• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar, mormenekşecim iyi olmana çok sevindim, hep böyle devam eder inşallah canım...
bahsettiğin testi duydum daha önce ama doktorumdan değil, forumlardan birinde okumuştum, yaptıranlar vardı...ben şu an 12 saat arayla yani bir sabah bir akşam olmak üzere günde 2 defa fraksiparin 0.3 lük (3000) kullanıyorum iğnemi, doktorum 8+1 iken kontrol etti bu şekilde devam edicez 3 ayı atlatana kadar dedi, hatta belki 14. haftaya kadar dedi, sonra duruma göre doz ayarlaması yapacağını söyledi...bu cumartesi kontrolüm var bakalım ne diycek...folbiol ve coraspine de devam dedi...bir sorayım bakalım bende, gerek var mı böyle bir teste...
öpüyorum canım...sevgiler...

hepinize günaydın arkadaşlar....
umarım hepiniz iyisinizdir ve herşey yolundadır....
güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle...
sevgiyle kalına.s.

arkadaslar ben bebe asprını bulamıyorum kac eczane gezdık yok yerıne baska bır sey kullanan varmı acaba

merhaba arkadaşlar, mormenekşecim iyi olmana çok sevindim, hep böyle devam eder inşallah canım...
bahsettiğin testi duydum daha önce ama doktorumdan değil, forumlardan birinde okumuştum, yaptıranlar vardı...ben şu an 12 saat arayla yani bir sabah bir akşam olmak üzere günde 2 defa fraksiparin 0.3 lük (3000) kullanıyorum iğnemi, doktorum 8+1 iken kontrol etti bu şekilde devam edicez 3 ayı atlatana kadar dedi, hatta belki 14. haftaya kadar dedi, sonra duruma göre doz ayarlaması yapacağını söyledi...bu cumartesi kontrolüm var bakalım ne diycek...folbiol ve coraspine de devam dedi...bir sorayım bakalım bende, gerek var mı böyle bir teste...
öpüyorum canım...sevgiler...

bu folbiol nedirki sencim?buarada sen heterezigotmusun homozigotmusun?günde iki defa 0,3 lük cok geldi bana.ben hergün öölen 12+1 arası vuruluyorum iğnemi.ve benm doktorum hamileliğimi öörendiğimiz günden beri hiç dozu deiştirmedi...sadece piyasada bulunmadığı ,içim clexne dan fraksiparine geciş yaptık biliosun..ama o da 0,4..(aman o iğnenin ucuda ne kalın girmio deriyekafamçokkarıştı )

buarada ipekcim babyprin yok artık..doktorlaın hepsi coraspin 100lük verio onun yerine..ona devam edebilirsinyerimseniben

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım. hepinize sağlık ve huzur dolu güzel bir hamilelik dilerim

sevgili ipek bende 2 kere düsük yaptım bu sıte sayesınde boyle bır hastalıgı ogrendım dr a sordum kendısıde test yaptırt yada yaptırtma hamıle kaldıgında ıgnelere baslıycaz dedı bana bıraz sacma geldı test yaptır dıye bılırdı ve bu dr cok ıyı bır hastanede ıst nereye ve kıme gıdıyosun ben anadolu yakasında oturuyorum

merhaba celencim, folbiol 5 mg.lık folik asit, ben mtfhr homozigot olduğumdan yüksek doz folik asit kullanıyorum. bunun yanında faktör v heterozigot mutasyon, aktive protein c rezistansım düşük antikardiyolipin yüksek....yani bunların hepsi pıhtılaşmaya sebep, aynı anda bir arada bulunduklarında ciddi pıhtılaşma oluşturuyorlar...bu durumda ben hem homozigot hem heterozigot mutasyon taşıyorum iki ayrı gende...bu nedenle benim iğne dozu sizlerden biraz fazla... duruma göre gebeliğin ilerleyen dönemlerinde doz ayarlaması yapıcam demişti doktorum bakalım cumartesi ne diycek???
inşallah herşey yolundadır....
ve haklısın canım fraksiparinin iğnesi daha kalın cleksandan, ama bak ben günde iki defa yiyorum o kalın iğneyi, hiç mızmızlanma:oklava::1hug:
bir de eylül adlı bir arkadaş vardı günde bir defa 0.6 lık kullanıyordu ama gelmiyor artık foruma sanırım...EYLÜL NEREDESİN, NASILSINNNNN, SES VER....
celencim, öpüyorum seni ve meleğini...a.s.

