Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Ben igneye de basladim daha kalp atislarini duymadan iyi mi yaptim bilmiyorum.oksapar coraspin benexol ve folidoce kullaniyorum umarim hepsi bir arada sikinti cikarmiyordur.
Hayır çok iyi yapıyorsun pozitif gördüğün an başlamak lazım.tabi doktorun dozuna karar versin.

Sizin hangi genler pozitif ayrıca pıhtılaşma için kan testini prof bir hematoloğa gittim öyle bişey yok dendi size kim yaptırdı bu testi?
Paı, F5 ve f12 heterozigot. Bana perinatolog ilaç dozu ayarlamak için kan testi yaptı. Antifactor xa testi. Bu forumda Farklı dr lar taradından bu test yaptırılarak dozu ayarlananlar var. Test adını google da da arayabilirsiniz. 300tl civarı bir kan testi ve ilacın beşinci günü ilaçtan tam 4 saat sonra yapılıyor ve ilaçla beraber pıhtılaşma faktörü ne durumda gösteriyor.

Pihtilasma duzeyin ne senin cnm merak ettim.0.6x2 bayagi fazla vermisler.🙄

Benim mthrf değil faktör 5 ve 12 yani en riskli görülen mutasyonlar. 0.6 tek doz ile düşük yaptım ben, 0.4x2 ye çıktı kan testinde yine yetersiz çıkınca bu doza yükseldi. çok şükür 34. Haftadayım. İnşallah sağ salim doğuma erişiriz...

Benim mthrf değil faktör 5 ve 12 yani en riskli görülen mutasyonlar. 0.6 tek doz ile düşük yaptım ben, 0.4x2 ye çıktı kan testinde yine yetersiz çıkınca bu doza yükseldi. çok şükür 34. Haftadayım. İnşallah sağ salim doğuma erişiriz...
Hayirli ugurlu olsun insallah.bu ignelerin yeterlilik testlerinin bir adi varmi sanirsam fakultelerde yapiliyordur gene dimi

Paı, F5 ve f12 heterozigot. Bana perinatolog ilaç dozu ayarlamak için kan testi yaptı. Antifactor xa testi. Bu forumda Farklı dr lar taradından bu test yaptırılarak dozu ayarlananlar var. Test adını google da da arayabilirsiniz. 300tl civarı bir kan testi ve ilacın beşinci günü ilaçtan tam 4 saat sonra yapılıyor ve ilaçla beraber pıhtılaşma faktörü ne durumda gösteriyor.
Çok teşekkürler...İşte Allah iyi doktora denk getirsin ısrarla dorfum yok öyle bişey internetten okuduğunuz duyduğunuz şeylere inanmayn diyor. Yalnız ben diyelimki uzunca süredir iğne kullanıyorsa testi yapamazmı beşinci gün yapılıyor demişsiniz ya

Hayirli ugurlu olsun insallah.bu ignelerin yeterlilik testlerinin bir adi varmi sanirsam fakultelerde yapiliyordur gene dimi

Sağolun, hepimizin gğzel haberlerini paylaşalım inşallah. Ankarada bir özel lab bakıyor bu teste. Anlaşmalı olduğu özel lablar kanı alıp o laba gönderiyor, anti faktör xa testi.

Çok teşekkürler...İşte Allah iyi doktora denk getirsin ısrarla dorfum yok öyle bişey internetten okuduğunuz duyduğunuz şeylere inanmayn diyor. Yalnız ben diyelimki uzunca süredir iğne kullanıyorsa testi yapamazmı beşinci gün yapılıyor demişsiniz ya

Başta önlem almak için yapılıyor ya, 5. Günden önce yapmıyorlar, ilaca zaman tanımak için sanırım. Testle dozum ayarlandı ve Daha sonra da her kontrolde kordondan geçen kan miktarını dopplerle ölçtü doktorum. Akıl yeterli dediği için testi tekrarlamadı dozumu değiştirmedi. MEsela Aynı dr a giden arkadaşımdan duyduğum kadarıyla, dopplerde akışı azalmış testi tekrarlamışlar (sanırım 20li haftalardaydı) ve iğne dozunu tekrar artırmış dr. Yani daha uzun süreli kullanımda da test yapılıyor diye anlıyorum.

