Kandırıldım(mı)

Mide denen şey yedikçe büyür yemedikce küçülür .Mide ameliyatlarından sonra dikkat edilmezse verdiğiniz kilodan daha fazlasını alırsınız ..

Diyetisyene gitmek ayıp değil neden tercih etmiyorsunuz ki ?

Araştırmadan girmeyin bu tarz işlere .Sağlığınızdan olursunuz.

Bu tür operasyonlar yemeyecek başarı oluyor aksi halde daha fazla kilo alıyorsunuz izleyin ağır yaşamlar

Ablamda yaptırdı yaklaşık 4 sene olcak ama koruyabildi çok şükür.120 kg.dan şimdi 70-75 arası bir kiloda.
Prof.Dr. Alper çelik var onu bir araştırın. 80-90 kg civarına yapıyor . Bende ona oldum. Bir çok test yapıyor farklı operasyon yöntemleri var. Zaten Türkiye ye mide küçültme operasyonunu getiren adam.

N nscckts insülin direncini nasıl kırdın Allah aşkına ya .Benim sınırda ailede diyabet vakası çok bizde .Yani dikkat etmeye çalışıyorum sırf abur cuburu kestim bır hafta da 2.5 kg gitti :) ama midem resmen aşeriyor abur cubura :) :)

Hangi yöntem olursa olsun tek iş sizde bitiyor. Öyle olmasaydı bütün mide ameliyatı olanlar incecik olur yahut incecik kalırlardı ancak bazıları ya hiç veremiyor yahut tekrar eski hallerine dönüyorlar. Velhasıl hiçbir yöntem mucize değildir sadece yardımcıdır. Olay yine sizin nefsinize hakim olmanıza kalır

Ben tatlı bagımlısıydım , amelıyattan sonra korkudan yemıyordum mıdem patlayacak bısey olacak dıye :)
Tabıkı ınsanın kendıne soz gecırebılmesı gerekır ama canımda ıstemedı buda bır gercek belkı cok ısteseydı yerdım dıye dusunuyorum .
Konu sahıbının anlatmak ıstedıgı aslında su ; ben operasyon gecırdım ama yeme ıstegımde azalma olmadı bunda bı terslık yokmu demek ıstıyor .bence haklı da gercekten fark olmalı
Konu sahibi belki doktorun da yönlendirmesiyle operasyonu mucizevi bir sihirli değnek gibi görmüş. Hatalı nokta burası. Bu da bilinç altımda onu rahatlatmış ve tüm sorumluluğu ameliyata yüklemiş. Oysa bizim vücudumuzda en büyük sorumluluk bizdedir

N nscckts insülin direncini nasıl kırdın Allah aşkına ya .Benim sınırda ailede diyabet vakası çok bizde .Yani dikkat etmeye çalışıyorum sırf abur cuburu kestim bır hafta da 2.5 kg gitti :) ama midem resmen aşeriyor abur cubura :) :)
aslında once cok zor geldı sımdı aman ne kolaymıs dıyorum :)
patates pırınc bulgur unlu mamul seker ve ıcınde seker ıceren hersey hatta meyve bıle yemedım.
evlere temızlıge gıden, profosyonel sporcu olan, ınsaatda calısan maden de calısan kısıler meyve yesın. onun dısındakı herkes meyveden alması gerekenı sebzeden alabılır aynı vıtamınler sebzede de var :) meyve cok acayıp oynatıyor ınsulını . yok bugday ekmegıymıs yok eksı mayaymıs yok kepekmıs yok yulaflı hıc farketmez ekmek ekmektır ısterse altından olsun o ekmek yedıgınızde sekere donusuyor oda ınsulını oynatıyor . cunku bu saydıklarım bır lokmada bıle hızla kan sekerıne horon deptırıyor. arpa sehrıye pırınc falan koymadım corbaya . kıvam alsın sehrıyelı gıbı dursun dıye duduklude hasladıgım tavuk gogsunu rondodan cektım :KK70: sebzelı suyla pısırdıgım o tavugu suyuyla bırlıkte ıcıne nohut katarak corba yaptım yedım.

