İki riskli gebelik uzmanına sordum ikisi de sıkıntı yok dedi. Bir normal kadın doğum doktoruna sordum. Kan sulandırıcı kullanılır dedi. Hangisine güveneyim?Bakalım senin doktorun ne diyecek.Benim hematoloji doktorum son iki mutasyonu önemsiyoruz dedi.Yani benim doktorum olsaydı bir şeyin yok derdi
Yok yani cocgunuz varmi baska,bide kayiplariniz boş gebelikmi kalp atisi duyulmusmuydu
Kalp atisi duyulunnca neden pihtilasmaya baglamadilar,cok sordum kusura bakmayin ama,bnm cocgum vr snraki gebeliklerim bos ve mol oldu daKalp atisi duyuldu 8. Haftada kalbi durdu. O yuzden pihtilasmaya baglamadilar. Baska cocugum yok
Eskiden mthfrnin pıhtılaşma olup olmadığı tartışmalıyken şuan gebelikle bir bağlantısı bulunmadığı kesinleşmiş.Hematolog bana öyle dedi.Hatta kadın doğum doktoruma da Değerli Meslektaşım hastada trombofoli saptanmamıştır gibi uzun uzun yazdı.Ama kadın doğum doktorum yine de iğne kullanalım dediBenimde MTHFR homozigot ve direkt pıhtılaşma denildi size kim ilaç gerekmez dedi ki bu faktörlerden birinde bile çıksa iğne tedavisi şarttır?
Ne güzel Allah analı babalı büyütsün maşallahTesekkurler 36+6 dogum yaptim
Neler yaptirmiştin acabaaa?Kızlar bütün sonuçalrım çıktı bugün. Doktor düşüğe sebep hiçbişey yok dedi. B d vitamini ve coraspin verdi. Ay sonunda adet görğnce görüşmeye çağırdı. Yol haritası belirlenecekmiş. Onu da yazarım
Günde iki tane çok deil mi canim baska bi doktorada gitseydinMerhabalar benim sat 12 aralık bat 10 Ocaktı.
6 ocakta idrar da çift çizgiyi görüp kan tahlilimde beta 582 çıktı
8ocak beta 2041 (ultrasonda karından kese gözüktü )
10 Ocak 4779 çıktı
fakat bundan önce 3 kimyasalım olduğu için trombofili testi yaptırmıştım ve onun sonucu da 8 ocakta çıkmış maalesef pai ve a1298c genlerim homozigot çıktı. Doktor hemen günde iki tane oksapar 0,4 iğne , coraspin ve progestan yazdı. Kullanmaya başladım 16 ocakta tekrar gidicem doktora.
aranızda benim gibi olan var? Önerilerinize güzel şeyler duymaya ihtiyacım var ❤
Bilmiyorum ki canım doktorumdan memnunum ama burda okuduğum kadarıyla bir tane kullananlar pek olumlu sonuç alamamış zaten bu iğnelerin ömrü 12 saatlik ona bakılırsa iki tane çok değil 12 saat arayla yapıyorum sabah akşam 0.4 lükGünde iki tane çok deil mi canim baska bi doktorada gitseydin
Ben oglen 12 gibi 0.4, gece yatmadan coraspin sen 0.8 kullanip bide coraspin kullaniosun ama doktor daha iyi bilir ne diyimBilmiyorum ki canım doktorumdan memnunum ama burda okuduğum kadarıyla bir tane kullananlar pek olumlu sonuç alamamış zaten bu iğnelerin ömrü 12 saatlik ona bakılırsa iki tane çok değil 12 saat arayla yapıyorum sabah akşam 0.4 lük
Senin hangi değerlerinde sorun var canım daha Yüksek kullananlar da var benim ki normal bence coraspin günde bir kere içiyorumBen oglen 12 gibi 0.4, gece yatmadan coraspin sen 0.8 kullanip bide coraspin kullaniosun ama doktor daha iyi bilir ne diyim
Faktor V mthfr 677 heteroSenin hangi değerlerinde sorun var canım daha Yüksek kullananlar da var benim ki normal bence coraspin günde bir kere içiyorum
