Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Nev hoş geldin :)

Bugün yediklerim

900 gr tam yağlı yoğurt
630

500 gr havuç
175

10 tane salatalık
100

1/2 poğaça
150

3 portakal
150

1 dilim ekmek
80

toplam: 1285 kalori :KK56:

spor:
400 kalori

:KK9::KK9::KK9: menu çok güzell çok beğendimmmm :KK9:

bi de bişi sorcam ya şehriye salatası yerine 1 tane gözleme yesem daha mı az kalori alırdım sizce?

Teşekkürler canım, sen şehriyenin kalorisini çok tutmuşsun bana kalırsa. Yani saf şehriye pilavı yesen 1 kocaman tabak ancak o kadar edebilir. Ki bence insan tıkanır yiyemez bile o kadarını. Senin yediğin sebze ile karışık. Bence yarısı filandır. Gözlemeyi ben de çok severim, bakk bahsettin canım çekti. Onun kalorisi de içinde ne olduguna gore degisir. Patates ya da kaşarlıysa ve normal yağ ile pişirilmişse 500 e yakındır bence o da. Yarım yufka ile beyaz peynir ya da lor ile daha dusuk kalorili gozleme de yapılabilir ama.

Günlük raporumu veriyorum:
KAHVALTI:
*2 patates haşlama=100 cal
*1 dilim kepek ekmeği=60 cal
*3 yaprak marul=15 cal
ARA ÖĞÜN:
*1 havuç+1 galeta=65 cal
ÖĞLE YEMEĞİ:
*2 kase mercimek çorbası=200 cal
ARA ÖĞÜN:
*Şekerli Kahve(3 ü birarada)+1 galeta=100 cal
AKŞAM YEMEĞİ:
*4 kaşık kıymalı karnıbahar=95 cal
*1 dilim kepek ekmeği=60cal
*4 kaşık yoğurt=100 cal
TOPLAM=855 cal (yaklaşık)
Sabah+akşam=60 dakika yürüyüş

Canım aslında listen güzel, tabi kalori miktarı 1-2 meyve ile arttırılsa daha iyi olur gibi. Yalnız benim listende dikkatimi çeken bi şey var. Sen çoğunlukla gün içinde karbonhidrat grubu ile beslenmişsin. Bence 1 karbonhidrat + 1 protein + 1 sebze yapabilirsen çok iyi olur. Mesela

kahvaltıda 2 patates + 1 ekmek yiyerek 3 tahıl grubu yemissin.
Ara: 1 havuç+1 galeta = 2 tahıl grubu
2 kase mercimek çorbası + 1 dilim kepek ekmeği= 3 tahıl grubu
Ara: Şekerli Kahve(3 ü birarada)+1 galeta = 2 tahıl grubu
Akşam: ideal :)

yoğurt detoksunu diyete girmeden önce yaptım 2.5
kilo gitti ama ben su attım ödemim vardı akşam erken uykum gelmesi dışında bi sıkıntım olmadı

Teşekkürler canım, sen şehriyenin kalorisini çok tutmuşsun bana kalırsa. Yani saf şehriye pilavı yesen 1 kocaman tabak ancak o kadar edebilir. Ki bence insan tıkanır yiyemez bile o kadarını. Senin yediğin sebze ile karışık. Bence yarısı filandır. Gözlemeyi ben de çok severim, bakk bahsettin canım çekti. Onun kalorisi de içinde ne olduguna gore degisir. Patates ya da kaşarlıysa ve normal yağ ile pişirilmişse 500 e yakındır bence o da. Yarım yufka ile beyaz peynir ya da lor ile daha dusuk kalorili gozleme de yapılabilir ama.

