Kanser korkusu 🥺

Primaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.429
368
25
Hanımlar yanlış anlamayın ama lütfen beni anlayarak yazın olur mu🥺 aslında benim serüvenim 1.5 seneye dayanıyor. O zamandan beri lenflerim hem şişti. Allah razı olsun eşimden nereye istediysem götürdü kaç doktora gittik sayısı belli değil. Ultrasonlar kan tahlilleri vs. Çok şükür herseferinde doktorlar evet lenflerin büyük ama korkulcak bişey yok artık takibe de gerek yok demişlerdi bende kızım olunca unutmuştum ta ki cuma gününe kadar. Devlet hastanesinde eşimin randevusu vardı gelmişken bende bir genel Cerrahi ye gidip sadece benim bir göğsümden daha çok süt geliyor normal mi diye sorayım dedim normal oldugunu usg çektirmeyi istedi. Sıra olmadığı için hemen usg ye aldılar ve o zaman başladı benim biten korkularım. Ulrasonu yapan doktor çok kötü şeyler söyledi bu lenf bezleri reaktif değil bunlar kanser olabilir ailede meme kanseri varmı. Eşim hemen beni yakınımızda ki özel hastaneye götürüp durumu anlattı ve hemen kasık boyun koltuk altı heryere usg le baktırdım ve doktorlar bunlar reaktif yani enfeksiyon a bağlı şişmiş. Zaten emziriyorsum da bu yüzden şişmesi çok normal boyutu biraz büyük sadece 1 ay sonra yine aynı boyutta ise bunlar ömür boyu seninle kalır dedi. Allah aşkına ben kime inanayım 2 yıldır hiç kötü bişey söyleyen olmadı tam unuttum derken şimdi doktorun böyle söylemesi. Diğer gittiğim doktor çok detaylı baktı hiç korkma %99 kötü bişey yok dedi

Ultrasonu ceken kisi sadece raporu yazıp verseydi keske.Görevi gördügünü hastaya söylemek değil neticede ve bu sekilde insanlara travma yasatabiliyor.Keske olmasaydı.Siz duymanız gereken hekimlerden güzel seyler duymussunuz icinizi ferah tutun.

Ultrasonu ceken kisi sadece raporu yazıp verseydi keske.Görevi gördügünü hastaya söylemek değil neticede ve bu sekilde insanlara travma yasatabiliyor.Keske olmasaydı.Siz duymanız gereken hekimlerden güzel seyler duymussunuz icinizi ferah tutun.
Çok şükür ama peşine hemen gittiğim doktor hanım çok güzel şeyler söyledi. Neden bir önceki doktor öyle şeyler görüp söyledi onu aklım almıyor

Hanımlar yanlış anlamayın ama lütfen beni anlayarak yazın olur mu🥺 aslında benim serüvenim 1.5 seneye dayanıyor. O zamandan beri lenflerim hem şişti. Allah razı olsun eşimden nereye istediysem götürdü kaç doktora gittik sayısı belli değil. Ultrasonlar kan tahlilleri vs. Çok şükür herseferinde doktorlar evet lenflerin büyük ama korkulcak bişey yok artık takibe de gerek yok demişlerdi bende kızım olunca unutmuştum ta ki cuma gününe kadar. Devlet hastanesinde eşimin randevusu vardı gelmişken bende bir genel Cerrahi ye gidip sadece benim bir göğsümden daha çok süt geliyor normal mi diye sorayım dedim normal oldugunu usg çektirmeyi istedi. Sıra olmadığı için hemen usg ye aldılar ve o zaman başladı benim biten korkularım. Ulrasonu yapan doktor çok kötü şeyler söyledi bu lenf bezleri reaktif değil bunlar kanser olabilir ailede meme kanseri varmı. Eşim hemen beni yakınımızda ki özel hastaneye götürüp durumu anlattı ve hemen kasık boyun koltuk altı heryere usg le baktırdım ve doktorlar bunlar reaktif yani enfeksiyon a bağlı şişmiş. Zaten emziriyorsum da bu yüzden şişmesi çok normal boyutu biraz büyük sadece 1 ay sonra yine aynı boyutta ise bunlar ömür boyu seninle kalır dedi. Allah aşkına ben kime inanayım 2 yıldır hiç kötü bişey söyleyen olmadı tam unuttum derken şimdi doktorun böyle söylemesi. Diğer gittiğim doktor çok detaylı baktı hiç korkma %99 kötü bişey yok dedi
Çok gecmiş olsun.burdakı hanımlarda gördüm bende o ağır acılar kolay kolay basına gelmeden anlamaz ınsan.kanser olmadan (Allah korusun) bu denli ağır bir hastalığa yakalanma korkusu nasıl gelişiyor şaşırıyorum.surekli bu korkuyla yaşamayın
Ben başıma gelince anlamıştım ciddiyeti.erken teşhis çok önemli iş strese girmeden kontrollere gidin gerisi tevekkül önce Allah sonra doktorlarımız.ama kötü birşey olduğunu düşünmüyorum not klavye bazı kelimeleri yanlıs yazmış 😔

