Kandırıldım(mı)

minis

Duyduğunuz kadar kötü,bildiğiniz kadar iyiyim :)
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2006
2.076
662
36
2 Kasımda Mide Botoksu yaptırdım Dr.uma ısrarla operasyonun başarılı mı yoksa başarısız olma ihtimali var mı diye sordum.
Kesinlikle %100 başarılı olacağını söyledi.Dr.a hikayemi anlattım defalarca diyetisyen e gittim başarılı olamadığım için size başvurdum diyerek.
Kendisi o kadar rahat tavırla hiç bir sıkıntı olmayacağını söyledi.

Operasyondan çıktım bana midemin aslında küçük olduğunu ,bu zaman a kadar stresten kilo aldığımı söyledi.
Ki ben son 6 ay haricinde stres yaşamadım karakter olarak rahat bir insanımdır, kendimi bildim bileli de kiloluyumdur (76)
Parayı ödedikten sonra kendisine 2 hafta sonra kontrole geldiğimde kaç kilo verceğimi sorduğumda min.4 max.8 zaten yiyemiyeceksiniz dedi.
Op.sonra 1-2 gün etkiliydi sonrası fıssss..Eski iştahım ve giden 1 kg. geri geldi.
Dr. a ne zaman yazsam diyetisyen desteği almam gerektiğini söyledi.Ya hu ben diyet yapabilsem zaten seninle ne işim var.Neyse bugün kendisine müdahale etmesi için rica ettim yine diyetisyen e yönlendirdi.Ben kendisiyle yazışırken diyetisyeni arıyor beni sürekli..
Şimdi sorum şu bu umut taciri hakkında dava açabilir miyim ?
Nerden başlamalıyım ?
Lütfen bilgisi /tecrübesi olan arkadaşlar yazsınlar

Mide botoksu kilo verdirir mi?
Mide botoksu da dahil olmak üzere hiç bir yöntemin kilo verdirme garantisi yoktur. Mide botoksuna mucizevi tedavi gibi davranmak doğru değildir. Mide botoksunun iştahı azaltıcı etkisi olduğu ve diyete yardımcı olduğu bilinmekle beraber, botoks uygulaması sonrası yüksek karbonhidratla beslenen hastalarda başarısız olma ihtimali de mevcuttur.

yani doktor %100 diyerek hata etmiş sanırım.

O değil de ben de sosyal medyada görüyorum,bir arkadaşım yaptırdı,şimdi tam hatırlamıyorum tüp mide mi,balon mu botox mu hangisi ama kız aynı yani hiç değişmemiş.
Yazıyor arada -3,-5 diye ama bana hala aynı gibime geliyor. İnşallah sadece bana öyle geliyordur,gerçekten de doğru bir operasyon gerçekleşmiştir.

Size de geçmişler olsun,inşallah zamanla fayda görürsünüz.

Peki böyle bir operasyondan önce hiç mi araştırmadınız kilo verme garantisi var mı, nasıl bir yöntem diye bakmadınız mı bakın yukarıda size yazılanlardan örnekler vermişler ayrıca neden işlemden önce sormadınız kaç kilo vereceğinizi de işlemden sonra soruyorsunuz. Operasyondan sonra 1-2 gün iyiydi sonra fıs diyorsunuz da ilk birkaç gün hatta hafta ancak vücut toplar kendini. Adam size büyük büyük kilolar verirsin dememiş ki en fazla 8 kilo verirsin demiş yani. Keşke baştan herşeyi konuşsaydınız iştahınız bu işlemle kesilmiyorsa ve eskisi gibi yemeye devam edip nasılsa işlem geçirdim deyip herşeyi yiyorsanız kilo veremezsiniz.

%100 başarı böyle bir konuda nedir sizce ?
Sadece yorum yapmak için yorum yapmayın lütfen

Sen bogazini tutamiyorsun diye doktor suclu degildir. Bana yaptigin atari git doktoruna yap dahasi cok biliyorsan islemi arastir. Her guven verene guvenme. Doktor senin yedigini kontrol edemez. Islem basarili gececek demis adam ben senin bogazini tutacagim dememis.

O değil de ben de sosyal medyada görüyorum,bir arkadaşım yaptırdı,şimdi tam hatırlamıyorum tüp mide mi,balon mu botox mu hangisi ama kız aynı yani hiç değişmemiş.
Yazıyor arada -3,-5 diye ama bana hala aynı gibime geliyor. İnşallah sadece bana öyle geliyordur,gerçekten de doğru bir operasyon gerçekleşmiştir.

Size de geçmişler olsun,inşallah zamanla fayda görürsünüz.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :dua:

Sen bogazini tutamiyorsun diye doktor suclu degildir. Bana yaptigin atari git doktoruna yap dahasi cok biliyorsan islemi arastir. Her guven verene guvenme. Doktor senin yedigini kontrol edemez. Islem basarili gececek demis adam ben senin bogazini tutacagim dememis.

