• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kandil kandil yine kavga!

Kızlar üniversite mezunuyum 1 yıldır çalışmıyordum eşim para konusunda hiç sıkıntı yapmamıştır şimdiye kadar istediğimi alırım istediğim yere giderim hiç problem yoktu yani.ama ben yinede en ufak birşeyde alınırdım.İçim rahat etmezdi hiç.kendimi sığıntı gibi hissederdim.2 aydır çalışıyorum ve çalışmadan önce gerçekten daha fazla alışveriş yapardım kendime.şimdi o kadar fırsatımda olmuyor ama kafam rahat...İkimizin parasıda aynı yerde durur ihtiyacı olan gider oradan alır.ben 300 alırsam eşim 100 alır hiç te sorun olmaz..Gerçekten dört dörtlük kocanız olsada ekonomik özgürlük çok önemli..

Dün gece geldi benim ki :)
Actım kapıyı geçtim içeri ..
Bu sefer ağrıma gitti çünkü
Gitmedim yanına
Odaya gecti..az Kur'an okudu
Sonra bi baktım yanıma gelmiş
Ayağıma sarıldı, özür diledi
Şok geçirdim valla beklemiyordum
İlk defa yanıma geldi galiba
Birbirimizin kıymetini bilmiyoruz dedi
Zaten uzatacak değildim :)
Sukur tatlıya bağlandı
Umarım bi daha tekrarlanmaz
Derdimi paylaşan herkese cok teşekkürler

yazından taş patlasa 10 ay 12 aylık evli olduğunuzu hisssettim doğrumudur... ona göre kendimden kesitlerle yazacğımda:)

Hayır canım 4 yıllık evliyim
2 bebem var:)
amaninnnnnnnnn şoke oldummmm.. ozamannnn ne bilemmmm kavga gürültü evin tadı tuzu deyimmm :) hem ayaklarına de gelmiş adamcağızzz... sadece bazen maddiyatın erkek ve kadın için farklı bir yorumu olduğunu hatırlayıp fevri olmamak gerek....

amaninnnnnnnnn şoke oldummmm.. ozamannnn ne bilemmmm kavga gürültü evin tadı tuzu deyimmm :) hem ayaklarına de gelmiş adamcağızzz... sadece bazen maddiyatın erkek ve kadın için farklı bir yorumu olduğunu hatırlayıp fevri olmamak gerek....

Niye şoke oldun ki yaw ;)
Yeni evli olaydık ne değişecekti ;)
Merak ettim

Dün gece geldi benim ki :)
Actım kapıyı geçtim içeri ..
Bu sefer ağrıma gitti çünkü
Gitmedim yanına
Odaya gecti..az Kur'an okudu
Sonra bi baktım yanıma gelmiş
Ayağıma sarıldı, özür diledi
Şok geçirdim valla beklemiyordum
İlk defa yanıma geldi galiba
Birbirimizin kıymetini bilmiyoruz dedi
Zaten uzatacak değildim :)
Sukur tatlıya bağlandı
Umarım bi daha tekrarlanmaz
Derdimi paylaşan herkese cok teşekkürler
Cok sevındım arkadasım hatasını anlamış bızımkıde bugun ıyıdı ne ıstedıysem aldı ama dun gece gene laf atana ben oldum kandılınkutlu olsun dedım sarıldım falan bugunda oda bana gayet ıyı davranıyor com sukur

Cok sevındım arkadasım hatasını anlamış bızımkıde bugun ıyıdı ne ıstedıysem aldı ama dun gece gene laf atana ben oldum kandılınkutlu olsun dedım sarıldım falan bugunda oda bana gayet ıyı davranıyor com sukur

Canım benim bende senin adına cok sevindim...
Rabbim yüzünü hiç soldurmasin

Annemler geldiler gittiler
Güzelde gecti sukur
Canım annem yemek yaparken yardım etti bana
Bi ara oğlumu da alıp dışarı çıktılar , ayakkabı almışlar
Elleri, kolları dolu geldiler zaten
Eşimde saygı da kusur etmedi
Elhasil dünkü krizi çabuk atlattık