ha vucudun karbonhıdrata ıhtıyacı var onuda sebzeden aldım cunku tum sebzeler aynı zamanda 0 karbonhıdrattır kabak . en guzel karbonhıdrat kabak. yakında ıcımden agacı cıkacak :KK70: her turlu yemegını yaptım yedım. su aralar kerevız style modumdayım 3 kerevızı 3 havucla rendeledım ıcıne 2 dıs sarımsak ve bıraz yogurt kaya tuzu ve cevız ıcıde kattım. vıtamınler karbonhıdratlar lıfler saglıklı yaglar ne ararsanız var bu yogurtlu meze veya kerevız salatasında koca 1 duduklu tencere boyunca oldu ben bunu cam kavanozlara ayırıyorum gunluk 1 lıtre seklınde herguın oturup bırını bıtırıyorum :KK70: yemegın yanında veya kahvaltıda

bunlar hep dırencı kıran seyler. kendı kendımı denek olarak kullandım herseyı denedım. tek cozum saglıklı yasam oldu. hatta ınstagramda saglıklı yasıyoruz dıye bır sayfa var onları baz aldım. ketojenık beslenme dırencı kırıyor :) bana ıc hastalıkları doktorum yanı endokrın ınsulın ıcın ılac vermıstı ketojenık beslenınce 1 ay sonra tum degerler normal cıktı ılacı bıraktırdı :) karacıger yaglanması falan da gecmıstı burda konum var nasıl beslendıgımle alakalı ... belkı yardımcı olur ılgılenenlere de :)

bırde bagırsaktakı parazıtler seker ve sekerlı seylerden beslenıyor canımız tatlı ıster krızlere gırerız ya o aslında mıdemızden gelen sınyal degıl bagırsaktakı o parazıtler acıkmıs demektır. bol lıflı ve probıyotık ve prebıyotıklı beslenerek onlardan kurtuluruz. en son 2 sene once karnım aclıktan guruldadı regl donemımde bıle canım tatlı ıstemıyor artık kı ben anteplıyım yeme ıcme tatlı dendı mı burdakı ınsanlar baskalasım gecırır normal ustu yerız :) ama artık ha betona bakmısım ha pastaya aynı gelıyor cunku yemıyorum unuttum tadı nasıl unuttum

farzedelım seker hastasıyız colyak hastasıyız :) yemeyecegız .

Haklısınız. Sonuçta bir işlem görmüşsünüz. Diyet yapıp verecekseniz zaten neden yaptırasınız? Ameliyat olanların dikkat ettiğini söylemişler ama zaten ameliyat iştah kontrollerini sağlıyor öyle yapabiliyorlar. Dava açsanız bir şey çıkacağını sanmam. Sonuçta işlemi doğru yapmış ve onaylı. Olay botoksun bir işe yaramaması. Ticari bir şey.

Sayın herşeyi çok bilen arkadaşlar
Ben bir operasyon yaptırdım ve başarılı olmadı
Bununla ilgili hukuki süreç başlatabilirmiyim başlatamazmıyım.?
Konum ve sorum bu
Bunun bilgisini BİLGİLİ arkadaşlardan rica ediyorum...
Bu tarz bir sıkıntıyı arkadaşım yaşadı başka bir konuda. Ameliyat öncesi kağıt imzaladıysanız orada zaten doktor kendisini aklayacak maddeleri yazmıştır. Yani sözlü olarak yüzde yüz dese bile üzgünüm ama o kağıtlarda kendilerini haklı çıkarıyorlar. İşin içinden kolaylıkla sıyrılır

benımde ınsulın dırencım vardı bılıyorum o duyguyu hep mıdenın bır tarafı bos sankı doymak bılmıyorsunuz doyma duyusu yok asırı aclık bıtmeyen ve doymayan aclık elden ayaktan cıkıp ter bosaltan tıtreten aclık hıssı

vucuda ınsulını oynatan gıdalar gırmezse o duygu ortadan kalkıyor bu sey gıbı yasaklı madde bagımlılıgı gıbı, bır anda sekerı ve unlu gıdaları kanda sekere donusen herseyı şak dıye bır anda kesmenız gerekıyor ılk 1 hafta ınanılmaz zordu hıc uyuyamadım agladım gozumu acamadım basım agrıdı cok zordu bıldıgınız bagımlı gıbıydım, sonrakı hafta daha kolay oldu derken derken bı baktım 1 ayda 10 kılodan fazla gıttı ve canım yemek ıstememeye basladı sonrada devam :)

Peki şimdi tekrar yiyor musunuz o bağımlı olduğunuz gıdaları ve yine etkiliyor mu aynı şekilde sizi?

