Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Merhaba arkadaşlar

Ben karbonhidrat diyeti topiğinden geliyorum. Aslında o diyeti çok seviyorum, uygulaması falan çok kolay ama benim bünyemle uyuşmadı bir türlü.

Ben de yediklerimi sayarak kilo vermeye karar verdim.

Günde ortalama 1500 kaloriyle başlamayı planlıyorum.

Sitenin adını özelden yazar mısınız?

Çıtçıt hoş geldin canım :)

Kilotakibi ya da kalorisepeti diye ararsan siteler hemen çıkıyor.

1500 kaloriyle başlaman güzel olmuş, birden düşürmemek lazım :KK16:

Merhaba arkadaşlar

Ben karbonhidrat diyeti topiğinden geliyorum. Aslında o diyeti çok seviyorum, uygulaması falan çok kolay ama benim bünyemle uyuşmadı bir türlü.

Ben de yediklerimi sayarak kilo vermeye karar verdim.

Günde ortalama 1500 kaloriyle başlamayı planlıyorum.

Sitenin adını özelden yazar mısınız?

Önemsenecek kadar kalori farkı olmadığını biliyorum.
5-6 kalori fark gösteriliyor bazı sitelerde.
Ekşi elmanın normal elmadan en önemli farkı vücuttaki şeker düzeyine daha yavaş etki etmesi.

kızlarrr yaa ekşi elmanın kalorisi düşük mü???

Önemsenecek kadar kalori farkı olmadığını biliyorum.
5-6 kalori fark gösteriliyor bazı sitelerde.
Ekşi elmanın normal elmadan en önemli farkı vücuttaki şeker düzeyine daha yavaş etki etmesi.

kan şekerimizi hızla yükselten ürünleri yememek lazım. yeşil elma bu yüzden daha iyi..
Ayrıca diyet ürünlerin kalorisi az ama hemen acıktırıyor yedikçe yiyesin geliyor..
cola zero nun belki kalorisi düşük olabilir ama düşünsenize 1 bardak içitiniz aman nasıl kalorisi düşük tadıda güzel bi tane daha içeyim şu kurabiyede yanında güzel gider. sonra gelsinn selilütler..
:KK56:
öğlen yemeğimi yedim şimdi çayımı demliyorum
bir tutam biberiye
bir tutam kekik
bir tutam mate
bir tutam yeşik çay
1 tane çubuk tarçın
4-5 tane karanfil

afiyet olsun :82:

Son düzenleme:
Çıtçıt hoş geldin canım :)

Kilotakibi ya da kalorisepeti diye ararsan siteler hemen çıkıyor.

1500 kaloriyle başlaman güzel olmuş, birden düşürmemek lazım :KK16:

Hoşbulduk canım:KK16:

Ben 2 sene önce kalori sayımıyla yaptığım diyette 2 ayda 10 kilo vermiştim.

İnşallah yine aynı verimi alırım.

Bir de günde yaklaşık 200 gr kadar yoğurt tüketiyorsunuz sanırım değil mi?

Bugün kendime hakim olamayacakmışım gibi geliyor, evde o kadar çok zararlı şey birarada ki :KK9:
Hemen listemi yazayım, liste yazınca yazdıklarıma uymak zorunda hissediyorum kendimi :)

bugün yediklerim
2 dilim kepekli ekmek (normalden daha küçük dlim)
90

10 zeytin (orta irilikte)
90

5 bardak tek şekerli çay
100

300 gr yağsız yoğurt
150

elmalı turta (2 ufak ısırık :KK9: )
50

sütlü az şekerli kahve
100

toplam: 580 kalori :KK55:

Geriye 1220 kalorim kalmış, kendimi tutabilirsem tüm kredilerimi harcamam belki :KK61:

Son düzenleme:
Bugün kendime hakim olamayacakmışım gibi geliyor, evde o kadar çok zararlı şey birarada ki :KK9:
Hemen listemi yazayım, liste yazınca yazdıklarıma uymak zorunda hissediyorum kendimi :)

bugün yediklerim
2 dilim kepekli ekmek (normalden daha küçük dlim)
90

10 zeytin (orta irilikte)
90

5 bardak tek şekerli çay
100

300 gr yağsız yoğurt
150

elmalı turta (2 ufak ısırık :KK9: )
50

sütlü az şekerli kahve
100

toplam: 580 kalori :KK55:

Geriye 1220 kalorim kalmış, kendimi tutabilirsem tüm kredilerimi harcamam belki :KK61:

canım güne iyi başlamışsın. hiç sıkma bundan sonrası için. tatlarına bakıp nefsini köreltebilirsin.
bende de tuhaf bir kabızlık var. sinir oluyorum. galiba bu hafta az kilo vericem.

