50 yaşındaydı annem. Daha çook gençti. Hayalleri vardı; emekli olacaktı, bizi evlendirecekti, torunlarını sevecekti, Afrika’da kabilelere katılacaktı, dünyayı gezecekti... Olmadı hiç biri. 9 ay önce teşhisi konmuştu “ağız içi kanseri” diye... 3 ameliyat, kemoterapi, radyoterapi, immünoterapi, bitkisel takviyeler hiç biri işe yaramadı lanet mikrobu durdurmaya. Bir adım bile atamadık iyileşme yolunda. Kemoterapi alırken o yan etkileri yaşarken gerilemek bir yana kanser akciğerlerine sıçradı. Ne büyük ağrılar yaşadı hiç bir ağrı kesicinin dindiremediği. Hiç vazgeçmedi savaşmaktan ama en sonunda “özür dilerim çocuğum, Allah tedavi olmamı istemiyor hiç bir tedavi bana yaramıyor başka bir ilaç almayacağım” demişti. Doktorlar bile şaşırdı hastalığın 9 ayda bu kadar nasıl ilerleyebileceğine. Son anına kadar evde olmak istedi ancak nefes alamamaya, bilinci bulanıklaşmaya, ağrıları dayanılmaz bir hal almaya başlayınca mecburen hastaneye götürdük, bize çok kızdıŞimdi yoğun bakımda uyutuluyor. Doktorlar her an her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler. Yoğun bakıma girmek istemiyordu “ben evimde çocuklarımı yıkayıp kocama sarılıp uyumak istiyorum beni yatırmayın” diyerek girdi oraya. İçimiz yanıyor bu acı nasıl geçecek bilmiyorum Paylaşmak istedim... Allah yardımcımız olsun...
Nefes alamıyordu evdenefes alabilmek için boncuk boncuk terliyordu uyuyamıyordu. Bir yudum su içebilmek için 15dk nefesini hazırlayıp suyu yuttuğunda tıkanıyordu. Oturmaya yatmaya bile hali yoktu. Hiç beslenemiyordu. Sabahlara kadar inliyordu. Kafası da biraz gitti son günlerde. Biz yine de oksijen tüpü alıp eve getirme taraftarıydık ama akciğerine pıhtı atmış makinesiz nefes alması imkansız artık, o yüzden mecbur kaldık
Yengem 3 ay önce vefat etti. Çok ani ve genç bir ölümdü. Ölüm gerçeğini yengemi kaybettikten sonra daha iyi anladım. Başımıza hic gelmezmiş gibi yaşıyoruz. O kadar hayat dolu ve güzel bir kadındı ki. Hala bile inanmakta zorlaniyorum onu kaybettigimize. Ama Allah onu yerinde rahat ettirsin. Hepimizin sonu belli. Güzel hayat yasayarak, acısız ağrısız korkusuz kayboluslar nasip olsun hepimize, sevdiklerimize. Allah annenize şifa versin, mucize gerçekleşsin ve iyi olsun inşallah. Umarım bu günler geride kalır. Dua edeceğim. Mucizelere inanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?