inşallah dediğin gibidir canım ya bilmiyorum ki tam miktarını 150 gr diye hesaplattım belki daha az belki daha fazla :S :KK43: gözlemenin kalorisi sitede 390 küsürlü bişi yazıyo ama tabi dediğin gibi değişir bence de bu akşam burdaki mesela beyaz peynir-maydonoz lu sıvıyağ da pişmiş şekildeydi :S Riske atıp yiyemedim normalde bende çok çok severim ama zaten 1 tanesiyle doymazdım eskiden 2.yi yerdim hep :KK70: nasılda almışım bilmeden kalorileri zamanında :KK43: bu arada en son 20.30 gibi bi elmayla kapadım günü :KK16:

nightwinglover

Serapçım fotoğrafını şimdi gördüm.
Gerçekten mükemmel görünüyorsun, gözüm gönlüm açıldı :)
Arada kaçamak yaptığında üzülmene hiç gerek yok, sen zaten bu halinle de manken gibisin

çok teşekkür ederim canımm :KK16::KK16: artık kaçamak falan yapmıyorum zayıfladıkça daha çok moralim yerine geliyor ve daha da motive oluyorum hatta pek yiyesimde yok kaloriyi tamamlamaya çabalıyorum resmen :KK1: böyle dikkat ettikçe mide buna alışıp küçülüyormuş demek dikkat edipte yeniden büyütmemek lazım :18::18::18:

bnnu -

Alıntı ysmnrly kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
s.a. ben bşey sorucaktım ayran detoxuyla ilgili bir fikriniz var mıı

a.s arkadaşım benim de bir ara aklıma gelmişti ama hiç uygulama fırsatım olmadı netten aldığım şu bilgiyi saklıyorum bir gün yaparsam diye şöyle ki:

bir arkadasımın dıyetısyenı obez olanlar ıcın ayda 2 kez olmayanlar ıcın sadece 1 kezlık uygulanması gereken bır kür vermiş.ve kür sonucunda sadece yag verıyorsunuz ANCAK DIKKAT AYDA SADECE 1 VEYA 2 KEZ kılonuza gore!!!!(her ay uygulanabılır ama dıkkatt)
2 gunluk bır kürdürYALNIZCA YAGDAN 1,5-2 KG VERILMEKTEDIR BIZZATTTT DENENMISTIR)
1. ve 2. gün beslenme aynı sekıldedır.
sabah saat 09-10 kahvaltı: 1 dilim kepek ekmek,1 yumurta,az mıktarda beyaz peynır ve (bolca yenebılır) domates,salatalık,yeşıllık.
2 saat arayla en son saat 21-22:00
2 lıtre yagsız ayranın ıcıne;2 adet salatalık(rendelenecek) , 4 yemek kasıgı haslanmıs bulgur,4 yemek kasıgı haslanmıs nohut ve 4 yemek kasıgı yeşil mercımek eklenecek,ıstenırse baharatlar konulup her 2 saat arayla bır corba kasesı ıçılecektır.yesıl cay-cay-su serbest sınırsız(ıstenırse)...kafeınlı asıtlı sekerlı ıcecekler ve tuz yasaktır :) ve kesınlıkle baska bırsey yenmeyecektır.
2.gunde aynı sekılde beslenılecektır.ıdrarınızdan yagların cıktığını goreceksınız(2.gun)
kolay gelsınnnnnnnnnn :) bu dıyet şok dıyet degıldır vucudumuzda bırıken artıkları uzaklastırma dıyetıdır.....

Böyle bir bilgi inşallah faydalı olmuşumdur.Bunu pek çok kişi denemiş 1 2 kilo verenler çok olmuş yorumlarda okudum....Yardımcı olur umarım Başarılar canım...Bir de foto koyiim :)

Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın. Resmin ismi: IMG_0305.JPG Görüntüleme: 0 Büyüklüğü: 13.3 KB (Kilobyte)

ben bunu ne zamandır denemek istiyorum ama hep erteledim vucuttaki fazla yağı suyu atıyormuşhemde zaten insanların bir şekilde ayda yada üç ayda bu şekilde bir beden temizliği yapması gerekiyormuş diye duymuştum... çok çok eskilerde bile detoks diye bilinmesede buna benzer uygulamalar yapıyorlarmış mesela 40 gün boyunca et yememek gibi... bu perşembe denemeye karar verdim verde ayran detoksu yapıcam :nazar::KK51:
sevgilim_benim -