Ya bunlar ne kadar benziyorlar birbirlerine..
Ben hala 3 kuruş param olsa çıkartır veririm ..
Hala akillanmamisim demekki..
Ufff hala gelmedi
Gelince tukurdugumu yalamak istemiyorum bu sefer
Öbür turlu de uzucak
Oooooof offf

merhaba arkadaşlar.ben yeni katıldım aranıza.arkadaşlar maalesef ki çok benziyorlar birbirlerine,çok üzüyorlar bizi,neden biz üzülüyoruz çünkü her seferinde affederek onları kafamıza çok takıyoruz.fakat onlar hiç takmıyorlar.tamam her iki cinsinde evlilikte ve hayatta sırtlarındaki yükler çok farklı fakat evlilik bir olmak demektir,dert ortağı,aynı zamanda neşe mutluluk hayat kaynağı olmak demektir.kadın zaten kocasını hep el üstünde tutar kocasını sahiplenir sever sayar,karşılığı olmasını istemekte kadının hakkıdır zaten.Allah onları bizden üstün görevlerle yaratmış.bakın altını çizerim üstün görevler üstün insanlar olarak değil,eşine ailene sahip çıkacaksın onlara bakacaksın muhtaç etmeyeceksin ve kadında kocasına huzur saygı verecek böylelikle fakat erkeklerimiz kendilerini çok farklı yerlere koyuyorlar.maalesef ki benim eşimle de benzer sorunlar var ve daha 1,5 senedir evliyiz ve ben çok küçük yastan beri çalışmaya alışmış fakat şu an işsiz parasız olan biriyim. çalışırken son kuruşuma kadar eşimle paylaşan biri olarak söylüyorum..senin gibi bende şimdi gene 3 kuruş param olsa çıkarır veririm,bizim için para önemli değil çünkü evinin önemsenmesi karşılıklı ihtiyaçların karşılanabilmesi önemli olan.yoksa yoktur zaten kimse vicdansız değil.ama kendilerine gelince burunlarından kıl aldırmıyorlar.bence arkadaşım eşin gelince hiç ilgilenme onunla hatasını anlaması için,inanki konu uzamaz o büyütmez bile bizler kadar büyütmüyorlar.sen hiç ilgilenme kendi halinde davranmaya çalış.farkına varacaktır hatasının.öbür türlü tükürdüğünü yalamak denmez ama hemen düzelirsen ona göre aynı sebepler kavga çıkardı işte şimdide hiçbirşey yok diyecek ve aynı şekilde devamı gelecek maalesef bu durumların.canını sıkma inşallah huzura kavusursun

