kalori sayımı yaparak zayıflayalım mı?

hoşbulduk canım banada az gibi geldi ama benim günlük 1300 kalori almam gerekiyomuş bundan 300 kalori kısarsam haftada 500 gr verebilirmişim bi sitede böyle hesapladım yaşım 25 boyum 1.57 kilom 58 acaba yanlış mı hesapladım senin kilon kaç

ben 81 im galiba, hedef 65

yanlış hesaplamıştır o bence. banada bi site 300 kalori almam gerektiğini yazmıştı :KK52:

Aynen canim, bugun cikolata 2 parca, bi dyet biskuvi, kucuk bi paket cipsle isin suyunu cikardim. Yarin yapmicam, arkadaslarim cok kizdi.
Ama benim de motivasyonum dustu, durakladigi icin kilom. Hala ayniyim, 13 gundur degismedi kilom. Bi arkadasim 20 gun surdu benimki sakin birakma dedi, baya duzeldi moralim. Sagolsunlar ya, cok seviyom hepsini:KK19:
Sen de sik disini az kaldi demekki:KK16:

CANIM BEN BİLİYORUM O DURAKLAMA NASIL BİR DUYGU VE BENDE GİRDİM O DÖNEME BEN HASTA OLUCAM KAFADAN 1 HAFTA ŞİŞMEYE HAZIRIM.AMA SANA TAVSİYEM DURAKLAMADA YAPACAĞIN EN İYİ ŞEY BİRAZ AKTİVİTENİ ARTTIR MESELA LESLİ İLE 3 MİL YÜRÜ VE YEMEKLERDEN BİRAZ DAHA KIS.BEN GEÇEN SEFER BUNU YAPMIŞTIM İŞE YARAMIŞTI HATIRLARSAN

BİRDE TUVALETE RAHAT ÇIKIYOMUSUN O DA ÇOK ETKİLİ OLUYOR.ÇIKAMIYORSAN BUGÜN BİRAZ MEYVEYİ ABART.200 GR BİLE OLSA ÇOK FENA MORAL OLUR SANA

yok canım malesef bağırsaklarım grevde benim, hiç düzgün çalışmaz. kayısı kurusu yiyorum işte unutmazsam. bi de su içiyorum bol bol.

evet ya hareketi artırdım, ama bugünüm çok berbat geçti. sabah sporumu yaptım, öğleden sonra çocukları aldım, eşimin işyerinde yılbaşı partisi vardı, oraya gittim. giderken yolda kayboldum, navigasyon cihazı sapıttı. yarım saatlik yolu bana 1.5 saatte buldurdu. bide telefonumun şarjı bitiyodu, artık sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam. işyerine gidince hüngür hüngür agladım stresten :KK14: hem bu spor hem de bu stres beni mahvetti, her yanım ağrıyo.

Diyeti de yapamadım bunun üstüne. akşam partide hindi 5 tane filan suşi, 3 tane kızarmış raviyoli , 3 tane küçük tatlı bişe, vs yedim. ama napıyım ya, sabah kahvaltım ve öğlen yemeğim güzeldi, ama işte akşam kötü oldu.

uyarılarınızdan sonra kaloriyi 1200 e çıkarmaya kara verdim bugün ki yediklerim

sabah:200 ml süt ve 1 tane muz (200)
öğlen :1 dilim pizza salam ve sucuğu ayrılmış,3 soğan halkası ve ayran (430)
ara :1 mandalina,1 havuç,2 yk. yoğurt (130)
toplam 760 kal.
akşam: yarım kase mercimek çorbası yağsız dana eti ve salata yemeyi düşünüyorum böylece toplam 1200 kal. tamamlıycam
bide yürüyüş yaptım tabi bol su

