Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
biraz önce de 1 mandalina yedimm

[1] Zeytinyağlı Yaprak Dolma 2 ADET 125.00
[2] Mandalina 1 ADET 50.00
[3] Domates 1 ADET 14.00
[4] Salatalık (hıyar) 2 ADET 22.00
[5] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[6] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00

Toplam : 341.00kal.

15 dk önce fln da 1 salatlık yedim büyükçe etti 355 kal.:)

[1] Ekmek 1 DİLİM 65.00
[2] Simit 0.25 ADET 68.75
[3] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[4] Reçel 0.6 YEMEK KAŞIĞI 42.00
[5] Zeytin (Siyah) 12 GRAM 24.84
[6] Şeker (küp) 1.5 ADET 29.25
[7] Petibör Bisküvi 10 GRAM 43.80
[8] Portakal 1 ADET 50.00

Toplam : 398.64kal.

tebrikler canım gayet güzel 500 bile değil =))

Aygün kaç kilosun?
Kilona göre alacağın kaloriyi belirlemelisin.

{Yediklerin}

1 dilim tam buğday ekmeği * 60 cal {Dilimin gramajı önemli. 24 grlık, 28 grlık vs ekmekler var ama ortalama değeri yazıyorum.)

çeyrek simit * 75 kalori

1 kk beyaz peynir * 125 cal {peynirin markasına göre değişiyor. İstersen peynir kutusunun üzerindeki değerleri söyle bize}

6 adet siyah zeytin * 100 cal

1 tatlı kaşığı kadar çilek reçeli * 15 cal { 1 tatlı kaşığı yaklaşık 5 gr eder}

3 bardak az şekerli çay (yarım kesme şeker kadar) * 30 cal

1 portakal * 50 cal

2 adet petibör bisküvi *
50 cal

toplam: 505 cal

Çok doğru hesaplamışsın :) :KK8:

teşekkürler kızlar yorumlarınız için..
öğlen menüm geç yedim akşam yemem artık
1 kase domates çorbası
15 adet incecik patates kızartması
yarım tabak haşlanmış yağsız makarna
1 kase yoğurt
akşama 1 dilim kızarmış ekmekle bir parça peynir yiyebilirim.onuda koyalım
2 tanede petibör koysak günü kaçkalori ile kapatabilirim sizce..?
:KK53:

teşekkürler kızlar yorumlarınız için..
öğlen menüm geç yedim akşam yemem artık
1 kase domates çorbası
15 adet incecik patates kızartması
yarım tabak haşlanmış yağsız makarna
1 kase yoğurt
akşama 1 dilim kızarmış ekmekle bir parça peynir yiyebilirim.onuda koyalım
2 tanede petibör koysak günü kaçkalori ile kapatabilirim sizce..?
:KK53:

buna ilaveten 5 bardak çay içsem yarım kesme şekerden..:KK37::KK37:

{ Aygün'ün Listesi }

1 kase domates çorbası * 85 cal

15 adet incecik patates kızartması * 100 cal

yarım tabak haşlanmış yağsız makarna * 200 cal

1 kase yoğurt * 80 cal

1 dilim kızarmış ekmek * 60 cal

bir parça peynir * 50 cal { 20 gr olarak hesapladım çünkü bir parça peynir, ne kadar peynir bilemiyorum ölçüsünü :) }

2 tane petibör * 50 cal

5 bardak çay yarım şekerli *50 cal

toplam: 1180 cal :KK55:

Son düzenleme:
haftasonları kahvaltılar kaçıyo işte biraz
benim baya bi kaçmış :KK17::KK53:

[1] Şeker (küp) 3 ADET 58.5
[2] Beyaz Peynir 15 GRAM 37.5
[3] Omlet 50 GRAM 95.5
[4] Zeytin Ezmesi 20 GRAM 58.6
[5] Nutella 15 GRAM 81
[6] Kızarmış Ekmek 5 DİLİM 175
Toplam : 506.1 kal.

[1] Elma 1 ADET 60

Toplam : 566.1 kal.