merhaba arkadaşlar.ben yeni katıldım aranıza.arkadaşlar maalesef ki çok benziyorlar birbirlerine,çok üzüyorlar bizi,neden biz üzülüyoruz çünkü her seferinde affederek onları kafamıza çok takıyoruz.fakat onlar hiç takmıyorlar.tamam her iki cinsinde evlilikte ve hayatta sırtlarındaki yükler çok farklı fakat evlilik bir olmak demektir,dert ortağı,aynı zamanda neşe mutluluk hayat kaynağı olmak demektir.kadın zaten kocasını hep el üstünde tutar kocasını sahiplenir sever sayar,karşılığı olmasını istemekte kadının hakkıdır zaten.Allah onları bizden üstün görevlerle yaratmış.bakın altını çizerim üstün görevler üstün insanlar olarak değil,eşine ailene sahip çıkacaksın onlara bakacaksın muhtaç etmeyeceksin ve kadında kocasına huzur saygı verecek böylelikle fakat erkeklerimiz kendilerini çok farklı yerlere koyuyorlar.maalesef ki benim eşimle de benzer sorunlar var ve daha 1,5 senedir evliyiz ve ben çok küçük yastan beri çalışmaya alışmış fakat şu an işsiz parasız olan biriyim. çalışırken son kuruşuma kadar eşimle paylaşan biri olarak söylüyorum..senin gibi bende şimdi gene 3 kuruş param olsa çıkarır veririm,bizim için para önemli değil çünkü evinin önemsenmesi karşılıklı ihtiyaçların karşılanabilmesi önemli olan.yoksa yoktur zaten kimse vicdansız değil.ama kendilerine gelince burunlarından kıl aldırmıyorlar.bence arkadaşım eşin gelince hiç ilgilenme onunla hatasını anlaması için,inanki konu uzamaz o büyütmez bile bizler kadar büyütmüyorlar.sen hiç ilgilenme kendi halinde davranmaya çalış.farkına varacaktır hatasının.öbür türlü tükürdüğünü yalamak denmez ama hemen düzelirsen ona göre aynı sebepler kavga çıkardı işte şimdide hiçbirşey yok diyecek ve aynı şekilde devamı gelecek maalesef bu durumların.canını sıkma inşallah huzura kavusursun

Canım cok dogru tesbitlerde bulunmussun
Vicdansiz değiliz dogru !
Yoksa yoktur..!

Canım cok dogru tesbitlerde bulunmussun
Vicdansiz değiliz dogru !
Yoksa yoktur..!

inşallah dediğim gibi davranabilrisin arkadaşım.çok zor bilyorum hiç ilgilenmiyormuş gibi davranmak ama yapmaya çalışmalıyız bence.bende çok zorlanıyorum çünkü bana göre eşimle herşeyi rahat konuşabilmeliyim amacım onun hatalarını yüzüne sürekli vurmak veya onu eleştirmek değil tabiki ama hoş sohbet onun problemleri benim problemlerim evimiz evliliğimiz,falan falan falan işte..her kadın ister eşiyle bir olmayı ama erkekler genellikle yetiştirilme farklılıklarından dolayı evlilikte sıkıntıya gelemiyor sıkışınca kapıyı çekip çıkıp gitmekten başka bir şey yapamıyorlar yada vurup kafayı yatıp horul horul uyuyorlar.sense sinirden değil uyumayı gözünü kırpamıyorsun bile. sonra düşün allahım düşün ben ne hata yaptım onada diye kendimizi sorguluyoruz hayır hata yapmadık sadece kendimizden çok ödün verdik.hemde en önemlisi hayatlarımızı adadık.ama unuttukları bir şey var biz onlara Allahın emanetleriyiz...bence sen kavganızı unutmuş gibi davranma ama unutmamış gibide davranma ortada kal ilgilenme bak göreceksin birkaç gün bile sürmeyecek iki gün içinde pişman olacak.allah seni eşini aileni korusun kötülüklerden sen hiç yılma birazda böyle mücadele et arkadaşım..

inşallah dediğim gibi davranabilrisin arkadaşım.çok zor bilyorum hiç ilgilenmiyormuş gibi davranmak ama yapmaya çalışmalıyız bence.bende çok zorlanıyorum çünkü bana göre eşimle herşeyi rahat konuşabilmeliyim amacım onun hatalarını yüzüne sürekli vurmak veya onu eleştirmek değil tabiki ama hoş sohbet onun problemleri benim problemlerim evimiz evliliğimiz,falan falan falan işte..her kadın ister eşiyle bir olmayı ama erkekler genellikle yetiştirilme farklılıklarından dolayı evlilikte sıkıntıya gelemiyor sıkışınca kapıyı çekip çıkıp gitmekten başka bir şey yapamıyorlar yada vurup kafayı yatıp horul horul uyuyorlar.sense sinirden değil uyumayı gözünü kırpamıyorsun bile. sonra düşün allahım düşün ben ne hata yaptım onada diye kendimizi sorguluyoruz hayır hata yapmadık sadece kendimizden çok ödün verdik.hemde en önemlisi hayatlarımızı adadık.ama unuttukları bir şey var biz onlara Allahın emanetleriyiz...bence sen kavganızı unutmuş gibi davranma ama unutmamış gibide davranma ortada kal ilgilenme bak göreceksin birkaç gün bile sürmeyecek iki gün içinde pişman olacak.allah seni eşini aileni korusun kötülüklerden sen hiç yılma birazda böyle mücadele et arkadaşım..

