• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Faktor 5 te heterozigot cikti ve enzimlerdede sıkıntı var dedi doktor. 3 kaybim var. Persembe gunu erken gebelik testi yaptim silik çıkmıştı cizgi ertesi gun doktora gttim. 67 cikti beta. Doktor hemen 6000lik enox 150 mg lik aspirin duphaston folik asit yazdı. Ayin 26sinda da ignenin dozu yeterli mi diye test yapilcak bu test nasil yapiliyo arkadaslar bilgisi olan var mi

Merhabalar, benim tek gen homozigot, tek kaybım var ama doktorum sağolsun çok dikkatli ve tecrübeli biri. Başkent Hastanesi'nde Göğşen hocaya gidiyorum. Onun dışında bir de Memorial hastanesinde Ertuğrul Karamanoğlu'na gidiyorum. Her muayenede en az 40-45 dakika bakıyor, her muayenesi detaylı ultrason gibi. Tavsiye ederim, kendisi perinatolog. Özel durumumuzdan dolayı çift doktorla ilerliyorum.
Anladım cnm tşk ederim bilgi için. Perinatolog oldu mu zaten insan emin ellerde olduğunu daha iyi hissediyor. Rabbim sağ sağlim kucağına almak nasip etsin inşallah 🙏

Faktor 5 te heterozigot cikti ve enzimlerdede sıkıntı var dedi doktor. 3 kaybim var. Persembe gunu erken gebelik testi yaptim silik çıkmıştı cizgi ertesi gun doktora gttim. 67 cikti beta. Doktor hemen 6000lik enox 150 mg lik aspirin duphaston folik asit yazdı. Ayin 26sinda da ignenin dozu yeterli mi diye test yapilcak bu test nasil yapiliyo arkadaslar bilgisi olan var mi
Meraba anti faktör denen koldan alınan bir kan örneği ile yapilan basit testtir. Kullandığınız iğne ve aspirin yeterli ise o şekilde uygulamaya devam edilir. Eğer yeterli değilse günlük alınan doz arttırılır

Kızlar Günaydın, Trombofili Paneli 6'lı test sonuçlarım çıktı. İnternetten baktım ama tam anlayamadım. Bilgisi olan var mı?

Ekran Resmi 2021-04-20 08.55.31.png

Merhabalar 6000lik enox ve 150mg aspirin kullaniyorum bazi yiyecekleri daha az tuketmeliymisiz oyle okudum birkac yerde bilgisi olan var mi?

zencefil ve yeşil çaydan uzak duruyoruz , c vitaminini özellikle de limonu bol kullanıyoruz bildiğim bunlar
Merhabalar 6000lik enox ve 150mg aspirin kullaniyorum bazi yiyecekleri daha az tuketmeliymisiz oyle okudum birkac yerde bilgisi olan var mi?

Ne kadar dogru yapiyorum bilmiyorum ama ben k vitamini iceren besinlerde asiriya kacmiyorum. Ozellikle yesil besinlerde. Mesela marul u hergun asiri tuketmiyorum. Yesil biber i. Elmanin armutun kabugunu soyarak yiyorum. Sarimsak ve limon konusunu abartmiyorum doz sinirlamasi gibi dusun. Gerci oyle dikkat edilmesi gereken bir durum olsa doktorlar uyarmazmiydi acaba diye de dusunmuyor degilim

Ne kadar dogru yapiyorum bilmiyorum ama ben k vitamini iceren besinlerde asiriya kacmiyorum. Ozellikle yesil besinlerde. Mesela marul u hergun asiri tuketmiyorum. Yesil biber i. Elmanin armutun kabugunu soyarak yiyorum. Sarimsak ve limon konusunu abartmiyorum doz sinirlamasi gibi dusun. Gerci oyle dikkat edilmesi gereken bir durum olsa doktorlar uyarmazmiydi acaba diye de dusunmuyor degilim
Esimde ayni seyleri söylüyor. Bisey olcak olsa doktor sunlari sunlari yeme derdi diyo ama insan korkuyor. Yine ayni acilari yasamak istemiyoruz galiba ondan bu pimpiriklilik. Hamileligi erken ogrenmenin verdigi korkuda var birazda yani. Offf cok zor kizimda boyle seyler hic olmamıştı anlamiyorum

Merhaba kızlar. Ben ilk hamileliğimde her gün kleksan vurdum.şimdi yine hamileyim. Hamile kaldığımdan başladım ama kahverenfi akıntılarım geçmediği için doktor değiştirmek zorunda kaldı. Kardiomagnil diye ilaca geçtik 13 haftadan. Kahverengi akıntılarım geçti ama kardiomagnil kleksan kadar etkili değilse diye endişelerim var biraz

Başka doktora gidin, ben de faktör 5 ve 12 heterozigotum. 3 bebeğimi kaybettikten sonra buldum doğru doktoru. gebe kaldığımı anlar anlamaz iğneye başlamam gerektiğini söylemişti. adeti beklemeden gün aşırı erken gebelik tesit yapıyordum. acınız, kaybınız daha tazecik anlıyorum ama tekrar gebe kalmadan farklı bir doktora / doktorlara muayene olursanız, yola devam edeceğiniz uzmanı erken bulursanız daha rahat edersiniz. İnşallah sağlıcakla kavuşursunuz bebeğinize
inşallah. çok teşekkür ederim.

Kızlar merhaba, benim covid den dolayı hastaneye gittiğimde kanımin yoğun olduğunu söylediler kan sulandırıcı kullandım. Şimdi bugün ona devam edip etmeyeceğimi sordum, hiç test falan bir şey yapmadi direk ilacı kesti. Oysa benim bir düşugum var :/ belki de kullanmam gerekiyordu bu ilacı. Özelde buna bakarlar mi sizce? Yani gebelikten sonra bu testi yapıyorlar mı?

coraspin midene dokunmadi mi ulseri olan icin uyari var cunku
yok dokunmadı. çünkü ülser tedavisini oldum. ama arada ağrı oluyor tabi. coraspirini almayınca kollarım uyuşuyordu. şimdi asıl sol bacağıma pıhtı atmış olabileceğini, kalp damar cerrahının olduğu bir ile ve hastaneye gitmem söylendi. sol bacağımı zor hareket ettiriyorum. uyuşuyor kendi kendine. iftara doğru sürükleyerek yürüyorum resmen. komşu ildeki tıp fakültesine gitmek için ramazanın bitmesini bekliyorum.

yok dokunmadı. çünkü ülser tedavisini oldum. ama arada ağrı oluyor tabi. coraspirini almayınca kollarım uyuşuyordu. şimdi asıl sol bacağıma pıhtı atmış olabileceğini, kalp damar cerrahının olduğu bir ile ve hastaneye gitmem söylendi. sol bacağımı zor hareket ettiriyorum. uyuşuyor kendi kendine. iftara doğru sürükleyerek yürüyorum resmen. komşu ildeki tıp fakültesine gitmek için ramazanın bitmesini bekliyorum.
cok uzuldum lutfen ihmal etmeyin

sizde genetik testte pihtilasma mi cikti galiba :(

Back