Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
1983'ün düğün tarihi belli, o tarihe kadar selvi boylu tam kıvamında bir hanımefendi olunacak :KK1:
Aydasucum senin evlilik tarihin belli mi? :KK61:
İkinize de şimdiden mutluluklar, Allah tamamına erdirsin, bir ömrü aynı yastıkta geçirin inş :nazar::nazar::nazar:

Çok rica ederim canım...
Keşke bi de bilgiyi doğru yazsaydım ben daha iyi olcaktı ama :KK1:

Bu arada ben olaya en başından pat diye girdiğimi farkettmi şimdi...
24 yaşındayım...
Çalışıyorum, sporu evde bantta yapıyorum dışarda gündüz yürüme vaktim olmadığı için...
Nişanlıyım...
Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim... :KK9:

ben de şimdi farkediyorum. ben de tanıtmadım arkadaşlara kendimi. 27 yaşındayım ben de. işte şimdilik iş yarı zamanlı gibi ama en geç martın 10una kadar tam zamanlı olacak. o zamandan sonra sizlere uzak kalıcam biraz. ben de nişanlıyım bu arada aydasucum. düğün tarihin belli mi? benim 9 temmuzda nikah var.

1983'ün düğün tarihi belli, o tarihe kadar selvi boylu tam kıvamında bir hanımefendi olunacak :KK1:
İkinize de şimdiden mutluluklar, Allah tamamına erdirsin, bir ömrü aynı yastıkta geçirin inş :nazar::nazar::nazar:

çok teşekkür ederim arkadaşım. allah hepimizin mutluluğunu daim etsin inşallah. :KK16:

sorun değil canım :) olur öyle hepimize. o zaman yine 10 kalori falan oluyo taş çatlasın bir tanesi galiba.

ya evet düzen kurarken hayat ne stresli. gerçi kurduktan sonra da öyle galiba. hepimiz için hayırlısı gerçekten.

teşekkür ederim canım :) bakalım servisi arayacağım ilk fırsatta, gelip kurarlar, kurunca da anlatırlar her halde.

Evet canım ben de oyle bır sıyah zeytını 10 kalorı yesıl zeytını 7 kalorı uzerınden hesaplıyorum...
Kullanım seklıyle ılıgı bılgı vereceklerını pek sanmıyorum...
Kurup gıderler muhtemelen, yağ bakımı falan anlatırlar da asıl sorum şu ki üzerinde en cok ne kadar yurumeyı planlıyorsun ve kac km hızla?
Bak bunları cıdden merak edıyorum, cunku dısarda yurumekle aynı kolaylıkta degıl kosu bandı...
Ben de bantta yuruyorum ve kendı adıma soyleyım 30 en cok 35 dakıka yuruyorum, fazlasının eklemlere zarar verdıgını okudum cunku...
Annemi defalarca uyarmama ragmen 45 dakıkadan az yurumuyor o da ayrı bır mesele...
Bir de ben 5 km hızla yuruyorum fazlası benı cıdden yoruyor, dızlerıme baskı yapıyor...
Eğer bu konuda bılgı verırlerse paylasırsan sevınırım...

ben de şimdi farkediyorum. ben de tanıtmadım arkadaşlara kendimi. 27 yaşındayım ben de. işte şimdilik iş yarı zamanlı gibi ama en geç martın 10una kadar tam zamanlı olacak. o zamandan sonra sizlere uzak kalıcam biraz. ben de nişanlıyım bu arada aydasucum. düğün tarihin belli mi? benim 9 temmuzda nikah var.

Öncelikle Rabbim hayırlı işler nasip etsin...
Temmuza da birşey kalmadı 6 aydan az kalmış :18:
Ben senin yerine heyecan yapayım mı :KK9:
Nikah dairesinden tarih almadık henüz ama eylülün 2. ya da 3. haftası olacak benim nikahım da canım...

