Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Arkadaşlar çarşamba günü sezaryen olacağım.doktor iğneyi 3 gün önce bırak dedi.ben erken olmaz mı dedim normalde 1 hafta önce biraktiriyorum dedi.3 gün iyi dedi.yani bugün iğne yapmamalıyım ama korkuyorum. 60 saat iğnesiz sorun olur mu ki.ne zaman bırakmalıyım bilginiz var mi

Yok şu an tedavi uyguluyor Dr, 2 ay sonra başla dedi normalde mol sen sonra 6 ay ile 1 yıl korunma süresi prowomen un 2. Kutusuna geçicen o da bitsin kan değerlerime tekrar baktırıcam d vit çok az sonra bismillah diycem korkuyorum aynısı olur diye
Bana hic bir ilac verilmedi kendiliginden düştü degerlerim molde.sonrasinda da hic bisi demedi dok. Sonra 1. Bos oldu yine olur dedi 2. Bos oldu yine olur dedi.baska 2 dok. Daha gitim onlarda olur dedi,sonra bi dok. Daha gittim oda gitsen iyi olurdu dedi baktir bi dedi onun şeyiyle gittim

Bana hic bir ilac verilmedi kendiliginden düştü degerlerim molde.sonrasinda da hic bisi demedi dok. Sonra 1. Bos oldu yine olur dedi 2. Bos oldu yine olur dedi.baska 2 dok. Daha gitim onlarda olur dedi,sonra bi dok. Daha gittim oda gitsen iyi olurdu dedi baktir bi dedi onun şeyiyle gittim
Mol nedeniyle değil pıhtılaşma dan dolayı ilaç alıyorum canım değerlerim düştü şükür 4 ay oldu b12 coraspin d vit ve multivitamin verdi Dr çok iyi bulunduğum ilin en iyi doktoru ilk başta gitseydim diyorum bnde muayenesi çok pahalı diye gitmemiştim 480 TL idi ama pişmanm şimdi de bnm de 2. De yolk oluştu bebek oluşmadı 2. De mol oldu

Mol nedeniyle değil pıhtılaşma dan dolayı ilaç alıyorum canım değerlerim düştü şükür 4 ay oldu b12 coraspin d vit ve multivitamin verdi Dr çok iyi bulunduğum ilin en iyi doktoru ilk başta gitseydim diyorum bnde muayenesi çok pahalı diye gitmemiştim 480 TL idi ama pişmanm şimdi de bnm de 2. De yolk oluştu bebek oluşmadı 2. De mol oldu
Allah allah patoloji den oyle mi geldi,dok bana 1. Boş ta dediki sonuc gelince iyi mol degilmis buda dedi

Allah allah patoloji den oyle mi geldi,dok bana 1. Boş ta dediki sonuc gelince iyi mol degilmis buda dedi
Evet patoloji den mol geldi Allah tan yani hayırlısı olsun ama kısmi mol benmki tam mol riskliymiş bnm değerlerim sıfırlandı şükür

Peki karnım büyüyüp gerilmeye başlayınca nasıl yapacağım onu tam anlamadım. Sonuna kadar karından yapanlar var. Kilolu biri değilim ve gobegimde yağ da az. Hani böyle hafif çekip yapıyoruz ya onu yapabiliyor muyuz ileriki aylarda?
Benim eşim pimpirikli o sordu doktora, doktor karındaki yağ katmanı elinin 4 parmağını birleştirip gösterdi, iğnenin ucu küçücük bebeğe değmesi imkansız dedi. Benim büyüdü karnım iki parmağımla sıkıştırabiliyorum yine de. Zaten 9 ay karından yapan var, bir şey olmaz. Zaten gerginlik arttıkça hem daha az acıyor hem morarmıyor.