Ben günde 650 gram ile 1 kg arasında yoğurt tüketiyorum :KK9:

Kalori hesabı yapıldığında vücuttaki kas kitlesinde en az kaybı vermek için yağ, protein ve karbonhidrat oranlarının vücudun ihtiyacını karşılaması gerek.

Ben belirttiğim miktarlarda yoğurt yemezsem günlük kaliteli yağ ve protein ihtiyacımı gereken miktarda alıp alamadığımdan emin olamıyorum.

Oturup hesap yapmak da istemiyorum çünkü sıkılıyorum :)

Genel beslenme düzenim karbonhidratlar üzerine kurulu olduğundan günlük belli bir miktar yoğurt alımını sabitleyerek dengeyi kurmaya çalışıyorum.

Kalori hesabı yöntemi güzel, bana çok kolay geliyor ama süreklikarbonhidratlara yüklenmemeye dikkat etmeni tavsiye ederim :) Türk insanı olarak karbonhidratlara pek düşkünüz, hep karbonhidrat tükettiğimizin farkına ble varmıyoruz çoğu zaman :)

Hoşbulduk canım:KK16:

Ben 2 sene önce kalori sayımıyla yaptığım diyette 2 ayda 10 kilo vermiştim.

İnşallah yine aynı verimi alırım.

Bir de günde yaklaşık 200 gr kadar yoğurt tüketiyorsunuz sanırım değil mi?

Geçen hafta bende de kabızlık vardı :KK31:
En kötü tarafı da kabzlık nedeniyle tartıya çıktığında kilonun sabit olması ya da fazla çıkması.
Bu durum benim motivasyonumu düşürüyor :KK59:

Ama bildiğim kadarıyla sen benim kadar çok çıkmıyorsun tartıya, bu yüzden şanslısın :)

Gün boyu bitki çayı, ıspanak ve tam buğday ürünleri yersen kısa zamanda netice alırsın.
Muz ve kahveden uzak dur, kabızlığı arttırıyor.
Ben ıspanakla güzel sonuç aldım :KK9:
Haşlayıp yoğurtla yiyiyorum, eğer böyle yiyemezsen ıspanak yemeği de olabilir :)

Moralini sakın bozma canım, haftaya birden rakamların azaldığını göreceksin :KK66:

canım güne iyi başlamışsın. hiç sıkma bundan sonrası için. tatlarına bakıp nefsini köreltebilirsin.
bende de tuhaf bir kabızlık var. sinir oluyorum. galiba bu hafta az kilo vericem.

Night canım ben zaten et- balık yemeği çok seviyorum. Haftada 3 gün tüketmeye bu diyette de devam edeceğim. Protein açısından bir sıkıntı olmaz.

Sütü, yoğurdu, ayranı da çok severim, yani benim için iyi oldu.

Karbonhidrat konusunda ise mesela birkaç kaşık kuru fasulye, barbunya, pilav yiyebilmek istiyorum.

Diğer diyette en çok meyve ve bakliyatı özlemiştim.

Son düzenleme:
Çıtçıt kilolarımız birbirine çok yakın, sadece gram farkı var :)
Ben şu ana kadar 1300-1400-1500 aralığında dolandım, çok hızlı olmasa da kilo veriyorum.
Tatlı da bakliyat da yiyebilirsin, insan gerçekten özlüyor :21:

Night canım ben zaten et- balık yemeği çok seviyorum. Haftada 3 gün tüketmeye bu diyette de devam edeceğim. Protein açısından bir sıkıntı olmaz.

Karbonhidrat konusunda ise mesela birkaç kaşık kuru fasulye, barbunya, pilav yiyebilmek istiyorum.

kan şekerimizi hızla yükselten ürünleri yememek lazım. yeşil elma bu yüzden daha iyi..
Ayrıca diyet ürünlerin kalorisi az ama hemen acıktırıyor yedikçe yiyesin geliyor..
cola zero nun belki kalorisi düşük olabilir ama düşünsenize 1 bardak içitiniz aman nasıl kalorisi düşük tadıda güzel bi tane daha içeyim şu kurabiyede yanında güzel gider. sonra gelsinn selilütler..
:KK56:
öğlen yemeğimi yedim şimdi çayımı demliyorum
bir tutam biberiye
bir tutam kekik
bir tutam mate
bir tutam yeşik çay
1 tane çubuk tarçın
4-5 tane karanfil

afiyet olsun :82:

bu tutamı nasıl ayarlıyorsun ben onu ayarlayamam diye korkuyorum o yüzden ilk pşet olarak içtim baya tokluk yarattı ama kilo vermemeetkisi oldu mu bilmiyorum:97:

ben gece yatarken 10 günden beri elma isrkeli ballı su içiyorum metabolizmam çok iyi benimde sorunum vardı geçenlerde :nazar:deneyin derim:KK34:

bu arada ben her gün tartılıyom ve bugün tartıdaki sonucum çok iyi idi:KK52:cumaya da böyle olur inşallah:KK52:aranıza 57.7 ile katılmıştım:78:

