kan uyuşmazlığı ile ilgili yaşadıklarınız

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
18
arkadaşlar eşimde ve bende kan uyuşmazlığı var.şimdilik çocuk düşümüyoruz ama ben yinede sizlerden bilgi almak,deneyimlerinizi okumak istiyorum..
hamilelikten önce herhangibir şey yapılması gerekiyormu?
iğne olunması lazımmış.bu ne zamanlarda olur?
düşük olunca iğne olmak gerekirmi*
vs
teşekkürler

bızdede var kan uyusmazlıgı..suan yapılacak bırsey yok...
bebegın oldugu zamn dr senı yonlendırecektır..
mart ayında bebegın kalp atımı durması nedenıyle kurtaj oldum...
ve hemn ardından ıgne oldum..cunku ıkıncı bebegın saglıklı olması ıcın..
bebek olur olmaz dr soylersen..panık yapmana gerek yok

Merhaba,
Ben kulübe yeni kayıt oldum ve gördüm ki, özellikle evli bayanlar için son derece aydınlatıcı konulara değiniyorsunuz. Bunun için öncelikle hepinize teşekkür ederim.
Kan uyuşmazlığı konusunda size danışmak istediğim bir şeyler var. Ben 1 senelik evliyim ve artık yavaş yavaş bebiş yapmayı düşünüyoruz kısmetse. Benim kan grubum A RH - . Eşimin kan grubu ise 0 RH +. Evlilik testleri yapılırken kan uyuşmazlığı olduğu ortaya çıktı. Esas konu ise, bana bunu söyleyen doktor beni çok korkuttu. hayati riskim olduğunu, hamile kaldığım anda bana müdahale edilmesi gerektiğini aksi takdirde benim ve bebeğin hayatının riske gireceğini söyledi. Fakat sonrasında da bir başka doktordan öğrendiğim kadarı ile, hamile kaldığım anda doktor kontrolünde olmalıyım ve bebeğin kan gurubuna göre bana iğne yapılması gerekiyormuş.
Kafam o kadar karıştı ki. Bu konuda bana yardımcı olursanız ve beni aydınlatırsanız çok memnun kalırım.

Şimdiden teşekkürler,
Selamlar,

selam arkadaslar kan uyusmazlıgı okadar ciddi bişey yok benim ablamda kan uyusmazlıgı var 3 tane cocugu var maşşallah dogumdan sonra hemen bi iğne yapılıyo okadar

benimde akdeniz hastalıgı cıktı eşimdede aynı sorun yanı adı tresemi miş kanımız cok düşük müş
ve bize evlenmeyin dediler kac defa doktorlar ardaı bu arada işyerlerine ikimizde rezil olmustuk terasemimiş siniz doktor size ulasamadı bizi aramıs diye günde 10 defa arıyolardı dikkat edi diye
bebek sakat olma ihtimali cok mus allah göstermesin peki bastan tedavisi varmı diye sordugmuzda bütün hekimler cok basitmiş gibi aa tabiki var 3 aylıkken göbekten su alıyoruz sakat olup olmadıgına bakıyoruz sakatsa eger alıyoruz diyolar ne acı bişe demi derdim 1 tane değilki ben napim allah yardım etsin

Bizde kan uyuşmazlığı var.28. haftada bir iğne vurundum.Bir de sanırım doğumdan sonra 72 saatte vuruncam.Önemli olan bilinmesi korkulacak bişey yok yani

korkulcak bişi yokk kızlar yaa bizdede vardıı hamileliğiminn 28.haftasında iğne vurdular bana bide doğumdan sonra 72 saat içerisinde vurldum yalnız doğumdan sonra bebeğin kan grubu pozitif ise vuruluo die biliorum korkmayın yani kızlar sağlıklı bebeğiniz olur inşallahh

kan uyuşmazlığı artık çok cidiye alınacak bi konu deil doktorlar için ilk hamileliğimden sonra 72 sat içersnde iğne vuruldum ikincide hergangi bişey yapılmayacağını söledi doktorum..bem bilgim bu kadar ikinci hamileliğimde farklı şeyler olcakmı bilemiorum ama doktorum bu kötü bişiy deil kafana takma bile demişti bana:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…