• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hematoloji - Kan bilimi Kansızlık yaşayan arkadaşlar...Soru ve bilgiler

bende demir eksikliği vardı 1,5 sene önce.kan iğnesi oldum .sizce tekrarlarmı bu kansızlık arkadaşlar Çok üzgünüm çoook

Mügecik merhaba, demir eksikliği ömür boyu seninle artık, dikkatli ol, düzenli olarak ölçüm yaptır, kanda demir eksikliğini gördüğün an önlemini al, kanla ölçtürmeden de kendin anlayabilirsin, halsizlik, iştahsızlık, tırnakların çabuk kırılması, saç dökülmesi, konsantrasyon güçlüğü, halüsinasyon v.s. bunlar demir eksikliğinden kaynaklanır. Kendi kendinin doktoru ol, takip altında olduğun sürece birşey olmaz, birçok kadında olan bir durum, ama ihmal edilmemesi gereken bir durum, geçmiş olsun, Allah şifa versin hepimize...

kansızlık , halsizlik yorgunluk bitkinlik sık sık hastalanma saç dökülmesi gibi rahatsızlıklara neden oluyor.bunların hepsi bende var doktora gitmeyi düşünüyorum..fakat doktorun vereceği kan hapları kilo aldırır diye korkuyorum :(

Kilo problemi çok yaşamıyosun canım senelerdir kullandığım için biliyorum. Verdikleri haplar aşırı derecede kabızlık yapıyo malesef. Karnım hep şiş sert geziyorum mafoldumben

Kızlar en önemlisi doktorunda tavsiyesi "Regl dönemlerinde bu hapları kullanmak ve kanı çoğaltan ağrı kesicilerden vazgeçmek." Bu dönemler çok etkliyomuş kansızlığı..

meslegın memurlukmus
memurlar cok cay ıcer
cay demırı kıran ve kansızlıga yol acan tanın maddesı ıcerır
ya lımonla ıc yada yesıl caya dön bu bıle baya fark yaratır cunku mıllet olarak cok cay ve sıgara ıcıyoruz

meslegın memurlukmus
memurlar cok cay ıcer
cay demırı kıran ve kansızlıga yol acan tanın maddesı ıcerır
ya lımonla ıc yada yesıl caya dön bu bıle baya fark yaratır cunku mıllet olarak cok cay ve sıgara ıcıyoruz

Çay diilde tam bir kahve tiryakisiydim. Burun ameliyatına kansızlık yüzünden almadılar beni o saatten sonra çaydır kahvedir koladır hepsini bıraktım. Artık evde kara üzüm hoşafları pişiyo hep a.s O zamanlar 8,1 di ameliyata kadar ilaç kullandım 10,9a çıktı anca şimdi aynen devam..

kızlar bakıyorumda bazıları çay,kahve çok tüketmesine rağmen
kan,demir değerleri yüksek
bende çok dikkat ediyorum ama yine de düşük çıkıyor :(((((

cunku bazılar yemek sırasında cay kahve ıcıyo ve sert ıcıyo kı bu enkotusu
bırde yemekten 2-3 saat sonra ıcenler var onlarda acık ıcıyosalar vede lımon damlatarak ıcerseler cok etkılemezmıs marankı oyle dıyo bıde sıyah cayı bırakıp yesıl caya donun dıyo ben pekmeze dondum kavaltıda kaynar suya 2 tatlıkasıgı uzum pekmezı koyuyorum cay gıbı gozukuyor tadıda guzel hemde kansızlık yapmadıgı gıbı bana kan da yapıyor

Merhaba arkadaşlar bende de anemi var, akapunkturla zayıflamaya gidiyordum zor kilo verdiğimden bahsedince kansızlıkta kilo vermene engel olur dedi uzman ve hormonlu spiral taktırısan kanamaların azaldığı için demir depoların cabuk dolar ve kilo vermen kolaylaşır dedi bende şimdi hormonlu spiral taktırmayı düşünüyorum ama nasıl olcak bilmiyorum özelderde 400-600 tl gibi fiyat veriyorlar bu konuylada ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim herkeze geçmiş olsun ....