Canım benim şöyle bi durum var
Dünkü durumda azcik daha cene mı tutsaydim...cooook daha haklı olabilirdim
Ama yok bende giderim bilmem ne filan dediğim icin(bunları soylememeliydim)
Neyse zaten ikimizde herseyin farkindayiz...
İcimde oturdu benim dünkü kavga
Ama suan uğraşacak güçte değilim
Bi süre güzellikle davranmalı, daha hassas olmalı ki unutaym yoksa zor

Canım senin imkanın varsa neden çalışmıyorsun

kızlar benimde fikrinize ihtiyacım var
ben normalde çalııyorum ama 1 yıldır ücretsiz izindeydim ve 2 ay sora işe başlayacağım
şimdiye kadar ne ben eşimin maaşını neyaptığnı bilirdim nede o benimkini
şimdi işe başlayınca tüm giderleri ortadan işyemi bölsem diyorum ama nasıl olcak giderler için ortaya paramı koysak bentek kuruş fazla vermek istemiyorum
sonuçta markete gidiyorum bişeyler alıyorum nasıl yapsam bir önerisi olan varmı

Canım benim şöyle bi durum var
Dünkü durumda azcik daha cene mı tutsaydim...cooook daha haklı olabilirdim
Ama yok bende giderim bilmem ne filan dediğim icin(bunları soylememeliydim)
Neyse zaten ikimizde herseyin farkindayiz...
İcimde oturdu benim dünkü kavga
Ama suan uğraşacak güçte değilim
Bi süre güzellikle davranmalı, daha hassas olmalı ki unutaym yoksa zor

Canım senin imkanın varsa neden çalışmıyorsun

kusura bakma ben bu forumda yenı olduğum için kavganızın bugece olduğunu ve bu gece eve gelmediğini zannettim ve bende kandilde eşimle çok kötü bir kavga yaşayınca kendi yapmaya çalıştığım şeyi sana önermek istedim.umarım beni sana çok karışıyormuş gıbı anlamamışsındır.özür dilerim yeni olduğum için bir gece önceki mesajına istinaden yamıştım ve ayrıca senden ozur dılemesıne ve aranızın düzelmesine çok sevindim.allah bozmasın.
benim şu an çalışamamdaki konu çok uzun bir mesele 1 senedir iş bulamıyorum ve eşim tam ben işten ayrıldıktan 2 ay sonra çok ağır bir kaza geçirdi.trafik kazası ve ölümden döndü.neyse çok zor günler geçirdik.e tabi onunla ilgilenirken iş arayamadım bile şimdi tekrar ameliyat olma durumu var o yüzden zorlanıyorum ve sanırım insna çalışmaya çalışmaya kendine güveni azalıyor.ama iş arıyorum başvurular yapıyorum.çünkü gördümkü ben eşim için(allah yaşatmasın ama yıne olsa yıne yaparım)çok fedakarlık yapmışım ve yaptıklarımı fedakarlık olarak değil insanlıktan yapıyordum taki bana haksız yaşattığı huzursuzluklardan artık yaptıklarımı fedakarlık olarak görmeye başladım.bende senın gıbı fevriyim biraz.susamıyorum çoğu zaman ama çok zor günler geçti.
neyse yani kısaca bu durumumdan dı,olayı senin dün geceni bu gece zannederek yazmıştım.senın adına çok sevindim.bende inşallah en kısa surede iş bulucam allahın izniyle

ben normalde çalııyorum ama 1 yıldır ücretsiz izindeydim ve 2 ay sora işe başlayacağım
şimdi işe başlayınca tüm giderleri ortadan işyemi bölsem diyorum ama nasıl olcak giderler için ortaya paramı koysak bentek kuruş fazla vermek istemiyorum

