Kan şekeri!

Birde diyetisyen söyler zaten ama üç ana üç ara öğün yemeniz lazım kan şekeri düzenlemek için
Bunların arası 3 saati geçmemeli
10-13-16-19-21 gibi

Demir eksikligi oluyo dogumdan sonra.. zaten 2-3 ay icinde saclarinda dokulmede olacak bu sebepten. vitaminlere devam et.

Birde diyetisyen söyler zaten ama üç ana üç ara öğün yemeniz lazım kan şekeri düzenlemek için
Bunların arası 3 saati geçmemeli
10-13-16-19-21 gibi
Zorla da olsa mecbur dikkat edeceğim teşekkürler.

Demir eksikligi oluyo dogumdan sonra.. zaten 2-3 ay icinde saclarinda dokulmede olacak bu sebepten. vitaminlere devam et.
Teşekkürler inşallah düzelir.

benim demirim de çok düşük bunun için uygulamam lazim. twşekkür ederim çok araştirdim netten bişey bulamamişim çok yorgun düşüyorum. peki yorgunluk hiç kalmadi demi.

Teşekkür ederim zaten yanımda tatlı var hep. Siz de sağlıkla kavuşun yavrunuza.
Canım bende hamileyim şuanda benimde tokluk 57-60-65 civarları çıkıyor hep endokrinle görüştüm dün . Şekeri şeker yiyerek yukseltemezsin dedi az az ama sık beslen dedi saatte mideye bişey gitsin mide hiç boş kalmasın peynir yoğurt yumurta süt bunlar şekeri dengelermis.ben elimde kuru yemiş kavrulmamış tabi ve sütle dolaşıyorum.

Zorla da olsa mecbur dikkat edeceğim teşekkürler.

Teşekkürler inşallah düzelir.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün, adıyla yaşasın, güzel kaderci olsun inşaallah
Yaşadığınız sağlık sorunu yemek yememenize bağlı olarak gelişmiş bir durum, tahmini kaç kilo verdiniz biliyor musunuz?
Ani kilo kayıplarında da yaşanıyor çarpıntı, bir dönem mide rahatsızlığım sebebiyle yiyemediğim için ideal kilomun altına düşmüştüm, sürekli çarpıntım oluyordu, eski kiloma geri dönmeyi başarınca çarpıntılarım kesildi.

Çok geçmiş olsun ya. Benim süt ve ürünlerine alerjim var da. Çerez yemek falan tüketirim artık. Teşekkürler. Sizin de baya düşükmüş kendinizi kötü hissetmiyor musunuz?

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Tartılmadım ama tahmini 15 kilo vermişimdir. Peki nefes darlığı da oluyor muydu çarpıntı olunca?

benim demirim de çok düşük bunun için uygulamam lazim. twşekkür ederim çok araştirdim netten bişey bulamamişim çok yorgun düşüyorum. peki yorgunluk hiç kalmadi demi.
geçmiş olsun , yorgunluk gittikçe azalıyor ..tabii ben 3 ay ilaçda kullandım eğer sizin bağırsak floranızı bozmuyorsa ilaçla mutlaka destekleyin daha çabuk yükselir...
ilaç kilo yapıyor diyenler oluyor kullanmak istemiyor ben yıllarca sırf bu yüzden ilaç kullanmadım .. ilk 15 gün bir iştah artışı oluyor doğru ama sonra normale dönüyor... ben hatta o dönem diyet yapıyordum zorlandım ilk 15 gün ama sonra normale döndü... zaten dr dedmişti belli bir dönem açar iştah sonra normale dönersin demişti öylede oldu....

bende belirti kalp çarpıntısıyla vermişti Rabim kimseye yaşatmasın sürekli bir kalp çarpıntım oldu serumla durdurmuşlardı kalp çarpıntımı sonra ferritin düşüklüğü ortaya çıkmıştı.....ihmal etmeyin ilerleyince sıkıntılar artıyor tekrar geçmiş olsun....

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Tartılmadım ama tahmini 15 kilo vermişimdir. Peki nefes darlığı da oluyor muydu çarpıntı olunca?

Evet oluyordu, aşırı halsizlik, en ufak bir harekette çarpıntı, çarpıntıya bağlı olarak soğuk terleme ve nefes almada sorun gibi bir sürü sorun yaşadım, bu sorunlar yüzünden tansiyonum da çok düşüyordu bayılıyordum, günlük yaşamım çok etkilenmişti, kalpte bir sorun var zannedip ekg bile çektirdim ama doktor herşey normal, aile hikayende kalp sorunu yok deyip detaylı taramaya lüzum görmedi, kabus gibi bir 3 ay yaşadım, aklınıza gelebilecek herşeyi denedim iştahımın açılması için, sonunda keçiboynuzu pekmezi dermanım oldu dersem yalan olmaz, iştahım açıldı kilom normale döndü ve tüm sağlık sorunlarım sona erdi.

Siz doktora da gidin emziren bebekli annesiniz, doktorunuzun yönlendirmesi daha sağlıklı olur ama size tavsiyem o arada azıcık da olsa yemek yemek için çabalayın, ideal kilonuza ulaşırsanız sıkıntılarınız sona erer gibi geliyor bana.
Çarpıntı, fenalık hissi gelince tansiyonunuza da baktırın.