Neden uslubunuz birden değişti anlamış değilim.
Ben kimseye atar yapmıyorum ayrıca.
Araştırma yapmadığımı nereden biliyorsunuz ?
Yine sadece yorum yapmak için yorum yazıyorsunuz dikkat e almıyorum

Sayın herşeyi çok bilen arkadaşlar
Ben bir operasyon yaptırdım ve başarılı olmadı
Bununla ilgili hukuki süreç başlatabilirmiyim başlatamazmıyım.?
Konum ve sorum bu
Bunun bilgisini BİLGİLİ arkadaşlardan rica ediyorum...

Ben mide balonu yaptırıp 15 kg verip 6 ayda hepsini geri almıştım. Sonra gittim mide küçültme ameliyatı oldum. 30 kg verdim geri de almadım.

Ben mide balonu yaptırıp 15 kg verip 6 ayda hepsini geri almıştım. Sonra gittim mide küçültme ameliyatı oldum. 30 kg verdim geri de almadım.

Mide küçültme ameliyatı daha etkili çözüm elbette ama benim vki yeterli değil onun için.
Geçmiş olsun size umarım hiç almazsınız.

Operasyondan önce hastalara onam formu imzalatılır. Hasta operasyon sırasında oluşabilecek komplikasyonları, sonrasında oluşabilecek riskleri vs kabul etmiş olur. (Doktor ve hastane hatası yoksa tabi) Sözlü hiç bir vaad üzerinden hukuki süreç başlatmazsınız. Operasyon sonucu direk gördüğünüz bi zarar yok. Doktorununuz kilo vermemenizi hasta hatasına bağlayıp çok rahat haklı çıkabilir. Yani haklı olduğunuzu ispatlamanız zor.

Doktor doğru söylüyor malesef ameliyat sonrası diyetisyen ile beslenme planlanması gerekiyor keşke bir üniversite hastanesinde olsaydınız ameliyatı yani dyetisyen size amaleiyet diyeti uygulayacak ki buna uymak zorundasınız yoksa ameliyatın komplikasyonları artar malesef çok ciddi sorunlar yaşarsınız ama devletteki diyetisyene de gidebilirsiniz her hafta düzenli takip talep edin bu sefer diyetisyen ile ugrasmak zorundasınız amaleiyet sonrası ilk 3 ay beslenme önemli midede hasar kalır bagirsaga ulaşabilir handikapları o yüzden malesef diyetisen desteği şu aşamada mecbursunuz .zaten ilk haftalar 200 cc den daha fazla bişey tuketmediniz büyük ihtimal yavaş yavaş normal beslenmeye geçmeniz gerekiyor ameliyatın komplikasyonlarını önemseyin lütfen yoksa ciddi hasar olusur. Birde olan olmuş tabi ama 76 kiloyla keşke ameliyat yerine biraz kendinizi zorlasaydiniz ama endiselenmeyin bu bir süreç ve malesef yine diyetisyene gitmelisiniz .geçmiş olsun sağlıklı zayıf günler :)

Mide küçültme ameliyatı daha etkili çözüm elbette ama benim vki yeterli değil onun için.
Geçmiş olsun size umarım hiç almazsınız.
Dikkat etmezsem geri alırım. Mide küçültme den sonra da alan çok. Ne olursa olsun iradeli olmak zorundasın. Kuzenim hem mide balonu yaptırdı hemde aynı zamanda terapi almıştı. Bilinç altında çok yememize sebeb olan bir takım olaylar var. Bende trapi aldım operasyon dan sonra. Mutlaka terapi alın

%100 başarı böyle bir konuda nedir sizce ?
Sadece yorum yapmak için yorum yapmayın lütfen
Ama bu tür işlemlerde diyet yapmazsaniz bir faydası olmaz. İşlem için başarılı olacağını söylemiştir. Yoksa yiyip yiyip kilo almazsin %100 demez herhalde.

Mide botoksunun işe yarar bir yontem olmadigini internette biraz dolassaniz bazi doktorlarin videolarindan ögrenebiliyorsunuz.O yüzden biraz umut tacirligi yapmis gibi doktorunuz.Kilonuzu strese,sizi de diyetisyene yonlendirip yoluna devam edecek.Üzgünüm.

Yazdıklarım mide Botoksu içinde geçerli malesef cerrahi operasyon sonrasi özel beslenme planlanmalı özellikle ilk 3 ay . Para vermek zorunda değilsiniz haklı olarak bence üniversite yada devlet hastanesindeki bir diyetisyen den yardım alın . Bu arada alanım bu o yüzden bu kadar net yazıyorum ama doktoru da muhakkak gerekli yerlere başta cimer olmak üzere şikayet edin kesinlikle

Dikkat etmezsem geri alırım. Mide küçültme den sonra da alan çok. Ne olursa olsun iradeli olmak zorundasın. Kuzenim hem mide balonu yaptırdı hemde aynı zamanda terapi almıştı. Bilinç altında çok yememize sebeb olan bir takım olaylar var. Bende trapi aldım operasyon dan sonra. Mutlaka terapi alın

Ablamda yaptırdı yaklaşık 4 sene olcak ama koruyabildi çok şükür.120 kg.dan şimdi 70-75 arası bir kiloda.

X