Sizce hangi glikolik asit daha etkili, serum, tonik, peeling, yüz yıkama Jeli ve krem hangisi bildiğiniz marka var mı?merhabalar,glikolik asit kullanın ,birçok markanın var,uygun fiyatlı yerli ürünler gayet iyi iş görüyor.ama (yağsız)güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin lekelenirsiniz...
Cildiniz düzgün mü peki hiç sorun kalmadı mıherbaderm diye bir markanınkini kullanıyorum serumlarda glikolik asit%8 lik,salisilik asitli bir yüz yıkama jeli(neutrogena olabilir),güneş kreminde mutlaka yağsız olmasına dikkat ediyorum,hem hassas hem karma ciltliyim(solante-ımmuna) ve yağ bazlı yüz yıkama jeli(cosmed atopia).çift aşamalı temizlik yapmadan güneş kremi arınmıyor..(akşamları yapıyorum)
Maşallahcildim düzgün ,pürüzsüz siyah noktam bile yok nerdeyse...
Teşekkür ederim bu aralar dikkat etmiyorum gerçekten. Bebek için tedavi görüyorum saldım biraz kendimi ama toplayacağımunutmadan ekleyeyim,temizlik ,peeling çok önemli ama birde bunun yanında cildi komedon yapmaya iten bir gıda keşfettim kendimde ;KAHVE!!!kahveyi günde 1- 2 fincan tüketiyordum ,sonra Gaps diyeti tecrübem oldu,kafeini bıraktım doğal olarak. herşeyi yiyip içtiğim dönemdeyim ama kahveyi denkleme dahil ettiğimde ,özellikle regl dönemimde komedon ,kistik akne ne varsa fışkırıyor...stresli olmasanızda stres yaşatan bir madde kafein,kimine iyi kimine kötü geliyor...bazıları süt ürünlerinden bazıları tahıldan ,bazıları ette böyle etkiler yaşadığını anlatıyor..bende bu komedon ,akne mevsusunu 30 yaşından sonra yaşamaya başladım...diyeceğim o ki beslenmenize de bir mercek tutun .cildiniz neye tepki veriyor;gıda/gıdalara mı yok sa cilt bakım ürünlerinize mi yoksa kendinize bakmamanıza mı:))
glikolik asitli tonikler, aha bha içerikli tonikler geçirir düzenli kullanımdaMerhaba kızlar çenemde kapalı komedonlar oluştu yeni yeni nasıl geçireceğim aceba hangi ürünleri kullandınız önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim bakım rutini oluşturacağım cream co ürünlerini düşünüyorumglikolik asitli tonikler, aha bha içerikli tonikler geçirir düzenli kullanımda
güneş kremini sabah sürdükten sonra akşamına da yıkamak mı gerekiyorherbaderm diye bir markanınkini kullanıyorum serumlarda glikolik asit%8 lik,salisilik asitli bir yüz yıkama jeli(neutrogena olabilir),güneş kreminde mutlaka yağsız olmasına dikkat ediyorum,hem hassas hem karma ciltliyim(solante-ımmuna) ve yağ bazlı yüz yıkama jeli(cosmed atopia).çift aşamalı temizlik yapmadan güneş kremi arınmıyor..(akşamları yapıyorum)
benimde göz çevremde var ve 28 yaşından sonra çıktı ama bizde genetik annemden gelme maalesef, annemin yüzünün farklı bölgelerinde var ama benle abimin göz çevresinde ve üstelik kolesterol sorunumuzda yokunutmadan ekleyeyim,temizlik ,peeling çok önemli ama birde bunun yanında cildi komedon yapmaya iten bir gıda keşfettim kendimde ;KAHVE!!!kahveyi günde 1- 2 fincan tüketiyordum ,sonra Gaps diyeti tecrübem oldu,kafeini bıraktım doğal olarak. herşeyi yiyip içtiğim dönemdeyim ama kahveyi denkleme dahil ettiğimde ,özellikle regl dönemimde komedon ,kistik akne ne varsa fışkırıyor...stresli olmasanızda stres yaşatan bir madde kafein,kimine iyi kimine kötü geliyor...bazıları süt ürünlerinden bazıları tahıldan ,bazıları ette böyle etkiler yaşadığını anlatıyor..bende bu komedon ,akne mevsusunu 30 yaşından sonra yaşamaya başladım...diyeceğim o ki beslenmenize de bir mercek tutun .cildiniz neye tepki veriyor;gıda/gıdalara mı yok sa cilt bakım ürünlerinize mi yoksa kendinize bakmamanıza mı:))
sivilce sorunum hiç olmadı göz çevrede milia ve komedonlar var ama haklısınız cildi iyice arındırmak gerekiyortabiki yıkamalısınız,üstüne makyaj yapmasanız bile cildinizden arındırın ...gün boyu zaten cildiniz kirleniyor o kirlerle bekletirseniz sivilceye davetiye çıkartmış olursunuz
Güneş kremi veya nemlendirici gibi şeyler sürdüğümüzde yıkamazsak düzgünce komedon oluyor ben bu aralar dikkat edemedim çenemde komedon oluştu sonra düşündüm nemlendirici sürdükten sonra yıkamadığımı fark ettim ilk defa komedon oldu.sivilce sorunum hiç olmadı göz çevrede milia ve komedonlar var ama haklısınız cildi iyice arındırmak gerekiyor
Nemlendirici sürdükten sonra yıkayacaksak nemlendirici sürmemin ne anlamı kalıyor cilt yine kuruyacak, ama şöyle bişey var antikomedojenik nemlendirici kullanmak lazım yani sizin böyle bişey kullanmanız lazım mesela bende yapmıyor çünkü göz çevremde var ve oraya nemlendirici kullanmıyorumGüneş kremi veya nemlendirici gibi şeyler sürdüğümüzde yıkamazsak düzgünce komedon oluyor ben bu aralar dikkat edemedim çenemde komedon oluştu sonra düşündüm nemlendirici sürdükten sonra yıkamadığımı fark ettim ilk defa komedon oldu.
Hayır nemlendirici sürünce değil mesela sabah sürüyorsun akşam yikamiyorsun ve üzerine tekrar sürüyorsun veya direk sabahki sürdüğünle yatarsan o yağ kir komedon ve sivilceye dönüşür onu demek istedim.Nemlendirici sürdükten sonra yıkayacaksak nemlendirici sürmemin ne anlamı kalıyor cilt yine kuruyacak, ama şöyle bişey var antikomedojenik nemlendirici kullanmak lazım yani sizin böyle bişey kullanmanız lazım mesela bende yapmıyor çünkü göz çevremde var ve oraya nemlendirici kullanmıyorum
Bu arada göz çevresinde oluşması da aynı şekilde genetik olması dışında bakım yaparken dikkat edilmemesi veya göze uygun krem kullanılıyorsa temizliğine dikkat edilmemesi. Benim eşimin de göz kapağının üzerinde var ve evet hiç dikkat etmez büyük ihtimalle o yüzden oluyor.Nemlendirici sürdükten sonra yıkayacaksak nemlendirici sürmemin ne anlamı kalıyor cilt yine kuruyacak, ama şöyle bişey var antikomedojenik nemlendirici kullanmak lazım yani sizin böyle bişey kullanmanız lazım mesela bende yapmıyor çünkü göz çevremde var ve oraya nemlendirici kullanmıyorum