Tahlillerinde buna dair hiçbir şey çıkmamasına rağmen babama "sen bu gidişle diyalize girersin ha" diyen doktordan çıktığımızda kalp krizi geçirip vefat etti babam. Bazen nerede neyi kafaya takıp neyi takmayacağımızın analizini iyi yapmak gerekiyor. %99 demiş doktor, içiniz rahat olsun, çoğuna saygım olsa da bazıları biraz hadsiz oluyor doktorların. Tahminini sert bi dille söylemiştir

İkinci doktor eğer bu gibi küçük bir risk bile olsaydı boşlamazdı bence. Ama içiniz rahat etsin başka bir doktora daha görünün.ilk doktorun neden böyle söylemiş olabileceğini de sorarsınız.

Yok yanlış anlamayın.devlet hastanesi nde ki doktor bebeğin kaç aylık 3 aylık deyince dua et kanser çıkma dedi bu laf çıkmıyor aklımdan. Ne kadar diğer doktor iyi şeyler söylemiş olsada travma kaldı aklımda
Felaket tellalı gibi bu nedir böyle! Diğer doktoru dinleyin sakin olun,ayrıntılı bir şekilde bakıp sizi bilgilendirmiş.

Yok yanlış anlamayın.devlet hastanesi nde ki doktor bebeğin kaç aylık 3 aylık deyince dua et kanser çıkma dedi bu laf çıkmıyor aklımdan. Ne kadar diğer doktor iyi şeyler söylemiş olsada travma kaldı aklımda

Bazi doktorlar cidden patavatsiz oluyor. Benim bir cocuk doktorum bana oglum bebekken bir kontrolde "kafasinda bir ses duydum, bunu bir kontrol ettirin. Bu sebepten dolayi bir bebegi kaybettim" dedi. Ben önce öyle bir baktim, sonra kendisine de dedim: Ben öyle kolay panikleyen bir insan degilim cünkü bir kac defa yalnis tehsislere felan sahit oldugum icin en az iki baska Doktordan görüs almadan birsey yapmam. Ama daha kolay panikleyen veya panik hastasi olan birine pat diye söylense ne olurdu acaba. Tahlillerinizi yaptirin ve ona göre devam edin. Gecmis olsun

Estağfurullah yanlış anlamadim.Emziren anneler de kanser zor görülür içinizi ferah tutun siz.

İkinci doktor eğer bu gibi küçük bir risk bile olsaydı boşlamazdı bence. Ama içiniz rahat etsin başka bir doktora daha görünün.ilk doktorun neden böyle söylemiş olabileceğini de sorarsınız.
Evet doktorlar da öyle söyledi. Ben en ufacık bir detay görsem hemen burda biyopsi derim rahat ol dedi ama insan üzülüyor. Bunca doktor her kontrol zamanımda birşey yok derken o doktorun öylesine şeyler söylemesi