Alıntı serapkayra kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Eklenti 144005Eklenti 144006Eklenti 144007

bayağı fazlalıkları atmışım ben yauuuu
süper olmuşsun cnm kilo verince daha süper daha narin olmuşsun darısı başımıza

sağol şekerimm :KK75::KK75: seninde pek bişey kalmamış şundan bir ay bile önce değildi bende 63 lerdeydim :KK8::KK8:

nev81

Günlük raporumu veriyorum:
KAHVALTI:
*2 patates haşlama=100 cal
*3 yaprak marul=15 cal
ARA ÖĞÜN:
*1 havuç+1 galeta=65 cal
ÖĞLE YEMEĞİ:
*2 kase mercimek çorbası=200 cal
ARA ÖĞÜN:
*Şekerli Kahve(3 ü birarada)+1 galeta=100 cal
AKŞAM YEMEĞİ:
*4 kaşık kıymalı karnıbahar=95 cal
*1 dilim kepek ekmeği=60cal
*4 kaşık yoğurt=100 cal
TOPLAM=855 cal (yaklaşık)
Sabah+akşam=60 dakika yürüyüş

canım kalorin çok çok aşağılarda bu çok tehlikeli :18::18::18:

diğer arkadaşlarımın menülerini çok beğendim :KK9::KK9: nightwinglover menün güzel yoğurda dicek yok ama hiç sebze yada yemeğe dair bişey yememişsin :KK31:

2011-02-20
tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
AKŞAM
[1] Elma 0.5 ADET 30 30
[2] Ayran (240gr!) 2 bardak 180 180
[3] Makarna (haşlama, yağsız, tuzsuz) 0.20 porsiyon 44.2 44.2
[4] Yoğurt (tam yağlı) 250 GRAM 170 170

ÖĞLE ( misafirlikteydim de :KK43: )
[5] Çikolatalı Pasta 40 GRAM 120 120
[6] Şeker (küp) 2 ADET 39 39
[7] Çay 2 ADET 10 10
[8] Tuzlu Kurabiye 2 ADET 100 100

SABAH
[9] Şeker (küp) 3 ADET 58.5 58.5
[10] Çay 3 ADET 15 15
[11] Ekmek 2 DİLİM 130 130
[12] Salça 1 YEMEK KAŞIĞI 29.4 29.4
[13] Zeytin (Siyah) 20 GRAM 41.4 41.4
[14] Sucuk 30 GRAM 135 135
Toplam : 1102.5 kal.

bugünkü menüm kötü :KK43: sabah eşimin hazırladığı yine sucuklu bir kahvaltı 2-3 çatal aldım peyniride beğenmedim ondanda yemedim reçel zaten sevmem kaşarın kalorisi var :KK31: zeytin ve çemen yedim çemeni kendim yaptım içinde 3-4 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası , 1 çorba kaşığı kadar zeytin yağı, bir çorba kaşığı dövülmüş ceviz ve baharatlar ( kekik, nane, poy...) var ama kalorisini bulamadım zaten bu hepsinin karışımındanda 10 gr belki yememişimdir bir haftada ancak yeniyor.. aralarda bol su ve karanfil ve ayva çekirdeğiyle kaynattığım elma nın suyunu içiyorum boğazıma iyi geliyor ve metabolizmayı hızlandırdığını okumuştum... öğlende bir arkadaşıma gittik oda bize pasta yapmış yanında kurabiye çok az yedim ee öyle oluncada sağlıksız bir menü çıktı akşam yemeyeyim bari dedim eşim ve çocuklara koca bri tabak patates kızarttım yanına mkarna yaptım onların en sevdiği benim en sevmediğim şey kendime ayran yaptım dereotlu bir kase yoğurt yedim bir kaşık makarn attım ağzıma üzerinede bir bardak ayran yetti zaten sonrada spora çıktım 2 saat ritimli yürüyüş ve spor eve geldim duş çocukların banyosu oyunları koşturma derken uyku hazırlıkları ayyy şimdi oturabildim ancak.. :KK68:

