Kan şekeri!

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.413
65.399
Lütfen konum taşınmasın sağlık kısmında kimse görmüyor.
Arkadaşlar 11 gün önce Doğum yaptım ve Doğum sonrası aşırı iştahsızlık yaşıyorum. Baya da kilo verdim. Doğumdan sonra ayağa kalkınca çarpıntı olmaya başladı. Kan tahli yaptırdık iyiydi ama annemin şeker ölçüm cihazından şekerimi ölçünce 60larda çıktığını gördüm. Bu sebeple sürekli hoşaf vs içiyorum. Kendimi zorluyorum ama bir süre sonra tekrar düşüyor. Soğuk terleme çarpıntı falan oluyor ama iştahsızlık aşırı derecede devam ediyor.
Düzensiz yemek yemekten mi olur bu? Ne yapmam gerekiyor düzene girmesi için? Doktora randevu aldım gideceğim ama tecrübelilere sormak istedim.
Doğumdan sonra böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

Ben de olmadı. Suyu bol için yanınızda hep olsun. Ağzınıza arada atmaya kuruyemiş falan bulundurun..

Süt üretirken vücut bizim sandığımızdan daha çok efor sarfediyor.
Bebek alacağını alıyor zaten ama biz güçsüz kalıyoruz.

Benim doktorum hamileyken içtiğim decavit adlı vitamine devam etmemi söylemişti. Oğlum 2 yaşına yaklaştı hala içerim dönem dönem..

Sizin kullandığınız vitamin varsa devam edin.

Aşırı su içiyorum zaten. Gyno ferro sanol kullanıyorum vitamin olarak. Mesela yiyorum bir şeyler bi bakıyorum 1 saat sonra yine düşmüş şekerim. Büyük ihtimal şu zamana kadar düzgün yemediğim için oldu o zaman :/

emziriyorsanız enerjiniz yetersiz kalıyordur yemediğiniz için de şekeriniz düşüyordur muhtemelen bir doktor şart muhtemelen diyetisyene yönlendirip doğru beslenmeyi öğreteceklerdir.

Geçmiş olsun ayrıca bebeğiniz hayırlı olsun. İlk dönem istahiniz olmayabilir ama enerji verecek şeyler yemelisiniz azar azar. Ceviz badem fındık hurma sanırım hurma yiyebilirsiniz şimdi süt de yapar diye biliyorum kuru incir vs. Bunlar kendini yedirir çiğ olsun fındık falan kavrulmuş olanı tavsiye edilmiyor. Ama iştah açsın diye belki bir iki tane arada atarsınız. Çok güzel meyveler çıktı şimdi taze taze çilek kiraz dut vs onlardan yiyin birer ikişer atın ağzınıza. Salatalık domates vs bunlar kendini yedirir. Et falan yemekte olsun iki lokma da olsa atın ağzınıza. Süt çok kalori harcatıyor e doğum da zor bir şey. İnşallah durumunuz düzelir.

Emzirdigin icin oluyor , dogumda da kan kaybettin sonucta kolay bir surec degil
Vitaminine devam etmen lazim , doktora soyle mutlaka
Emzirmek inanilmaz enerji harciyor , tum vitamin cocuga gidiyor

İnsülin direnci mi var acaba?
Doktora gidip baktırın bence.
Ferro sanol sadece demir ilacı diye biliyorum. Onu bekarken içmiştim.

Sizin şu anda multivitamine ihtiyacınız var. Ciddi takviye ve iyi beslenme şart. Ama besinlerden malesef yeteri kadar faydalanamıyoruz.

ferritin değerinize baktırın , aşırı ferritin demir düşüklüğü kalpde çarpıntı yapar ayağı kalkınca başınız döner ve çok halsiz olursunuz....
kan değeriniz normal çıkıyor olmasına bakmayın özellikle ferritin değerinizin ölçülmesini isteyin benim kan derim 11,6 idi ama ferrtitnim 4,2 çıkmıştı kalp çarpıntım kulak çınlama vardı ... geçmiş olsun...

Doğumda hem kan kaybı yaşadınız hem de şuan verdim dediğiniz kilolar aslında hamileykenki ödeminiz,yani o ödemi kaybediyorsunuz...o yüzden sık sık az az ve doğru beslenmeye çalışın

emziriyorsanız enerjiniz yetersiz kalıyordur yemediğiniz için de şekeriniz düşüyordur muhtemelen bir doktor şart muhtemelen diyetisyene yönlendirip doğru beslenmeyi öğreteceklerdir.
En iyisi yarın doktora gideyim hemen. Teşekkürler.
Çok teşekkür ederim ama gelin bana sorun hiç iştahım olmadığı için canım da çekmiyor saydıklarınızı maalesef :/

Emzirdigin icin oluyor , dogumda da kan kaybettin sonucta kolay bir surec degil
Vitaminine devam etmen lazim , doktora soyle mutlaka
Emzirmek inanilmaz enerji harciyor , tum vitamin cocuga gidiyor
Yarın gideyim de söyleyeyim kendime gelemeyeceğim yoksa. teşekkür ederim.