ipekcim, celeninde belirttiği gibi babyprin artık üretilmiyor 4-5 ay önce kalkmış piyasadan, bende çok aramıştım yok, yerine coraspirin(100 mg) veriyor doktorlar...birde çocuk aspirini var(100 mg.) ama coraspin sürekli kullanımda mideyi rahatsız etmediği için coraspin öneriliyor, bizler coraspin kullanıyoruz.
sevgiler..

sevgili ipek bende 2 kere düsük yaptım bu sıte sayesınde boyle bır hastalıgı ogrendım dr a sordum kendısıde test yaptırt yada yaptırtma hamıle kaldıgında ıgnelere baslıycaz dedı bana bıraz sacma geldı test yaptır dıye bılırdı ve bu dr cok ıyı bır hastanede ıst nereye ve kıme gıdıyosun ben anadolu yakasında oturuyorum

merhaba, bence doktorunu dinleme canım testi mutlaka yaptır, hatta hemen o doktoru değiştir...sende pıhtılaşmaya sebep olan herhangi bir mutasyon yoksa boş yere kanını sulandıracak, bu nedenle düşük yapanlar var aramızda, sakın kabul etme böyle bir şeyi...testler sonucunda eğer varsa pıhtılaşmaya neden olan herhengi birşey ona göre ayarlanıyor iğne dozu..bazıları sadece aspirin kullanrak kavuşuyor bebeğine, iğneye gerek kalmıyor, bazıları da bizler gibi iğne kullanıyor...senin bu doktor kör atışı yapıyor bence....
mserap adlı arkadaşımızada doktoru testlerde pıhtılaşma çıkmamasına rağmen uygulamış iğneleri ve malesef yine kaybbetmiş bebeğinisenağlama bence sen bu testleri yaptırmanı isteyecek başka bir hekime gitmelisin...
allah yardımcın olsun.sevgilera.s.

Mehtapcım bende anadoludayım
medıpolde sema hanıma gıdecegım artık sımdılık folık asıt ve bebeaspırını kullanacagım

Test yaptırmadan baslanması banada sacma geldı kolaymı sankı 9 ay ıgne olacakmısız ya sorunun kan pıhtılasması degılse
sen yınede testını yaptır ona gore hareket et canım
Allah sıfalar versın hepımıze

merhaba celencim, folbiol 5 mg.lık folik asit, ben mtfhr homozigot olduğumdan yüksek doz folik asit kullanıyorum. bunun yanında faktör v heterozigot mutasyon, aktive protein c rezistansım düşük antikardiyolipin yüksek....yani bunların hepsi pıhtılaşmaya sebep, aynı anda bir arada bulunduklarında ciddi pıhtılaşma oluşturuyorlar...bu durumda ben hem homozigot hem heterozigot mutasyon taşıyorum iki ayrı gende...bu nedenle benim iğne dozu sizlerden biraz fazla... duruma göre gebeliğin ilerleyen dönemlerinde doz ayarlaması yapıcam demişti doktorum bakalım cumartesi ne diycek???
inşallah herşey yolundadır....
ve haklısın canım fraksiparinin iğnesi daha kalın cleksandan, ama bak ben günde iki defa yiyorum o kalın iğneyi, hiç mızmızlanma:oklava::1hug:
bir de eylül adlı bir arkadaş vardı günde bir defa 0.6 lık kullanıyordu ama gelmiyor artık foruma sanırım...EYLÜL NEREDESİN, NASILSINNNNN, SES VER....
celencim, öpüyorum seni ve meleğini...a.s.

tatlım bu ne yaa:çok üzgünüm: yok yomus sende :çok üzgünüm: allahım senn ve miniğinin yardımcısı olsun:1hug: ben snn dedğin gibi koldan vuruldum bikac kez parmak uclarıma kadar uyustum..kolum morardı ve üstüne yatamadım 3 gün..şimdi karar verdik doktorcum eşim ve ben vurulabildiğimiz kadar göbekten vurulucazyerimseniben

Arkadaşlarherkese merhaba; ben dün doktora gittim şimdilik herşey yolunda umarım sonuna kadar devam ettirmeyi başarabiliriz.Dün doktorum ANTİFAKTÖR X A TESTİNİ istedi benden özl lab. kan verdim istanbula gönderildi sonuçlar bu hafta belli olacak.