Son düzenleme:
kahvaltı:
1 kk beyaz peynir
2 domates
şekersiz çay
1 dilim kepek ekmeği
maydonoz

ara: 1 elma

ara:1 elma,1portakal

akşam: 3/4 tabak şehriye salatası (yemekhane de çıkmış salata olarak böyle biraz yağlı şehriye ve çok az turşu, çok az sosis, çok az bezelye vardı şehriye dışındaki malzemelri toplasanız 3 yemek kaşığı anca eder gerisi şehriye zaten :KK70: )
2 kutu kdr zero cola
maydonoz

[1] Coca Cola Zero 0.5 KUTU 0.33
[2] Coca Cola Zero 1 KUTU 0.66
[3] Şehriye 150 GRAM 585.00
[4] Ayçiçek Yağı 1 YEMEK KAŞIĞI 84.00
[5] Bezelye 10 gr 8.90
[6] Sosis 20 GRAM 64.40
[7] Turşu 10 GRAM 1.00
[8] Maydanoz 10 gr 4.00
[9] Elma 1 ADET 60.00
[10] Portakal 1 ADET 50.00
[11] Elma 1 ADET 60.00
[12] Ekmek 1 DİLİM 65.00
[13] Domates 2 ADET 28.00
[14] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[15] Maydanoz 20 gr 8.00

Toplam : 1094.29kal.

fazladan fazladan hesaplattım :KK70:

şehriyenin kalorisi ne kadar fazlaymış:44: ee yememekte olmaz ama başka seçeneğin yok kalorisinin yüksek olduğunu birldiğin şeylerden yarım porsiyon alarak dikkat edebilirsin ama zaten kalorin düşük bugün

kaç gün yaptın canım 2.5 kilo çok gitmiş ben bir kiloyada razıyım :KK31:

ya bende yapmak istiyorum aslında diyetisyenim ödemin çok fazla 5-6 kilo ödem var fazladan vucudunda demişti en son maydonoz,lahana fln tüketmeye çalış bol su iç demişti o yüzden bu maydonozların sırrı benim listemde :) ama şöylede bişi var ki protein grubunda ki gıdaların ödem yaptığını duymuştum ayran protein grubu değil mi?

şehriyenin kalorisi ne kadar fazlaymış:44: ee yememekte olmaz ama başka seçeneğin yok kalorisinin yüksek olduğunu birldiğin şeylerden yarım porsiyon alarak dikkat edebilirsin ama zaten kalorin düşük bugün

bende kalorisini bilmediğimden tabağı bitirmedim canım zaten yarısında tıkadı beni aslında ama 2 dk sonra acıkmıyım diye biraz daha yedim fln yine de kaldı ama tabakta biraz :) evet bende şok oldum cidden çok fazlaymış şehriyeli tavuk çorbasını da çok severdim ya ben artık ona da elveda bi süre için :/

2011-02-20
tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
AKŞAM
[1] Elma 0.5 ADET 30 30
[2] Ayran (240gr!) 2 bardak 180 180
[3] Makarna (haşlama, yağsız, tuzsuz) 0.20 porsiyon 44.2 44.2
[4] Yoğurt (tam yağlı) 250 GRAM 170 170

ÖĞLE ( misafirlikteydim de :KK43: )
[5] Çikolatalı Pasta 40 GRAM 120 120
[6] Şeker (küp) 2 ADET 39 39
[7] Çay 2 ADET 10 10
[8] Tuzlu Kurabiye 2 ADET 100 100

SABAH
[9] Şeker (küp) 3 ADET 58.5 58.5
[10] Çay 3 ADET 15 15
[11] Ekmek 2 DİLİM 130 130
[12] Salça 1 YEMEK KAŞIĞI 29.4 29.4
[13] Zeytin (Siyah) 20 GRAM 41.4 41.4
[14] Sucuk 30 GRAM 135 135
Toplam : 1102.5 kal.