süper menü tebrikler

arkadaşlar konunuzu çok begendim bende birşeyler yazmak istiyorum 2 çocuk annesiyim bende 69.70 kilo ile başladım 175 boyum var göbek ve omuzlarım var yürüyüş yapamıyorum evde ust bölge çalıştım sadece bu arada maurers diye bir ilaç var bitkisel onu kullandım diyet ve bol su ile 6 kilo verdim ben caybile içmiyorum hala şeker almamak icin unlu birşey yemedim hiç ilacı bıraktım diyete aynen devam fakat kilom neden sabit kaldı bugunn adet oldum 1 hAfta erken geldi geçen hafta 3 top profiterol yedim demek bu yuzdenmis artık dayanamadim :)) yarım kilo fazla çıkıyorum ama gram oynama yok bu neden
olabilir bir de mesela ben ara öğünler 150 kalori alıyorsam mesela yarım saatte bir 50 kalori alsam ne gibi etkisi olur mesela bugün yediklerim;

sabah 2 dilim tam buğday ekmeği arasına ince peynirli tost domatesli ( kare tost ekmeği olduğundan küçük) 5 zeytin bir haşlanmış yumurta
ara 12.00 2 portakal yarım muz
öğlen 14.00 yemekt3n once igrenerek lahana suyu zeytinyağı ile soğan kavurup mantar yemeği yaptım 1 küçük pors, yarım dilim tam buğday ekmek. 1 su bardağı yoğurt
bir bisküvi yedim 1 saat sonra mavi yeşil elma lifli 5 fındık 6- kabak çekirdeği bunlar tuzsuz
ara 17.30 gibi bir orta elma ve peynir kan sekerimi yavaş yükseltip çabuk düşünmemesi icin ikisini birlikte yedim
akşamda mantar yoğurt 1 dilim ekmek bankada birşey yemem zaten bunların kalorisi nasıl hesaplanır nettekiler doğru sonucu verirmi bunlara ek olarak 16 bardak su 2 bardak form cayi içtim merak ediyorum yarın eksilme olacakmi
merhaba, hoşgeldin :KK3:
aslında kilon güzel bence, ama tabi herkesin hedefi farklı :KK70:

duraklama dönemindesin demekki, ben de aynı şekilde yaklaşık 2 haftadır sabitim. 6 kilo verdim orda kaldım. arkadaşım 20 gün veremedim ben de dedi, ben de yakında geçeceğini umut ederek bekliyorum ama tabi konsantrasyonum da azalmadı değil.
ben myfitnesspal diye bir programdan buluyorum kalorileri. ingilizce genelde, ama türkçe de oluyo yemekler filan. ben genelde ortalam bi rakamı seçiyorum çok seçenek olunca:KK1:

sabah yarım dilim ekmek, bir yumurta, 2 dilim portakal
ara yok, canım istemedi,
öğlen tavuklu tarhana çorbası bir kase
ara yarım elma
akşam zaten dibini deldim, bilmiyorum ama 700-800 kalori almışımdır garanti. :KK53:bi de bunun üstüne baklava yedim iki tane, artık ben bitmiş bi insanımmmmm, arkadaşlar bunları duyarsa beni keserrrr:KK52: 350 kaloriymiş bi tanesiiiiii, bi daha hayatta yemicemmm:KK53:

toplam ise 1750 kalori almışım, bunlar bana yarın artı olarak dönücek tabi ki.
neyse moral bozmayayım devam edeyim ,yarın yeni bi günnn:KK24:

sabah yarım dilim ekmek, bir yumurta, 2 dilim portakal
ara yok, canım istemedi,
öğlen tavuklu tarhana çorbası bir kase
ara yarım elma
akşam zaten dibini deldim, bilmiyorum ama 700-800 kalori almışımdır garanti. :KK53:bi de bunun üstüne baklava yedim iki tane, artık ben bitmiş bi insanımmmmm, arkadaşlar bunları duyarsa beni keserrrr:KK52: 350 kaloriymiş bi tanesiiiiii, bi daha hayatta yemicemmm:KK53:

