Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Hanımlar ben hamıleyım dun kan verdım 120 cıktı yarın tekrar kan verecegım ama bu iğne ne zaman başlanıo acaba bi doktor farklı konusuo biri farklı sizde nasıl oldu ??? Birde keseyi kaç haftalıkken gördünüz

Kızlar merhaba, bende de pıhtılaşma olduğu ortaya çıktı. Yalnız benim kafamı karıştıran bişey var. Her gene göre riskler değişiyor mu? Protein C ve S düşük çıktı mesela bende. Homosistein 7, lupus antikolaugan da 1,1 civarı. Şu an Factor 2, Faktor 5 leiden, MTHFR falan gibi sonuçları bekliyorum sadece. Hangisinde ne çıkarsa ne kadar risk varı nasıl anlicam. Doktorum çok yüzeysel söyledi hiçbir şey anlamadım.

Kızlar merhaba, bende de pıhtılaşma olduğu ortaya çıktı. Yalnız benim kafamı karıştıran bişey var. Her gene göre riskler değişiyor mu? Protein C ve S düşük çıktı mesela bende. Homosistein 7, lupus antikolaugan da 1,1 civarı. Şu an Factor 2, Faktor 5 leiden, MTHFR falan gibi sonuçları bekliyorum sadece. Hangisinde ne çıkarsa ne kadar risk varı nasıl anlicam. Doktorum çok yüzeysel söyledi hiçbir şey anlamadım.

En korkulmasi gereken faktor 5 .. o ciddi bir pihtilasma ama o da hetero ise daha yumusak oluyor risk. Homozigotlar daha riskili... protein c ve s ve homosistein anlik pihtilasma degerleri surekli bir bozukluk olarak gorulmeyebiliyor. Mthfr folik asit emilimini geciktiriyor yada yapmiyor bu nedenle yuksek doz folik asit veriliuor. Lupus pozitif ise romotoloji ile gorusmeniz lazim o pihtilasma degil farkli bir hastalik basli basina bir tedavi sureci var. Digerleri icin hematoloji ile.gorusebilirsiniz

En korkulmasi gereken faktor 5 .. o ciddi bir pihtilasma ama o da hetero ise daha yumusak oluyor risk. Homozigotlar daha riskili... protein c ve s ve homosistein anlik pihtilasma degerleri surekli bir bozukluk olarak gorulmeyebiliyor. Mthfr folik asit emilimini geciktiriyor yada yapmiyor bu nedenle yuksek doz folik asit veriliuor. Lupus pozitif ise romotoloji ile gorusmeniz lazim o pihtilasma degil farkli bir hastalik basli basina bir tedavi sureci var. Digerleri icin hematoloji ile.gorusebilirsiniz
doktor beniim folbiolü bıraktırıp decavit başladı ve içindeki yeterli dedi. acaba yine de folbiol kullansam mı ?12ye kadar

Çok teşekkür ederim, detaylıca yazmışsınız. O zaman faktor 5 sonuçları çıkana kadar beklemekten başka çarem yok anlaşılan. Daha 1 ay var çıkmasına sonuçların, beklemek de ne zor.

Herkese merhaba.yardimci olur musunuz acaba.benim 2 dusugum var kimyasal.pihtilasma testi 6 li bugün geldi sonucu.ama anlayamadım doktora da cuma gitcem .bilen var mı acaba
Canım sonuçların benimkiyle aynı benimde iki kalp durması sonucu kürtajım var ve şuanda 3. Ye hamileyim şuanda iğne ve corasprin kullanıyorum

Canım sonuçların benimkiyle aynı benimde iki kalp durması sonucu kürtajım var ve şuanda 3. Ye hamileyim şuanda iğne ve corasprin kullanıyorum
Ay öyle mi canım.kac ayliksin şu an?.insallah Allah size bağışlar bu bebeğini.coraspirin hamile kalmadan önce mi başladın?

Ay öyle mi canım.kac ayliksin şu an?.insallah Allah size bağışlar bu bebeğini.coraspirin hamile kalmadan önce mi başladın?
Amin inşallah canım şuanda 10+3 üm evet hamile kalmadan önce başladım doktorumun demesi üzerine adet olursan bırak dedi bitince tekrar başla dedi ama o ay hamile kaldım ve hala devam ediyorum kullanmaya birde ovülasyon testi kullanmıştım o ay yumurtlamayı takip ettim ama pek fazla değerlendiremedim zaten adet olacağım gün öğrendim hamile olduğumu çok yeniydi daha değerim 7.4 çıkmıştı ve öğrenir öğrenmez değerimi takip etti doktorum yükselincede iğneye başlattı

Amin inşallah canım şuanda 10+3 üm evet hamile kalmadan önce başladım doktorumun demesi üzerine adet olursan bırak dedi bitince tekrar başla dedi ama o ay hamile kaldım ve hala devam ediyorum kullanmaya birde ovülasyon testi kullanmıştım o ay yumurtlamayı takip ettim ama pek fazla değerlendiremedim zaten adet olacağım gün öğrendim hamile olduğumu çok yeniydi daha değerim 7.4 çıkmıştı ve öğrenir öğrenmez değerimi takip etti doktorum yükselincede iğneye başlattı
Ay maşallah canım yaa🙏ne güzel olmuş❤

Arkadaslar bir sey sorabilir miyim?folidoce daha yüksek folik asit mı içeriyor? ondan verdi doktorum pihtilasmam var diye.siz hangi.folik asiti kullanmistiniz

Merhaba arkadaşlar bir hafta önce kürtaj oldum
12 binlik kabüm sulandırıcı kullanıyordum iki hafta önce kestim iğneyi
şuan bel ve bacak ağrım var sağ bacak bükülen yerde yeşil damar kabarmış dvt den korkuyorum sorun olur mu acaba

protein c ve s ve homosistein anlik pihtilasma degerleri surekli bir bozukluk olarak gorulmeyebiliyor. demişsiniz diyet ve ilaçlara ragmen değerler düşünce bile ani bir pıhtılaşma yaparmı hamilelikte

bişey soracağım benim durumumda sizinki ile aynı 2 kalp durması pıhtılaşma ve kürtajlar...hangi folic asidi kullandınız ben folbiol 5mg kullanıyorum dogrumudur bide hergün mü almalıyım sizce ben bi var bi yok alıyorum

Kızlar acil yazabilir misiniz..
Bir düşüğüm var şuan yine hamileyim.Pihtilaşma testleri yaptırmak istiyorum Cerrahpaşadan genetik bölümüne,hasekiden de tıbbi genetige aldım ne olur ne olmaz diye.
Hangisine gitmem lazım iki bölümde aynı mı?
Birde eşimle mi gitmem gerekiyor.Vede ilk düşüğe yaparlar mı sizce?😟

Kızlar acil yazabilir misiniz..
Bir düşüğüm var şuan yine hamileyim.Pihtilaşma testleri yaptırmak istiyorum Cerrahpaşadan genetik bölümüne,hasekiden de tıbbi genetige aldım ne olur ne olmaz diye.
Hangisine gitmem lazım iki bölümde aynı mı?
Birde eşimle mi gitmem gerekiyor.Vede ilk düşüğe yaparlar mı sizce?😟
3 düşük gerekiyor tahlil yapılması için.özel olarak yaptırabilirsiniz ama

Back