bugünkü menüm kötü :KK43: sabah eşimin hazırladığı yine sucuklu bir kahvaltı 2-3 çatal aldım peyniride beğenmedim ondanda yemedim reçel zaten sevmem kaşarın kalorisi var :KK31: zeytin ve çemen yedim çemeni kendim yaptım içinde 3-4 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası , 1 çorba kaşığı kadar zeytin yağı, bir çorba kaşığı dövülmüş ceviz ve baharatlar ( kekik, nane, poy...) var ama kalorisini bulamadım zaten bu hepsinin karışımındanda 10 gr belki yememişimdir bir haftada ancak yeniyor.. aralarda bol su ve karanfil ve ayva çekirdeğiyle kaynattığım elma nın suyunu içiyorum boğazıma iyi geliyor ve metabolizmayı hızlandırdığını okumuştum... öğlende bir arkadaşıma gittik oda bize pasta yapmış yanında kurabiye çok az yedim ee öyle oluncada sağlıksız bir menü çıktı akşam yemeyeyim bari dedim eşim ve çocuklara koca bri tabak patates kızarttım yanına mkarna yaptım onların en sevdiği benim en sevmediğim şey kendime ayran yaptım dereotlu bir kase yoğurt yedim bir kaşık makarn attım ağzıma üzerinede bir bardak ayran yetti zaten sonrada spora çıktım 2 saat ritimli yürüyüş ve spor eve geldim duş çocukların banyosu oyunları koşturma derken uyku hazırlıkları ayyy şimdi oturabildim ancak.. :KK68:

pazar günü olsun o kadarcık sorun etmeyin :KK34: hem zaten kalorinizde o kadar yüksek değil az hattao 2 saatlik ritimli yürüyüşe ve çocukların banyolarına göre fln :)

kızlar bi yazı buldum sizinle de paylaşıyımm =)

Vücudumuzda normal koşullar altında alınan sıvı miktarı ile atılan sıvı miktarı arasında bir denge söz konusudur. Dolaşım sistemimiz kalpten aldığı sıvıyı kan damarları ile dokulara taşır. Dokuların ihtiyacı olan oksijeni ve besin öğelerini içeren bu sıvı, dokulara gelindiğinde kan damarlarından ilgili dokulara aktarılır, besin öğeleri kullanıldıktan sonra tekrar kan damarları aracılığıyla kalbe geri döner. Hareketsizlik, iklimsel faktörler, ilaç kullanımı gibi çeşitli durumlarda ise bu sıvıda dengesizlik yaşanır ve vücutta ödemler (sıvı tutulumu) oluşur. Kadıköy Şifa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Rabia Yurdagül vücutta oluşan ödemlerin nedenleri ve alınabilecek önlemleri anlatıyor.

Vücutta ödem oluşmasına neden olan durumlar

• Hareketsizlik: Normalde bacak kasları yürürken veya koşarken kan damarlarını sıkıştırarak kanın akımını sağlar. Kaslar hareketsiz kaldığında kan venlerde toplanır ve sıvıyı dokulardan kan damarlarına aktarım zorlaşır ve sıvı dokularda birikir, ödem oluşur. Özellikle otobüs veya uçak yolculuğu gibi uzun süre hareketsiz kalınan durumlarda ayak bileği ve ayaklarda sıvı tutulumu gözlenir.

• Isı: Fazla ısı kan damarlarının genişlemesine neden olur ve sıvının dokulara geçişini kolaylaştırarak ödeme sebep olur. Yüksek nem bu tabloyu daha da ağırlaştırır.

• Lodos: Bedensel ve ruhsal açıdan insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve uykusuzluk veya aşırı uyku hali, baş ve mide ağrısı, yorgunluk, huzursuzluk, iştahsızlık veya aşırı iştah gibi pek çok probleme neden olan lodos vücutta su toplanması ve şişkinliğe neden olan önemli bir faktördür.

