- 19 Temmuz 2024
- 26
- 7
- 36
-
- Konu Sahibi ebruebruay
Eşimi seviyorum yani onunda sevdiğini düşünüyorum..büyük büyük kavgalarimiz yok..ama bu konu kırmızı çizgisi haline geldi..en başta bana bu baskıyı yapsaydı hiç kapanmazdim..kader diyelim..inşallah bu ikilemden çocuklarım uzulmeden yuvam bozulmadan çıkabilirim..yorumunuz için teşekkür ederimHatayı en başından seni olduğun gibi kabul etmeyen biriyle evlenerek yapmışsın. Üstüne bir de 3 çocuk yapmışsın. Kaybolan bir hayat gördüm şuanda. Kendine çok yazık etmişsin arkadaşım.
"Kapalı seviyorum" cümlesi bana hiç iyi niyetli gelmedi ayrıca. Bana göre eşin dünyanın en saygısız insanı. Bundan sonra karar senin arkadaşım.
Bende aynı şekilde sarışın bakımlı fön düz dışarı çıkmayan bı kızdim..sanırım benimde sonum ablaniz gibi olacak..Okurken üzüldüm. Ablam geldi aklıma, evlilik öncesi açık, bakımlı, süslü idi evlendi kv baskısı ile kapanmak zorunda kaldı tabi eniştem de annesinden yana tavır aldı. Ablam baba evinden götürdüğü hiçbir kıyafeti giyemedi, içinde uktedir hâlâ bu. Ve kapalı hâlinde ne giyse kendine yakıştıramadı, içine sinmedi... Şu an yaklaşık 50 yaşında, geçenlerde sağlığı ile ilgili riskli bir süreç yaşadı, çok şükür testler temiz çıktı. Oturdu ağladı, yaşayamadığı her şeye.
Ve enişteme nefret kustu, oysa kocasını seven de birisi, iki tane çocuğu mutlu yuvası var.
Siz siz olun hayatı içinizden geldiği gibi yaşayın. Hepimizin hayatı biricik, kimse için yaşamaya gelmedik bu dünyaya.
Tabi evliliğiniz ve çocuğunuzu da düşünün orta yolu bulun derim. Yuva da kolay kurulmuyor.
Benim eşim de mini giymemi istemez, içime sinmese de dikkat ediyorum, bazen tartışıyoruz 'diyorum sen beni böyle gördün sevdin, aldın. Model bu'. Artık bazı şeyleri tatile saklıyorum, evde giyiyorum, kendi gönlümü de oyaliyorum.
Tabi ben de taviz veriyorum, o da veriyor bir yolunu bulup gidiyoruz. Evlilik başka türlü yürümez, her konuda orta yolu bulmaya çalışıyoruz, tavizler karşılıklı tabi ki.
Olmasın, öyle düşünmeyin. Yavrularınız var.. Allah kimseyi sağlığından etmesin. Ablam çok stresli birkaç hafta yaşadı, kimse yaşasın istemem o süreçleri.Bende aynı şekilde sarışın bakımlı fön düz dışarı çıkmayan bı kızdim..sanırım benimde sonum ablaniz gibi olacak..
Kuzenim düğününde kayın aile kapalı istiyor diye supriz yaparak kapandı. Yani bizim kızlarda da suç var. Niye birilerini memnun etmeye çalışıyorsunuz kiOlmasın, öyle düşünmeyin. Yavrularınız var.. Allah kimseyi sağlığından etmesin. Ablam çok stresli birkaç hafta yaşadı, kimse yaşasın istemem o süreçleri.
Kendi isteğiniz ile kapanmissiniz aslında, şu an acilmaniza da karisilmamasi lazım. Boşanma, ayrılma kolay işler değil. Bunun hükmünü verecek kişiler de biz değiliz. En güzel, en doğru kararı siz verirsiniz. Ekonomik durumunuz ne, çocuklarının düşüncesi ne, aileniz bu duruma ne diyecek...
Dilediğiniz hayatı yaşamak isterken de daha beterine de düşmeyin, iyi ölçüp biçin. Ekonomik özgürlüğünüz vardır umarım.
Yaşı küçük değildir umarım, ilerde pişman olmasın daKuzenim düğününde kayın aile kapalı istiyor diye supriz yaparak kapandı. Yani bizim kızlarda da suç var. Niye birilerini memnun etmeye çalışıyorsunuz ki
Bende aynı şekilde sarışın bakımlı fön düz dışarı çıkmayan bı kızdim..sanırım benimde sonum ablaniz gibi olacak..Okurken üzüldüm. Ablam geldi aklıma, evlilik öncesi açık, bakımlı, süslü idi evlendi kv baskısı ile kapanmak zorunda kaldı tabi eniştem de annesinden yana tavır aldı. Ablam baba evinden götürdüğü hiçbir kıyafeti giyemedi, içinde uktedir hâlâ bu. Ve kapalı hâlinde ne giyse kendine yakıştıramadı, içine sinmedi... Şu an yaklaşık 50 yaşında, geçenlerde sağlığı ile ilgili riskli bir süreç yaşadı, çok şükür testler temiz çıktı. Oturdu ağladı, yaşayamadığı her şeye.
Ve enişteme nefret kustu, oysa kocasını seven de birisi, iki tane çocuğu mutlu yuvası var.
