Kizlar dun dis agrisiyla gittim kanal tedavisi yapildi ve disin uzerinr beyaz birsey koydu haftaya tekrar cagirdi. Cagirmasinin sebrbi nedir? Birde dun yptrmstim ve bugun bir sizi var verdigi ilaclarida iciyorum normalmi sizlamasi? Yemek yiyemiyorum birde rahatlikla cunku cignemeye basladigimda o dise baski olusuyor o tarafla yemememe ragmen ve yiyemiyorum normalmi bu cok soru sordum ama aydinlatirsaniz beni cok sevinirim..
Doktorunuzun sizin dişinize yerleştirdiği beyaz şey geçici dolgudur. Eriyebilir, pul pul dökülebilir, düşebilir. Bu tür durumlarda endişelenmenize gerek yok. Tekrar gittiğinizde diş yeniden temizlenir yıkanır, durumu düzelmişse doldurulur,henüz iyileşme tamamlanmadı ise bir seans daha çağrılırsınız.
Kanal tedavisi yapılırken dişlerin köklerinin en ucuna kadar inilerek bütün dokuların temizlenmesi sağlanır. İlk seansta oradaki sinir yeni alınmıştır, ilaçlarla yıkanmıştır, dokularda temizlik yapılmıştır. Diş iyileşme sürecine girmiştir. Nasıl eliniz kesildiğinde yara iyileşirken ara ara sızlar acısı hemen geçmez, bu da böyle bir durum. Dişinizin ve onu taşıyan dokuların iyileşmek için zamana ihtiyacı var. Her zaman değil ama kişinin yapısına bağlı olarak 1 ile 5 gün arasında sızlama yapması, üstüne basınca iğne batmış hissi vermesi tedavinin her seansı için olabilecek bir durumdur. Bazen ilk seanstan sonra bir sıkıntınız olmaz 2.den sonra olur. Bazen temizlik aşamasında bir sıkıntı yaşamazsınız diş doldurulduğu akşamdan sonra sızlamaya başlar. Bunlar normal durumlardır.