Allah razı olsun arkadasım...
Siz evli bekar?
İllaki paylasmıssınızdır da bız sonrada gırdık ya konuya o bakımdan :KK34:

sabah
2 dilim kepek ekmeğiyle peynirli tost
1 yumurtadan omlet
1 domates

ara
1 portakal

öğlen
1 tane fırında patates
Haşlanmış patlıcan ve biber (yoğurtla)

ara
3 parça çikolata (şimdi yedim :KK1:)

Evet canım ben de oyle bır sıyah zeytını 10 kalorı yesıl zeytını 7 kalorı uzerınden hesaplıyorum...
Kullanım seklıyle ılıgı bılgı vereceklerını pek sanmıyorum...
Kurup gıderler muhtemelen, yağ bakımı falan anlatırlar da asıl sorum şu ki üzerinde en cok ne kadar yurumeyı planlıyorsun ve kac km hızla?
Bak bunları cıdden merak edıyorum, cunku dısarda yurumekle aynı kolaylıkta degıl kosu bandı...
Ben de bantta yuruyorum ve kendı adıma soyleyım 30 en cok 35 dakıka yuruyorum, fazlasının eklemlere zarar verdıgını okudum cunku...
Annemi defalarca uyarmama ragmen 45 dakıkadan az yurumuyor o da ayrı bır mesele...
Bir de ben 5 km hızla yuruyorum fazlası benı cıdden yoruyor, dızlerıme baskı yapıyor...
Eğer bu konuda bılgı verırlerse paylasırsan sevınırım...

canım şimdi montaj için konuştum. gelip yapacaklar ama biz yaparsak masaj aleti hediye ediyorlarmış. galiba biz yapabiliriz. bakımını netten biraz araştırdım. yağı önemliymiş.

kullanımla ilgili de çok bi bilgim ve fikrim yok açıkçası. sadece eklemlere zararını duydum ben de. aslında benim hedefim üzerinde 300 kalori yakmak günlük. benim kilom fazla olduğu için başlarda 1 saatten az sürer sanırım bunu yakmam. daha sonra zayıfladıkça süreyi uzatırım. ama yarım saat az sanki. çünkü vücut 20 dakikadan sonra ancak yağ yakmaya başlıyor. tabi sağlığa zararlıysa uzatmamak lazım. sanırım ilk kullanımda ne kadar yapabileceğim belli olur. sanırım en fazla 45 dakika kullanırım ben de. hızı da sanırım yine en fazla 5 km olur saatte.

ben araştırayım canım. bilgi edinirsem sana da yazarım :KK34:

Öncelikle Rabbim hayırlı işler nasip etsin...
Temmuza da birşey kalmadı 6 aydan az kalmış :18:
Ben senin yerine heyecan yapayım mı :KK9:
Nikah dairesinden tarih almadık henüz ama eylülün 2. ya da 3. haftası olacak benim nikahım da canım...

Allah razı olsun arkadasım...
Siz evli bekar?
İllaki paylasmıssınızdır da bız sonrada gırdık ya konuya o bakımdan :KK34:

şimdiden hayırlı uğurlu olsun arkadaşım :)

ben hiç heyecen yapmıyorum. tam 150 gün kaldı. yani 5 ay. keşke olabildiğince çabuk geçse vakit :)
nişanlımın şimdi kurulu bir düzeni var. o yüzden evle ilgili çok fazla telaşımız uğraşımız yok. telaşsız, heyecansız bir gelin adayıyım ben o yüzden :)

aydasucum koşu bandıyla ilgili şöyle bir yazı buldum ;