{ Aygün'ün Listesi }

1 kase domates çorbası * 85 cal

15 adet incecik patates kızartması * 100 cal

yarım tabak haşlanmış yağsız makarna * 200 cal

1 kase yoğurt * 80 cal

1 dilim kızarmış ekmek * 60 cal

bir parça peynir * 50 cal { 20 gr olarak hesapladım çünkü bir parça peynir, ne kadar peynir bilemiyorum ölçüsünü :) }

2 tane petibör * 50 cal

5 bardak çay yarım şekerli *50 cal

toplam: 1180 cal :KK55:

sağol canım
emeğine sağlık
bu durumda her gün 1 saatte yürüyüş yapsam ayda kaç kilo vermem lazım?kilom şuan 71
boyum 1 68

2011-01-30 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Diet Kola 0.25 LİTRE 5 5
[2] Patates Kroket 3 ADET 390 390
[3] Tavuk Şinitzel 100 GRAM 227 227
[4] Tavuk Kanat 1 ADET 90 90
[5] Maydanoz 10 gr 4 4
[6] Zeytin (yeşil) 10 GRAM 14.4 14.4
[7] Çay 3 ADET 15 15
[8] Simit 0.25 ADET 68.75 68.75
[9] Çiğ Börek 1 ADET 160 160
Toplam : 974.15 kal.

bugünü böyle kapatıyorummm :KK8:

[1] Domates 1 ADET 14.00
[2] Salatalık (hıyar) 2 ADET 22.00
[4] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00
[5] Zeytinyağlı Yaprak Dolma 2 ADET 125.00
[6] Mandalina 1 ADET 50.00
[7] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11.00
[8] Zeytinyağlı Yaprak Dolma 2 ADET 125.00
[9] Eti Form Limon Lifli-Kepekli Bisküvi 0.5 ADET 96.50
[10] Yumurta (haşlanmış) 50 GRAM 79.00
[11] Sütaş Light Homojenize Yoğurt 100 gr 59.00
[12] Elma 1.2 ADET 72.00
[13] Ekmek 0.5 DİLİM 32.50

Toplam : 816.00kal.

kızlarrrr evde yaş pasta var!!! hem de en sevdiğimden çikolatalı muzlu! annemler dışardaydı gelirken canımız çekti kardeşinle aldık diyo!!! onlar dışarda yemişler ben akşam geçiştirdim o yüzden sabahtan kalan haşlanmış yumurtayı fln yedim :S Nasıl tutucam ben kendimi ya regl dönemindeyim bi de dua edin yemiyimm o pastadan hemen ağzıma sakız aldım bilg başına geçtimm :S

Selam kızlar,

Bugunu ben de kapattım, bi yesil cayımı icerim ilerleyen saatlerde. Sabah nivea body ile spor, aksam da 200 kalori yakacak sekilde kosu bandında yürüdüm. Yediklerim de soyle.

Sabah: Kalkınca sirkeli, limonlu su
1,5 ince dilim beyaz ekmek(135) ve 1 kk tulum peyniri(70) ile tost
2 zeytin(15)
2-3 dal maydanoz
2 bardak cubuk tarcınlı yesil cay

Ara:
1 fincan yağsız sütle yapılmıs, şekersiz sütlü kahve(35)
1 küçük boy yeşil elma(60)

Öğle:
Dünden fazla haşlamıştım fasulyeyi, yine piyaz benzeri salata yaptım. (350)

Ara:
1 bardak adaçayı
Yarım 3ü bir arada(40)

Akşam:
1 kase yağsız mercimek çorbası(200)

Toplam: 905 kalori

[1]
kızlarrrr evde yaş pasta var!!! hem de en sevdiğimden çikolatalı muzlu! annemler dışardaydı gelirken canımız çekti kardeşinle aldık diyo!!! onlar dışarda yemişler ben akşam geçiştirdim o yüzden sabahtan kalan haşlanmış yumurtayı fln yedim :S Nasıl tutucam ben kendimi ya regl dönemindeyim bi de dua edin yemiyimm o pastadan hemen ağzıma sakız aldım bilg başına geçtimm :S