Peki şimdi tekrar yiyor musunuz o bağımlı olduğunuz gıdaları ve yine etkiliyor mu aynı şekilde sizi?
eskıden yedıgım hıc bırseyı yemıyorum
meyve yemıyorum mesela kısın c vıtamını derler en buyuk c vıtamını bıberde var bunun ıcın portakal yememe gerek yok portakal en cok seker ıceren meyvelerden
pastaya ıhtıyacım yok nıye yıyeyım :) bagırsagım mıdem pırıl pırıl parlarken toksıt bırıktırmeye hıc nıyetım yok
ekmek aklıma gelmıyor ınanırmısınız ... hatta bence yemegın guzel tadını bastırıyor . sey gıbı, hanı sekerı bıraktıgınızda once cay kahve cok lezzetsız gelır ama sonra alısınca aa meger sekersız daha guzelmıs tadını daha ıyı alıyorum dersınız onun gıbı ekmekde.

e zaten sekerı kestım unlu mamulu kestım kızartılmıs urunde asla yok . gerıye sırf saglıklı beslenme kalıyor

her sabah 1 cay bardagı dolusu zeytın 1 kase dolusu lor peynır 1 tabak salata 2 haslanmıs yumurta 1 avuc kuruyemıs yıyorum
sonra cay kahve bıtkı cayları sular
aksam da 1 porsıyon et veya balık 1.5 tabak sebze yemegı 2 tabak salata 2-3 bardak ayran :KK70:

e bukadar cok ve saglıklı yıyınce su bidonu yutmussunuz gıbı yurudugunuz yerde lıkır lıkır sesler gelırken daha da bırsey yıyemıyorsunuz zaten canınız ıstemıyor
1 lıtreye yakın kahve cay 3-4 lıtre su sabah aksam paşalar gıbı ögün

:)

eskıden yedıgım hıc bırseyı yemıyorum
meyve yemıyorum mesela kısın c vıtamını derler en buyuk c vıtamını bıberde var bunun ıcın portakal yememe gerek yok portakal en cok seker ıceren meyvelerden
pastaya ıhtıyacım yok nıye yıyeyım :) bagırsagım mıdem pırıl pırıl parlarken toksıt bırıktırmeye hıc nıyetım yok
ekmek aklıma gelmıyor ınanırmısınız ... hatta bence yemegın guzel tadını bastırıyor . sey gıbı, hanı sekerı bıraktıgınızda once cay kahve cok lezzetsız gelır ama sonra alısınca aa meger sekersız daha guzelmıs tadını daha ıyı alıyorum dersınız onun gıbı ekmekde.

e zaten sekerı kestım unlu mamulu kestım kızartılmıs urunde asla yok . gerıye sırf saglıklı beslenme kalıyor

her sabah 1 cay bardagı dolusu zeytın 1 kase dolusu lor peynır 1 tabak salata 2 haslanmıs yumurta 1 avuc kuruyemıs yıyorum
sonra cay kahve bıtkı cayları sular
aksam da 1 porsıyon et veya balık 1.5 tabak sebze yemegı 2 tabak salata 2-3 bardak ayran :KK70:

e bukadar cok ve saglıklı yıyınce su bidonu yutmussunuz gıbı yurudugunuz yerde lıkır lıkır sesler gelırken daha da bırsey yıyemıyorsunuz zaten canınız ıstemıyor
1 lıtreye yakın kahve cay 3-4 lıtre su sabah aksam paşalar gıbı ögün

:)

Ben de buna benzer şekilde besleniyorum ama bir gün gelecek o direnç kırılacak ve o gün az ama biraz tatlı yersem sorun olmayacak diye düşünüyordum ve belki bunu siz başarabilmişşinizdir diye bir umut....Neyse :) Sayfanıza bir göz atayım ben şimdi biraz. :)

Ben de buna benzer şekilde besleniyorum ama bir gün gelecek o direnç kırılacak ve o gün az ama biraz tatlı yersem sorun olmayacak diye düşünüyordum ve belki bunu siz başarabilmişşinizdir diye bir umut....Neyse :) Sayfanıza bir göz atayım ben şimdi biraz. :)
dırenc kırıldı 2 catal pastayla yenıden gelmezde. oyle bır cıktı kı hayatımdan sımdıde canım ıstemıyor :KK70: ınsanın yedıkce yıyesı gelıyor yemeyınce gercekten ıstemıyor ellerımle baklava acıyorum tadına bakmayı unutuyorum kızıma bal kaymak hazırlıyorum elıme bulasıyor eskıden olsa kemırırdım elımı kolumu sımdı dırek yıkıyorum yanı aklıma bıle gelmıyor :) ondan

Bir arkadaşım mide küçültme ameliyatı ile 115 kg dan 55-60 lı kilolara indi bir sene içinde. Zaten ilk 1-2 ay sıvı beslenme olduğu için hızla kilo verdi, sonrasında istesen de yiyemiyorsun demişti. Başka bir arkadaş mide botoksu yaptırdı, oda yiyemediğini söylemişti. Hatta çok sevdiği bi şeyi 1 kaşık fazla kaçırsa, çıkarıyordu ister istemez.

