Meraba Arkadaşlar, ilk defa kanal tedavisi yaptırıyorum, normalde dişlerime çok dikkat eden biriydim, ama hamilelikten sonra bebeğimin süt alerjisi olduğundan bende süt ürünleri tüketemedim, kalsiyum hapları almama rağmen dişlerimi kurtaramadım. Hiç ağrım olmadan bir gün dişim kırıldı, meğersem diş içten çürümüş ve kanal tedavisi gerekti. Dolgu için tavsiye üzerine ilk defa gittiğim bir doktor o gün kanal tedavisine başladı. Açıkçası bu kadar uzun ve ağrılı bir süreç olacağını hiç düşünmemiştim. Belkide doktorun elinin ağırlığından bilmiyorum ama hayatımda hiç öyle diş ağrısı çekmedim. Bir kere dişçi koltuğunda ağladım. Geçen aksam pansuman sonrası evde inanılmaz ağrı çektim ama öyle böyle değil, sanki ameliyat oldum. Dişlerim çürüdüğünde bile ağrı çekmeyen insanım, bu tedavide tabii şok geçirdim. Şu an 3 hafta oldu, hala geçici dolgu var kanallar doldurulmadı, dişin üstüne basamıyorum öyle acıyor ki.. Dişcime sinir kalmıştır diyorum yok diyor. Enfeksiyonda yok diyor. Oda anlamadı galiba.. belkide çok uzman değil bilmiyorum. Napsam bilemedim. Kanalları artık kapatalım diyor, ya ağrı sızı böyle devam ederse diye korkuyorum.
Bir tane daha dişim kanal tedavisi olacak, nolur bana Ankarada eli hafif, kanal tedavisini iyi yapan, tecrübeli bir doktor tavsiye edin(
Evet oldukça fazlaymış bana 250tl bile çok pahalı geliyor.Ama kendisine gidip sadece muayene olmak,bilgi almak isterim.En azından dişim çekilecek mi çekilmeyecek mi onu öğrenirim.Muayene için ücret alınıyor mu acaba?
İsterseniz arayıp bir sorun, o konuda bilgim yok. ama bi gün eşimle birlikte gitmiştik, onu muayene etti mesela, birşey vermedik. çok paraya takan bir insan değil, ödeme konusunda da oldukça yardımcı oluyor zaten, ancak endodonti uzmanına gidecekseniz zaten 350 den aşağıya yaptırma şansınız pek yok, hele de tavsiye edilen bir doktorsa mümkün değil. m.köyde uzmanlığı olmayan bir doktor 200 e yaparım demişti bana ama açıkçası 3 ay sonra aynı kabusu yeniden yaşamayı göze alamam, cesaret edemedim ben. Numarası:0 212 504 15 08
Endodonti uzmanı olduğundan piyasaya göre biraz daha pahalı yapıyor 3 köklü diş için kanalın fiyatı 450 TL idi. ama ben tüm dişlerimi yaptırdığım için ciddi bir indirim yaptı bana. kesinlikle işinin uzmanı ve insanda dişçi korkusu falan bırakmıyor, çok tatlı bir insan. ben daha önce de okulun medikosunda bir kanal yaptırmıştım, o da çok acılı olmadı ama 6-7 kez gitmiştim. Hakan hocam tek seansta bitirdi, yeni teknolojilerle artık sinirleri yakıyorlarmış, o nedenle gerek kalmıyormuş. ben isterseniz muayenehane numarasını verebilirim, İncirli'de eşinin muayenehanesinde oluyor 5 ten sonra, eşi de diş doktoru.
valla kızlar benim panik atağım var .. heralde benden çok korkan kimse yoktur şu diş hekimlerinden,, 3 sene önce genel anestezi altında 7 dolgu yaptırdım birde 20lik diş çekildi,,aradan 6 ay geçmeden dolgulardan 3.ü yeniden sızlama yapmaya başladı.. ve bildiğiniz kötü tad kötü koku almaya başladım,, o 3 dolgu değiştirldi,, fakat yine dolgum ve dişim arasında açılma oldu, ne yersem damağımla dolgunun arasındaki o boşluğa doluyor ve ne diş ipi ne fırça ne kürdan hiçbişer çıkartmama yardımcı olmuyor.korka kora cuma günü özle bi kliniğe gittim. oda bahçelielerde bi diş hastanesine yönlendirdi.. kanal tedavisi diyo doktor. diğer önceki 2 hekimin nasıl olupta bu kadar dikkatsiz davrandığını anlayamadım.. kanal tedavilik dişlere direkt çürüğü temzleyip dolguyu basmışlar. sinire yakın olduğu içinde sızlamalrım hiç bitmedi.kanal tedavisine başlanıcak nolcak bilmiyorum ödüm kopuyo valla.
Kanal tedavisi zor mu yaaaaaaaa öğrenmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?