Merhaba arkadaşlar bende de anemi var, akapunkturla zayıflamaya gidiyordum zor kilo verdiğimden bahsedince kansızlıkta kilo vermene engel olur dedi uzman ve hormonlu spiral taktırısan kanamaların azaldığı için demir depoların cabuk dolar ve kilo vermen kolaylaşır dedi bende şimdi hormonlu spiral taktırmayı düşünüyorum ama nasıl olcak bilmiyorum özelderde 400-600 tl gibi fiyat veriyorlar bu konuylada ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim herkeze geçmiş olsun ....

bende de anemi var..acaba o yüzden mi zayıflayamıyorum:uhm:

Bendede anemi var arkadaslar, 7 civarinda kandaki hemoglobin.
Kalkmak ve ise gitmek neysede ama aksam yemek yedikten sonra yerimden kalkamiyorum artik.
Demir haplarini kullaniyorum ama nefret ediyorum aslinda.
Zaten eskiden beri kansizdim birde bende myomlar vardi ve asiri kanamam olurdu hep, onun icin halsizlestim. Hayirlisi artik, haplari icmeye devam birde cay icmeyin onun yerine hep taze SIKILMIS PORTAKAL suyu icinki demiriniz vucudunuz tarafindan daha kolay kana gecsin.
Ben artik cayi hic icmiyorum. Hep Vitamin C iceren seyler icer veya yerim, hem grip olmama niyetine hemde artik demirimi yükseltme niyetine.
Herkese gecmis olsun

bende de anemi var..acaba o yüzden mi zayıflayamıyorum:uhm:
DR. hanımın bana dediği ne kadar çok uğraşsanda aç kalsan kilo vermen çok zor anemin düzeldikten sonra kilo vermeye başlarsın dedi benim kilom epey var yani 40 kilo falan 5 yıldan beri vermeye çabaldım ama 3-5 kilo veriyorum fazlası geri geldi şimdi iyi gidiyor bakalım geçmiş olsun sanada .

bende kansızlık varken yemediğim şey kalmamıştı üzümler,aç karnına pekmezler,6 ay sabah akşam o sıvı ilaçları içtim.Sonuç kanımın değerleri dahada düştü.Daha sonra yapılan endoskopide midede emilim olmadığı anlaşıldı,bazı enzimler yokmuş.Sonra iğne oldum düzeldi.Kansızlık çeken arkadaşlar mutlaka sebebini doktorunuz araştırsın.ultrason,endoskopi vs. ile.bende haftaya gidicem kontrole herkese acil şifalar opuyorumnanaktan

ben de kansızım hem de fazlasıyla bugün gitsem yine yatırırlar gitmiyorum doktora:ecrin_bebek:

arkadaşlar bende diyet sonucu kansızlık başladı saçlarım inanılmaz döküldü azaldı ama dökülme durmadı şuandada.demir ve b12den kaynaklı anemi olabilirsin dedi doktor teslerim yapıldı fakat hepsi normal ama kanım düşük doktor akdeniz anemisisn dedi iyi beslen dedi iğnesiz ilaçsız olacak mı iş sizce....

akdeniz anemisi öyle ha deyip teşhis konulmuyo bildiğim kadarıla aileden gelen bişey ve ailedekilerinde kanına baklıyo canım

arkadaşlar regl dönemlerinde çok dikkat etmemiz gerekiyo bu dönemlerde kullanılan ağrı kesiciler kanamayı çoğaltıp kansız bırakıyo. Bende kansızım sürekli demir ilaçları alıyorum ama doktorum bu yüzden jinekoloğoda gitmemi önermişti

kansızlık için bol bol baklagil yemek lazım ve hayvansal (süt,peynir vb.) çok tüketmemek lazım kızlar dengeyi iyi kurucaz yerimseniben

bende de çok fazla kansızlık ve iştahsızlık vardı kan ilacımı ihmal etmiyorum şuan daha iyi kan değerlerim.. yanlız bişe dikkatimi çekti kan ilacı iştah mı açıyo ne daha önce acıkmak nedir bilmeyen ben sürekli bişeler arar oldum:)

evet çok iştah açar kan ilaçları sağlıksız düşük kiloda olmak yerine sağlıkla bi kaç kilo almak daha iyi bence akannehir

Back