canım bence yemezsin, yememelisin. Hem o kadar dayanmıssın,zaten şu zamana kadar böyle şeylere hayır demediğimiz için almadık mı o kadar kiloları. Bi arkadas yazmıstı "5 dakika hatta bi kaç dakikalık zevk için o kadar eziyeti çekmeye değer mi" diye. Sen de öyle düşün. Evde zayıf birisi varsa, ver onlara yesinler ki aklında kalmasın :KK70:

canım bence yemezsin, yememelisin. Hem o kadar dayanmıssın,zaten şu zamana kadar böyle şeylere hayır demediğimiz için almadık mı o kadar kiloları. Bi arkadas yazmıstı "5 dakika hatta bi kaç dakikalık zevk için o kadar eziyeti çekmeye değer mi" diye. Sen de öyle düşün. Evde zayıf birisi varsa, ver onlara yesinler ki aklında kalmasın :KK70:

:KK70: onu yazan ben olabilirimmm :KK70: ya bizim evde zayıf biri olması imkansız normal koşullarda :KK70: bn hp annemden fln dert yanıyorum ya işte bu yüzden! 4,5 yaşında kardeşim var o bile normal kilosunda değil! kocaman göbeği tombiş tombiş bacakları var :KK43: şu an kapadım kendimi odaya ağzıma da sakız aldım ama bi çatal tadına baksam mı diye düşünmüyo değilim dönemim olmasa bu kadar zorlanmazdım ama bugün bütün gün açtım diyorum ya hani girip çıkıp bişiler yemek istedi canım en hafif şeylerle atlatmaya çalıştım :KK43: birazdan da yeşil çay fln içicem....

Selam kızlar,

Bugunu ben de kapattım, bi yesil cayımı icerim ilerleyen saatlerde. Sabah nivea body ile spor, aksam da 200 kalori yakacak sekilde kosu bandında yürüdüm. Yediklerim de soyle.

Sabah: Kalkınca sirkeli, limonlu su
1,5 ince dilim beyaz ekmek(135) ve 1 kk tulum peyniri(70) ile tost
2 zeytin(15)
2-3 dal maydanoz
2 bardak cubuk tarcınlı yesil cay

Ara:
1 fincan yağsız sütle yapılmıs, şekersiz sütlü kahve(35)
1 küçük boy yeşil elma(60)

Öğle:
Dünden fazla haşlamıştım fasulyeyi, yine piyaz benzeri salata yaptım. (350)

Ara:
1 bardak adaçayı
Yarım 3ü bir arada(40)

Akşam:
1 kase yağsız mercimek çorbası(200)

Toplam: 905 kalori

menün çok güzelllll :KK9::KK9: hem kalorisi iyi hemde doyurucuuu tebrik ederim mm :KK52: :KK9:

:KK70: onu yazan ben olabilirimmm :KK70: ya bizim evde zayıf biri olması imkansız normal koşullarda :KK70: bn hp annemden fln dert yanıyorum ya işte bu yüzden! 4,5 yaşında kardeşim var o bile normal kilosunda değil! kocaman göbeği tombiş tombiş bacakları var :KK43: şu an kapadım kendimi odaya ağzıma da sakız aldım ama bi çatal tadına baksam mı diye düşünmüyo değilim dönemim olmasa bu kadar zorlanmazdım ama bugün bütün gün açtım diyorum ya hani girip çıkıp bişiler yemek istedi canım en hafif şeylerle atlatmaya çalıştım :KK43: birazdan da yeşil çay fln içicem....

Ahahahah çok iyi yaa tereciye tere satmışım :KK70: Bakk sen benden daha iyi biliyorsun üstat :KK70:
Ben de haftasonu kaçamak yapmaktan korkuyordum ama, çok şükür yapmadım aç da kalmadım dediğin gibi. Biraz önce canım elma çekti, ben de yedim. Küçük bi şeydi zaten. Neyse hala 1000 i geçmedim :)

sağol canım
emeğine sağlık
bu durumda her gün 1 saatte yürüyüş yapsam ayda kaç kilo vermem lazım?kilom şuan 71
boyum 1 68

