Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aslında ben ilk düşüğümde folbiol almıştım kimseye danışmadan. sonra aile hekimim kullanma onu yüksek doz olduğundan bebekte sorun olabilir demişti. ama 3. düşüğümden önce pıhtılaşma olduğunu öğrenince doktorum yine folbiol verdi. pıhtılaşma sıkıntısı olanlarda yüksek miktar folik asit veriyorlar. sanıyorum bu pıhtılaşmalara nöral tüp defekti gibi hastalık olma ihtimaline karşı yüksek kullandırıyorlar diye biliyorum. ama tabi hangi mutasyonda önemli hangisinde değil bilmiyorumç.
4.hamileliginmi su Anda cnm kac haftalik kaybettin bebeklerini.folbiolu veren kadin dogumcumu yoksa riskli gebelik dr u falanmi

Bende 2kalp atışı olmaması sebebiyle 2kürtajim vardı.
Bu sefer gebelik öncesi coraspirin kalır kalmaz da igne başlanicak dendi.
3ay coraspirin den hamile kalamadım adetlerim erken gelmeye başladı yumurtlama düzenim bozuldu..( Normalde çabuk hamile kaliyordum)
..Vücudumda birşeyler ters gidiyor gibiydi.En son şu bal çörek otu karışımını yaptım.Coraspirinide adet günü bıraktım yumurtlamadan sonra kullandim.Bu ay hamile kaldım.Regle 1hafta kala öğrendim gebeliğimi öğrendikten sonra daha doğrusu iğnenin ertesi günü kahverengi lekelenme kanama gibi birşey başladı.
En nihayetinde buda kimyasal oldu.
İgnem 4000likti.Sevinemeden bunları yaşadım.Her düşükte biraz daha tükeniyorum.Etrafimdaki herkesin gebelik haberini doğum haberini gördükçe eşimi düşünüyorum kendimi suçluyorum.Sanki isteyerek yapiyormuşum gibi onun baba olmaya hakkı yokmu diyorum icimden..
Çünkü çok hevesli.. Üzüntüsünü içinde yaşıyor bana belli etmemeye çalışıyor ama her defasında oda yıkılıyor.
Halbu ki bu sefer sanki iğne beni kurtaricakmiş gibi o kadar heyecanliydim ki iğneyi bile zevkle vuruyordum içimdekine yaşam olsun diye.Ama olmadı yine.
Benim.gibi 2-3düşük yaşayıp sağlıklı doğum yapan var mı?
Şimdi bidaha gebelik olursa iğnenin dozu yukseltilmelimi?
Genlerim Mthfr 677homozigit
Pai 4g/4g homozigot
Faktör V3L4 heterozigot

3ay coraspirin den hamile kalamadım adetlerim erken gelmeye başladı yumurtlama düzenim bozuldu..( Normalde çabuk hamile kaliyordum)
..Vücudumda birşeyler ters gidiyor gibiydi.En son şu bal çörek otu karışımını yaptım.Coraspirinide adet günü bıraktım yumurtlamadan sonra kullandim.Bu ay hamile kaldım.Regle 1hafta kala öğrendim gebeliğimi öğrendikten sonra daha doğrusu iğnenin ertesi günü kahverengi lekelenme kanama gibi birşey başladı.
İgnem 4000likti.Sevinemeden bunları yaşadım.Her düşükte biraz daha tükeniyorum.Etrafimdaki herkesin gebelik haberini doğum haberini gördükçe eşimi düşünüyorum kendimi suçluyorum.Sanki isteyerek yapiyormuşum gibi onun baba olmaya hakkı yokmu diyorum icimden..
Çünkü çok hevesli.. Üzüntüsünü içinde yaşıyor bana belli etmemeye çalışıyor ama her defasında oda yıkılıyor.
Halbu ki bu sefer sanki iğne beni kurtaricakmiş gibi o kadar heyecanliydim ki iğneyi bile zevkle vuruyordum içimdekine yaşam olsun diye.Ama olmadı yine.
Pai 4g/4g homozigot
Faktör V3L4 heterozigot
Bak sakin öyle düşünme canım kendine haksızlık etme lütfen kimyasal gebelik sağlıksız oldugu içinde olabilir neticede..ignenin bir ilgisi yok ki cana can veren ancak allah dua et öyle şeyler düşünme. Kimyasal bile olsa gebe kalabiliyorsun sukur et .demek tuplerin acik. Inan bak bu duyguyu yaşayamayalar var . Rabbim kimsenin kucağını bosta koymasın. Peygamberler bile imtihan olmuş evlatla.dua et gönlünce olsun canım hersey.

Bak sakin öyle düşünme canım kendine haksızlık etme lütfen kimyasal gebelik sağlıksız oldugu içinde olabilir neticede..ignenin bir ilgisi yok ki cana can veren ancak allah dua et öyle şeyler düşünme. Kimyasal bile olsa gebe kalabiliyorsun sukur et .demek tuplerin acik. Inan bak bu duyguyu yaşayamayalar var . Rabbim kimsenin kucağını bosta koymasın. Peygamberler bile imtihan olmuş evlatla.dua et gönlünce olsun canım hersey.
Sağol canım..Senin gebeliğin bayağı ilerlemiş maaşallah..Gebelik öncesini başladın coraspirine ve iğneye ne zaman basladiniz canım?

