- 19 Temmuz 2012
- 768
- 0
-
- Konu Sahibi melodysilk
eminecim çok geçmiş olsun dikkat et kendine. aç bırakma kendini. tansiyonun düşmüştür.
hilalcim doğuma az kaldı hadi sıra sende hayırlısıyla sen de rahat bir doğum yaparsın inş
mayd hayırlı olsun bebişin pıt pıtlar çok önemli bizim için. inşallah sıkıntısız gebelik geçirip kucağına alırsın yavrunu
gunaydın cnm haftaya carsamba gıtcem ınsallah .Renklı bakar mı bılmıyorum zaten her gıttıgımde detaylıca ıncelıyor?
Ohhhh demek keseyi gördün canım benim. Çoook sevindim inan. Maşallah bebişine. Allahım sağsalim güzel bir hamilelik ve hayırlı doğumlar nasip eder inşallah Serapcım. İnşallah o güzel duaların kabul olur. Bizide unutmamışsın canım arkadaşım., sırdaşım:))) Allah hepinizin gönlüne göre versin:))
Canım kesin progestandır. çok fena bir hap o . Ben bir kere içtim neye uğradığımı şaşırdım. Senin progesteron sonucun iyi aslında niye verdiki o hapı. Dikkat et aman bol bol dinlen.
canım eminenin durumu malum. kritik dönemde. onunla görüşemeyeceğiz. ama biz görüşelim muhakkak. iyi olur. hem yüz yüze daha iyi paylaşırız. serap, sen ben, gelirse adalet iyi olur. görüşme yerini siz ayarlayın. çünkü sizler çalışıyorsunuz. benim size uymam lazım. yani şöyle söyleyim yine bir aksilik olmazsa diye de belirteyim. ister perşembe ister cuma görüşebiliriz. perşembe görüşürsek sinan hocayla henüz görüşmemiş olduğum için pek faydalı olmaz o yüzden cuma diye düşündüm. bu kaşama kadar belli olsun. gece 1'de yola çıkıyorum inş.
Cuma öğleden sonra görüşelim bence. 1-2 gibi olur aslında. Yer konusunuda o zaman size göre ayarlayalım bana özelden mesaj atabilirsin nerde kalacaksın cuma nerden geleceksin ona göre bi alışveriş merkezi iyi olur sanki güvenlik açısındanda. sinan hocanın söyleyeceklerini bende çok merak ediyorum aslında. Serapta gelemeyebilir ama adalet ve gül-nevaydı sanırım onlar da gelirse güzel olur:)))
bu arada hilalden haber varmı? sırayla hepinizin doğum haberini okuruz inşallah... ben fırsat buldukça girmeye çalışacağım nete.
kızlar ben sabah uyandım kolumda kocaman bi morluk oluşmuştu ben gece yatarken de hiçbişey yoktu yani herhangi bi yere çarpma falan olmadı bu neden olabilir hani pıhtılıyz ya kafama taktm bu pıhtılaşmadan mı yoksa kanım mı çok sulandı da öyle oldu diye merak ettim nedendir sizce
Eveet kızlar, bu ayın devamı olarak sıra bende şimdi.. Şükürler olsun hamileyim, bugün keseyi gördüm 4+4 günlük. Rabbim inşallah sonuna kadar sağlıklı eder ve devam ettirir, kalp atışlarını görmeyi, sağlıkla büyüdüğünü görmeyi ve sağlıklı doğumlar nasip eder... Şenaya, Vildana, selviye ve isteyen tüm arkadaşlarıma inşallah darısı..
bazen ben carpıyorum bıkac gun sonra morluk olusuyor.sende de oyle bısey olmus olabılır mı?
gozun aydin senemcim.hep guzel haberlerle gelmen dilegiyle...
kalp atimini simdi mi aldin.daha once almismiydin?dr herhangibir tshlil istedi mi?suzn hangi ilaclari kullaniyorsun?
