Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Kıslar ya bu arada aklımdayken söyliim tabiki bilen de vardır bilmeyen de ben yine de söyliim tartılırken sabah kalkar kalkmaz banyoya gidip ihtiyaç karşılandıktan sonra hiç birşey yemeden içmeden ve üzerimizde hiç birşey olmadan tartılmalıyız ki gerçek kilomuzu ancak o zaman öğrenebiliriz.

hmm ama ben diyetisyen de tartılıyorumm nasıl olcakk :S evde tartı yok bizimm :KK70: annem almıooo :KK70:

nese ben bugün okula geç gittim o yüzden düzenim biraz bozuldu şöyleki...

sabah (10.00-10.30)
yarım paket limonlu form bisküvi
şekersiz çay
2 domates
1-2 çatal peynir
2-3 tatlı kaşığı yoğurt light

ara (13.00)
kepekli ekmek arasına domates ve beyaz peynirle tost
küçük bi muz (normalin yarısı kadar)

ara(16.00)
1 simit
1 bardak sade kahve

16.30-18.00 spordaydım

akşam (19.30-20.30)
1 tabak haşlanmış brokoli
1 kase yoğurt light
1 mandalina

şu anda da yeşil çay içiyorum...

[1] Eti Form Limon Lifli-Kepekli Bisküvi 0.5 ADET 96.50
[2] Domates 2 ADET 28.00
[3] Beyaz Peynir 10 GRAM 25.00
[4] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110.00
[5] Domates 0.5 ADET 7.00
[6] Beyaz Peynir 15 GRAM 37.50
[7] Muz 0.5 ADET 50.00
[8] Simit 1 ADET 275.00
[9] Brokoli 100 GRAM 35.00
[10] Sütaş Light Homojenize Yoğurt 120 gr 70.80
[11] Mandalina 1 ADET 50.00

Toplam : 784.80kal.

nightwinglover biz şimdi yarın mı tartılıp kaç kiloda olduğumuzu söylicez:26:

Evet yarın kilo bildiriminde bulunacağız.
Amaç kendimizi kontrol etmek, hırslandırmak :KK16:

Bugünkü Listem

3 dilim kepek ekmek - 165 cal
100 gram beyaz peynir - 250 cal
1 bardak meyve suyu (doğal) - 60 cal

1 adet poğaça - 250 cal

Tatlı - 300 cal

3-4 dilim ekmek - 280 cal
Yoğurtlu kızartılmış kabak - 450 cal

1 fincan kahve - 40 cal

Toplam: 1795 ama düze hesap 1800 :)

Kiloma göre fazla değil. Her yarım kilo için 10 kalori hesaplarsam günde sadece 1800 kalori burdan kazancım var. 500- 600 kalori rutin işler için ekler, sporu da 200 kalori görürsem 2500 kalori yapar. :KK16: Bugün nerden baksanız 700 kalori kardayım, kendimiz daha fazla zorlamiyim. :KK61:

Eveeet bugünkü menümüz :

Sabah:

1 domates, 1 salatalık ve maydanoz
3 tane kepekli bisküvi

Ara:

Activia Kayısılı
2 tane kepekli bisküvi

Öğlen:

5 tane ızgara köfte
2 yemek kaşığı patates püresi
2 yemek kaşığı yoğurt

Ara:

Beyaz Peynirli Kepek Ekmeğe Tost

Akşam:

Yoğurt

Şimdi:

Elma

[1] Elma 0.5 ADET 30
[2] Kepekli Kaşarlı Tost 1 1 160
[3] Yoğurt (tam yağlı) 60 GRAM 40.8
[4] Şeker (küp) 10 ADET 195
[5] Çay 5 ADET 25
[6] Yoğurt (tam yağlı) 40 GRAM 27.2
[7] Patates Püresi 40 gr 24
[8] Izgara köfte (dana eti orta yağlı) 5 adet 300
[9] Activia Kuru Kayısılı 1 adet 104.7
[10] ülker altınbaşak yulaflı kepekli 0.5 1 paket 88.5
[11] Maydanoz 3 1 gr 1.2
[12] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[13] Domates 1 ADET 14
Toplam : 1021.4 kal.

ama 5 bardak çay içtim 10 şeker
şu şeker yüzünden akşam sadece yoğurt yedim
sizler nasıl bıraktınız şekeri tavsiyesi olan???