Bilemiyorum ki insülin direnci birden mi çıkar ortaya? Yarın gideyim de doktor ne diyecek bakalım.

Aa öyle mi? Ferritine bakmadık gerçekten ama Demir ilacı kullanıyorum aslında en iyisi iyi bir araştırma yapmak. Teşekkürler. Peki sizin nasıl düzelmişti?
Doğumda hem kan kaybı yaşadınız hem de şuan verdim dediğiniz kilolar aslında hamileykenki ödeminiz,yani o ödemi kaybediyorsunuz...o yüzden sık sık az az ve doğru beslenmeye çalışın
Ah ah yapacağım inşallah iyi beslenmeyi başarırım. Teşekkürler .

Bilemiyorum ki insülin direnci birden mi çıkar ortaya? Yarın gideyim de doktor ne diyecek bakalım.

Emzirirken sık acıkıldığı bir gerçek. Normal yani. Ben yanımdaki sehpaya hep bir şeyler koyardım.
Ağzım hiç boş durmazdı. Ama siz yiyemiyorsunuz da..
Kan değerlerinizde nelere bakıldı?
Demir, b12, folik asit, tiroid, ferritin, d vitamini vs. hepsine baktırın..
Demir ve b12 eksikliği halsizlik yorgunluk falan yapar.

bende yaşadim.
ama bana boş durdurmadilar yedirdi içtirdi noldu sistim iyice:)
demirim % 5 çikti çok düşük.. doğumdan sora demirim hiç kalmadi maalesef. çok yorgun düşüyorum.

3 ay boyunca demir ilacı kullandım 7,8 lere çıktı 3 ay sonunda hemen yükselmedi maalesef , sonra dr bi 3 ay daha dedi ama bağırsaklarımın florası bozuldu kimisini demir ilacı kabız eder beni tam tersi ishal ediyordu karnım ağrıyordu.. drla konuştum ilacı bıraktık yediklerine çok dikkat et demişti...neler yaptım :

* düzenli hergün 20 adet kuru üzüm yedim
*haftada 2 defa sevmesemde ciğer yedim ( evde kendim yapınca yiyemedim dışardan ızgara şeklinde alıyorduk böyle kokulu güzel oluyordu bol soğan salatası ile yedim )
*yemeklerimi etli yaptım ( eskiden etle aram pek yoktu )
*yemeklerimin yanında özellikle et yemeklerimin yanında yoğurt ve ayran tüketmedim en önemlisi bu.... ( çünkü yoğurt yani süt ürünleri demir emilimi azaltıyor.. bol yeşillikli limonlu salata tükettim )
*yumurtayı tereyağlı yağda yedim ( çünkü yağda yumurta demir emilimi daha fazlaymış)
*günlük değiştirerek fındık , antep fıstık , çiğ badem , ceviz yedim
*çay / kahve içmedim çoook azaltmıştım

1 ay sonunda ilaçsız 11,6 çıktı değerim ....bu konuda nette çook araştırma yapmıştım

Yok ya bu vitaminlere bakılmadı maalesef yarın hepsine baktıracağım inşallah. Umarım tez vakitte bir çözümü bulunur zira hiçbir şey yapamıyorum maalesef.

bende yaşadim.
ama bana boş durdurmadilar yedirdi içtirdi noldu sistim iyice:)
demirim % 5 çikti çok düşük.. doğumdan sora demirim hiç kalmadi maalesef. çok yorgun düşüyorum.
Peki siz herhangi bir takviye almadınız mı?

Oh Maşallah ne güzel. Ben bu listeyi eşime atayım da baksın bana 1 ayda iyi olmak istiyorum gerçekten. Böyle bebeğime de sağlıklı bakamıyorum. Teşekkür ederim/

Oh Maşallah ne güzel. Ben bu listeyi eşime atayım da baksın bana 1 ayda iyi olmak istiyorum gerçekten. Böyle bebeğime de sağlıklı bakamıyorum. Teşekkür ederim/
rica ederim çoook geçmiş olsun sizede.. bebeğinizde var hemen toparlanırsınız inşallah... ama önce mutlaka ferritin değerinizi ölçtürün sağlık ocaklarında bakıyorlar ...

rica ederim çoook geçmiş olsun sizede.. bebeğinizde var hemen toparlanırsınız inşallah... ama önce mutlaka ferritin değerinizi ölçtürün sağlık ocaklarında bakıyorlar ...
Teşekkür ederim baktıracağım biran önce toparlanmak istiyorum artık.

İnsülin direnci olsa şekerin yüksek çıkması gerekir
60 çok düşük
Hani taş çatlasın 70 olmalı o da açlık kan şekeri
Kendinize dikkat edin
Başınız döner eliniz ayağınız titrerse hemen bir yere oturun küçük bir çukulata atın ağzınıza ya da kesme şeker
Yanınızda bulundurun her zaman
Düşük kan şekeri baygınlığa neden olabilir başınızı kollamanız lazım
Sağlıkla büyütün bebişinizi

Teşekkür ederim zaten yanımda tatlı var hep. Siz de sağlıkla kavuşun yavrunuza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…