Hayırlı olsun canım şimdiden tekrar ise başlaman .. Allah kolaylık versin
Canım bu durum herkese göre değişir bence
Yani şartlar nasıl
Aranızda bu durum nasıl karşılanıyor filan
Eğer onun senin kazandığın paraya ihtiyacı yoksa
Yani ben olsam nasıl yapardım en azından onu söyleyeyim
Bi kere erkek kesinlikle evinin , ailesin ihtiyaclarını karşılamak durumunda
Nasıl eşi evin düzeni , tertibi çekip cevrilmesiyle vazifeliyse.. Erkeğinde vazifesi o
Sen kendi sorumluluğunun üstüne sorumluluk alıyorsun çalışarak
Ne bilim yine yaparsın alışverişini , ihtiyacını... Kalanını da birikim yaparsın
Nasıl olsa o birikimde birlikte kullanılmayacak mı?
Böylece( onun maasiyla ev geçiniyor anladığım kadarıyla )
Birikim yapmış olursunuz

bence sorumluluğunu bilen bir insansa eşin ortaya para koymanızda bir sakınca yok.ama yok o bana daha çok sorumluluk yükler adaletsizce ödemeler yaptırır diyorsan daha az masrafı sen üstlenebilrisin.genelde nasıldıer eşinin eviyle ilgii bu konuda sen daha iyi bilirsin.ama evlilikte bence ayrı gayrı olmaz.gerçi ben öyle yaptı ayırmadım hiçbişeyimi ama bak işsiz kaldım ve sonunda eşe muhtaç kaldım.eğer senin eşin eiyle ilgiliyse ona harcamaları ortak ödeyebilriz dersen bence süper bir evlilik olur.ama bence küçük bir tüyo ona asla ne kadar paran kaldığının gerçeğini söyleme ve kendin için mutlaka bir miktar kenara ayır derim.

kusura bakma ben bu forumda yenı olduğum için kavganızın bugece olduğunu ve bu gece eve gelmediğini zannettim ve bende kandilde eşimle çok kötü bir kavga yaşayınca kendi yapmaya çalıştığım şeyi sana önermek istedim.umarım beni sana çok karışıyormuş gıbı anlamamışsındır.özür dilerim yeni olduğum için bir gece önceki mesajına istinaden yamıştım ve ayrıca senden ozur dılemesıne ve aranızın düzelmesine çok sevindim.allah bozmasın.
benim şu an çalışamamdaki konu çok uzun bir mesele 1 senedir iş bulamıyorum ve eşim tam ben işten ayrıldıktan 2 ay sonra çok ağır bir kaza geçirdi.trafik kazası ve ölümden döndü.neyse çok zor günler geçirdik.e tabi onunla ilgilenirken iş arayamadım bile şimdi tekrar ameliyat olma durumu var o yüzden zorlanıyorum ve sanırım insna çalışmaya çalışmaya kendine güveni azalıyor.ama iş arıyorum başvurular yapıyorum.çünkü gördümkü ben eşim için(allah yaşatmasın ama yıne olsa yıne yaparım)çok fedakarlık yapmışım ve yaptıklarımı fedakarlık olarak değil insanlıktan yapıyordum taki bana haksız yaşattığı huzursuzluklardan artık yaptıklarımı fedakarlık olarak görmeye başladım.bende senın gıbı fevriyim biraz.susamıyorum çoğu zaman ama çok zor günler geçti.
neyse yani kısaca bu durumumdan dı,olayı senin dün geceni bu gece zannederek yazmıştım.senın adına çok sevindim.bende inşallah en kısa surede iş bulucam allahın izniyle

Canım est. Niye öyle düşüneyim ...
Cok mantıklı seylerde yazmissin... Söylediklerin degerliydi benim icin..
Cok gecmis olsun esine ve sana
Rabbim acil şifalar versin
Umuyorum kendin icin bol kazancli hayırlı bi is bulursun en yakın zamanda

Bazen erkekleri anlamak zor hemde cok zor.....