Sağol canım..Senin gebeliğin bayağı ilerlemiş maaşallah..Gebelik öncesini başladın coraspirine ve iğneye ne zaman basladiniz canım?
Canim saol rabbim isteyen herkse nasip etsin inşallah benim de sorunlu suan ama allaha bıraktim nasibimde varsa olur yoksa yok agzimla kus tutsam boş .inan bende 9 sene bekledim dua ettim uzuldum cok en guzel yıllarım dusuk kürtaj olu dogum tedavi ile geçti .ignem 06 asprin 150.hayir gebelikten önce kullanmadım hiç birsey

Pai 4g/4g homozigot
Faktör V3L4 heterozigot
Cnm benim Allah insaallah en kisa zamanda nasip etsin sana da.Herseyde bir hayir var dua edicez baska yolu yok.igneye hemen baslaman noktasinda dr larinla bi konus cnm.bir de pihtilasma degerlerin onemli oldugu icin igne yeterli gelmiyor olabilir bence Benim sadece 4g 4g olmasina ragmen 0.6 lik bile kullanabilirsi dedi ankara da unlu bir hematoloji prof.benimde 2 defa kalbi durdu.bir de bu ignenin dozunun yetmesi icin anti factor xa testi varmis onu da yaptir cnm bence .ama en onemlisi bir riskli gebelik dr una git cnm onlar daha hassas yaklasiyorlar olaya.Insallah tez zamanda bebegini alirsin kucagina😍

O testte pıhtılaşma zamanını gösteriyor. Sonuç olarak ikisiyle de ilacın işlevini yordayabilir dr. 24 ler hızlı pıhtılaşma değil mi? Ona göre ilaç dozunuzla ilgili bir yorum yapabilir dr bi danışsanız?
Bu testleri nasıl yorumlayabiliriz?

Eklentiler

• 42573F6C-7460-4EDD-B6F7-2B55BBEC27F9.jpeg
    42573F6C-7460-4EDD-B6F7-2B55BBEC27F9.jpeg
    28,9 KB · Görüntüleme: 60
Canim daha önce dusuk oldumu bence normal gibi ama daha tecrübeli arkadaşlar vardir
Evet canım buna göre normal dendi akabinde ben düşük yaptım
İki aylıkken doğal seleksiyon denildi budefa fakat yakın zamanda genetik testlerimi yaptırdım
İleri derecede pıhtılaşmam varmı. Bende bu testler neişe yarıyor onu merak ediyorum vede neden normal.

Evet canım buna göre normal dendi akabinde ben düşük yaptım
İki aylıkken doğal seleksiyon denildi budefa fakat yakın zamanda genetik testlerimi yaptırdım
İleri derecede pıhtılaşmam varmı. Bende bu testler neişe yarıyor onu merak ediyorum vede neden normal.
Canim ben de cok bilmiyorum ama bunlar bence kanin sulaniyormu kac saniyede pihtilasiyor ona bakılıyor senin aptt 32 en yuksegi 36 .igne ilac kullansan daha fazla sulanmaz mi kanin bilemedim şimdi .ama bence degerlerin normal. Bir genetik test yaptr yada kac yasndasin bilmiyorum ama embriyoda bir bozukluk olursa dusuk olabiliyor diye biliyorum ben erken dusuklerin en büyük sebebi de bu aslında

Canim ben de cok bilmiyorum ama bunlar bence kanin sulaniyormu kac saniyede pihtilasiyor ona bakılıyor senin aptt 32 en yuksegi 36 .igne ilac kullansan daha fazla sulanmaz mi kanin bilemedim şimdi .ama bence degerlerin normal. Bir genetik test yaptr yada kac yasndasin bilmiyorum ama embriyoda bir bozukluk olursa dusuk olabiliyor diye biliyorum ben erken dusuklerin en büyük sebebi de bu aslında
Yok canım hepsi temiz çıktı faktör5 genim ve mthfr homozigot çıktı. Yani pıhtılaşmam var ama buna göre ne boyutta.

Genetik dışında hematolojiden lupusa da baktırın lupus, antifosfolipid sendromu gbi testlerle sıkıntı varmı görülür bu tarz hastalıklarda da bağışıklık pıhtılaşma yaratır vw bebeğin düşmesinw neden oluyor . Eğer yoksa temizse sulandırıcı iğne kullanmalısınız pozitifi gördüğünüz an iğneye başlayın antifaktör xa testiylede her ay doz yetiyor mu die baktırın
Selam antifosfolıpıd sendromu hastasıyım ve 5 gebelık yasadım ama kalp atışları durdu malesef ama gecelıklerımde igne kullanmama ragmen xa testı hiç istenmedi

Selam antifosfolıpıd sendromu hastasıyım ve 5 gebelık yasadım ama kalp atışları durdu malesef ama gecelıklerımde igne kullanmama ragmen xa testı hiç istenmedi
Size kan sulandırıcı haricinde kortizon türevi ilaç vermedikler mi düşük doz dahi olsa.Belki kan sulandırıcıya ilave olarak verilebilir.Ama en önemlisi doktor seçimi.Seni anlayacak,dinleyecek ve ilgilenecek bir doktor bulmak..Ezbere değil de gerçekten bilerek kişiye özel tedavi uygulayan bir doktor bulabilmek.

Back