• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanser annemi aldı bizden...

Geçmiş olsun çok üzüldüm.Bende kanserin başka bir türü yüzünden babamı kaybetmiştim 2 ay içinde.
Yaşadığınız o çaresizlik hissini çok iyi anlıyorum.
Hem acı çekmesine üzülüyor bazen Allaha acısı dinsin diye yanına alsın istiyorsunuz hemde mucizevi birşeyler olsun da sağlığına kavuşsun diye dua ediyorsunuz.Insan karma karışık oluyor
Ben kendimi teselli etmek için hep "nasıl olsa ahirette ruhlarımız buluşacak,bu bir son yada yok oluş değil"demiştim.
Allah sizlerede dayanma gücü versin.
Diyecek başka birşey bulamıyorum :KK43:

Güçlü olun o da hisseder inşallah o gücü, kalkar bir an önce ayağa, rabbim sabır versin dualarımız sizinle, hayallerini gerçekleştirecek ömrü versin Allah annenize🙁

50 yaşındaydı annem. Daha çook gençti. Hayalleri vardı; emekli olacaktı, bizi evlendirecekti, torunlarını sevecekti, Afrika’da kabilelere katılacaktı, dünyayı gezecekti... Olmadı hiç biri. 9 ay önce teşhisi konmuştu “ağız içi kanseri” diye... 3 ameliyat, kemoterapi, radyoterapi, immünoterapi, bitkisel takviyeler hiç biri işe yaramadı lanet mikrobu durdurmaya. Bir adım bile atamadık iyileşme yolunda. Kemoterapi alırken o yan etkileri yaşarken gerilemek bir yana kanser akciğerlerine sıçradı. Ne büyük ağrılar yaşadı hiç bir ağrı kesicinin dindiremediği. Hiç vazgeçmedi savaşmaktan ama en sonunda “özür dilerim çocuğum, Allah tedavi olmamı istemiyor hiç bir tedavi bana yaramıyor başka bir ilaç almayacağım” demişti. Doktorlar bile şaşırdı hastalığın 9 ayda bu kadar nasıl ilerleyebileceğine. Son anına kadar evde olmak istedi ancak nefes alamamaya, bilinci bulanıklaşmaya, ağrıları dayanılmaz bir hal almaya başlayınca mecburen hastaneye götürdük, bize çok kızdı :KK43: Şimdi yoğun bakımda uyutuluyor. Doktorlar her an her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler. Yoğun bakıma girmek istemiyordu “ben evimde çocuklarımı yıkayıp kocama sarılıp uyumak istiyorum beni yatırmayın” diyerek girdi oraya. İçimiz yanıyor bu acı nasıl geçecek bilmiyorum :KK43: Paylaşmak istedim... Allah yardımcımız olsun...
Allah sifa versin insallah anneniz yerine kendim koydum ben de anneniz gibi isterdim soguk hastane odasi daha da uzer kocama sarilmak isterdim.. uzuldum hem belki bu son istegi olur bilemeyiz kocasina sarilip uyumak istegini yerine getirseniz keske keske keske

Geçmiş olsun... çok üzüldüm. Allah acil şifalar versin. İnşallah. Çok dua edeceğim sizin için. Allah boynunuzu bükük bırakmasın.

Biliyorum bu karari vermek cok zor ama benim size nacizane tavsiyem annenizi oradan cikartmaniz. O durumunu kabullenmis. Evinde esinin, evlatlarinin kollarinda huzurla versin son nefesini. Bir yogun bakim odasinda yalniz basina yuzlesmesin bu zor an ile.

Ben de babami kanserden kaybettim.
Evinde kelime-i sahadet getirerek dualar esliginde huzurlu bir sekilde vefat etti..
Son anlarinda hastaneye yatirmadik..
Cunku halam da babamdan 1 sene once yine ayni illet hastalik yuzunden yogun bakimda vefat etmisti.. Yaninda kimse yoktu, elini tutup guc alabilecegi hic kimse yoktu.. Vefat ettikten sonra ailesine haber verildi..

Allah sizlere dayanma gucu versin.. Annenizin yardimcisi olsun.

