Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Sizin doktorunuz perinatolog mu peki ? Burda bu genlerle düşükler yapıp sonra iğne ile sağlıklı gebelik geçirenler de var. Benim düşüğüm yaşımdan da olabilir (38) ama işte hiç riske atmak da istemiyorum. Bana zeynep kamildeki genetik doktoru ( iyi bir doktor diye biliyorum) hamile kalınca büyük bir ihtimalle iğne kullanacaksın dedi ama ben bazı yabancı sitelerde bu genlerin başarısız implantasyona sebep olduğunu vs de okudum. Yan etkisi yoksa hamile kalana kadar da corasprin kullanmak istiyorum ama işte kendi kendime de cesaret edemiyorum 🤷‍♀️
canim gittigim doktor cok iyi bir doktor arastirma hastanesinin riskli gebelik bolumunde kendisi.mutlaka ona gitmelisin dediler oyle gorustum kendisiyle. erken donem dusuklerinin binlerce nedeni olabilir arastirabildigimiz sadece bir kaçı dedi.tam budur diyemiyoruz dedi.benim genlerim ileriki donemde riskliymis o yuzden hemen baslicaz dedi hamile kalinca ama erken donemdeki dusukleri etkilemez dedi.igne kullanip dusuk yapanlar da cok var saglikli dogum yapanlarda bunun icin tesaduf dedi doktorum.yani anladigim igne kullanmasa zaten saglikli dogim yapacaklari oldu..benim edindigim bilgiler bu sekilde cok guveniyorum kendisine

canim gittigim doktor cok iyi bir doktor arastirma hastanesinin riskli gebelik bolumunde kendisi.mutlaka ona gitmelisin dediler oyle gorustum kendisiyle. erken donem dusuklerinin binlerce nedeni olabilir arastirabildigimiz sadece bir kaçı dedi.tam budur diyemiyoruz dedi.benim genlerim ileriki donemde riskliymis o yuzden hemen baslicaz dedi hamile kalinca ama erken donemdeki dusukleri etkilemez dedi.igne kullanip dusuk yapanlar da cok var saglikli dogum yapanlarda bunun icin tesaduf dedi doktorum.yani anladigim igne kullanmasa zaten saglikli dogim yapacaklari oldu..benim edindigim bilgiler bu sekilde cok guveniyorum kendisine
Bu doğru büyük ihtimalle biz de düşüğümüze bir sebep bulduk sanıp buna sarılıyoruz belki de.

Bu doğru büyük ihtimalle biz de düşüğümüze bir sebep bulduk sanıp buna sarılıyoruz belki de.
malesef canim ben bi kac profa da yazmistim durumumu.bi tanesine 2 kere sordum dediginiz gibi saglikli dogum yapanlar var die. bana pihtilasma ile bozmussunuz kafayi yazmis.halbuki insan umut ariyor iste😔

yaren folik asidi kim önerdi? bende folidoce kullanıyordum. bu pıhtılaşmadan sonra doktorum folbiol verdi. çünkü pıhtılaşmalarda folik asit miktarı yüksek olmalı demişti. istersen doktoruna bir danış.. sonuçta her doktor kendine göre bir tedavi uyguluyor.
Riskli gebelik doktoru verdi cnm bilmiyorum ki.senin pihtilasman hangisinde peki

yaren merhaba, bende 1298 heterozigotum. tabi bana 12 li değil 4 lü tramboli paneli yani factor II - factor V - 1298 ve 677 yapıldı ve sadece 1298 heterozigot çıktı. şimdi 12 li olarak yaptıracağım. benim ilk çocuğum erkek onda hiç bir sıkıntım olamdı. ama ondan sonra 3 düşük yaşadım. ( hatta son düşük iğneye rağmen. sadece iğne ve folbiol kullandım)
sen burada erkek çocuktan sonra oluşuyormuş demişsin.tam anlamadım. oluşan şey nedir?
Yani bir prof bana Benim iki defa kalbi durduya bebeklerimin bir de dis gebelik yasadim .kizim ilk hamileligimde hic sikinti yasamadim ne ilac ne ilac dr bunu ilginc buldu. Genelde erkek cocuklarindan sonra Benim yasadigim sikintilar yasiyormus gebeler onun iddiasi boyleydi Benim fikrim yok cnm

yaren merhaba, bende 1298 heterozigotum. tabi bana 12 li değil 4 lü tramboli paneli yani factor II - factor V - 1298 ve 677 yapıldı ve sadece 1298 heterozigot çıktı. şimdi 12 li olarak yaptıracağım. benim ilk çocuğum erkek onda hiç bir sıkıntım olamdı. ama ondan sonra 3 düşük yaşadım. ( hatta son düşük iğneye rağmen. sadece iğne ve folbiol kullandım)
sen burada erkek çocuktan sonra oluşuyormuş demişsin.tam anlamadım. oluşan şey nedir?
Sana 1298 hetorizigot ken mi folbiol verdi dr un.neden oran olarak yuksek folik asit tercih ediliyo. onu yasadigim yerde bir cok kadin dogumcu kullanma dedi.sana verdilerse illaki bir sebebi olmali.sana ne dediler cnm tam olarak