Ayrıca koşu bantlarının kullanım sisteminde de bazı hatalar yapılıyor. Spor yapmanın çok faydalı olduğu düşünülerek her gün 45 dakika banda çıkanlar var. Üstelik bu 45 dakikanın son 20 dakikası koşu tarzında yapılıyor. Bu kadar yoğun bir tempo eklemlere aşırı yük getirerek ağrı yaratır, sonra da kıkırdak hücrelerini etkileyerek kayba yol açar. İdeal olanı iki günde bir yarım saati geçmeyen yürüyüşler ve koşular yapmaktır. Özellikle ağrı başladıktan sonra mutlaka bir doktor kontrolünden geçmek ve koşu bandı kullanım programı almak gerekir. Bu tip ağrıları olan kişilerin yürüyüşlerini özellikle toprak zeminde veya tartan zeminde (halı sahalarda kullanılan madde) yapmalarını öneririm. Eğer illa yürüme bandında yürüyüş yapılacaksa 4-4.5 hızı geçmeyecek şekilde 20 dakika ile 30 dakika arasında yürüyüş yapılabilir. Ancak özellikle koşulmasını öneriyorum.

ben hergün 1 saat düşünüyordum, imkansız görünüyor. sanırım ilk denememde vücudumun ne kadarını kaldıracağı belli olacak ama kesinlikle senin tempondan fazlası zor gibi görünüyor.

canım şimdi montaj için konuştum. gelip yapacaklar ama biz yaparsak masaj aleti hediye ediyorlarmış. galiba biz yapabiliriz. bakımını netten biraz araştırdım. yağı önemliymiş.

kullanımla ilgili de çok bi bilgim ve fikrim yok açıkçası. sadece eklemlere zararını duydum ben de. aslında benim hedefim üzerinde 300 kalori yakmak günlük. benim kilom fazla olduğu için başlarda 1 saatten az sürer sanırım bunu yakmam. daha sonra zayıfladıkça süreyi uzatırım. ama yarım saat az sanki. çünkü vücut 20 dakikadan sonra ancak yağ yakmaya başlıyor. tabi sağlığa zararlıysa uzatmamak lazım. sanırım ilk kullanımda ne kadar yapabileceğim belli olur. sanırım en fazla 45 dakika kullanırım ben de. hızı da sanırım yine en fazla 5 km olur saatte.

ben araştırayım canım. bilgi edinirsem sana da yazarım :KK34:

şimdiden hayırlı uğurlu olsun arkadaşım :)

ben hiç heyecen yapmıyorum. tam 150 gün kaldı. yani 5 ay. keşke olabildiğince çabuk geçse vakit :)
nişanlımın şimdi kurulu bir düzeni var. o yüzden evle ilgili çok fazla telaşımız uğraşımız yok. telaşsız, heyecansız bir gelin adayıyım ben o yüzden :)

aa ne güzel kurulu düzene mi gidiyorsun...
Allah yuvanda mutluluk versin inşallah...
Zaman su gibi aksın...

Ben annemden babamdan ayrılacağım, gurbete gidiyorum, telaşım çok... :KK5:
Ama hem ağlarım hem giderim napiyim :2: :KK1:
aydasucum koşu bandıyla ilgili şöyle bir yazı buldum ;

Ayrıca koşu bantlarının kullanım sisteminde de bazı hatalar yapılıyor. Spor yapmanın çok faydalı olduğu düşünülerek her gün 45 dakika banda çıkanlar var. Üstelik bu 45 dakikanın son 20 dakikası koşu tarzında yapılıyor. Bu kadar yoğun bir tempo eklemlere aşırı yük getirerek ağrı yaratır, sonra da kıkırdak hücrelerini etkileyerek kayba yol açar. İdeal olanı iki günde bir yarım saati geçmeyen yürüyüşler ve koşular yapmaktır. Özellikle ağrı başladıktan sonra mutlaka bir doktor kontrolünden geçmek ve koşu bandı kullanım programı almak gerekir. Bu tip ağrıları olan kişilerin yürüyüşlerini özellikle toprak zeminde veya tartan zeminde (halı sahalarda kullanılan madde) yapmalarını öneririm. Eğer illa yürüme bandında yürüyüş yapılacaksa 4-4.5 hızı geçmeyecek şekilde 20 dakika ile 30 dakika arasında yürüyüş yapılabilir. Ancak özellikle koşulmasını öneriyorum.

ben hergün 1 saat düşünüyordum, imkansız görünüyor. sanırım ilk denememde vücudumun ne kadarını kaldıracağı belli olacak ama kesinlikle senin tempondan fazlası zor gibi görünüyor.