Siz siz olun hayatı içinizden geldiği gibi yaşayın. Hepimizin hayatı biricik, kimse için yaşamaya gelmedik bu dünyaya.
Tabi evliliğiniz ve çocuğunuzu da düşünün orta yolu bulun derim. Yuva da kolay kurulmuyor.
Benim eşim de mini giymemi istemez, içime sinmese de dikkat ediyorum, bazen tartışıyoruz 'diyorum sen beni böyle gördün sevdin, aldın. Model bu'. Artık bazı şeyleri tatile saklıyorum, evde giyiyorum, kendi gönlümü de oyaliyorum.
Tabi ben de taviz veriyorum, o da veriyor bir yolunu bulup gidiyoruz. Evlilik başka türlü yürümez, her konuda orta yolu bulmaya çalışıyoruz, tavizler karşılıklı tabi ki.
Olmasın, öyle düşünmeyin. Yavrularınız var.. Allah kimseyi sağlığından etmesin. Ablam çok stresli birkaç hafta yaşadı, kimse yaşasın istemem o süreçleri.
Kendi isteğiniz ile kapanmissiniz aslında, şu an acilmaniza da karisilmamasi lazım. Boşanma, ayrılma kolay işler değil. Bunun hükmünü verecek kişiler de biz değiliz. En güzel, en doğru kararı siz verirsiniz. Ekonomik durumunuz ne, çocuklarının düşüncesi ne, aileniz bu duruma ne diyecek...
Dilediğiniz hayatı yaşamak isterken de daha beterine de düşmeyin, iyi ölçüp biçin. Ekonomik özgürlüğünüz vardır umarım.
Boşanmak için evlenilmedigi gibi açmam artık dogrusu bu diye kapandım aslında..bilseydim pişman olacağımı en baştan kapanmazdim..o şekilde kabul ediyorsa ederdi..ama cahillik mi artık kader mi bilmiyorum..Bile bile lades, birisi için kapanırsan açılma isteğinin bir gün patlak vereceğini biliyordun…
Üç çocuk…
Aile baştan aşağıya muhafazakarmış. Zor brom zorYaşı küçük değildir umarım, ilerde pişman olmasın da.
Bir tavsiyem de, içinizi ferah tutun, önce güzel dille konuşun eşinizle, diretince iş inada biniyor bu kez olacaksa da olmuyor.
Hâlâ olmuyorsa, ailelerle, büyüklerle konuşun arayı, ortayı bulurlar. Eşinizin sevdiği, sözünü dinlediği bir büyüğü varsa o girsin araya, bir de o konuşsun eşinizle...
Ben böyle bı karar alırsam herkesi karşıma almış olucam..annem vefaat etti..bı babam var oda karışmaz yani en kotu kızım bunun için yuvani bozma der..eşimin etrafındaki insanlar abi dedillerimiz hep tutucu insanlar..eşimi değil beni ikna etmeye çalışırlarYaşı küçük değildir umarım, ilerde pişman olmasın da.
Bir tavsiyem de, içinizi ferah tutun, önce güzel dille konuşun eşinizle, diretince iş inada biniyor bu kez olacaksa da olmuyor.
Hâlâ olmuyorsa, ailelerle, büyüklerle konuşun arayı, ortayı bulurlar. Eşinizin sevdiği, sözünü dinlediği bir büyüğü varsa o girsin araya, bir de o konuşsun eşinizle...
Uyarsaydınız keşke. Gerçekten kadınlar saf, kendi kaderimizi kendimiz belirliyoruz ve saflıktan ilerisini de düşünemiyoruz...Aile baştan aşağıya muhafazakarmış. Zor brom zor
Kendisi okumuş etmiş öğretmen olmuş bir birey ne karışabiliriz kendisi beynini kullanmaya zahmet etmiyorsa bize neUyarsaydınız keşke. Gerçekten kadınlar saf, kendi kaderimizi kendimiz belirliyoruz ve saflıktan ilerisini de düşünemiyoruz...
Evdede olabildiği kadar malum iş güç çocuk derken dikkat etmeye çalışıyorum saçlarımı yine boyatiyorum kadinlar içi ortamda açık duruyorum ama kesmiyor artık..mesala çocukların bı veli ortamında 2.sinif insan gibi hissediyorum ezik hissediyorim öyle değil belki kimse öyle düşünmüyor ama ben kendimi öyle hissediyorum..birine bakıyorum mesela nasıl bakımlı sade şık..bir kot bir tişört ya..birde kendime bakıyorum ne kadar dikkat etsemde olgun 45+50yas gibi bakımsız gibi göründüğumu düşünüyorum..yani ozguvenim sıfır..basım açık olsa öz guvenim yerine gelecek ama kocam terkedicek..ne komik degilmi 12yillik eşim bir kalemde silecek..benim hissettiğinim mutlumuyum mutsuzmuyum hiç önemi yok..yeterli onun prensibi etrafa karşı duruşu bozulmasın..onun eside açıldı aaaa demesinler...Acaba örtündünüz diye evde bakımlı olmayı da mı bıraktınız. Ben bazı kadınlar biliyorum örtünüp kuaför manikür evde makyaj özenli ve güzel giyinmeyi bırakıp salıyorlar. Bu değişiklik de boğuyor.
Eşinizin tavrı yanlış ve gerçek değil bence. Sizi bırakacağını düşünmüyorum ama sizin içinize sinecek mi böyle bir ultimatom veren kişi bilemiyorum.