Sevgili AREV; Benim gibi kan sulandırıcı iğne kullananlara uygulanan bir test.Clexan,Frakspirin ve Frağmin İĞNELERİNİN içerdiği maddeymiş ANTİFAKTÖR X A.--ve bu iğneyi kullanırken kandaki düzeyine bakılıyor yalnız iğneyi olduktan sonra 4. ve 5. saatlarda kandaki seviyesi tepe noktasına ulaştığı için bu saatlerde bakılması şartmış testin fiyatına kimi yerde 70 kimi yerde 120 ytl dediler.kan sulandırıcı iğne kullanılırken PTZyada INR ye bakmıyorlar çünkü bu iğneler onları etkilemiyormuş.
SEVGİLİ ŞEN, EYLÜL, CANAN sizde iğne kullanıyorsunuz sizin bir bilginiz var mı iğne dozunuz bu teste göre mi ayarlanacakmış.

aynı sorun bendede var benimde 2tane cocugum karnımda öldü gecenlerde birarkadas igne vyrulacakmışızya hani ozaman normal dogum yapamıyormusuz dogrumu bilen varmı

aynı sorun bendede var benimde 2tane cocugum karnımda öldü gecenlerde birarkadas igne vyrulacakmışızya hani ozaman normal dogum yapamıyormusuz dogrumu bilen varmı

gecmıs olsun canım
gercekten normal dogum yapamayacakmıymısız ama neden acaba bılen varmı arkadaslaar

gecmıs olsun canım
gercekten normal dogum yapamayacakmıymısız ama neden acaba bılen varmı arkadaslaar

amin canım iysallah ama gercekten öyle birsey varmı bilmiyorumki bilen arkadaslar varsa yazsın dimi canım bizde ögrenelim

merhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir ve herşey yolundadır...
ben cumartesi kontrole gittim, herşey yolunda:nazar: çok şükür...bebeğimin ense kalınlığına bakıldı, gayet iyi çıktı şükürler olsun, ikili test için kan verdim aynı gün, bugün yarın çıkacak sonuç, inşallah sorun çıkmaz...
iğne ve haplarıma aynen devam edicem, 16. haftada tekrar kontrolüm var, 5 temmuzda, o zaman demir hapına başlarız dedi doktorum, şu an kullandığın haplar nedeniyle ve gebelik nedeniyle miden oldukça hassas, o nedenle demir haplarına 16. haftada başlatıcam dedi, folik asitide normalde keserdik bu haftalada ama özel durumunuzdan dolayı bir süre daha devam edicez dedi...
bu arada 12+1 idik o gün, ve biz sormadan doktorumuz bebeğiniz kıza benziyor dedi:asigim::icecream: ama kesin değil bir sonraki kontrolde daha belirgin olur dedi, tabi biz sevinçten çıldırdık eşimle, ikimizde kız bebek delisiyiz ama bu bizim ilk bebeğimiz öncelikle sağlıkla hayırlısıyla kavuşmak istiyoruz tabii, kız-erkek hiç farketmez...
umarım anlattıklarımla henüz hamiş olmayanları üzmüyorumdur, aynı hastalığa sahip biri olarak aynı sıkıntıları yaşamış bir arkadaşınız olarak belki şu anki durumumla sizlere umut olurum diye yazdım ayrıntıları, hepiniz dualarımdasınız, hepimize allah sağlıklı hayırlı evlat sahibi olmayı nasip etsin, öncelikle benim buradaki arkadaşlarıma tabii:1hug:
öpüyorum sizleri...sevgiyle kalın...a.s.

bu arada, 2. kaybımdan sonra oldukça fazla araştırma yapmıştım ben, kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlar için sezeryan öneriliyor, her ne kadar doğumdan kısa zaman önce iğneler kesilse de normal doğumda kanama daha fazla olabileceğinden sezeryan tercih ediliyor, ben hiç bu sorunla normal doğum yapan duymadım, daha önce hacettepenin başhekimine gitmiştim kısa süre için, o da aynı şeyi söylemişti, hatta son haftayı beklemediklerini 36-37- en geç 38. haftalarda sezeryanla alıyoruz bebeği demişti, sizin durumunuzdaki hastalarda son haftayı kesinlikle beklemiyoruz demişti,sonuçta adam riskli gebelik uzmanı ve bizler gibi kaç tanesi geçiyor elinden kimbilir ama hekimden hekime görüş ayrılıkları olabilir, siz yine de araştırın bakalım...

Back