geçmiş olsun. seninle mutasyonlarımız aynı. benim dr aspirin önermiyor ama kan sulandırıvı iğne kullanıyorum. hamilelik öncesi de folbiol ve b12 kullandım. bu konuda her dr farklı düşünüyor. hangisi doğru bizler de bilmiyoruz.ben çok dr gezdim. iğneye gerek yok diyen oldu.aspirin ve iğne kullanacaksın diyen oldu.inandığın güvendiin bir dr bulmalısın. ama bizler burda hep iğne kullanıyoruz. buna inandık. iğneyle bebeklerimizin doğacağına inanıyoruz. o yüzden de iğnenin gerekli olduğunu düşünen dr a devam ediyoruz.bu konuda karar senin. diğer topiğe baktın mı. kan pıhtılaşması nedeniyle düşük yapanların paylaşım alanı. orayı da bir incele istersen. orda ilk sayfaya bakarsan kişilerin mutasyonları ve tedavi yöntemleri seni bilgilendirebilir. bu konuda karar senin. hamile olabileceğini de söylemişsin. acele etmeden iğneye başlaman gerektiğini düşünüyorum. hayırlı olsun gebeliğin. Allah yüzünü güldürsün.arkadaşlar ben bir düşük yaptım bebeğin kalp atışını duymadık kürtaj oldum sonrasında test yaptırdm mthfr c 677 t ve a 1298c heterozigot cıktı doktorum bir daha ki hamileliğinde önlem olarak aspirin kullansan yeter dedi öncesinde de folik asit verdi
siz ce aspirin yeterli olur mu aynı olumsuz durum tekrarlar mı? suanda hamileyim galiba bu arada :)
evet canım. herkes progestandandır dedi. demek ki öyle oldu. bir daha yaşamadım öyle bir şey. sen uzun süre kullandın. sanırım zamanla vücut ona da alışcak değil mi? belki o zaman böyle yan etkiler yaşamıycam. en azından evdeyim şimdilik. dayancam. bu arada sağlık ocağında kalp atımına nasıl bakılyorlar. steteskopla mı? el dopleri varmış yada onunla mı? sonuçlarının iyi çıkar inşallah canım.Oooo kizlar yeni hamile haberleri var serap icinde cok sevindim darisi tum isteyenlere olsun... Eminecim progestan yapiyo ben icip 3 ay boyunca uyudum sende oyle yap cok bas donmesi yapar...bende bugun saglik ocagina gittim kan ve idrar verdim bebisin kalp atislarini dinledim yarin sonuclari alcam bakalim hayirlisi olsun
canım ben sana anlatıyım biraz geçmişimi. 15 haftalık kaybımdan sonra 2. adetten sonra gititim dr a çok incelmiş dedi kürtajdan sonra bu şekilde hamile kalma çok zor dedi. ama tekrar diyim ki incelen şeyin ne olduğunu hatırlamıyorum ama kirtaja bağlı olduğu için seninle aynıdır sanırım. hatta sanırım ölçü deseninkiyle aynıydı.4-5 mm di. neyse üçüncü adetten sonra 10. gün estrofem diye östrojen hapına başladım. rahmin kanlanması ve kalınlaşması için. ve korunmayı da bıraktım. günde 3 tane aldım ilaçtan. bir kesere 3 tane yuttum yani. ve aynı zamanda hamile kaldım. 4 haftalıkken düşük yaptım. 6 haftalık ken yani 4 hafta çıktı ve kanamayla düşmüş. ben hiç bir materyal görmedim. ama ben hayatımda ilk kez kanamayla düşük yaptım. bu da beni 2 ay daha geciktirdi. 2 adet daha beklemek zorunda kaldım. sana tavsiyem çok da dışarıdan müdahale etme kendine. kürtajdan sonra bunların olması normal. o yüzden zaten dr lar belli bir bekleme süresi koyuyorlar. rahim toparlansın diye. müdahele edince olayı hızlandırmak yerine aslında yavaşlatıyoruz. bilmiyorum östrojen sayeseinde mi hamile kaldım, yoksa zatebn kalacak mıydım? ya da o hapı kullanmasaydım düşük yaparmıydım yine ya da o yüzden mi düşük yaptım bilmiyorum ama tavsiyem o ilacı içeceksen korunmalısın bence. ya da hiç kullanmadan bekleyeceksin kalınlaşması için.kurtajdan sonra benim dr da cok incelmis demisti.zor hamile kalabilirsin demisti.ama bahsedilen incelme seninkiyle ayni seydw mi bilmiyirum.ama kurtajla alakali olduguna gore aynidir.bence takilma sen ina cunku bu beni etkilemedi.zamanla toparlaniyo icerisi ve hamile kalabiliyorsun.