Çok geçmiş olsun ya. Benim süt ve ürünlerine alerjim var da. Çerez yemek falan tüketirim artık. Teşekkürler. Sizin de baya düşükmüş kendinizi kötü hissetmiyor musunuz?
Yani ağızda kuruluk var biraz ama hareketsiz kalınca daha kötü oluyorum sanki .hep yatıyorum kafamı kaldıramıyorum.ama biraz hareketlenirsem devamı geliyor daha iyi hissediyorum

Ah anlattıklarınızın hepsi bende de var. Biran önce çözüm bulmam lazım inşallah düzelirim. Allah kimseyi sağlıkla sınamasın çok zor bir şey sürekli hasta halde olmak. Çok teşekkür ederim iyi bir beslenme planı yapmalıyım artık zorla da olsa/

Yani ağızda kuruluk var biraz ama hareketsiz kalınca daha kötü oluyorum sanki .hep yatıyorum kafamı kaldıramıyorum.ama biraz hareketlenirsem devamı geliyor daha iyi hissediyorum
Size de geçmiş olsun çok zor gerçekten. Benim şeker düşünce soğuk soğuk terliyorum elim ayağım titriyor.

Bebeğinizi sezeryanla mı dünyaya getirdiniz ? Soruyorum çünkü sezaryen doğumda anneye serum bağlıyorlar, o serum doping etkisi yapıyor ve kimi anne de iştah bir süre gidiyor, ben de kızımı sezaryenle dünyaya getirdim, o zamanlar 5 gün hastanede yatılıyordu, normal serum dışında birde kokteyl serum diyorlar galiba, vitaminli serumlar takıldı bana, çok iyi geldi ama eve döndükten sonra uzun süre iştah sorunu yaşadım, 1 ayda 20 kilo civarı verdim. Annem peşimde koşuyordu hoşaf içirip yemek yedirmek için, serumların bana tek artısı o kadar kilo vermeye vücudum dirençsiz kalmadı, ani kilo kaybından etkilenmedim, 1 ay sonunda normal iştahıma geri dönmüştüm.

Özür dilerim geçmiş olsun demeyi unuttum, çok geçmiş olsun.

Evet sezeryan Doğum yaptım. Demekki ondan böyleyim ben de. Ama bende ilk günler enerji vardı da artık halsizlik var. Yani iyi hissetmiyorum kendimi. Belki de biraz da psikolojik bilemiyorum.
Teşekkür ederim her şey için. Kafama bazı şeyleri takıyorum a acaba ameliyatta şu mu oldu da bu mu oldu da bu sorunları yaşıyorum acaba bana bir şey mi olacak, bebeğime kim bakar o zaman diye düşünüp duruyorum kuruyorum. Psikolojik destek de alsam çok iyi olacak sanırım.

Serum takıldıysa tabii bu kesin bir bilgi değil, sadece kendi yaşadığımdan yola çıkarak yaptığım bir çıkarımdır, serum gerçekten annenin toparlanması için iyi geliyor ama sonra iştahsızlık yapıyor, en azından ben de yaptı, gebelik dönemim dışında çok yiyen biri değildim ama çok iştahsız da değildim, birden iştahım kesilmişti, ki doğumum güzel geçmişti, dikişlerimle ilgili bir sorunum herhangi bir sağlık problemim yoktu.

Psikolojik de olabilir bebeğinizle ilgili gebelik döneminde strese girmiştiniz diye hatırlıyorum, doğum da bebek için endişelerinizde olmuştur, benim kızımda doğum sonrası ciğerlerdeki sıvı sebebiyle kuvöze girmişti, doğum sonrası hastanedeyken başka bir annenin yaşadığı üzüntü de etkilemişti maalesef, siz hem çarpıntılarınız için bir doktora gidin, hem de psikolog randevusu alın, lohusalık depresyonuna da giriyor olabilirsiniz, bebeğinizle ilgili kaygılarınız korkularınız olabilir, Allah size ve bebeğinize sağlık sıhhat versin.

Amin amin evet sanırım tamamen psikolojik benimki. Durup durup ağlıyorum bir tuhaf oldum. Henüz farkına varamadım sanırım anneliğin. Çok teşekkür ederim/ umarım her şey çok güzel olur hepimi için.

Amin amin evet sanırım tamamen psikolojik benimki. Durup durup ağlıyorum bir tuhaf oldum. Henüz farkına varamadım sanırım anneliğin. Çok teşekkür ederim/ umarım her şey çok güzel olur hepimi için.

İlk zamanlar oluyor böyle şeyler, hem bebeğinizi sağlıkla kucağına almanızın mutluluğunu yalayıp şükrediyorsunuz, hem iyi bir anne olabilecek miyim, sütüm yetecek mi, ağladığında neden ağladı anlayabilecek miyim diye endişe ediyorsunuz hem de gidip gelip bebeğin nefesini dinliyorsunuz, birde işin içine hormonlarda giriyor, vücudunuz doğumdan yeni çıktı, yine hormon değişimi olacak, rahim kendini toparlamaya çalışıyor bir yandan, arada bir kendinizi iyi hissetmek için eşinize söyleyin sizi biraz temiz hava almaya çıkarsın, arabadan inmeseniz bile şöyle ağaçlık veya sahil kenarı bir yere götürsün.

Tekrar çok geçmiş olsun, zamanla bu sıkıntılarınızı da atlatacaksınız, üzülmeyin lütfen.

Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Tavsiyelerinize uyacağım.

Merhaba, düzenli haftada 2 kere ciğer yedim ve kan değerlerim Demir depolarım hepsi düzeldi :) çok teşekkür ederim. Önceden ciğer hiç sevmezdim ama şimdi seviyorum. Bir tek b12 ve d vitamini eksikliğim kalmış onlar için de takviye alıyorum şükür çok daha iyiyim kendime geldim.
Yazmak istedim, teşekkür ederim.

Rica ederim cook sevindim ... b12 icinde kesinlikle iğne derim aylik igneler var tablet pek ise yaramıyor ......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…