Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Merak ettim neden keten tohumlu yoğurt artı bi özelliği mi var acaba????Bu arada gerçekten çok az kayda değer hiç bişi yok

Pizzayı kapattım mı acaba

kalori olarak çok güzel dengeledin bravooo ama yarın fln da yağsız beslenmeye çalış tamamen gitsin

[1] Kırmızı Mercimek Çorbası 3 PORSİYON 549 549
[2] Kepekli Ekmek 1.5 DİLİM 82.5 82.5
[3] Şeker (küp) 0.5 ADET 9.75 9.75
[4] Portakal 0.7 ADET 35 35
[5] Elma 0.7 ADET 42 42
[6] Muz 0.6 ADET 60 60
[7] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11 11
[8] Domates 1 ADET 14 14
[9] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55 55
[10] Tulum Peyniri 30 GRAM 77.1 77.1
[11] Patates (haşlanmış) 1.5 ADET 150 150
[12] Yumurta (haşlanmış) 55 GRAM 86.9 86.9
Toplam : 1172.25 kal.
valla çorba çook az yağlı vr duru

hayır hauır çorbaya takılma o iyi abarttıysanda böyle abart yanş aç kalıp yanlış şeyler almaktansa ağzına tulum peyniri biraz tuzlu sanki normal beyaz peynir yesen? bi de hayatım bugün ekmek miktarını fln çok sevdim aslında güzel bi gün geçirmişsin pazar günü olmasına rağmen ama bundan sonra patatesle ekmeği aynı gün tüketmemeye dikkat et bence ama bi daha 3 porsiyon kadar kaçırma yani yanında salata ve yoğurt yersen daha çabuk doyarsın

haklısın tatlım ... tulum peyniri var evde izmir tulum ya da teneke tulum diye geçiyor pek bilinmiyor.. çok yağlı değil ama tuz konusunda haklı olabilirsin.. sağol önerilerin için )
bu hafta daha da dikkatli olamka eve en az yarım kilo daha zayıflamış gitmek istiyorum... şaşırtcam herkesi işallah . e beni en son gördüklerinden beri 4 kilo gitti nerdeyse farketsinler bi zahmet

:) bilirim ben o yöresel peynirleri izmir tulumu, kıbrıs hellim i fln kalori bombaları hayatım onlar bildiğimiz beyaz peynirden 2 kat daha yağlı-tuzlular nerdeyse evet bu hafta çok dikkat et hatta 1 kg daha gitsin 5 kg daha iyi farkedilirrr

aslında güzel ama ekmek panini olmamalıydı... yani bildiğim kadarıyla yüksek kalorili bi ekmek o dimi?

evet canım doğru bildin
madoda yedim sadece ondan yapıyorlarmış standartmış ne saçma
kardeşim de gözümün önünde şnitzel yedi ben beyaz peynirli tost hem de baya büyüktü
onunki daha güzeldi zaten dayanamadım 1 parça aldım onunkinden

Merak ettim neden keten tohumlu yoğurt artı bi özelliği mi var acaba????Bu arada gerçekten çok az kayda değer hiç bişi yok

Pizzayı kapattım mı acaba

keten tohumu faydalı diye yiyorum
ama baya kalorisi varmış
iyi ki sordun faydalarına bakıyordum emziren kadınlara önerilmiyormuş
bugün yedim 2 kaşık umarım zararı olmaz bebişimee

“Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp-damar hastalıklarından korur. LDL kolesterol ve trigliserit seviyesini, yüksek tansiyonu düşürür. Romatizmal hastalıkları önler. Sinir sistemini ve hafızayı güçlendirir. Kan şekerini dengeler. Konsantrasyon bozukluğuna, yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir. Haricen kullanıldığında yaraların çabuk iyileşmesini sağlar, nasırlarda kompres olarak, ayrıca egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır. Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar. Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir. Öksürüğü giderir. Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır. Omega-3, omega-6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olan keten tohumu, yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir, göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır.”

en son 2 mandalina ile günü kapattım inşallah
paniniyi köy ekmeği olarak yazdım inş yakındır kalorileri

[1] Keten Tohumu 10 GRAM 40.8
[2] Mandalina 2 ADET 100
[3] Tavuk Şinitzel 20 GRAM 45.4
[4] Köy Ekmeği 2 DİLİM 113.5
[5] Beyaz Peynir 100 GRAM 250
[6] Activia Sade 1 adet 74
[7] Domates 1 ADET 14
[8] Uno Kepekli Ekmek 2 DİLİM 90
[9] Beyaz Peynir 20 GRAM 50
Toplam : 777.7 kal.

Son düzenleme:
yok canım köy ekmeği tam tersine daha az kalorili hamburger ekmeği ya da sandviç ekmeği olarak yazacaktın =)) o zamanda kaç çıkardı bilemem ama zaten kalori miktarın çok az bi de emziriyomuşsun ya senin çok çok dikkatli ve dengeli beslenmen gerek bakma sen bizm 1000 in üstüne çıkmadığımıza

aslında sende şinitzel gibi bişey yeseymişsin daha besleyici olurmuş unutma amacımız kaloriyi azaltmakla birlikte aldığımız kalorileri vücudumuza yarar sağlaacak şeylerden almak panini li sandviç in hem kalorisi çok yüksek hem de besleyiciliği düşük bugün beğenmedim menünü yarın çok sağlıklı beslenmen lazım merak etme zaten bi kaç şeye dikkat edince istesende 1200 ün üstüne çıkamıyosun istersen örnek bi menü yazabilriim şu an