Geçmiş olsun. Eğer tecrübe sahibi isen bana yol gösterebilir misin ? Düşüğü temmuzda yaptım. Gen sonucları geçen ay çıktı ama daha doktora gitmedim. Hamile kalırsam giderim diye düşünüyorum ama bir taraftan da panikliyorum.
Canım malesef acı aci tecrubelere sahibim bu konuda .. bana dr 150 mg ecopirin balik yagi 06 igne yazdi . Kilom 81 belki ondan yuksek doz verdi.kimi dr 04 dedi kimi 06 ..anti faktör xa testi bakıldı 06 tamm denildi

Sana 1298 hetorizigot ken mi folbiol verdi dr un.neden oran olarak yuksek folik asit tercih ediliyo. onu yasadigim yerde bir cok kadin dogumcu kullanma dedi.sana verdilerse illaki bir sebebi olmali.sana ne dediler cnm tam olarak
aslında ben ilk düşüğümde folbiol almıştım kimseye danışmadan. sonra aile hekimim kullanma onu yüksek doz olduğundan bebekte sorun olabilir demişti. ama 3. düşüğümden önce pıhtılaşma olduğunu öğrenince doktorum yine folbiol verdi. pıhtılaşma sıkıntısı olanlarda yüksek miktar folik asit veriyorlar. sanıyorum bu pıhtılaşmalara nöral tüp defekti gibi hastalık olma ihtimaline karşı yüksek kullandırıyorlar diye biliyorum. ama tabi hangi mutasyonda önemli hangisinde değil bilmiyorumç.

Yani bir prof bana Benim iki defa kalbi durduya bebeklerimin bir de dis gebelik yasadim .kizim ilk hamileligimde hic sikinti yasamadim ne ilac ne ilac dr bunu ilginc buldu. Genelde erkek cocuklarindan sonra Benim yasadigim sikintilar yasiyormus gebeler onun iddiasi boyleydi Benim fikrim yok cnm
anladım canım.

Canım malesef acı aci tecrubelere sahibim bu konuda .. bana dr 150 mg ecopirin balik yagi 06 igne yazdi . Kilom 81 belki ondan yuksek doz verdi.kimi dr 04 dedi kimi 06 ..anti faktör xa testi bakıldı 06 tamm denildi
Tüm acı tecrübelere rağmen hamilesin galiba, inşallah sorunsuz kucagına alırsın. Hamile kalmadan önce asprin kullandın mı ?

Merhabalar ben de de protein s düşük ve pai 4g4g çıkmıştı geçen erzurumda perinatolog gittim kendisi prof. Du bi kimyasalım bir de 18 haftalıkken anomiler çıkmıştı. Doktor bu değerlerin çok önemli olmadığını sadece aspirin kullan dedi. Iğne vermedi.

Merhaba ;

birşey soracağım. bu pıhtılaşma testi anti XA değil mi?
ben hamileyken bunu yaptırmadı doktor, ama genel kan analizi yaptırırken aPTT diye bir değere bakmışlar. ben araştırınca bunun kan pıhtılaşma süresi olarak buldum. bu farklı bir değer midir? çünkü ben 3 düşükle sonuçlanan hamileliklerim de (3. düşükte iğne kullanmama rağmen) değerler hep birbirine yakındı. yani birinde 24,3 ide diğerinde 24,1 gibiydi.

O testte pıhtılaşma zamanını gösteriyor. Sonuç olarak ikisiyle de ilacın işlevini yordayabilir dr. 24 ler hızlı pıhtılaşma değil mi? Ona göre ilaç dozunuzla ilgili bir yorum yapabilir dr bi danışsanız?

bana da doktorum genelde erkek bebekler düşer yada kalbi durur demişti.ne kadar doğru bilmiyorum

Tüm acı tecrübelere rağmen hamilesin galiba, inşallah sorunsuz kucagına alırsın. Hamile kalmadan önce asprin kullandın mı ?

O testte pıhtılaşma zamanını gösteriyor. Sonuç olarak ikisiyle de ilacın işlevini yordayabilir dr. 24 ler hızlı pıhtılaşma değil mi? Ona göre ilaç dozunuzla ilgili bir yorum yapabilir dr bi danışsanız?
Mehlika canim sen daha iyi anlarsin bana da dr aptt testi istedi bu ilacın etksini görmek içinmi pt inr felan bunlar neden bakiliyor ki bilgin var mi

Mehlika canim sen daha iyi anlarsin bana da dr aptt testi istedi bu ilacın etksini görmek içinmi pt inr felan bunlar neden bakiliyor ki bilgin var mi

evet bazı dr lar phtılaşma düzeyini görmek için bu testleri tercih ediyor. kalp hastalarında falan da bakıyorlar.

doktorum hiç o değerle ilgili birşey dememişti bana. bir daha hamile kalırsam dikkat edeceğim.

Back