Ben bu alanda başka bir doktora gidip muayene olmanızı öneririm. Yapılan işlemde bir hata, yanlış var mı, o bilgi verir size.

Tüm cevapları okumadım forum içinde konuşuldu mu bilmiyorum ama biorezonansı araştırmaya başladım ben. Elektromanyetik frekanslarla beyinden besinlere duyulan ihtiyaç ve isteği siliyorlar. Sigara bırakma, alerji tedavileri içinde kullanılan bir yöntem.

Bu tue müdahalelerin başarı oranı sizin iradenize bağlıdır. Ustan dediginiz şey midenin büyüklüğü ya da kucukluguyle alakalı değildir. Siz nasil olsa botoks yaptırdım diye aynen yemeye devam etmişsiniz anladığım kadarıyla. Bu şekilde ne yaptirisaniz yaptırın kilo veremezsiniz.

minis minis hayal kirikligi olusmus sende hissettiklerin normal ama doktorun umut taciri dediklerinden degil.

Simdi kilo mu vermek istiyorsun. Yoksa doktoru sikayet etmek mi?

Bir de dahiliyeye daha once gittin mi.

Ben de diyetisyensiz kilo verenlerdenim. O konuda suclayamiyorum seni.

Diyet yapamıyorum bahanesi de süpermiş :ıslık:Herkes nasıl bayıla bayıla yapıyor bilsen (!) Yazdıklarını okuyan zanneder ki sen diyete girince biri ağzından pasta börek sokuşturuyor. Evine kalorili gıda sokma, ailen de bi zahmet bi kaç ay pasta börek pilav vs.den feragat etsin canın çekmesin diye. Bir de güzel bi spor salonuna gitsen bi kaç ayda fazla kilon kalmaz. Sen istiyorsun ki seni et döner gibi çevire çevire kesip inceltsinler. Kusura bakma emek olmadan yemek olmuyor. Ayrıca çok çok basit bir ameliyat bile olsan 2 günde iyileşip yemeğe veremezsin kendini, 2 günde nasıl iştah geri döner, anesteziden uyanır uyanmaz bana bi tepsi börek getirin de bakayım yiyebiliyor muyum dedin sanırım.
Asıl derdine cevap vereyim: Hayır, doktordan tazminat koparamazsın boşa hayal kurma, avukat gazına da gelme ama davan reddedildikten sonra o sana iftiradan dava açarsa sen ona tazminat ödeyebilirsin. :KK66:

Diyet yapamıyorum bahanesi de süpermiş :ıslık:Herkes nasıl bayıla bayıla yapıyor bilsen (!) Yazdıklarını okuyan zanneder ki sen diyete girince biri ağzından pasta börek sokuşturuyor. Evine kalorili gıda sokma, ailen de bi zahmet bi kaç ay pasta börek pilav vs.den feragat etsin canın çekmesin diye. Bir de güzel bi spor salonuna gitsen bi kaç ayda fazla kilon kalmaz. Sen istiyorsun ki seni et döner gibi çevire çevire kesip inceltsinler. Kusura bakma emek olmadan yemek olmuyor. Ayrıca çok çok basit bir ameliyat bile olsan 2 günde iyileşip yemeğe veremezsin kendini, 2 günde nasıl iştah geri döner, anesteziden uyanır uyanmaz bana bi tepsi börek getirin de bakayım yiyebiliyor muyum dedin sanırım.
Asıl derdine cevap vereyim: Hayır, doktordan tazminat koparamazsın boşa hayal kurma, avukat gazına da gelme ama davan reddedildikten sonra o sana iftiradan dava açarsa sen ona tazminat ödeyebilirsin. :KK66:

Ne kadar da herşey i çok biliyorsunuz.Konu sahibi Kilo vermesiyle ilgili akıl istememiş Hukuki yoldan bişeyler yapabilirmiyim demiş...Bir insanı yargılayabilmeniz için öncelikle ne yaşadığınızı bilmeniz gerekiyor.
Nereden biliyorsunuz diyet yapıp yapmadığını
Uzmandan psikolojik destek almadığını.
Hem kim ister böyle bişey ameliyat olmayı.

Hemen gömme operasyonu yok öyle bişey. Herkes hayatta kendiniz gibi iradeli olamayabilir.Biraz empati

X