• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da hangi özel hastaneler bu testi yapıyor?
Biz sperm DNA hasar testi , kanda kromozom analizi, trombofili paneli yaptırdık. Ankara’da gen art tüp bebek merkezinin Yanındaki Mikrogen labaratuar ında yaptırdık . Sanırım ikisi birlikte çalışıyorlar çünkü kan vermeye genart a girdik . Hepsi toplam 1350 tl tuttu

Ben genetikleri karyotip analizi falan yaptirdim. Faktor 5 im homozigot cikti. Kan sulandirici igne falan kullandim. Ona ragmen ilk gebeligim kalbi durmasi sonucu sona erdi

Ben genetikleri karyotip analizi falan yaptirdim. Faktor 5 im homozigot cikti. Kan sulandirici igne falan kullandim. Ona ragmen ilk gebeligim kalbi durmasi sonucu sona erdi
Kan pıhtılaşma sı nın sonucunu aldık ama ben çok anlamıyorum . Doktoruma atmadım henüz sonucu kromozom analizinin sonucunu bekliyorum doktoruma atmak için. Bende de bir tanesi MTHFR c677T Homozigot yazıyor

kızlar merhaba 2. Düşük sonrası bu testi yaptırmalıyız dedik çünkü acısı çok zor Allah kimseye yaşatmasın sonuçları 2 hafta sonra alıcaz inşallah hayırlısı olur hakkımızda..toplamda 17 tüp kan verdim garibime gitti yaptıranlar sizler de nasıldı yazarsanız sevinirim
Kizlar ben de yaptrdm ama oyle 9 falan degil anlamadm eksik mi yaptrdn 2 di galiba 😥 bisey cikmadi yine de cok fazlayms

Yani engel olabilir mi ki doktor onemli birsey degil dedi ama 🧐 asilama da da erk3nden kanamam gelmsti asilamadan 1 hafta snra

kızlar merhaba 2. Düşük sonrası bu testi yaptırmalıyız dedik çünkü acısı çok zor Allah kimseye yaşatmasın sonuçları 2 hafta sonra alıcaz inşallah hayırlısı olur hakkımızda..toplamda 17 tüp kan verdim garibime gitti yaptıranlar sizler de nasıldı yazarsanız sevinirim
17 tüp mü ben 4 tüp verdim eşimde 3 ben yaptırdım 4 hafta önce temiz çıktı

Arkadaslar sonuclardaki heterozigotlar cok onemli bir durum olmdigini tasiyici olundugunu gosteriyor bu durumda cogu doktor ilac kullanilmasini gerekli gormuyor.

Homozigotlar tasiyici degil hasta olundugunu gosteriyor bu durumda kan sulandirici hap ve igne kullaniliyor. Ama hangi faktorun homozigot yada heterozigot ciktigida onemli

Faktorlerden biri cikmissa ne cikarsa ciksin ilac veriliyor digerlerinden ise heterozigot cikarsa gerek gorulmuyor homozigot cikarsa kar zarar iliskisine baska kriterlere bakiliyor. En onemli kismi faktorler.

Faktoe 5 direk kanama pihtilasma hastaligi diyebilirim. Homozigotlarin 80 kat fazla emboli atma riski var. Yani bu sadece dusuk olmasin diye degil dusuk olacaksa yine oluyor ilaclara ragmen bende oldu.. bu sizin hayatiniz icinde onemli .. akciger yada beyin embolisi ile hayatinizi kaybedebilir felc kalabilirsiniz. .... tabi sorunsuz bir hayatta surebilirsiniz. Bunu bilmeden sorunsuz gebelikte gecirebilirsiniz.

Sadece lupos antikoagülan yüksek çıktı oda iyi olan herşeyi kötüye çeviren bir hastalık ilaç iğne vs birde hamile kalırsam ayak damarlarım şişip damar tıkanıklığına yol acarmiş pırtı bebege atar beslenemez düşük olurmuş ama doktorum cok yüksek değil normal sınırda korkulcak bişey yokmuş pırtı sıkıntım benim de var yani

Sadece lupos antikoagülan yüksek çıktı oda iyi olan herşeyi kötüye çeviren bir hastalık ilaç iğne vs birde hamile kalırsam ayak damarlarım şişip damar tıkanıklığına yol acarmiş pırtı bebege atar beslenemez düşük olurmuş ama doktorum cok yüksek değil normal sınırda korkulcak bişey yokmuş pırtı sıkıntım benim de var yani

Lupus antikoagulan icin dogrulama testi yaptirilabilir bazen tekbasina anlamli olmayabiliyor. Onun icin en guzeli bir romotolog ile gorusmek. Cunku pihti sadece bebek icin degil sizin icinde tehlike olusturuyor.

Lupus antikoagulan icin dogrulama testi yaptirilabilir bazen tekbasina anlamli olmayabiliyor. Onun icin en guzeli bir romotolog ile gorusmek. Cunku pihti sadece bebek icin degil sizin icinde tehlike olusturuyor.
Hepsini yaptırdım genetikcide özel hastahanelerde normal şuanda bir sorun yok kan pıhtılaşma için tekrar test yaptırdım ilaç fln kullanmıştım bir sorun görülmedi temmuzda transferin var

Lupus otoummin bir hastalik oldugu icin asil hedef romotoloji...

Ben de transfer oncesi genetik ve kadin dogumla gorusup herseyi yaptim ama faktor 5 gibi mutasyonlara hematolog baktigi icin gidip gorus aldim..

Transfer basariyla gecer umarim. Az kalmis ;)

Kizlar merhaba doktor benden trombofili panel testi istedi yaptirdim fakat bu testlerin çoğu yok bende mesela faktor VII gibi eksik mi yapilmiş cevaplarsaniz sevinirim

Eklentiler

• Screenshot_2019-05-27-19-58-21-1.png
    Screenshot_2019-05-27-19-58-21-1.png
    208,4 KB · Görüntüleme: 187
Kan pıhtılaşma sı nın sonucunu aldık ama ben çok anlamıyorum . Doktoruma atmadım henüz sonucu kromozom analizinin sonucunu bekliyorum doktoruma atmak için. Bende de bir tanesi MTHFR c677T Homozigot yazıyor
Merhaba drun yorumu ne oldu acaba
Benimde 677t homozigot
5 haftalık saglıklı embriyo dusukle sonuclandı. Kan sulandırıcı ve aspirin kullanıyordum

Merhaba drun yorumu ne oldu acaba
Benimde 677t homozigot
5 haftalık saglıklı embriyo dusukle sonuclandı. Kan sulandırıcı ve aspirin kullanıyordum
Kullanmana ragmen mi düşük yaptin benimde 677 hemozigot birde faktor 5 hemozigot en korktugum şey igne ve aspirinlere ragmen yine duşuk olmasi

Kullanmana ragmen mi düşük yaptin benimde 677 hemozigot birde faktor 5 hemozigot en korktugum şey igne ve aspirinlere ragmen yine duşuk olmasi
Malesef
Genetik dru dozu fazla geldiği için dusmus olblr dedi. Mthfr homozigot varla yok arası bir pıhtılaşma hiç kullanmasanda olurdu dedi
Tüp bebek drum verdi onlem için ama gitti bebegim
Yeni tedaviden once bu konuda iyice emin olmk istiyorum

Back