Ben yurt disinda yasadigim icin cocuk parasi ve ufak miltarda ev kira yardimi aliyordum.....
Arabanin evin sigortadi bu hesabimdan gidiyordu.....

Geriye kalanda kendi hacligimi yapiyordum......
Magazaya gittigimde yanlizsam cocuklarin kiyafetlerini....
Kendi giyimimi arada eve alisveris ustune kendi harcligim......

Anlayacaginiz ay sonunda her ay hesabima 100 euroda acik giriyordu.......
Birkac defa para biriktirmistim esime verdim.....

Birgun esim dememizmi ayyy cok para harciyorsun kim senin yerinde olsa bilmem ne kadar biriktirir felan......

Jeton bende dustu......
Asla eve alis veris yapmadim.....
Sehir disinda calistigi icin hafta sonlari evde oluyordu.....
Her c.tesi gunu direk alisverise glnderiyordum....
Pazar gunu pazara cocuklarin giyimi....

Kendim esim evde yokken cok ihtiyac olunan seyi aliyordum.....
Cocuklar birsey isterse eskisi gibi her onume geleni almiyordum ona birakiyordum.....
Valla o gun bu gundur hesabima hic acik girmedi......
Ustune biraz parada biriktirdim fazla olmasada bir kosede var diyiyorum.....
Ihtiyacim olursa ordan aliyorum ay sonunu acaba param bitirse kocamdan istermiyim diye hic dusunmuuorum......

Siz siz olun kiyida kosede iki kurusunuz olsun......
Birikiminiz oldugunuda soulemeyin.....

Ben bu para biriktirme isini cok sevdim.....
Hem biriktir hem minnetsiz kal evde gizli banka....

Keske daha onceden hep biriktirseydim......

Hayırlı olsun canım şimdiden tekrar ise başlaman .. Allah kolaylık versin
Canım bu durum herkese göre değişir bence
Yani şartlar nasıl
Aranızda bu durum nasıl karşılanıyor filan
Eğer onun senin kazandığın paraya ihtiyacı yoksa
Yani ben olsam nasıl yapardım en azından onu söyleyeyim
Bi kere erkek kesinlikle evinin , ailesin ihtiyaclarını karşılamak durumunda
Nasıl eşi evin düzeni , tertibi çekip cevrilmesiyle vazifeliyse.. Erkeğinde vazifesi o
Sen kendi sorumluluğunun üstüne sorumluluk alıyorsun çalışarak
Ne bilim yine yaparsın alışverişini , ihtiyacını... Kalanını da birikim yaparsın
Nasıl olsa o birikimde birlikte kullanılmayacak mı?
Böylece( onun maasiyla ev geçiniyor anladığım kadarıyla )
Birikim yapmış olursunuz

bence sorumluluğunu bilen bir insansa eşin ortaya para koymanızda bir sakınca yok.ama yok o bana daha çok sorumluluk yükler adaletsizce ödemeler yaptırır diyorsan daha az masrafı sen üstlenebilrisin.genelde nasıldıer eşinin eviyle ilgii bu konuda sen daha iyi bilirsin.ama evlilikte bence ayrı gayrı olmaz.gerçi ben öyle yaptı ayırmadım hiçbişeyimi ama bak işsiz kaldım ve sonunda eşe muhtaç kaldım.eğer senin eşin eiyle ilgiliyse ona harcamaları ortak ödeyebilriz dersen bence süper bir evlilik olur.ama bence küçük bir tüyo ona asla ne kadar paran kaldığının gerçeğini söyleme ve kendin için mutlaka bir miktar kenara ayır derim.