normalde rahim duvarı 8mmden aşağı olmaması gerekirken benim 5mm çıktı.doktorum bebek tutanmaz bu halde.korunmayı bırakınca gel ilaç vercem dedi.ostrojen vercek galiba.pregesteron dahada yumuşatıyo rahimduvarı ince olanların kullanmaması gerekiyomuş.senin doktorun ilaç vermişmiydi.yoksa rahim duvarın ince hamile kalabildinmi cnm.senin hamileliğni çok iyi takip etcem.hem kanpıhtılaşması var hem rahim duvarın ince.inşallah herşey güzel gider cnm.
canım progesteron değerim iyi çıktı evet. ama progestan rahmin esnekliğini sağlıyormuş ondan verdi. bir de benim hep kanamam olurya önlem amaçlı verdi. çünü ben çok net konuştum 2 hafta sonra kanamam olacak dedim dr a. o da artık tüm önlemlerimiz alalım dedi. raporu da ondan verdi yani.Ohhhh demek keseyi gördün canım benim. Çoook sevindim inan. Maşallah bebişine. Allahım sağsalim güzel bir hamilelik ve hayırlı doğumlar nasip eder inşallah Serapcım. İnşallah o güzel duaların kabul olur. Bizide unutmamışsın canım arkadaşım., sırdaşım:))) Allah hepinizin gönlüne göre versin:))
Canım kesin progestandır. çok fena bir hap o . Ben bir kere içtim neye uğradığımı şaşırdım. Senin progesteron sonucun iyi aslında niye verdiki o hapı. Dikkat et aman bol bol dinlen.
Gözün aydın canım. Allah tamamına erdirsin inşallah... bu güzel haberi paylaşmaktan bile korkar olduk malesef. Allahım korktuklarımızdan korusun bizi inşallah.
Gözün aydın Zehra. En güzel mükafatı aldın. Minicik yavrun kollarında:) Allahım kızını da oğlunu da size bağışlasın inşallah. Darısı hepimizin başına inşallah.
Evet Şenaycım bencede duaların gücü bu. İnanç ve itikatle bizde güzel haberler alırız inşallah canım. Kızlara uyarmı bilmem ama istersen görüşebiliriz . Haber ver bana ben işlerimi ayarlayayım.
Benim sonuçlarımda aynı. Bazı doktorlar mthfrleri çok ciddiye almıyor. Türk toplumunun yarısı bu şekilde diyorlar. Ama homosistein diye bir değer var genelde ona bakarak kan sulandırıcı iğne kullanıp kullanmamaya karar veriliyor. Bu pıhtılaşmaya yatkınlığı gösterirmiş. Bence bir de bu değerine baktır bakılmadıysa. Eğer normalse sonucun aspirin ya da iğneden birini kullandırırlar sana. İnşallah hamileliğin sorunsuz geçer.
maalesef hep istiyordum canım senin gelmeni ve görüşmeyi ama kısmet değilmiş. siz böyle konuşunca heveslendim vallacanım eminenin durumu malum. kritik dönemde. onunla görüşemeyeceğiz. ama biz görüşelim muhakkak. iyi olur. hem yüz yüze daha iyi paylaşırız. serap, sen ben, gelirse adalet iyi olur. görüşme yerini siz ayarlayın. çünkü sizler çalışıyorsunuz. benim size uymam lazım. yani şöyle söyleyim yine bir aksilik olmazsa diye de belirteyim. ister perşembe ister cuma görüşebiliriz. perşembe görüşürsek sinan hocayla henüz görüşmemiş olduğum için pek faydalı olmaz o yüzden cuma diye düşündüm. bu kaşama kadar belli olsun. gece 1'de yola çıkıyorum inş.)inşallah bir dahai sefere ben de olurum.