Eveeet bugünkü menümüz :

Sabah:

1 domates, 1 salatalık ve maydanoz
3 tane kepekli bisküvi

Ara:

Activia Kayısılı
2 tane kepekli bisküvi

Öğlen:

5 tane ızgara köfte
2 yemek kaşığı patates püresi
2 yemek kaşığı yoğurt

Ara:

Beyaz Peynirli Kepek Ekmeğe Tost

Akşam:

Yoğurt

Şimdi:

Elma

[1] Elma 0.5 ADET 30
[2] Kepekli Kaşarlı Tost 1 1 160
[3] Yoğurt (tam yağlı) 60 GRAM 40.8
[4] Şeker (küp) 10 ADET 195
[5] Çay 5 ADET 25
[6] Yoğurt (tam yağlı) 40 GRAM 27.2
[7] Patates Püresi 40 gr 24
[8] Izgara köfte (dana eti orta yağlı) 5 adet 300
[9] Activia Kuru Kayısılı 1 adet 104.7
[10] ülker altınbaşak yulaflı kepekli 0.5 1 paket 88.5
[11] Maydanoz 3 1 gr 1.2
[12] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[13] Domates 1 ADET 14
Toplam : 1021.4 kal.

ama 5 bardak çay içtim 10 şeker
şu şeker yüzünden akşam sadece yoğurt yedim
sizler nasıl bıraktınız şekeri tavsiyesi olan???

Menün cidden güsel de şeker uymamış menüne yaa :KK19: Tavsiyem şekeri bir anda bırakma mesela bir bardak çaya tek şeker mi atıyorsun ilk 4 5 gün felan çayını artık yarım şekerle iç ondan sonraki 4 5 gün şekersiz iç sen farkında olmadan artık şekersiz içtiğini göreceksin....

Son düzenleme:

Menün cidden güsel de şeker uymamış menüne yaa :KK19: Tavsiyem şekeri bir anda bırakma mesela bir bardak çaya tek şeker bi atıyorsun ilk 4 5 gün felan çayını artık yarım şekerle iç ondan sonraki 4 5 gün şekersiz iç sen farkında olmadan artık şekersiz içtiğini göreceksin....

evet gerçekten uymadı
şimdi o şekerlerle çayı içmeseydim
akşam bi kase çorba yerdim aç kaldımmmmm :KK37:
şimdi 3 gün evdeyim çay içmem çok fazla
ama pazartesiden itibaren bu yöntemi uygulucam

şekersiz içiyorum çayı 12 yıldır.. 26 yaşındayım... artık zırnık şeker girse içemiyorum... mesela biri çayını karıştırsın kaşığı bardağıma koysun hissediyorum şekeri... bi kere çay bahçesinde demliğe bir şeker atmışlar onu bile hissettim... alışırsınız yani.. 1-2 gün için hemen alışırsınız şekersiz içmeye :KK34:

şekersiz içiyorum çayı 12 yıldır.. 26 yaşındayım... artık zırnık şeker girse içemiyorum... mesela biri çayını karıştırsın kaşığı bardağıma koysun hissediyorum şekeri... bi kere çay bahçesinde demliğe bir şeker atmışlar onu bile hissettim... alışırsınız yani.. 1-2 gün için hemen alışırsınız şekersiz içmeye :KK34:

aynı yaştayız :) ben de önceleri 4 şeker atarken azaltma yöntemiyle 2 şekere indim
alışmak lazımmm :KK50:

alışırsın cnm merak etme.. şekersiz çyın tadı çok daha güsel bırak sende 1 hafta filan iç hak vericeksin bana :KK34::KK34:

aynen katılıyorumm :) bende 2-3 senedir şekersiz içiyorum şimdi bi kırıntı şeker girse içine içemiyorum :KK70:

biraz önce de 1 elma yedimm nie kimse yorum yapmadı bana bugünn :KK43: ya bi de mesela siz böyle köfte fln yiyebiliosunuz ya ben psikolojik olarak yiyemiyorum şu an =( görünce kaçıyorum sanki ben kaloriliyim kilo yapıcam sana die bağrıyo etlerr :KK43: ztn 3-4 gündür gördüğünüz gibi anca yeşillik ve ekmek le besleniyorum bi de meyve...

aynen katılıyorumm :) bende 2-3 senedir şekersiz içiyorum şimdi bi kırıntı şeker girse içine içemiyorum :KK70:

biraz önce de 1 elma yedimm nie kimse yorum yapmadı bana bugünn :KK43: ya bi de mesela siz böyle köfte fln yiyebiliosunuz ya ben psikolojik olarak yiyemiyorum şu an =( görünce kaçıyorum sanki ben kaloriliyim kilo yapıcam sana die bağrıyo etlerr :KK43: ztn 3-4 gündür gördüğünüz gibi anca yeşillik ve ekmek le besleniyorum bi de meyve...

cnm ben de çok bilgili değilim senin kadar biliyom belki ama şu 1000 calin altı pek iyi değil diyorlar ...