kızlar önce cevapladığınız için teşekkür ederim
benim eşim çok sorumluluklarını bilir ama ev konusunda değil ne evin eksiğini bilir nede çocukların ve benim bir ihtiyacımı bilir şimdiye kadar hep kendim aldım hiç sorun etmedim ama bana ne yapıyorsun o kadar parayı diye kızıyor diyorum market alışverişi çocukların ihtiyacı bu kadar paramı harcanır diyor ama yemege gelince çok güzel yer biryere giderken aman çocuklarımı güzel giydir der
geçen kış 1000 liralık gaz yükledim inanmıyor yalan söylediğimi düşünüyor
haaa diceksinizki alışverişe beraber çıkın şim alışveriş yapmayı sevmiyor hep kavga ederek dönüyoruz eve onun eline liste yaptığımda ya eeksik alıyor ya istemediğim şeleri
benimde artık zoruma gidiyor ben pramı ayırmıyorum her ihtiyacımızı karşılıyorum o ise görmüyor bunu o yüzden bir cözüm bulmam gerek
giderleri ortadan ikiye bölsek her alışveriş fişini biriktirmem ay sonu hesaplamam gerek ev arkadaşım gibi bunuda yapmak istemiyorum
ortaya para koysak para bitince dicekki ne yaptın parayı laf söyleyecek zoruma gidecek
anlıcanız kafam çok karıştı ne yapmalıyım sizce lütfen akıl verin bana

kızlar önce cevapladığınız için teşekkür ederim
benim eşim çok sorumluluklarını bilir ama ev konusunda değil ne evin eksiğini bilir nede çocukların ve benim bir ihtiyacımı bilir şimdiye kadar hep kendim aldım hiç sorun etmedim ama bana ne yapıyorsun o kadar parayı diye kızıyor diyorum market alışverişi çocukların ihtiyacı bu kadar paramı harcanır diyor ama yemege gelince çok güzel yer biryere giderken aman çocuklarımı güzel giydir der
geçen kış 1000 liralık gaz yükledim inanmıyor yalan söylediğimi düşünüyor
haaa diceksinizki alışverişe beraber çıkın şim alışveriş yapmayı sevmiyor hep kavga ederek dönüyoruz eve onun eline liste yaptığımda ya eeksik alıyor ya istemediğim şeleri
benimde artık zoruma gidiyor ben pramı ayırmıyorum her ihtiyacımızı karşılıyorum o ise görmüyor bunu o yüzden bir cözüm bulmam gerek
giderleri ortadan ikiye bölsek her alışveriş fişini biriktirmem ay sonu hesaplamam gerek ev arkadaşım gibi bunuda yapmak istemiyorum
ortaya para koysak para bitince dicekki ne yaptın parayı laf söyleyecek zoruma gidecek
anlıcanız kafam çok karıştı ne yapmalıyım sizce lütfen akıl verin bana

peki özel değilse eğer eşin evin hangi masraflarını karşılıyor?ben mesela çalışırken faturaları hesabıma otomatik ödeme olarak koymuştum faturalar ödeniyordu benim hesaptan eşimde kirayı öderdi ama market alışverişine gelince kendi istedikleri dışında eve doğru dürüst bişey almazdı yani evin temel ihtiyaçları.hiç unutmam tuvalet kağıdı için beni 1 hafta konuşturmuştu:)bende taabi ondan gizli evin eksiklerini alırdım bide sorardı niye harcadın paranı diye:(keyfimden sanki yani böyle yapa yapa kenarımda bişey kalmadı zaten.neyse en azından kirayı ödüyor diye düşünürdüm.

Back
X