kapıya gelen dilenciler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi vivet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
V

vivet

Ziyaretçi
allahım her gün neredeyse kapım çalıyor.açıyorum aşşağıdan mıy mıy bi ses.hemen anlıyorum dilenci.yok deyip yolluyorum.bazende yukarı kadar çıkıp kitap kuran falan satmaya çalışıyorlar.o sırada müsait olmuyorum, ocakte yemeğim var ne bileyim yemek yapıyo olabiliyorum.hele cuma günleri iki katı.mübarek gün olduğu için..gerçekten çok sıkıldım..dilencilerden.
ayrıca sokaktakilerede gıcık oluyorum..

gerçekten ihtiyacı olan dilenmez! dilenenler artık sektör halindeler. bu işten büyük paralar kazanıyolar. sokağınıza arabayla bırakılıyorlar finalde hepsi toplanıyor ve hasılat sayılıyor. dilenenlere para vermem asla! ihtiyacı olanı bilirim ona yardım yaparım elimden geldiğince.. dilencilere para verdikçe onların kolay yoldan para sahibi olmasını destekliyosunuz.vermeyin bitsin!

dilenecek qücü olan bir insanın , limon satmaya daha çok qücü olur...
dilenciler artık yaptıklarını meslek haline qetirmişler..
para verdiğimiz dilencilerin qözlerinin içine baktığımızda
çakal mı yoksa qerçekten ihtiyaç sahibi insan mı olduklarını anlayabiliriz sanırım..
bende her kapıya qelen ve yolda her önüme qelen dilenciye para verme taraftarı değilim..
kolay yoldan hazır paraya konmayı seviyorlar..alsanaalsanasmile

bende sinir oluorumm bu duruma.aslada vermiorumm para.bide bizim amasya küçük yerr.artık suratlarını ezberledimm.genç genç insanlar bile yapıo ya.elin ayağın tutuoken ne die dilenesinn.çevremde tanıdığım muhtaç insanlar varkenn tutup bi dilenciye yardım etmem..

Back