canım sen kolundan mı yapıyordun ki iğneni. alakası olabilir mi? neden acaba.belki daha önce çarptın ve hatırlamıyorsundur. benim hep öyle olur. çarparım unuturum sonra bir bakarım mosmor olmuşum. hatırlamam bile nereye çarptığımı. aman dediğin gibi pıhtı mıhtı olmasın da dr una sor istersen.kızlar ben sabah uyandım kolumda kocaman bi morluk oluşmuştu ben gece yatarken de hiçbişey yoktu yani herhangi bi yere çarpma falan olmadı bu neden olabilir hani pıhtılıyz ya kafama taktm bu pıhtılaşmadan mı yoksa kanım mı çok sulandı da öyle oldu diye merak ettim nedendir sizce
selam kızlar hepinize çok teşekkür ederim. geçmişi okudum .hepinizden allah razı olsun. emine ve elif başta olmak üzere. allahım hepinize bu güzel annelik duygusunu yaşatsın inşallah. nst ye bağladıkları andan itibaren hepinize dua ettim.
ani bir doğum oldu. kontrol için gitmiştik. emine bahsetmiş. bebeğime kordondan giden kanda azalma varmış. oyüzden beslenememiş. size tavsiyem iğne kullandırmayı öneren dr a gidin. bu iğne sayesinde buzamana kadar gelmiş bebeğin dedi dr. dr ultrasounda baktı önce . istiyorsan yarın gel suni sancı verip başlatalım doğumu dedi. önceki doğumum çabuk olduğunu daha önce anlattığım için. alttan bakmak istedi. belki açılman vardır dedi. ve dediği gibi 4 cm açılmamın olduğunu söyledi. o sırada suyum geldi. apar topar doğumhaneye çıkardılar beni. allahtan çantayı yanımza almıştık. kızım yoktu annem yoktu. annemi aradım gel dedim. eşim kızımı almaya gitti. kimse olmadan doğuma girdim. yarım saat sürdü suyumun gelmesiyle doğum yapmam. allah hepinize benimki gibi kolay doğum nasip etsin. dr dikişlerimi atarken ben gözümü oğluşumdan alamıyordum hep şükrettim bu günü gördüğüm için. doğumda bişey olacak diye korkuyordum. doğumhaneden çıkarken kızımın öyle bir bakışı vardıki. bebeği görmüyordu bile canını acıdımı diye sordu. yok dedim. bir gün öncesinden öpmüştümya ondan acımadı değilmi dedi:) şimdi hem seviyor hem kıskanıyor. herkes kardeşimi seviyor diyor. bebeğin başından ayrılmıyor öpüyor ne tatlısın sen diye seviyor.
rabbim sizlerede göstersin inşallah. tekrar hepinize çok teşekkür ederim dualarınızı esirgemediğiniz için
gözün aydın allah kucağına almayı nasip etsin inşEveet kızlar, bu ayın devamı olarak sıra bende şimdi.. Şükürler olsun hamileyim, bugün keseyi gördüm 4+4 günlük. Rabbim inşallah sonuna kadar sağlıklı eder ve devam ettirir, kalp atışlarını görmeyi, sağlıkla büyüdüğünü görmeyi ve sağlıklı doğumlar nasip eder... Şenaya, Vildana, selviye ve isteyen tüm arkadaşlarıma inşallah darısı..
dualar işe yarıyor diye düşünüyorum. inşallah hamile kalanlarımızın hiçbirinden kötü haber gelmez. hep güzel ilerler. çok güzel oldu yaaa. inşallah darısı vildana, selviye, emele, bana olsun. daha aklıma gelmeyen ve isteyen herkese.