Kastettiğim bilgi tam olarak buydu canım...
Ben de 1 saat kesin gözüyle bakıyordum ama inan dışarda yürümekle çok farkı var...
Fakat günümüz koşullarında zaman bulmak oldukça güç...
Bu bakımdan bant yağmurda çamurda kurtarıcı oluyor...

İnanırmısın dışarda ben 90 dakıka yuruyordum tık demıyordum...
Olsun elımızden geldıgının en ıyısını yapıp yavas ama emın adımlarla ılerlemek en ıyısı...

Zayıflamak istiyorum artık 66 kıloyum kollarım cok kotu duruyo 2 gun once basladım bakalım ne olucak ozellıkle kullandıgınız bısey varmı..

aa ne güzel kurulu düzene mi gidiyorsun...
Allah yuvanda mutluluk versin inşallah...
Zaman su gibi aksın...

Ben annemden babamdan ayrılacağım, gurbete gidiyorum, telaşım çok... :KK5:
Ama hem ağlarım hem giderim napiyim :2: :KK1:

Kastettiğim bilgi tam olarak buydu canım...
Ben de 1 saat kesin gözüyle bakıyordum ama inan dışarda yürümekle çok farkı var...
Fakat günümüz koşullarında zaman bulmak oldukça güç...
Bu bakımdan bant yağmurda çamurda kurtarıcı oluyor...

İnanırmısın dışarda ben 90 dakıka yuruyordum tık demıyordum...
Olsun elımızden geldıgının en ıyısını yapıp yavas ama emın adımlarla ılerlemek en ıyısı...

hiç üzülme endişelenme canım. ailene yine yakın olursun. emin ol istanbulda bambaşka semtlerde olyosun. şehiriçi 2 saat yolu göze alıp görüşemiyo insanlar. oysa şimdi uçak biletleri o kadar ucuz ki, e uçakla her yer iki saat. görüşürsünüz. onlar ailen ya hep yanındalarmış gibi hissedeceksin bence. ev konusunda da allah yuva kurana yardım ediyo. her şey öyle hızlı ve kolay oluyo ki. eminim her şey dört dörtlük olacak düğün gününe kadar.

canım belki de koşu bandında 45 dakika dışarda 90 dakikada yaktığımız enerjiyi harcatıyodur. bu aslında güzel bir şey. sonuçta daha kısa sürede aynı enerjiyi yakıyoruz. hiç yoktan iyidir hem dediğin gibi karda kışta. biz zaten elimizden geldiğince iyi değerlendiririz, ben biliyorum :)

hiç üzülme endişelenme canım. ailene yine yakın olursun. emin ol istanbulda bambaşka semtlerde olyosun. şehiriçi 2 saat yolu göze alıp görüşemiyo insanlar. oysa şimdi uçak biletleri o kadar ucuz ki, e uçakla her yer iki saat. görüşürsünüz. onlar ailen ya hep yanındalarmış gibi hissedeceksin bence. ev konusunda da allah yuva kurana yardım ediyo. her şey öyle hızlı ve kolay oluyo ki. eminim her şey dört dörtlük olacak düğün gününe kadar.

canım belki de koşu bandında 45 dakika dışarda 90 dakikada yaktığımız enerjiyi harcatıyodur. bu aslında güzel bir şey. sonuçta daha kısa sürede aynı enerjiyi yakıyoruz. hiç yoktan iyidir hem dediğin gibi karda kışta. biz zaten elimizden geldiğince iyi değerlendiririz, ben biliyorum :)

Allah razı olsun iyi dileklerin için canım...
Doğru söylüyorsun, artık şehir içi bile gurbet...
Hele ki bu zamanda kendi memleketinde kalan zor bulunur oldu...
Ekmek nerdeyse memleket orası...
Rabbim sağlık versin cümlemize...
Eksiksiz, ağız tadıyla tamamlarız ınsallah...