ÖRNEK LİSTE :

kalkınca aç karnına 1 bardak ılık su

kahvaltı: 2 dilim ekmek (kepekli de olabilir beyaz da), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (bu kibrit kutusu avucunuzun ortası kadar olucak), 1 yumurta (haftada 2-3 gün eklenicek kahvaltıya haşlanmış tuzsuz olarak), 4-5 tane zeytin, sınırsız şekersiz çay ve sınırsız söğüş sebze (domates-salatalık fln doyana kadar yenebilir)

3 saat sonra

ara: 1 porsiyon meyve (tercihen orta boy bir elma VEYA armut VEYA orta boy bir mandalina), 1 su bardağı ayran (ya da yarım kase yoğurt)

öğle: 4 kaşık sebze yemeği, 2 köfte büyüklüğünde et, sınırsız söğüş sebze,2 dilim kepekli elmek, 1 kase yoğurt (doymazsanız eğer) , 1 porsiyon meyve (yine doymazsanız)

3 saat sonra

ara: 1 porsiyon meyve, 1 su bardağı ayran ( YA DA yarım kase yoğurt)

akşam: 4 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 dilim ekmek YA DA 1 kase çorba YA DA 2 kaşık pilav, 2 köfte büyüklüğünde et , sınırsız söğüş sebze, DOYMAZSANIZ 1 kase yoğurt

yatmadan en az 3 saat önce

ara: 1 porsiyon meyve ya da yarım kase yoğurt

DİKKAT: Yoğurtların yağsız olması tercih edilir! Ekmeklerin kepekli ya da tam buğday olmaları tercih edilir! Menüdeki hiçbir yemeğin kızarmış olmamasına dikkat ediniz (yani mesela patlıcan kızartması fln burdaki 4 yemek kaşığı sebze yemeğine girmiyo! ) , patates sebze olmasına rağmen değer olarak sebzeyle eş değildir ( yani 4 yemek kaşığı patates yemeği ve ya salatası burdaki sebze yemeği değil! ),
meyve olarak kan şekerinizi dengede tutacak olan elmaya öncelik veriniz, sabah kahvaltısında içtiğiniz çaylara bi kaç damla limon suyu damlatınız, burdaki et in yerine SOSİS,SALAM,SUCUK,PASTIRMA yani kısacası işlenmiş etleri kullanmayınız! onlar sadece diyet için değil normalde de sağlığımız açısından tehlike oluşturan besinler unutmayınız! Yemeklerinizi hazırlarken kişi başına 1 tatlı kaşığı yağ düşecek şekilde hazırlayın (yani mesela evde 3 yetişkin bireysiniz yemeği 2 günlük yapacaksınız bu durumda 3x2=6 tatlı kaşığı BİTKİSEL YAĞ kullanma hakkınız var), salatalarınıza yağ kullanmayın kullanacaksanız da çok az olsun ama yağ yerine balsamik sirkeyi ve limon suyunu öneririm

şimdilik bu kadar gelio aklıma kızlar hepsini kendim yazdım

Verdiğin bilgiler çok güsel bende alıcam teşekkürler.

Aaa sen bebişini emziriyo musun diyetin sütünü etkilemesin Allah korusun sen 1000 in değil 1500 ün altına düşme bence sıkı bi diyete emzirdikten sonra daha rahat girersin sağlık herşeyden önemli.
Bu arada Allah analı babalı büyütsün

kahvaltım... bugün biraz fazla kaçtı ama maksimum dn hesaplattım değerleri mesela beyaz ekmeği 2 parça böldüm attım ağzıma kaşardan çok ince ve küçük 2 dilim yedim

[1] Domates 1 ADET 14.00
[2] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11.00
[3] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[4] Sütaş Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 15 GRAM 51.00
[5] Ekmek 1 DİLİM 65.00
[6] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110.00

Toplam : 326.00kal.

bi de ben bunları yanında toplam 2 bardak şkersiz çayla 9.30-10.30 arası yedim yani bi oturuşta yemedim hepsini :)

Güne güsel başlamşsın ya sen zaten çok iradelisin hep diyorum

bugunden itibaren bende başladım kalori saymaya biraz önce ara öğün için yulaflı bisküvi paketinde kaç tane bisküvi var diye saydım tane kalorisini bulup 3 tane yedim

benim kahvaltım da şöyle:

3 dilim kepek ekmek 165

1 haşlanmış yumurta(sadece sarısı) 65

25 gr peynir 62.5

kaymak(çatalın ucuyla tadımlık aldım 2 gr var yada yoktur) 4.16

2 bardak şekersiz çay

296.66
Dünü kapatmaya çalışıyorum ay 2 dilim pizza yedim iki gündür üstümden atamadım ya

bu arada bir liste gördüm snaırım.oraya benide dahil edebilirmisiniz

bnnu cum seninde çok güzel kahvaltın bak böyle işte canımız çok çektiğinde en fazla 1 çatal tadımlık alalım içimizde kalmasın :)) merak etme bugünü de atlat kurtulursun pizza dn ama bundan sonra da dikkat ediceksin ztn unutma

prensesperi aramıza hoşgeldin hayatım umarım bi süre sonra bizi bırakıp kaçmazsınn

İçimde kaldı gözümün önünden geçiyordu o kaymak ay dedim ben hesap vercem independent kaymak yediğimi görürse pizzadan sonra hiç affetmez dedim bir çatal aldım kaçtım hem içimde kalmadı hemde canımı kurtardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…