canım inş.çarpmadandır çünkü gece yoktu sabah farkettim hemen eşime gösterdim o da çarpmadan olabilr belki farketmemişsn çarparken dedi sonra eşime diyorumki bak morluğun içinde küçük küçük noktalar var onlar kan pıhtısı mı yoksa diyorum o da bi güzel kızdı ne kötü şey varsa konduruyosun kendine dedi neyapayım hamile olunca ayrı bi endişeli oluyo insan dedim
bence de öyledir canım. çarpmışsındır hatırlamıyorsundur. senin dr un yanında zatencanım inş.çarpmadandır çünkü gece yoktu sabah farkettim hemen eşime gösterdim o da çarpmadan olabilr belki farketmemişsn çarparken dedi sonra eşime diyorumki bak morluğun içinde küçük küçük noktalar var onlar kan pıhtısı mı yoksa diyorum o da bi güzel kızdı ne kötü şey varsa konduruyosun kendine dedi neyapayım hamile olunca ayrı bi endişeli oluyo insan dedim
bu mesajını şimdi gördüm kusura bakma eminecim. 6 + 1 de duymuştuk rabbime şükür ilk kalp atışını vajinal ultrasonda 7+1 de karından da duyduk çok şükür. tsh,hemogram,idrar bi çok test yaptırdım bunlar her hamileden istenen testlermiş. hepsi iyi çıktı şükür. 0.6 celaxan yapıyorum hergün,ayrıca coaspirin,ve bemixs alıyorum.başka bi ilaç vermedi. halsizliğim ve çok fazla geğirmem var.kusma ve bulantı yok. bana en çok sorduğu yorgunluğum olup olmadığıydı o da var çok şükür.
NICK | GERÇEK İSİM | 4444 |
elif5507 - | Elif: | 20 |
*01as- | Aslı: | 30 |
*senay079- | Şenay: | 308 |
*slvy1987- | Selvi: | 200 |
sevinc007- | Sevinç: | |
eoe- | Emine: | 450 |
serap06_06- | Serap: | 470 |
rengarenk00 - | Serpil: | 75 |
*nazka86 - | Nazife: | 75 |
umud40- | Vildan: | 300 |
hildan - | Hilal: | 50 |
muco509- | Emel: | 50 |
Eylül06- | Berna: | 25 |
Slmeng- | selma : | 100 |
*AzraNur68- | Gül: | 40 |
06 kelebek- | Neşe: | 200 |
*Şenayın arkadaşı- | Gülin: | 31 |
Mayd- | Aycan: | 80 |
Atis- | Senem: | 204 |
330ml- | Sultan: | |
Adalet1990- | Tuğçe: | |
Gül_neva- | İrem: | 50 |
Lolo- | Nihal: | |
Cbdefne- | Canan: | 55 |
Ayşe_23 | Ayşe: | 100 |
aslibarlikli | aslı | 282 |
TOPLAM | 3195 | |
DUAYA BAŞLAMA | TARİHİ: | 31.05.2013 |
DUALAMA | TARİHİ: | 13.06.2013 |
canım ben sabah kan vermeye giderim cuma. hacettepede olurum. sonra nerede isterseniz orası olur benim için farketmez. serap da gelemiyor. selvi de gelmek istiyordu ama. eğer nete girecek olursa görür. gül-neva da gelebilirse gelsin. ben bugün bir adaleti arayayım o ne diyecek. gerçi bu aralar adliye de yoğundur malum olaylar. gelebilirse buluşacağımız yere karar verelim. ben yarın falan giremem nete. ankarada. telefon numaram var sanırım. telefonla haberleşiriz. eğer bugün karar veremezsek.Cuma öğleden sonra görüşelim bence. 1-2 gibi olur aslında. Yer konusunuda o zaman size göre ayarlayalım bana özelden mesaj atabilirsin nerde kalacaksın cuma nerden geleceksin ona göre bi alışveriş merkezi iyi olur sanki güvenlik açısındanda. sinan hocanın söyleyeceklerini bende çok merak ediyorum aslında. Serapta gelemeyebilir ama adalet ve gül-nevaydı sanırım onlar da gelirse güzel olur:)))
kızlar ben sabah uyandım kolumda kocaman bi morluk oluşmuştu ben gece yatarken de hiçbişey yoktu yani herhangi bi yere çarpma falan olmadı bu neden olabilir hani pıhtılıyz ya kafama taktm bu pıhtılaşmadan mı yoksa kanım mı çok sulandı da öyle oldu diye merak ettim nedendir sizce