Kapandıktan sonra açılmak

Ben farklı bir inanca mensubum bu yüzden size yorum yapmam doğru olur mu bilemiyorum yanlış bir şey söylersem kusuruma bakmayın ama eğer bir şeyi içinizden gelerek yapmıyorsanız bence yapmayın. Dininizin kapanma emri varsa bunu hazır olduğunuzda yapın, geri kalan ibadetlerinize devam edin. Yani bir şeyleri hazır olarak yapmak, içinizden gelerek yapmak en güzeli. Yine ibadetlerinizi yerine getirirsiniz, Müslüman arkadaşlarımdan başı açık olup 5 vakit namazını kılan, orucunu tutan çok.

Arkadaşımın aileside izin vermezlerdi zaten onla konuşmama. Oku canım arkadaşım ne olursa ol oku kendini bunlara ezdirme dedim diye.

Sizde mi zorla kapattınız yavrunuzu.

Iste sorun sorun sorun.
Bir dönem basortuyle okula giremiyorduk. O neslin son parcaciklariyim. Basimi ortebilmek icin istediğim fakülteye gidemedim. Ailem okutmak icin yurtdisina göndermeyi teklif etti. Ancak 17 yaşındaki halim buna cesaret edemedi. Ama okudugum bölümde başörtüyle okudum ve en yüksek puanlarla yerlestik.
Cok dar kalıp basma kalip bakmamak gerek.
Dindar(!) olmak yada cagdas (!) Olmak basma kalıp düşüncelere engel degil.
Dogru acidan yakalamak cok fazla örnekle bakmak lazim dogruyu tespit edebilmek icin.

Bu senin bileceğin iş. Kendini bu kadar kötü hissederken o örtüyü takmak sana sevap kazandirmaz bence. Icinden gelmeli ki allah katinda bi degeri olsun.
Ailen de cok cahil anladigim kadariyla. Bu konularda zorlayarak bi seyler yaptirabileceklerini sanıyolar.

Onlarla sorun yaşamak istemiyorsan sabret okulunu bitir meslegini al kendi ayaklarının üzerinde dur öyle karar ver. En azindan o zaman kararların konusunda daha özgür olursun.

Sonuna kadar üniversite ve lisede örtüyü destekledim ama ortaokulda olmaz bu. Ülkemizde zorunlu eğitim zaten var her türlü göndermek zorundalar.

Perukla giriliyordu. O kadar da mağdur degildiniz yaw.

Sonuna kadar üniversite ve lisede örtüyü destekledim ama ortaokulda olmaz bu. Ülkemizde zorunlu eğitim zaten var her türlü göndermek zorundalar.

Bizim okuduğumuz donemde lise zorunlu değildi. En kötüsü ne biliyor musun össye girdigimde adam sinavdan cikariyordu yanimda igrenc bir peruk vardi. Hayatımda kendimi hic o kadar kötü hissetmemistim. Bir kadina yapılacak en büyük hakaret.

Ben de 18-19 yaşlarımda kapanmış ve 5-6 sonra açılmış bir insanım. O zamanlar açılınca "oh be dünya varmış" demiştim.

insani ilişkilerim iyidir. Gıybet etmem, yalan söylemem, çalmam, cimri değilimdir, elim açıktır, kadir bilirim, ailemin ve eşimin ailesinin gönlünü yaparım, kimseyle kavga etmem, iyi geçinirim, adam öldürmem, zina yapmam ve bunun gibi bir sürü iyi meziyetim var.

Belki Allahım bunlara bakar da bana neden başını kapatmadın diye sormaz.
Belki size de hesap sormaz Allah. Başı açık olmak günah ise siz de inşallah diğer yönlerden bu açığınızı kapatıp cennete girersiniz.
Velhasıl şekil a da görüldüğü üzere, başımı açmadığım günlerde çok moralim bozuluyordu ben açtım, pişman olmadım

Doğru yol için tavsiyelerin neler?

arkadaşa sormuşsun ben de cevap vereyim. saçı açıp açmama konusunda kimseye bağımlı olmamak, özgür irade ile karar vermek, vucut konusunda tek söz sahibi olmak... bunlar için çabalamak. doğru yol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…