Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba xtanem, evet minör talasemi var bende, hiç belirti vermedi, geçen sene tesadüfen kan tahlili yaptırırken öğrendim, önce küçük bi şok yaşadım, ardından da tedavi gerektirecek bişey olmadıgını anlayınca biraz rahatladım, ama şunun farkındayım ki, ömür boyu bununla yaşamam gerekiyor, ne yapalım dikkatli olacaz artık, Allah çaresiz dert vermesin, sanırım sende de taşıyıcılık var, sen neler yaşadın anlatır mısın?
Merhaba xtanem, evet minör talasemi var bende, hiç belirti vermedi, geçen sene tesadüfen kan tahlili yaptırırken öğrendim, önce küçük bi şok yaşadım, ardından da tedavi gerektirecek bişey olmadıgını anlayınca biraz rahatladım, ama şunun farkındayım ki, ömür boyu bununla yaşamam gerekiyor, ne yapalım dikkatli olacaz artık, Allah çaresiz dert vermesin, sanırım sende de taşıyıcılık var, sen neler yaşadın anlatır mısın?
Geçmiş olsun. Bende taşıyıcıyım, evlilik başvurusu yaptığım zamanki sağlık kontrolünde öğrendim. Ama eşimde birşey olmadığı için çocuğumuz açısından sorun olmuyor. Eğer eşimdede olsaydı çocuk açısından çok kötü oluyor. Şimdi en kötü benim gibi taşıyıcı olma ihtimali var. Allah kimsenin başına vermesin
merhaba ..ben talasemi hastası değillim ancak ; bundan 1 sene önce rahatsızlandığımda talasemi majör tanısı konuldu ilk. .Araştırma eğitim hastanesinde acil yatışım yapıldı,daha sonra dalağı almaya kalktılar vs sonra sorun çok başka şey çıktı.ölümle burun buruna gelmiştim ben kan nakilleri vs oldu, o derece ..neyseki herşey yoluna girmeye başladı.Ama yinede kansızlık durumum minörlerden daha derin :)
Hepimize sağlıklı ve keyifli günler dilerim ..
Bir süredir halsizlik, yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı ve her ayağa kalktığımda anormal bir baş dönmesi yaşıyorum. Biraz araştırdım kansızlık belirtisiymiş. Gerçi yarın doktora gideceğim ama biraz bilgi sahibi olmak istiyorum. Aranızda bu rahatsızlığı yaşayanlar bana biraz anlatırlarsa sevinirim.
aşırı derecede saç dökülmesi,tırnakların düşmesi,sinirlilik,halsizlik,yorgunluk,bacak krampları,kalp çarpıntısı ve ağrısı,nefes alamama,beyinde uyuşukluk,yüksek tansiyon veya düşük tansiyon,üşüme gibi sorunlarım nedeniyle yıllardır gitmediğim kalp doktoru ve dahiliye uzmanı kalmadı ancak yapılan kan testinde aşırı demir eksikliği ve demir bağlama yüksekliği tespit edildi ilk önce ferro sanol düderal ile tedaviye başladım ancak 3 kutudan itibaren yüksek kolestrol ve karaciğer yağlanması yaptığı için şu anda şurup şeklindeki ve hoş bir vişne tadı olan ferplex kullanıyorum...rahatsızlıklarımda azalmalar oldu ayrıca ben harnup pekmezi üzüm pekmezi dut pekmezi ne bulduysam içtim siyah üzüm kurusu kilolarca yedim ama hiç etki etmedi,zaten doktorum bana bunları yasakladı çünkü bazı bünyeler demiri kabul etmiyormuş buna pekmez veya üzüm fayda etmiyormuş, bu nedenle böyle bir durumda doktora gitmeyi tavsiye ediyorum...
bende de bir ara kolestrol ve karaciğer de iltihaplanması oldu..bu ilaçlar mı sebeb oldu bilemiyorum artık..bende ferittin hep düşük ...hem demir eksikliği hemde akdeniz anemesi taşıyıcısıyım...bu iki hastalık birbirine ters geliyor heralde demir ilaçları talesemiye iyi gelmediğini duymuştum..dr. lar fazla araştırma yapmadan hemen demir ilaçları yazıyorlar...
simenay bu iki kansızlık için nasıl tedavi gördün...ben bir türlü başa çıkamadım ne kullandıysam fayda etmiyor..bu hastalık çocuk yapmama da engel oluyor maalesef ( bir de haşimato hastalığı eklenince bebek çok zor ....6 aylık bir tedavi gördüm biraz ii geldi ama bu seferde bu haşimato çıkınca yıne sil baştan oldu...hastalıktan ve yaş sınırı yuzunden bebek zor gibi görünüyor heralde...neyse Allah başka dertler vermesin...bu kadarına şükür daha kötü durumda olanlar var...sağlıklı günler herkese a.s.
Merhaba Lalehan, öncelikle çok geçmiş olsun, aynı dertten muzdaripiz, bende hem anemi hemde talasemi taşıyıcısıyım, ve evet seninde yazdığın gibi bu ikisi birbirini ters etkiliyor, ve yine malesef ki doktorlar araştırmadan hemen ilaç yazıyorlar, özellikle uyarmama rağmen talasemi olayını gözardı edip direk demir ilaçları veriyorlar bana da, bende kendi tedavimi kendim yapıyorum açıkçası, pekmez ve kuru üzüm ile doğal yollardan demir seviyemi korumaya çalışıyorum ama bildiğim ve araştırdığım kadarıyla bu ikiside hamile kalmak için engel değil, ki ben de senin gibi düşünüyordum ama şu an 20 haftalık hamileyim, çok şükür ki bebeğimde çok sağlıklı, haşimato ile ilgili bir bilgim yok, seni yanlış yönlendirmek istemem, sen tedavine ve kontrollerine devam et, herşey Allah tan arkadaşım, dualarım seninle olacak, umarım buradan hayırlı haberleri verirsin sende, kafana takmamaya çalış bebek olayını, stres yapma, herşeyin hayırlısını diliyorum, hoşçakal.