Geçmiş olsun canım inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağınaFaktor V mthfr 677 hetero
Hangi bolumden gidebilirsin tam olarak bilemem ama,mutlaka gitmelisin biraz toparlan git,ben ikincide arastirmadim 3. Yine ayni seyi yasadim arastirma has. Gittim tibbi genetik bolumune anlattik kan verdik eşimle 1 aya cikarmis,bence aksatma arkadasim hersey kismet ama aratirmakta lazim,cok geçmis olsun cokkmerhaba kizlar temmuzda 5. haftada kalp atisini duyamadan bi kaybim oldu.hadi normaldir dedik gectik kasimda yine hamile kaldim onda da kalbini duyduk 7. haftada sonra durdu.bugun kurtaj oldum.sizce arastirma hastanesine basvurmak icin kurtajdan sonra nekadar beklemeliyim? birde burdaki arastirma hastanesinde randevu alirken 2 secenek var ozel randevu( basinca hicbisey cikmiyor) bide hastane randevu...hastane randevuda genetik die bi bolum bulamadim.kadin dogum da 3 e ayrilmis.
1-kadin dogum gebe pol.
2-kadin dogun onkoloji ve urojinekoloji pol.
3-kadin dogum ureme sagligi ve infertilote pol.
benim bu 3 unden hangisine randevu almam gerekecek doktor isimleride yazmiyor hic buarada sadece randevu saati var
HAyırlı olsun bebeğiniz. Bir tane 21 haftalık kaybım var. 21 haftalığa rahim ağzı yetmezliğinden dendi. Sonra 2 tane de kimyasal gebelik oldu. Pco hastasıyım. Geçen ay pıhtılaşma testi yaptırdım. MTHFR1298 ve faktör XIII V34L homozigot. İki tane riskli gebelik uzmanına sordum. İkisi de sıkıntı yok, aspirin veya iğne kullanma dedi. Siz normal kadın doğumcuya mı gittiniz?Merhabalar benim sat 12 aralık bat 10 Ocaktı.
6 ocakta idrar da çift çizgiyi görüp kan tahlilimde beta 582 çıktı
8ocak beta 2041 (ultrasonda karından kese gözüktü )
10 Ocak 4779 çıktı
fakat bundan önce 3 kimyasalım olduğu için trombofili testi yaptırmıştım ve onun sonucu da 8 ocakta çıkmış maalesef pai ve a1298c genlerim homozigot çıktı. Doktor hemen günde iki tane oksapar 0,4 iğne , coraspin ve progestan yazdı. Kullanmaya başladım 16 ocakta tekrar gidicem doktora.
aranızda benim gibi olan var? Önerilerinize güzel şeyler duymaya ihtiyacım var ❤
Teşekkür ederim canım ,Evet kadın doğuma gittim benHAyırlı olsun bebeğiniz. Bir tane 21 haftalık kaybım var. 21 haftalığa rahim ağzı yetmezliğinden dendi. Sonra 2 tane de kimyasal gebelik oldu. Pco hastasıyım. Geçen ay pıhtılaşma testi yaptırdım. MTHFR1298 ve faktör XIII V34L homozigot. İki tane riskli gebelik uzmanına sordum. İkisi de sıkıntı yok, aspirin veya iğne kullanma dedi. Siz normal kadın doğumcuya mı gittiniz?
6 tüp kan aldılar iki sayfa kadar faktöre bakıldı. Eşimle benden de genetik test için kan aldılar. Sadece kromozom analizi yaptırdım ben o bile devlette iki aya çıktı. Mtfhr homozigot gen mutasyonu ve homosistein 15 çıktığı için apikobal başladı. Düşük için sebebin yok dedi ama 15 homosistein düşük için yeterli deniliyor. Ha bide transvajinal usg yaptılar adetliyken.Neler yaptirmiştin acabaaa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?