2 konu açmıştım... Ailem ile ilgili sorunlarım var diye... Hatta nasil nefret ettiğimi yazmıştım Annemden ama şu yazıyı okuyunca hıçkırıklara boğuldum........Benim de çok suçum var sanırsam... Vallahi dediğim laflara pişman oldum......ALLAH beni affetsin... ANNENE ÇOK DUÂ EDIYORUM, RABBIM SENI VE KARDEŞLERINI ANNESIZ BIRAKMASIN INŞALLAH! ONU SIZDEN ALMASIN! BIRAN ÖNCE ŞAFİ ISMI ILE SAĞLIĞINI GERI VERSIN INŞALLAH...

Canim öncelikle rabbim buyuk sabir versin
benimde esimin babasina akciger kanseri teshisi konuldu adam sapasaglam yanlismi acaba vs bile dedik 1000 km yol gittik arabayi kendi kullandi cok saglikliydi ama gecmek bilmeyen 6 aydir oksurugu vardi sigaradan der torunum olunca birakacagim derdi teshis konuldu ve hemen goturun evinize denildi hic bi hastane kabul etmedi hastaneyi zorlayarak kabul edildik soyleyemedik neden beni almiyorlar diye uzuluyordu ama onkolojiye yatinca anladi zaten
teshisi hastaneye yatirilmasi vefati 40 gün sürdü esimi ve ailece bizi cok yipratti bu durum ama esime de soyledigim gibi sabah evden cikip aksama vefatini duysaydin daha kotu degilmiyidi dedim en azindan son gunlerinde yaninda oldun hizmetini yaptin nasipte olmayabilirdi demistim
evet ceken insana da zor simdi hamileyim mide bulantilari halsizlik ölüm gibi birde onlari dusunmek lazim rabbim kimseye cektirmesin canim cennetine cumlemizi nail eylesin sen eminim ki evlat olarak elinden gelenin fazlasini yaptin bol bol dua et annene canim rabbim acilarini hafifletsin:KK200:
Başınız sagolsun
Sadece öksürük mü vardı belirti olarak

50 yaşındaydı annem. Daha çook gençti. Hayalleri vardı; emekli olacaktı, bizi evlendirecekti, torunlarını sevecekti, Afrika’da kabilelere katılacaktı, dünyayı gezecekti... Olmadı hiç biri. 9 ay önce teşhisi konmuştu “ağız içi kanseri” diye... 3 ameliyat, kemoterapi, radyoterapi, immünoterapi, bitkisel takviyeler hiç biri işe yaramadı lanet mikrobu durdurmaya. Bir adım bile atamadık iyileşme yolunda. Kemoterapi alırken o yan etkileri yaşarken gerilemek bir yana kanser akciğerlerine sıçradı. Ne büyük ağrılar yaşadı hiç bir ağrı kesicinin dindiremediği. Hiç vazgeçmedi savaşmaktan ama en sonunda “özür dilerim çocuğum, Allah tedavi olmamı istemiyor hiç bir tedavi bana yaramıyor başka bir ilaç almayacağım” demişti. Doktorlar bile şaşırdı hastalığın 9 ayda bu kadar nasıl ilerleyebileceğine. Son anına kadar evde olmak istedi ancak nefes alamamaya, bilinci bulanıklaşmaya, ağrıları dayanılmaz bir hal almaya başlayınca mecburen hastaneye götürdük, bize çok kızdı :KK43: Şimdi yoğun bakımda uyutuluyor. Doktorlar her an her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler. Yoğun bakıma girmek istemiyordu “ben evimde çocuklarımı yıkayıp kocama sarılıp uyumak istiyorum beni yatırmayın” diyerek girdi oraya. İçimiz yanıyor bu acı nasıl geçecek bilmiyorum :KK43: Paylaşmak istedim... Allah yardımcımız olsun...
Allah yardımcınız olsun.

Allah şifasını verir umarım 🙏🏼
Bende 53 yaşında kaybettim annemi kanserden tam 3 sene önce.
İnşallah allah anneciğinizi size bağışlar öyle çaresiz bir acıyla sınamaz..
sabırlar diliyorum

Rabbim şifa versin inşallah.

Back