Geçen hafta bende de kabızlık vardı :KK31:
En kötü tarafı da kabzlık nedeniyle tartıya çıktığında kilonun sabit olması ya da fazla çıkması.
Bu durum benim motivasyonumu düşürüyor :KK59:

Ama bildiğim kadarıyla sen benim kadar çok çıkmıyorsun tartıya, bu yüzden şanslısın :)

Gün boyu bitki çayı, ıspanak ve tam buğday ürünleri yersen kısa zamanda netice alırsın.
Muz ve kahveden uzak dur, kabızlığı arttırıyor.
Ben ıspanakla güzel sonuç aldım :KK9:
Haşlayıp yoğurtla yiyiyorum, eğer böyle yiyemezsen ıspanak yemeği de olabilir :)

Moralini sakın bozma canım, haftaya birden rakamların azaldığını göreceksin :KK66:

canım ben ne zaman ıspanak yesem kabız oluyorum. çok ilginç ama öyle. bugün adaçayı içicem, gaza ve ödeme iyi geliyormuş. dün akşam yarım anamur muzu yemiştim, küçük olanlardan. gündüz de türk kahvesi içmiştim. onun yüzünden galiba. inşallah yarın sabah olumlu bir sonuç alabilirim. yoksa motivasyonum heran kırılabilir benim de. :KK1:

canım karbonhidrat diyetinin mantığını çok bilmiyorum ama ben bu şekilde hesapların çok da etkili olmadığını düşünüyorum. biz birer makina değiliz. ve bence diyet yaparken ruhsal ve mental sağlık bu fiziksel sağlık kurallarından çok daha etkili. bakliyat yemeyerek vücudun için faydalı bir şey yapıyor olabilirsin ama o vücudu yöneten ruhu da beslemen lazım. o yüzden her şeyden gerektiği kadar yyebilmelisin diyet yaparken. hepimizin kendimizi kısıtladığımız zamanlarda biranlık zayıflıkla normalde yiyebileceğimiz maksimum yemeğin 3 katını yediğimiz krizler yaşamışızdır zaten.

bu tutamı nasıl ayarlıyorsun ben onu ayarlayamam diye korkuyorum o yüzden ilk pşet olarak içtim baya tokluk yarattı ama kilo vermemeetkisi oldu mu bilmiyorum:97:

ben gece yatarken 10 günden beri elma isrkeli ballı su içiyorum metabolizmam çok iyi benimde sorunum vardı geçenlerde :nazar:deneyin derim:KK34:

bu arada ben her gün tartılıyom ve bugün tartıdaki sonucum çok iyi idi:KK52:cumaya da böyle olur inşallah:KK52:aranıza 57.7 ile katılmıştım:78:

canım sirkeli su benim midemi mahvediyor. içemiyorum o yüzden. :KK5: çok teşekkür ederim yine de :)

2 kupa için 1er tatlı kaşığı koy. poşet çaylar ne kadar taze o tartışılır. zayıflatıp zayıflatmadığını bilmiyorum ama tadı hoşuma gidiyor karafil ve tarçını ben ekledim normalde funda yaprağı var 5i bir yerde çayının..

bugünkü menümü yazayım;

sabah;
2 dilim beyaz ekmek, 1 kk beyaz peynir, 3 zeytin, 1 domates, 3 tane yulaflı bisküvi
toplam 435 kkal.

öğle;
10 tane etli yaprak sarması, 1 yemek kaşığı yoğurt
toplam 320 kkal.

ara;
şekersiz adaçayı, 3 tane yulaflı bisküvi
toplam 135 kkal

akşam;
1 kase mercimek çorbası, 1 dilim ekmek
toplam 300 kkal

ara;
1 adet mandalina 50 kkal.

toplamda 1250 kkal civarı bir şey olur. dün spor yapamadım o yüzden bugün acısını çıkarıp 1 saat yürüyüş yapıcam.

X