Amin inşallah, hepimiz😊
Bana genelik başlar başlamaz iğne ve steroid ilaç başlandı. İğneden 5 gğn sonra kan testi verdim pıhtılaşma düzeyime bakıldı, iğne yetmediği için dozum yeniden ayarlandı. Şu an 0.6x2 olarak devam ediyorum. Gebelik öncesi aspirin b vitamini ve folik asit kullanıyordum. Steroid 13-15 hafta gibi kesildi. İğne ve klaisk hamile vitaminleri ile devam ediyorum. Benim pıhtılaşma düzeyim yğksek, belki sizinki daha hafifitir.
Merhaba ;

birşey soracağım. bu pıhtılaşma testi anti XA değil mi?
ben hamileyken bunu yaptırmadı doktor, ama genel kan analizi yaptırırken aPTT diye bir değere bakmışlar. ben araştırınca bunun kan pıhtılaşma süresi olarak buldum. bu farklı bir değer midir? çünkü ben 3 düşükle sonuçlanan hamileliklerim de (3. düşükte iğne kullanmama rağmen) değerler hep birbirine yakındı. yani birinde 24,3 ide diğerinde 24,1 gibiydi.

4g 4g mutasyon orta derecede onemli buldular.677 1298 hetorozigot ona onemsiz dendi.ama bir prof yasayan ilk kiz cocugum oldugunu duyunca cok sasirdi.normalde erkek cocuklarindan sonra oluyormus benim yasadigim.halbuki kizimda hic sorun yasamamistim.
yaren merhaba, bende 1298 heterozigotum. tabi bana 12 li değil 4 lü tramboli paneli yani factor II - factor V - 1298 ve 677 yapıldı ve sadece 1298 heterozigot çıktı. şimdi 12 li olarak yaptıracağım. benim ilk çocuğum erkek onda hiç bir sıkıntım olamdı. ama ondan sonra 3 düşük yaşadım. ( hatta son düşük iğneye rağmen. sadece iğne ve folbiol kullandım)
sen burada erkek çocuktan sonra oluşuyormuş demişsin.tam anlamadım. oluşan şey nedir?

Ben igneye de basladim daha kalp atislarini duymadan iyi mi yaptim bilmiyorum.oksapar coraspin benexol ve folidoce kullaniyorum umarim hepsi bir arada sikinti cikarmiyordur.
yaren folik asidi kim önerdi? bende folidoce kullanıyordum. bu pıhtılaşmadan sonra doktorum folbiol verdi. çünkü pıhtılaşmalarda folik asit miktarı yüksek olmalı demişti. istersen doktoruna bir danış.. sonuçta her doktor kendine göre bir tedavi uyguluyor.

Arkadaşlar rica etsem benim sonucuma bakar mısınız? 5 kimyasal geçirdim ve doktor kan pıhtılaşmasından şüphelendi ayrıca kromozom testi istedi onun sonucuyla birlikte değerlendireceğiz dedi daha o sonucum çıkmadı bu sonucu yorumlayabilir misiniz?

Eklentiler

• A67F53A7-90E9-44CB-933E-DE3A96F5D61F.jpeg
    A67F53A7-90E9-44CB-933E-DE3A96F5D61F.jpeg
    34,4 KB · Görüntüleme: 62
Arkadaşlar rica etsem benim sonucuma bakar mısınız? 5 kimyasal geçirdim ve doktor kan pıhtılaşmasından şüphelendi ayrıca kromozom testi istedi onun sonucuyla birlikte değerlendireceğiz dedi daha o sonucum çıkmadı bu sonucu yorumlayabilir misiniz?
Sonucları sadece doktor yorumlayabilir. Bazı genlerde heterozigot taşıyıcılık var gibi ama ben de cok iyi bilmiyorum.

Arkadaşlar kendi kendimize corasprine baslasak hamile kalmadan önce sıkıntı olur mu sizce ? Bende pai 4g/4g homozigot ve 1298c heterozigot var. Bu konularla ilgili internette okuması zor bilimsel makale harici hiç bilgi yok 🤷‍♀️

Arkadaşlar kendi kendimize corasprine baslasak hamile kalmadan önce sıkıntı olur mu sizce ? Bende pai 4g/4g homozigot ve 1298c heterozigot var. Bu konularla ilgili internette okuması zor bilimsel makale harici hiç bilgi yok 🤷‍♀️
bana doktorum gerek yok dedi sizinle ayni 2 gen bide benim faktor 13 sorunlu ama ben kullaniyorum

bana doktorum gerek yok dedi sizinle ayni 2 gen bide benim faktor 13 sorunlu ama ben kullaniyorum
Sizin doktorunuz perinatolog mu peki ? Burda bu genlerle düşükler yapıp sonra iğne ile sağlıklı gebelik geçirenler de var. Benim düşüğüm yaşımdan da olabilir (38) ama işte hiç riske atmak da istemiyorum. Bana zeynep kamildeki genetik doktoru ( iyi bir doktor diye biliyorum) hamile kalınca büyük bir ihtimalle iğne kullanacaksın dedi ama ben bazı yabancı sitelerde bu genlerin başarısız implantasyona sebep olduğunu vs de okudum. Yan etkisi yoksa hamile kalana kadar da corasprin kullanmak istiyorum ama işte kendi kendime de cesaret edemiyorum 🤷‍♀️

Back