• İlaç kullanımı: Bazı ilaçlar (steroid, HRT, nonsteroitantiinflamatuvar ilaçlar, kan basıncı düzenleyici bazı ilaçlar gibi) kan damarlarından ayrılan sıvının hızının ayarlanmasını etkileyerek ödeme neden olurlar.

• Tuzlu besin tüketimi: Vücut dokularının belli oranlarda tuza ihtiyacı vardır, ancak fazla tuz tüketildiğinde vücut bu tuzu yapısında suyu tutarak seyreltir ve sonuçta ödem oluşur.

• Menstürasyon ve hamilelik: Hormon seviyelerindeki değişim vücuda giren ve atılan sıvı dengesini etkileyerek sıvı tutulumuna neden olur.

• Çeşitli hastalıklar: Kalp hastalığı, böbrek hastalığı, tiroit, lenfödem ve karaciğer hastalığı gibi hastalık tablolarında, kan pıhtılaşmasında, enfeksiyon ve inflamasyonlarda ve tümör gibi durumlarda vücudun sıvı dengesi bozularak ödem oluşur.

Göz kapakları, eller ve ayaklarda aşırı şişme, ağırlık artışı, bacaklarda aşırı terleme, yüksek kan basıncı ve nabız ödem durumunda görülen belli başlı belirtilerdir. Ödemin altında çok ciddi bir sağlık problemi yer alabilir, bu nedenle iyi gözlemlemek ve gerektiğinde doktora başvurmak gerekir.

Ödemi engellemek için ;

• Yeterli miktarda su tüketin. (35 ml/kg/gün)

• Sodyum alımını azaltın. Yüksek sodyum sıvı tutumunu artırır.

• Tükettiğiniz besinlere dikkat edin. Karahindiba (dandelion), kabuklu armut, maydanoz, salatalık, elma, üzüm, kabak, portakal, tam tahıl ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, tarçın ve karanfille yapılmış çay, kiraz sapı, mısır püskülü, avokado yaprağından hazırlanmış karışım vücuttan ödemi atmaya yardımcıyken, salamura ve turşu gibi tuzlu yiyecekler, alkol, kola, kafein, çikolata, şeker, soya sosu gibi besinler, aşırı protein ve süt ürünleri tüketimi, meyankökü içeren besinler vücutta ödemi artıran besinlerdir.

• Sağlıklı kilo diliminde yer alın. Fazla kilo damarlar üzerinde ekstra basınç oluşmasına ve dolaşımın yavaşlamasına ve sonuçta vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına neden olur.

• Egzersiz yapın. Düzenli fiziksel aktivite dolaşım sistemi için uyarıcıdır ve sıvı dengesini düzenlemeye yardımcıdır.
• Masaj yaptırın. Masaj vücudun ödeminin çözülmesine yardım eder.

==ALINTIDIR==

independent -

kaç gün yaptın canım 2.5 kilo çok gitmiş ben bir kiloyada razıyım

ya bende yapmak istiyorum aslında diyetisyenim ödemin çok fazla 5-6 kilo ödem var fazladan vucudunda demişti en son maydonoz,lahana fln tüketmeye çalış bol su iç demişti o yüzden bu maydonozların sırrı benim listemde :) ama şöylede bişi var ki protein grubunda ki gıdaların ödem yaptığını duymuştum ayran protein grubu değil mi?

bununla ilgili hiç bir fikrim yok canım duymadım böyle bir şey ama ayran dedoksunu duyuyorum sık sık ve hep aklımda ödemi ve yağı attığını biliyorum eğer bu konuda ciddi bilgisi olan biri varsa bizi bilgilendirirse mutlu olurum :44:

independent
şehriyenin kalorisi ne kadar fazlaymış ee yememekte olmaz ama başka seçeneğin yok kalorisinin yüksek olduğunu birldiğin şeylerden yarım porsiyon alarak dikkat edebilirsin ama zaten kalorin düşük bugün
bende kalorisini bilmediğimden tabağı bitirmedim canım zaten yarısında tıkadı beni aslında ama 2 dk sonra acıkmıyım diye biraz daha yedim fln yine de kaldı ama tabakta biraz :) evet bende şok oldum cidden çok fazlaymış şehriyeli tavuk çorbasını da çok severdim ya ben artık ona da elveda bi süre için :/
pazar günü olsun o kadarcık sorun etmeyin hem zaten kalorinizde o kadar yüksek değil az hattao 2 saatlik ritimli yürüyüşe ve çocukların banyolarına göre fln :)