Ha bu arada bandın üzerindeki kalori miktarına aldanma emi...
Hayal kırıklığına uğrarsın valla...
Benimki 30 dakika yürüdüğümde 60 kalori harcamış falan gozukuyor :KK1: dusunsene 1 elma kalorısı sadece :KK1:

Gerçek su ki
Tempolu yuruyerek dakıkada ortalama 5 kalorı harcıyoruz...
Senın vesılenle yazayım dedım...

Son düzenleme:
Zayıflamak istiyorum artık 66 kıloyum kollarım cok kotu duruyo 2 gun once basladım bakalım ne olucak ozellıkle kullandıgınız bısey varmı..

Merhabalar...
Özellikle kullandığımız zayıflama hapı ya da iksir yok...
Elimizden geldiğince sağlıklı beslenerek kilo vermek amacındayız...
Tabi sporu da aksatmadan... :KK34:

Güzel temennileriniz için çok çok teşekkür ederim güzel hanımlar :) :KK16:
Aynı şekilde ben de sizlere hayırlı bir evlilik diliyorum.

inşallah en kısa zamanda sonra ere bu halin (bekarlık), en güzel şekilde :KK16:

Gerçekten çok sağlam atıyorsun adımlarını...:nazar:
Rabbim hayırlı ınsanlarla karsılastırsın ınsallah...:KK71:

sabah
1 yumurtadan omlet
1 domates

ara
1 portakal

öğlen
1 tane fırında patates

ara
3 parça çikolata

akşam
1 kase çorba
1 su bardağından biraz az yoğurt
Lahana salatası

ara
1 portakal ve 1 elmadan meyve salatası (saat 20 gibi yicem)

spor:
Yok. Sadece 25 x 6 ip atladım.

1 lt su içebildim ancak, hala su içerken zorlanıyorum. Oysa kilo vermede suyun çok büyük önemi var hepimizin bildiği gibi :KK31:

2 bardak da bitki çayı içtim.

Allah razı olsun iyi dileklerin için canım...
Doğru söylüyorsun, artık şehir içi bile gurbet...
Hele ki bu zamanda kendi memleketinde kalan zor bulunur oldu...
Ekmek nerdeyse memleket orası...
Rabbim sağlık versin cümlemize...
Eksiksiz, ağız tadıyla tamamlarız ınsallah...

Ha bu arada bandın üzerindeki kalori miktarına aldanma emi...
Hayal kırıklığına uğrarsın valla...
Benimki 30 dakika yürüdüğümde 60 kalori harcamış falan gozukuyor :KK1: dusunsene 1 elma kalorısı sadece :KK1:

Gerçek su ki
Tempolu yuruyerek dakıkada ortalama 5 kalorı harcıyoruz...
Senın vesılenle yazayım dedım...

aa gerçekten mi? bu tempolu dediğin kaç km/saat? ya ben de ne güzel bantta kalori sayacı var diye seviniyodum. demek fos çıktı.

sabah
1 yumurtadan omlet
1 domates

ara
1 portakal

öğlen
1 tane fırında patates

ara
3 parça çikolata

akşam
1 kase çorba
1 su bardağından biraz az yoğurt
Lahana salatası

ara
1 portakal ve 1 elmadan meyve salatası (saat 20 gibi yicem)

spor:
Yok. Sadece 25 x 6 ip atladım.

1 lt su içebildim ancak, hala su içerken zorlanıyorum. Oysa kilo vermede suyun çok büyük önemi var hepimizin bildiği gibi :KK31:

2 bardak da bitki çayı içtim.

canım listen harika. ip de değişiklik olmuş, çok yararlı. ya listende patates falan var. neden su istemiyo acaba canın? hiç tuz atmıyo musun yiyeceklere? suyu çoğaltmaya çalış canım.

X