Ben iki farklı hastanede farklı test yaptırdım. Birinde bebeğin kalp atımı yok pıhtılaşma olabilir dedi doktorum, ben kürtaj olmadım ilaçla düşürdüm hastanede. 1 ay sonra gel test yapalım dedi, hamilelikte yapılmıyor hormonlar normale dönsün dedi. Testi yaptırdım, her şey normal, pıhtılaşma yok dedi. O testte antikoagülan, anti-kardiolipin gibi şeylere baktı sonuçlar negatifti zaten.
1 sene sonra hamile kaldım tekrar, memleketteydim başka bir doktora gittim. Hamilelik beklentim olduğu için sonuçlarımı da götürmüştüm. Doktor bana genetik test yapalım dedi pıhtılaşma olup olmadığına bakmak için. Bu yaptırdığım testlerin sadece yatkınlık olup olmadığını gösterdiğini, yeterli olmadığını söyledi. Hamileyken yapılabilir mi diye sordum yapılıyor dedi. Bu testte işte herkese bakılan genlere bakıldı. Factor V Leiden, MTHFR 677, MTHFR 1298, bir de G2020 mi öyle bir şeydi.
Çok teşekkür ediyorum 🙏🏼 Çarşamba günü yaptıracağım bu testleri. Sonuçları bazılarının 21 günde çıkıyormuş ama olsun. Hayırlısı Allahtan.

Benim eşim pimpirikli o sordu doktora, doktor karındaki yağ katmanı elinin 4 parmağını birleştirip gösterdi, iğnenin ucu küçücük bebeğe değmesi imkansız dedi. Benim büyüdü karnım iki parmağımla sıkıştırabiliyorum yine de. Zaten 9 ay karından yapan var, bir şey olmaz. Zaten gerginlik arttıkça hem daha az acıyor hem morarmıyor.
Anladım çok teşekkür ederim 😊

Bende gobekten yapiorum ilk zamanlar morarmazdi morardi diyenleri duydukca ben hic morartmiyorum derdim
Ama bikac haftadir gobegim mor icinde bazen kan cikiyo nerde yanlis yapiorm anlamiorm

Arkadaşlar bnde 2 düşüğüm var tek düşüğü olanlar mutlaka pıhtılaşma testini yaptırsınlar bi kanla hemen çıkıyor tedbirinizi alın Dr bana b 12 coraspin prowomen ve d vitamini başlattı gebeliği öğrendiğimde de iğne.tedbir bizden takdir Allah tan homozigot 1298 ve 4g\4g sonuçlar ım bu şekilde bu şekilde olup şu an hamileliği sağlıklı ilerleyen var mı başka test yaptırmama gerek var mı
benimde seninle aynı genler homozigot canım

Evet patoloji den mol geldi Allah tan yani hayırlısı olsun ama kısmi mol benmki tam mol riskliymiş bnm değerlerim sıfırlandı şükür
Evet şükür bnmkide oyleydi,insallah bir daha olmaz saglikli gebelikler yasariz,sen simdi ne durumdasin ,pihtilasma olunca gebelik baslayincami ilaca baslatiolar

İğne kullanıyor musun cnm Bi de düşüğü n var mı
Kimyasalım var 3 tane canım ama adet günümde beta değerim düşüyordu ve adet oluyordum daha fazla ilerleyen olması iğne kullanıyorum şu an Oksapar 0.4 ve coraspin ama bunları kullanmadan hamile olduğumu öğrendim ben keseyi gördüğümüz gün (betam 2041 di ) trombofili sonucum çıkmıştı ve o gün kullanmaya başladım ilaçları. Genetik doktorumla görüştüm Bebek için değil bunlar seni korumak için dedi gebelikte Normalde zaten pıhtılaşma artıyormuş bende bir de pıhtılaşma hastalığım olduğundan 2 kat fazla pıhtılaşma olacağı için kendimi korumak için kullanmam gerektiğini söyledi. Genetik sonucumdaki homozigot değerlerin bebeğin olmamasına etkisinin kesin kanıtı olmadığını söyledi ben zaten bu ay yumurta güçlendirici kullandım ve o sayede oldu

Back