• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

benim plt değerim normal aralıklarda ama genetik testimde 3 heterozigot mutasyonum var. neden böyle olduğunu bilmiyorum. belki bazı genlerde bozuluyordur plt.
Sizin de yani pıhtılaşmanız var doğru mu anladım, bebeğiniz oldu mu peki tedavi mi görüyorsunuz

Merhabalar benim de sormak istediğim bişey var, yardımcı olursanız sevinirim. 1 dış gebeliğim ve 1 kimyasal gebeliğim var, su an 1 kimyasal gebelik daha geciriyorum. Gecen ay hsg cekildi tüplerde rahimde sorun yok. Arastırdım kadarıyla genetik test ve pıhtılaşma testi yaptırmak gerekiyor. Daha çok pıhtılaşmadan şüphelendim ama 4-5 gün önce verdiğim hemogram testinde plt normal aralıklarla gözüküyor. Plt nin normal aralıkta olması gebelik kayıplarında pıhtılaşmanİn sebep olmadığını gösterir mi, yoksa sadece pıhtılaşma testiyle mi bu durum anlaşılır?
Plt ile anlaşılmaz, onun testleri çok başka oluyor, genetik bölümü ve dahiliye bölümüne(ya da Hematoloji) gitmeniz lazım, onlara düşükleri söyleyince testleriniz yapılır sonucunda belli olur.Bir de genetik bölümüne eşinizle gitmeniz lazım, eşinizle size pıhtılaşmadan ayrı kromozom testi de yapılır

Plt ile anlaşılmaz, onun testleri çok başka oluyor, genetik bölümü ve dahiliye bölümüne(ya da Hematoloji) gitmeniz lazım, onlara düşükleri söyleyince testleriniz yapılır sonucunda belli olur.Bir de genetik bölümüne eşinizle gitmeniz lazım, eşinizle size pıhtılaşmadan ayrı kromozom testi de yapılır
hamileyken kan pıhtılaşma düzeyi takibi yapılıyomuş ona göre iğnenin dozu ayarlanıyomuş.plt bunun için yeterli mi nasıl oluyor ki

Merhaba. Ocak ayinda düşük yaptım. Genetik test sonrasi MTHFR A1298C homozigot, faktor XIII heterozigot, PAI 1 4G/5G çıktı. Doktorlar bunlar cok onemli degil kan sulandirici kullanilmasa bile olur dediler. Bu sonuclari olup saglikli gebelik geciren kimse var mi?

Sizin de yani pıhtılaşmanız var doğru mu anladım, bebeğiniz oldu mu peki tedavi mi görüyorsunuz
evet pıhtılaşmam var 2 düşük sonrası doğum yaptım 6 aylık oldu bebeğim çok şükür.
gebelik boyunca iğne kullandım

Merhaba. Ocak ayinda düşük yaptım. Genetik test sonrasi MTHFR A1298C homozigot, faktor XIII heterozigot, PAI 1 4G/5G çıktı. Doktorlar bunlar cok onemli degil kan sulandirici kullanilmasa bile olur dediler. Bu sonuclari olup saglikli gebelik geciren kimse var mi?
paı, faktör 13 ve faktör 5 heterozigot. ilk düşüğümden sonra test yaptırdım. bana da kullanmana gerek yok diyen doktorlar çıktı. kullanmama rağmen doz ayarlanamadığı için iknci kez düşük yaptım. sorasında bir perinatolog kontrolünde geçirdim hamileliğimi. 6 ay önce bebeğim doğdu.
imknınız varsa perinatolog ile devam edin derim. sağlıkla bebeğinize kavuşmanızı dilerim

Merhaba arkadaşlar Aralık ayında boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum 2ay sonrasında da düşük yaptım Dr kan testi istedi sonucun bu yorumlayabilen, kendi sonuclarida böyle çıkip bebek sahibi olan varmı neler yaptınız yardımcı olurmusunuz
IMG_20210507_185717.jpg

Merhaba arkadaşlar Aralık ayında boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum 2ay sonrasında da düşük yaptım Dr kan testi istedi sonucun bu yorumlayabilen, kendi sonuclarida böyle çıkip bebek sahibi olan varmı neler yaptınız yardımcı olurmusunuz Eki Görüntüle 2844197
Canım muhtemelen düştüğün ve boş gebeliğin olduğu için kan sulandırıcı verecektir. Benim de 3 genimde mutant var ve kan sulandırıcı kullanıyorum

Merhaba,
Daha onxe tup bebek ile hamile kalmisti 6. Haftada kalp atisi olmadigindan kurtaj oldum. Kan pihtilasma testlerinde pai geni homozigot cikti mtfr geni ise heterozigot xikti.
Tekrar tup bebek aşamasındayım. Doktorum bu genler onemli degil dedi. Ben yine de hematologdan randevu aldim.

Pai geni homozigot olunca doktorlar nasil bir yöntem izliyor? Yardımcı olur musunuz lutfen

Merhaba,
Daha onxe tup bebek ile hamile kalmisti 6. Haftada kalp atisi olmadigindan kurtaj oldum. Kan pihtilasma testlerinde pai geni homozigot cikti mtfr geni ise heterozigot xikti.
Tekrar tup bebek aşamasındayım. Doktorum bu genler onemli degil dedi. Ben yine de hematologdan randevu aldim.

Pai geni homozigot olunca doktorlar nasil bir yöntem izliyor? Yardımcı olur musunuz lutfen
Benim de faktör 2 ve 5 normal ama mthfr heterozigot,pai Homozigot 😕Daha doktorumla konuşmadım ama tecrübeli olan arkadaşlar muhakkak vardır...

Başka doktora gidin, ben de faktör 5 ve 12 heterozigotum. 3 bebeğimi kaybettikten sonra buldum doğru doktoru. gebe kaldığımı anlar anlamaz iğneye başlamam gerektiğini söylemişti. adeti beklemeden gün aşırı erken gebelik tesit yapıyordum. acınız, kaybınız daha tazecik anlıyorum ama tekrar gebe kalmadan farklı bir doktora / doktorlara muayene olursanız, yola devam edeceğiniz uzmanı erken bulursanız daha rahat edersiniz. İnşallah sağlıcakla kavuşursunuz bebeğinize
Doktorunuzun adı ne acaba

daha önce kaybınız var mı? tercih sizin ama benim fikrim korunmak yönünde olurdu, eğer pıhtılaşma çıkarsa gebelikle birlikte iğne başlıyorlar çünkü. benim yaptırdığım dönem 3-4 haftada çıkıyordu sonuç ama şu an pandemide bir değişiklik oldu mu bilmiyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.

71241BBA-A640-4B27-B9B9-D2EEDF158566.jpeg

Kızlar yorumlayabilecek var mı daha önce kalp durmasına bağlı bir düşüğüm oldu. 8. Haftada

Merhaba,

Benim de faktör 2 ve 5 normal ama mthfr heterozigot,pai Homozigot 😕Daha doktorumla konuşmadım ama tecrübeli olan arkadaşlar muhakkak vardır...
Bazı doktorlar Paı genini önemsemiyormuş ama benim doktorum gebelik öncesi coraspirin başlattı, gebelik olursa da coraspirin ve oksapar 0,6 lık dedi direk, benim de 9. Hafta kalp durması bir kaybım var ama henüz gebelik yok çünkü rahim duvarı kalınlaşmıyor ilaç tedavisi ile de kalınlaşmaz ise balon uygulaması yapacağım dedi daha o nasıl bişey onu bile bilmiyorum 😒

Back