şişirilmişte olabilir pek zannetmiyorum o kadar kalori olabileceğine birde kalorisi pişirilme durumuna görede değişir diye düşünüyorum ama şehriyeli tavuk gerçekten kalorili hem tavuk hem şehriye :26:
aaa benim gözler kapanıyor pc başında ne yazdığımı bilmiyorum heee :KK5::KK5:

dün yediklerim

[1] Fanta (portakal) 3 100ml 149.1 149.1
[2] Çiğ Köfte 5 ADET 250 250
[3] Simit 1 ADET 275 275
[4] Tavuk 300 GRAM 645 645
[5] kaşar peyniri (yağlı) 1 kibrit kut. 124 124
[6] Domates 1 ADET 14 14
[7] Ekmek 1 DİLİM 65 65
Toplam : 1522.1 kal.

herkese günaydın ve iyi haftalar..

haftasonu giremedim hiçç ama bakıyorumda kg verenler harika serapcım cok tebrik ederım harıka gorunuyorsun.. Yeni gelenlerde hoş geldiniz diyorum :)

ben hsonu bıraz kacırdım cmtesi gecesi dışarı cıktım ve alkolaldım sonra pazar günü çekirdek yedimm bi güzelcee :))) ama pişman değilimm .. artık spor yapmayada başladım iş çıkışları evime yürüyorum 40 dk filna sürüyor evdede biraz kendi çapımında hareket ediyorum müzik eşliğinde :)))) bu hafta daha bir sıkı tutucam güzel sonuç alırım.. Bu ayran detoksunu yapıcakolan varmıı bende denemek istiyorum birlikte yapalımm destekde oluruzz birbirimize..

mENÜMÜDE YAZIYIM :

Sabah:

1 dilim kepekli ekmek

BeyazPeynir kk kaadar

2 yeşil biber ve 1domates.

Öğlen : Salata yiyicem yanındada bardak çorba domates düşünüyorum..

Akşam: Fırında Beyaz Peynirli kabak ve yoğurt.

Aralardada küçük kivi yerim ve 2,5 lt su

merhaba arkadaşlar
beni de aranıza alırsanız sevinirim
bugünden itibaren bu yöntemle kilo vermeye başlayacağım
1 ocaktan itibaren diyet yapıyorum ama sanıyorum biçok kez yediklerime dikkat etmediğim için yalnızca 2 kilo verebilmişim :KK43:

boy: 1.59
kilo: 61.4

kilo verme yolculuğunda beni yalnız bırakmazsanız sevinirim:KK3:

kızlar merhaba üç gündür menülerimi yazamadım hesaplatmıştım yazıyım hemen::KK17:

Cuma:
sabah:
Kepekli Ekmek 0.5 DİLİM 27.5
Domates 0.5 ADET 7
Taze Kaşar (%34 yağlı) 30 GRAM 79.5
Beyaz Peynir 30 GRAM 75
Çay 2 ADET 10
Zeytin (Siyah) 10 GRAM 20.7

Ara:
Elma 1 Adet 60

Öğle:
Zeytinyağlı Barbunya YARIM PORSİYON 164
Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55

ara:
Kuru Pasta 0.5 ADET 37.5 (tadına baktım sadece)