Canım şu kadar kalori alırsan, şu kadar da yürürsen 1 ayda bu kadar kilo verirsin demek bence doğru değil.
Herkesin bünyesi farklı. Kaldı ki zaman zaman bünye direnç de gösterecektir, kilo verme hızı değişecektir.
Deneyip görmek lazım :)
Ayda 4 kilo veren de var 8 kilo veren de ama sende nasıl bir sonuç alınacağını önceden söylemek doğru olmaz bence :) :KK16:

Ahahahah çok iyi yaa tereciye tere satmışım :KK70: Bakk sen benden daha iyi biliyorsun üstat :KK70:
Ben de haftasonu kaçamak yapmaktan korkuyordum ama, çok şükür yapmadım aç da kalmadım dediğin gibi. Biraz önce canım elma çekti, ben de yedim. Küçük bi şeydi zaten. Neyse hala 1000 i geçmedim :)

çok sevindim yapmadığına aferinnnnn çekirgee =)) :KK71: :KK69: :KK66: bende tutuyorum kendimi şu an biraz geçti gibi isteğim ama çayın yanında bi çatal tadına bakma kararı aldım 1 çatalı en fazla 50 kcaldır bende geçmicem 1000 i yani =)) ama 1 çataldan fazla yemicem kontrol bende şu an kontrolu elime aldımm kendimdeyim =) biraz önce çıldırmış gibiydim nasıl tutucam ben kendimi diye laptopun önünden göbişime baktım sonra dedim ki bak o göbek aslında pastalardan oluşuyo sende var zaten yeterince :KK60::KK60: bu arada salatalık acıkınca çok iyi bi atıştırmalık meyveye alternatif düşünülebilir meyve de daha çok k.h. var salatalık ın yüzde 70 i mi ne sudan oluşuyomuş 1 tanesi de sadece 11 kcal =)) doymadıysan ye yani onda sorun yok :KK66:

Ben senin yerinde olsam ertesi sabah yerdim :)
Eğer bu pastadan hiç yemicem dersen diyeti bozmak zorunda kalırsın çünkü insan kaç kez fedakarlık yapmaya dayanabilir ki?
Bu akşam sabret, kendine yarın yiyeceğim nasıl olsa de, biraz su ve çay iç, mideni doldur. Erken de yat.
Yarın öğlenden önce yarım dilim pasta yersin, 200 kalori yapar. Günün geri kalanında da yediklerine dikkat eder, ona göre ayarlama yaparsın. Hem kendine yasaklar koymamış olursun. Uzmanların dediği gibi insan biyolojik yapısıyla savaşamaz, savaşsa da nereye kadar.
Ben olsam böyle yapardım, yarın sabah kahvaltıdan 1,5-2 saat sonra duruma göre yarım ya da 1 dilim yer, günün geri kalanında yiyeceklerimi de bunu göz önünde bulundurarak belirlerdim :KK16:

[1] Domates 1 ADET 14.00
[2] Salatalık (hıyar) 2 ADET 22.00
[4] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00
[5] Zeytinyağlı Yaprak Dolma 2 ADET 125.00
[6] Mandalina 1 ADET 50.00
[7] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11.00
[8] Zeytinyağlı Yaprak Dolma 2 ADET 125.00
[9] Eti Form Limon Lifli-Kepekli Bisküvi 0.5 ADET 96.50
[10] Yumurta (haşlanmış) 50 GRAM 79.00
[11] Sütaş Light Homojenize Yoğurt 100 gr 59.00
[12] Elma 1.2 ADET 72.00
[13] Ekmek 0.5 DİLİM 32.50

Toplam : 816.00kal.

ii aksamlar kizlar benim bugunki menum:

sabah:
Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
Beyaz Peynir 40 GRAM 100
Zeytin (Siyah) 30 GRAM 62.1
Çay 1 ADET 5

ara:
Elma 1 adet 60

Aksam:
Izgara Köfte 0.2 PORSİYON 61.8
Elma 1 ADET 60
Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
Menemen 1 PORSİYON 179

ara:
Mandalina 1 ADET 50

TOPLAM: 742 kalori

spor olarak yarim saat yuruyus (bugun bu sene ilk defa kar yagdi kar yuzunden fazla hizli yuruyemedim ama eglenceli oldu:KK1:) 100 kez baseni duvara vurma denedim yatmadan 100 kez daha yapicam:KK16:

Ben senin yerinde olsam ertesi sabah yerdim :)
Eğer bu pastadan hiç yemicem dersen diyeti bozmak zorunda kalırsın çünkü insan kaç kez fedakarlık yapmaya dayanabilir ki?
Bu akşam sabret, kendine yarın yiyeceğim nasıl olsa de, biraz su ve çay iç, mideni doldur. Erken de yat.
Yarın öğlenden önce yarım dilim pasta yersin, 200 kalori yapar. Günün geri kalanında da yediklerine dikkat eder, ona göre ayarlama yaparsın. Hem kendine yasaklar koymamış olursun. Uzmanların dediği gibi insan biyolojik yapısıyla savaşamaz, savaşsa da nereye kadar.
Ben olsam böyle yapardım, yarın sabah kahvaltıdan 1,5-2 saat sonra duruma göre yarım ya da 1 dilim yer, günün geri kalanında yiyeceklerimi de bunu göz önünde bulundurarak belirlerdim :KK16:

haklıydın canım ama artık çok geç :KK70: şimdi hikayeme kaldığım yerden devam ediyim...
annem kızar, bütün gün int deydin gel yanımızda otur biraz gibilerinden, burcu bilg i kapatır ama kendine söz vermiştir sadece 1 ya da 2 çatal yiyecektir o pastadan... çayını alır ve içeri geçer... o sırada kapı çalar... dün amcasıgil halasıgil gelirken onlara börek yapan,bütün gün baklavaların sarmaların ortasında olan burcu bugün de komşulara servis yapmak zorunda kalır... pastanın hepsi dilimlenir... getir götür fln derken kii tabaklarda su böreği kurupasta baklava fln da vardır ama burcu dayanamaz ve pastadan büyük bi dilim yer (500 kcal eder herhalde)... ama böreğe ve baklavayla kurupastalara dokunmaz... annesi ve komşular ısrar ederler bigünlük ye diyerekten... ama burcu böreğe ne kadar yağ konduğunu fln bildiğinden e yani ben yaptım bilicem o kadarını da :KK70: yemez ama gider tıkasın diye avucu kadar ekmek koparır ve yer... sonrasında meyve faslına geçilir... burcu hakkını doldurduğundan sadece yarım elma yer... bi yandan da yiyecekelrden uzak kalmak için mutfağa geçer kalan yaprağı sarmaya başlar (geçen günden kalan aslında geçen güne devam eder yani).... tabi 3-4 gündür öyle bir dönemdedir ki regl olmayı beklediğinden iştahı açılmıştır ama doğru dürüst bişiler yemeye fırsat bulamamıştır vs... 3-4 tatlı kaşığı da dolma içinden yer burcu....

şu anda da yeşil çay içiyor ve en az gece 2 ye kadar yatmamayı düşünüyor ama pişman mı değil! çünkü pasta bitti! yarın sabah ve tüm gün rahat ! =) hııı bu şekilde diyetteyim psikolojisinden de kurtuldu, bi de neden kalori sayımı yaptığını hatırladı : kalori sayımının olayı arada sırada da olsa istediğimiz şeyleri yiyip sonrasında kalori azaltarark dengelemek değil miydi? evet öyleydi =) bugün böyle kaçırdı burcu en son 800 dü 500 de pasta dersek 1300 ekmekle birlikte 1400 elmayla dolmaiçinide eklersek 1500! ama bu hafta boyunca 850 yi aşmazsam ki zaten çok zor açardım biliyosunuz bi kaç gün öncesine kadar bugünü dengelemiş olcam, uzun süredir bastırdığım tatlı ihtiyacımda yok oldu yani evet bugün ben yaptım ama pişman değilimm bundan sonrasında yeniden toplayıpp 2 ay fln hiç kaçamak yok yani en az doğum gününe kadar hatta belki doğum gününde bile hamurişi vs. yemicekk ve şu anda bunu yapabileceğini bildiğinden çok mutlu =))

X