Estağfurullah yanlış anlamadim.Emziren anneler de kanser zor görülür içinizi ferah tutun siz.
Allah razı olsun zaten doktor hanımda üzülme emzirdiğin için lenfler şişiyor dedi diğer doktor hanım usg de bakarken çok büyümüş dedi. Ama emzirirken olur vs hiçbişey demedi hep kötü şeyler söyledi

bana da daha önce endoskopi çeken doktor annemin yanında "mide kanseri olabilir, ameliyat etmemiz lazım" vs bir şeyler söylemişti yaklaşık 8 9 sene önce.. annemin aklını almıştı. bazı doktorların böyle varsayımları çat diye söylemesi, insanı etkiliyor tabi ki.. ama ben hep bu kafadayım. bir şey kesinleşmeden tepki göstermemeyi öğrendim. babamın da iki gün önce sonucunda akciğer nodulü çıktı. annem zaten panik atak, başladı hemen büyürse naparız, kanser derse naparız.. hele bir durun bakalım. öyle bir durum olsa zaten bir şekilde yaşayarak görüyoruz ve tepki gösteriyoruz. şimdilik olmayan bir şey için "ya öyleyse ya böyleyse" diye strese girmek, insan bünyesini daha çok yorar. çok şükür sonraki doktor güzel konuşmuş. bebeğinizle sağlıklı uzun ömürler dilerim.

sizin durumunuz karsinofobi olarak adlandırılıyor ve profesyonel psikolojik destek öneriliyor. Son yıllarda çok yaygınlaştı bu fobi bende o şekilde öğrendim adını.

Doktorlar bazen empati yoksunu olabiliyorlar (kardesim de doktor ve gözlemliyorum zaman zaman)
Cok insanın lenflerinin şiştiğini ve öyle kaldığını duydum. Cok yakınım biri de yaşadı üstelik.. endişeye kapılmayın..

Bende bu korkuları yaşadım .. ve senin anlttoğın lenf bezi şişmelerinide. İlk kasıklarda başladı zaten kanser korkusu vardı aklıma geldikçe bi bakıyordum ertesi gün şiş aklım çıkıyordu doktorlar kötü bişey söylemiyolardı . Piskolojik destekle kanser korkusundan kurtuldum hayatım zehir olmuştu her 10 günde bir başka başka tehşis koyuyordum kendime . Lenf bezlerinin şişliğine gelince enfeksiyona bağlı oluyor benim boğaz içimdeki şişiyor en son corona ile 2 kez şişti üşütsem hemen ağrır ama korkulacak bişey çıkmadı şükür takma kafanı . Bebeğin küçükmüş destek al eğer bir doktorun dediği güzel şeyler tam anlamıyla rahatlatmadıysa 2 cisine git ilk doktorun söyledikleri söyle deraylı baksın ama sonrasında Piskolojik destek al . Allah kolaylık versin.

Çok şükür ama peşine hemen gittiğim doktor hanım çok güzel şeyler söyledi. Neden bir önceki doktor öyle şeyler görüp söyledi onu aklım almıyor
Kayinbabam kolonoskopi çektirmişti . Doktor kanser büyük ihtimal dedi. Sonra başka doktorlara götürdü. Kanser değilmiş şükür. Bazen yanilabiliyorlar. Üzmeyin kendinizi.

Ayrıca benim de göğsümde kistler var. Bir doktora gittim ,yüzünün rengi değişti , alıp bakmalıyız falan dedi. Öyle kötü oldum ki. Sonra alanında uzman prof. A gittim. Bana sıkıntı olmadığını ,kendi kızı ve karısına yapmayacağı işlemleri bana yapmayacağını , kanser olmadığını söyledi . Aradan 10 sene geçti bir şey yok şükür . Takmayın kafanıza

Maalesef bir doktor travması biz de yaşadık bu şekilde. Annemde büyükçe bir miyom vardı ve doktorun biri mr a bakarak telefonda(!) anneme çok kötü şeyler söyledi. Geç kalınmış olabilir vs neler neler. Evet doktor olmuş ama maalesef o dönem bize yaşattığı stresi bir biz biliriz bir de Allah. En nihayetinde şükürler olsun ki annemin de sonuçları temiz geldi. Senelerdir baktırmışsınız bir şey olsa şimdiye farkedilmez miydi sizce? Ben de anksiyete ve panik bozukluk hastasıyım ve maalesef ben de şu an atak dönemimdeyim sizi çok iyi anlıyorum ama sakin olmaya çalışın. Bir şey olsa farkedilirdi.

Bence hicbisey yoktur diye düşünüyorum.
Oğlumdan ve kendimden yola çıkarak.
Hatta kizimda öyle.
Bir sorun yaşamıyoruz.
İçinizi ferah tutun 🙏🙏

X