- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.814
- 698
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Tenefüste kimse eve gitmiyor evler okula uzak cocuklar beslenme getirip yiyor hepsiKirası kaça, gelenlerin ekonomik durumu nedir? Uzun teneffüste eve gitmeye izin var mı?
Bence illa ki kârınız olur. Hem bir deneyip görmüş olursunuz.Mrb bayanlar
Ben kızımın okuduğu okulda kantin yeni açılacak çalıştırmak için ihaleye gireceğim.
fakat şu var ki hiçbir tecrübem yok daha önce hiç yapmadım.
Birde okul öğrenci sayısı çok az yeni açılan bir okul.
Kar edermiyim bu işe girdigime degermi
Ben çok titiz biriyim bir pastaneden poğaça aldığım zaman eldiven takmadan verdiği zaman yemiyorum en ince şeylere dikkat ederim.cocuklar olunca hele çok dikkat etmek lazım sağlıklı beslenmeleri gerek benimde iki evladım var cunkuBence bir işte kâr etme durumu, hele de hizmet sektörüyse bu, işini iyi yapmakla doğru orantılı.
Mesela ben öğrencilik yıllarımda kantinde satılan tostun, ekmek arası köftenin lezzetli ve özenli olduğunu hatırlamıyorum, ki koskoca 18 yıldan bahsediyorum.
O yüzden siz , dediğim fikirleri uygulayıp işinizi özenerek yaparsanız kâr edersiniz mutlaka. Hatta olur ya, belki veliler yaptıklarınızı çok beğenir ve özel sipariş verirler.
Sizi bu konuda teşvik etmeleri güzel. Bence bu konuda direkt müdürden öneri isterseniz daha iyi olur. Çünkü o, bu işlerin içinde olduğu için aklınıza gelmeyecek konularda sizi bilgilendirir diye düşünüyorum.Benim ev yapımı şeylerle aram iyidir .okula kermeslerde biseler yapıp yollarım herkes bayılır müdürümüz ve sınıf öğretmenimiz teşvik etti onlar benim almamı istiyor.ben poğaça kurabiye kısır sandvic ekmek arası patates kızartması vs. Gibi şeyler sık yapıp yollarım kızımın beslenmesinde annelerde öğretmenimize mudieimzde beni çok istiyor.fakat ben hiç calistirmadim kantin nelere dikkat etmem lazım kar edermiyim degermi neyi nasıl yapmalıyım gibi bir sürü kafamda soru var.isletip çalıştıran varmı kantin aranızda bana neler onerirsiniz
Ev yapımı şeyler yasaktır. Ciddi suçtur, ciddi cezası vardır.Bence kar edersiniz. 250 çocuk az değil. Kantinden illa ki bir şeyler alıyor cocuklar. Bir de ev yapımı şeyler satılırsa daha da karlı olur. Aileler daha sıcak bakar öyle yiyeceklere. Benim bir tanıdığım pet bardakta kısır yapıp satıyor bir okul kantininde, bardağı 10 liradan, %100 kar var diyordu bilemiyorum ama.
Bilemiyorum ruhsatla alakalı mevzuata hakim değilim ama bence paketli gıdalar yasak olmalı. Gazlı içecekler,renklendirici içeren her türlü paketli zehirler vs yasak olmalı. Bizim okul sattırmıyor mesela, sadece ev sandviçi,tost, patates salatası gibi şeyler satılıyor.Ev yapımı şeyler yasaktır. Ciddi suçtur, ciddi cezası vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?