- 25 Aralık 2006
- 2.076
- 662
- 36
Ben baştada belirttim maalesef diyet yapamıyorum.Dr.da zaten bu operasyondan sonra yiyemeyeceğimi ve diyetle de desteklersen kilo verme sürecinin artacağını söyledi..İlk 3 gün sıvı diyeti yaptım sonra standart bir diyet listesi.Doktor doğru söylüyor malesef ameliyat sonrası diyetisyen ile beslenme planlanması gerekiyor keşke bir üniversite hastanesinde olsaydınız ameliyatı yani dyetisyen size amaleiyet diyeti uygulayacak ki buna uymak zorundasınız yoksa ameliyatın komplikasyonları artar malesef çok ciddi sorunlar yaşarsınız ama devletteki diyetisyene de gidebilirsiniz her hafta düzenli takip talep edin bu sefer diyetisyen ile ugrasmak zorundasınız amaleiyet sonrası ilk 3 ay beslenme önemli midede hasar kalır bagirsaga ulaşabilir handikapları o yüzden malesef diyetisen desteği şu aşamada mecbursunuz .zaten ilk haftalar 200 cc den daha fazla bişey tuketmediniz büyük ihtimal yavaş yavaş normal beslenmeye geçmeniz gerekiyor ameliyatın komplikasyonlarını önemseyin lütfen yoksa ciddi hasar olusur. Birde olan olmuş tabi ama 76 kiloyla keşke ameliyat yerine biraz kendinizi zorlasaydiniz ama endiselenmeyin bu bir süreç ve malesef yine diyetisyene gitmelisiniz .geçmiş olsun sağlıklı zayıf günler :)
Ablam tüp mide ameliyatı oldu ,kendisi o kadar zor yiyordu ki onun gibi bir şema oluştu kafamda.
Zorla yiyeceğim..ama 2 gün süren bir botoks etkisi elimde patladı
Mide botoksunun işe yarar bir yontem olmadigini internette biraz dolassaniz bazi doktorlarin videolarindan ögrenebiliyorsunuz.O yüzden biraz umut tacirligi yapmis gibi doktorunuz.Kilonuzu strese,sizi de diyetisyene yonlendirip yoluna devam edecek.Üzgünüm.
İnternette dediğiniz gibi bazı doktorlar işe yarar diyor bazı doktorlar işe yaramaz..
Denemeden nasıl bilebilirdim ki
Maalesef dediğiniz gibi olacak sanırım.
Avukatımdan destek alacağım yapabilecek bir şey var mı diye bakalım.