Akşam:
Etli Biber Dolma 1 ADET 160
Yoğurt (yağsız) 30 GRAM 15
Çay 1 Adet 5

Ara:
Elma 1 ADET 60
SÜT ÜRÜNLERİ 1 adet 77

Toplam: 880 kalori

Cumartesi:
Sabah:
Süt 0.1 LİTRE 68
Kaşar Peyniri 0.5 DİLİM 62.5

Ara:
2 bisküvi 100

öğle:
SEK light yoğurt 1 100gr 48.1
Zeytinyağlı Biber Dolma 1 PORSİYON 265

Akşam:
Sulu Köfte 0.5 PORSİYON 128
kepekli makarna pişmiş 1 100 gr 116
zeytinyağlı bamya 0.5 1 porsiyon 69.5

Toplam: 984

pazar:
Makarna (haşlanmış) 200 GRAM 276 276
[2] Çay (şekersiz) 1 LİTRE 10 10
[3] Şeker (küp) 0.5 ADET 9.75 9.75
[4] Şehriye Çorbası 0.3 PORSİYON 34.5 34.5
[5] Kıymalı Karnıbahar 0.2 PORSİYON 37.4 37.4
[6] Nohut yemeği 0.5 PORSİYON 212.875 212.875
[7] Yoğurt (tam yağlı) 100 GRAM 68 68
[8] Kraker 10 GRAM 45 45
[9] Süt 0.1 LİTRE 68 68
[10] Cornflakes 65 GRAM 250.9 250.9
[11] Kuru Üzüm 1 YEMEK KAŞIĞI 19 19
[12] Domates 1 ADET 14 14
[13] Yumurta (haşlanmış) 55 GRAM 86.9 86.9
[14] Tulum Peyniri 20 GRAM 51.4 51.4
[15] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55 55
Toplam : 1238kalori:KK16:

merhaba kızlarrr,
pazar günü nasıl fazl kaçırmadım bilmiyorum şu telkin müziğinin etkisi olabilir.. bugünde şimdilik iyi gidiyorum.
[1] Zeytinyağlı Ispanak 1 PORSİYON 212
[2] Aerobik 30 dak 179.55
[3] Portakal 1 ADET 50
[4] SEK Tam Yağlı Kaymaksız Yoğurt 15 GRAM 120
[5] Etli Bezelye 0.50 PORSİYON 142.5
[6] Börek 0.75 PORSİYON 247.5
[7] Maydanoz 5 gr 2
[8] Taze Kırmızı Biber 50 gr 46.5
[9] dereotu 5 gr 11
[10] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[11] Domates 1 ADET 14
[12] Pirinç (kuru) 30 GRAM 105
[13] Etli Bezelye 1 PORSİYON 285
[14] Taze Kırmızı Biber 25 gr 23.25
[15] Maydanoz 5 gr 2
[16] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[17] Domates 1 ADET 14
[18] Sosis 20 GRAM 64.4
[19] Keçi Peyniri 40 GRAM 78.8
Toplam : 1260.4 kal.

işte uymayı düşündüğüm liste umarım dışına çıkmam..
ayran detoksu iyi görünüyor ama sonrasında insanın canı her şeyi yemek isteye bilir..

2011-02-21 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Domates Soslu Makarna 1 porsiyon 332 332
[2] Vişne Suyu 1 BARDAK 220 220
[3] Muz 1 ADET 100 100
[4] Beyaz Peynir 20 GRAM 50
[5] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
[6] Yoğurt (tam yağlı) 200 GRAM 136
[7] Tavuklu Şehriye Çorbası 0.5 PORSİYON 80
[8] Nohut yemeği 0.5 PORSİYON 212.875
[9] Şehriyeli Pilav 0.5 PORSİYON 168
[10] Milka Sütlü Çikolata 0.4 100 gr 202
[11] kuru incir 4 adet 204
[12] Coco Star 2 PAKET(28GR) 296
Toplam : 2055.875 kal.
:KK53:bugün böyle bi menü oldu:KK37: ama yazmasa idim daha kötü idi :KK30::KK30:

inşallah yarından tezi yok :KK30:üzeltiyorum:78::78::78:

X