=( bugün simit bile yedim gene geçememişimm kii =( elma da yedim 1 saat kadar önce bi de spordan önce bu wafer gofretler varya muzlu hani onlardn tutmuşlardı hanımlar bi tane ondan yemiştim ama 1000 etmez gene herhalde :KK43:

=( bugün simit bile yedim gene geçememişimm kii =( elma da yedim 1 saat kadar önce bi de spordan önce bu wafer gofretler varya muzlu hani onlardn tutmuşlardı hanımlar bi tane ondan yemiştim ama 1000 etmez gene herhalde :KK43:

slm arkadaşlar bu diyetin faydası varmı nasıl yapılıyo kilo vermek için kaç kalori alıyorsunuz öğrene bilirmiyim birde kalori cetveli varmı

Ben yarın erkenden tartıya çıkma fırsatı bulamayabilirim o yüzden bugün tartıya çıktım. Aklıma ancak kahvaltımı yaptıktan sonra geldi, belki 100-200 gram daha zayıf olabilirim :KK52:
Şu an 80.8 kiloyum :KK66:
Arada kaçamaklar ve aşırılıklar olmasına rağmen :)

çok sevindim cnm senin adına :) nasl mutlu oluo insan dimi 100-200 gr m bile eksilse :KK70: bende yarın çıkmaya çalışıcam ama cumartesiye de kalabilir benim :KK43:
bu arada soran arkdaşımız bu yöntemde yöntem diorum çünkü diyetler gibi katı kuralları yok en basit ilkeye dayandırıyoruz kilo verme olayını... yani aldığımız kcal < harcadığımız kcal olursa vücut kilo kaybetmeye başlar... o yüzden de günlük 1000-1200 kcal i geçmemeye çalışıoruz ki ayrıntıları geçmiş sayfalarda bulabilirsin... sabit bi programa uyamayan kişiler için ideal bence mesela ben öğrenciyim ve belli bi programa uyamadığım için bu yöntemi uyguluyorum 2 hafta öncesinde 72 kiloydum şu an 71 hatta bu cumartesi yine tartılcam vermiş olabilirim...

merhaba kızlar :79:
birkaç gündür sizi okuyordum bende zayıflamaya çalışıyorumda
önce şu karbonhidrat diyetini yapmaya çalıştım ama beceremedim
sonra sizin yaptığınız daha mantıklı geldi
acaba rica etsem banada o kalori cetvelinin linkini verirmisiniz
önce deneyip sonra sizlerin arasına katılrım :KK34:

merhaba kızlar :79:
birkaç gündür sizi okuyordum bende zayıflamaya çalışıyorumda
önce şu karbonhidrat diyetini yapmaya çalıştım ama beceremedim
sonra sizin yaptığınız daha mantıklı geldi
acaba rica etsem banada o kalori cetvelinin linkini verirmisiniz
önce deneyip sonra sizlerin arasına katılrım :KK34:

Özelden gönderdim. :KK16:

çok sevindim cnm senin adına :) nasl mutlu oluo insan dimi 100-200 gr m bile eksilse :KK70: bende yarın çıkmaya çalışıcam ama cumartesiye de kalabilir benim :KK43:
bu arada soran arkdaşımız bu yöntemde yöntem diorum çünkü diyetler gibi katı kuralları yok en basit ilkeye dayandırıyoruz kilo verme olayını... yani aldığımız kcal < harcadığımız kcal olursa vücut kilo kaybetmeye başlar... o yüzden de günlük 1000-1200 kcal i geçmemeye çalışıoruz ki ayrıntıları geçmiş sayfalarda bulabilirsin... sabit bi programa uyamayan kişiler için ideal bence mesela ben öğrenciyim ve belli bi programa uyamadığım için bu yöntemi uyguluyorum 2 hafta öncesinde 72 kiloydum şu an 71 hatta bu cumartesi yine tartılcam vermiş olabilirim...

Tartıdaki ufacık bir değişiklik bile insanı mutlu etmeye yetiyor :)
Her hafta az da olsa gitse yaza kalmadan istediğimiz kiloda oluruz. :KK31:
Böyle devam ederiz inş :118:

X