falan taktırsak mı diye düşünüyorum ama bi omuz atsalar zincir kalır kapı yıkılır yani o derece :59:
Allaha emanet edip gidiyoruz evden :58:

o zaman apartmanı biraz galeyana getirmen lazım canım. buradaki hikayeleri anlat bi tanıdığımın başına geldi diye. abart da biraz. herkes telaşlansın ki o alttaki kapıyı artık kapalı tutsunlar. birbirinize sahip çıkmanız lazım bunu vurgula. kapıyı da değiştirebilirsiniz inşallah.

--
olacak iş mi yani kapıyı ardına kadar açık bırakıp gidilir mi? nasıl apartmandakiler böyle rahat? hırsızı davet etmek resmen. o kadınlar boş daire bulsa girerlerdi kesin.

Son düzenleme:
çocuğunu sıkıca tembihle canım yabancılara kesinlikle kapıyı açma diye.sonuçta çok da küçük değilmiş bazı şeyleri idrak edebiliyordur ve mümkünse fazla da tek bırakmayın
devir kötü kimseye güven olmuyor:50:

o zaman apartmanı biraz galeyana getirmen lazım canım. buradaki hikayeleri anlat bi tanıdığımın başına geldi diye. abart da biraz. herkes telaşlansın ki o alttaki kapıyı artık kapalı tutsunlar. birbirinize sahip çıkmanız lazım bunu vurgula. kapıyı da değiştirebilirsiniz inşallah.

evet iyi fikir, zaten üst komşuyu arayıp söylemiştim, akşamda ev sahibime iner anlatırım. bir de bu apartmanda daha önce iki kez hırsızlık olmuş o kadar rahatlar ki şaşırıyorum

aynenn benim başıma da geldi böyle olay o günden sonra da cok korktum.bizim kapı da eski tip ve apartman kapısı bozuk herkes istediği gibi girebiliyo.2 gün arka arkaya farklı kişiler geldi.falanca burda oturuyomu onu arıyorum dedi ve aynen anlattığınız gibi bize gelenlerde dürbüne gözlerini iyice yaklastırmış bakıyolardı o an ödüm koptu.belki önemli bişeydir diye actım ama sonradan cok pişman oldum bence de hırsızlar keşfe çıkıyo binaları yokluyo nerde kim oturuyo diye

bizim apartmanda da hırsızlık olmuş aynı binaya 3 kere girmişler hepimiz allaha emanetiz allahım öyle kişilere fırsat vermesin

aynenn benim başıma da geldi böyle olay o günden sonra da cok korktum.bizim kapı da eski tip ve apartman kapısı bozuk herkes istediği gibi girebiliyo.2 gün arka arkaya farklı kişiler geldi.falanca burda oturuyomu onu arıyorum dedi ve aynen anlattığınız gibi bize gelenlerde dürbüne gözlerini iyice yaklastırmış bakıyolardı o an ödüm koptu.belki önemli bişeydir diye actım ama sonradan cok pişman oldum bence de hırsızlar keşfe çıkıyo binaları yokluyo nerde kim oturuyo diye

çok geçmiş olsun canım seni çok iyi anlıyorum şu an:(
ben de çok pişmanım kapıyı açtığıma ve gelen kadınları niye daha fazla konuşturmadığıma, o an öylece kitleniyor insan işte:(
dünyada kendimizi güvende hissettiğimiz tek bi evimiz var o da böyle tehlikede
dilerim bir daha gelmezler ve dilerim polis bulmuştur onları..

Geçmiş olsun ne kadar tembihlesende o çocuk yani en iyisi 1-2 saat bir komşunuzda kalsın ALLAH korusun

canım bence ne olursa olsun oğlunu evde bırakma bu aralar, ne olur ne olmaz :( allah korusun, allah vermesin ama soyacaklarsa da oğlun evde yokken soyarlar, söylemesi bile kötü, biliyorum ama oluyorböyle şeyler. çocuğa bir şey yapmasalar bile üzerinden atamaz korkusunu :(

çok geçmiş olsun canım seni çok iyi anlıyorum şu an:(
ben de çok pişmanım kapıyı açtığıma ve gelen kadınları niye daha fazla konuşturmadığıma, o an öylece kitleniyor insan işte:(
dünyada kendimizi güvende hissettiğimiz tek bi evimiz var o da böyle tehlikede
dilerim bir daha gelmezler ve dilerim polis bulmuştur onları..

sagol cnm bnde seni anlıyorum ama o an insan konuşurken bile korkuyoki öyle bi insanı aramadığı her halinden belli,o an beni bayıltsa içeri girse...yani ben fazla konuşmadım o günden sonra da bi kaç gün etkisini atlatamadım valla sana da büyük geçmiş olsun

canim allah korumus...bak oglunu birakicak bi yakinin varmi yani en azindan evde yalniz kalmaz??

birde bi hirsizlik ayeti var, bol bol onu oku...sen tedbiri elden birakma gerisini allaha birak...

Son düzenleme:
Back