toplam ise 1750 kalori almışım, bunlar bana yarın artı olarak dönücek tabi ki.
neyse moral bozmayayım devam edeyim ,yarın yeni bi günnn:KK24:

canım dibini delen biri varsa o da bizzat benim :KK70: ben dün anneme gittim.börekler kahvaltılar tatlılar havada uçtu resmen hatta gecede çikolatayla devam ettim :KK70: pişmanım ama yapacak bişi yok.anne böreği yenilmez mi yaa :KK70:

bugün yeni bir gün bende aynı şekilde yeniden başladım bugün kaçamak yok kesinlikle. lakin ben hasta olucam kilom çok dengesiz şu ara veremiyorum.1 hafta böyle sallantıda geçer artık.tabi ben biraz sporuda arttırdım.100 kalıri daha fazla yakıyorum koşu bandında. lakin fazladan aldığım kalorileri dengelemez diye düşünüyorum.bakalım hastalık bitince halimiz çıkacak ortaya

en düşük 69.200 görmüştüm tartıda ama bugün tekrar 69.500 idim

bugün kahvaltı

1 dilim tam bugday ekmeği 60
kk peynir yağlı 150
1 yumurta 80

ara belki 1 elma yerim 50

öğlen 1 porsyon pırasa BÜYÜK PORSYON 221 KÜÇÜK PORSYON 155
1 porsyon yogurt düşünüyorum 130

ara bir kahve 0
3 ü bir arada 806
1 portAKAL BELKİ 60

AKŞAM

1 YADA 2 PORSYON MERCİMEK ÇORBASI İÇERİM 1 PORSYON 164 KALORİYMİŞ 2 PORSYON 330
AZ DA KEPEK EKMEK YERİM 120

GECE
1 BARDAK SÜT 100 KALORİ

1200 KALORİ BURASI UMARIM KAÇAMAKLAR OLMAZ:KK53:

PIRASANIN KALORİSİ ÇOK DÜŞÜKMÜŞ SİZEDE TAVSİYE EDERİM ARKADAŞLAR DOYURUCUDA OLUYOR

ben 81 im galiba, hedef 65

yanlış hesaplamıştır o bence. banada bi site 300 kalori almam gerektiğini yazmıştı :KK52:

yok canım malesef bağırsaklarım grevde benim, hiç düzgün çalışmaz. kayısı kurusu yiyorum işte unutmazsam. bi de su içiyorum bol bol.

evet ya hareketi artırdım, ama bugünüm çok berbat geçti. sabah sporumu yaptım, öğleden sonra çocukları aldım, eşimin işyerinde yılbaşı partisi vardı, oraya gittim. giderken yolda kayboldum, navigasyon cihazı sapıttı. yarım saatlik yolu bana 1.5 saatte buldurdu. bide telefonumun şarjı bitiyodu, artık sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam. işyerine gidince hüngür hüngür agladım stresten :KK14: hem bu spor hem de bu stres beni mahvetti, her yanım ağrıyo.

Diyeti de yapamadım bunun üstüne. akşam partide hindi 5 tane filan suşi, 3 tane kızarmış raviyoli , 3 tane küçük tatlı bişe, vs yedim. ama napıyım ya, sabah kahvaltım ve öğlen yemeğim güzeldi, ama işte akşam kötü oldu.

CANIM BEN SENİ ÇOK İYİANLIYORUM AYNI SİNİR KRİZLERİ DEPRESYONLAR BENDEDE OLUYOR. BENDE GÜNDE 2.5 SAATE YAKIN SPOR YAPIYORUM 7 KM KOŞU BANDINDA YÜRÜYORUM.BAZEN OTURDUĞUM YERDEN KALKAMIYORUM AMA BAŞKA ÇAREM YOK BENDE BİR VUCUT VAR SPOR YAPMASAM SADECE DİYET YAPSAM HİÇ BİŞİDE YEMESEM GRAM VEREMEM VE ŞİŞMAN ÇOK MUTSUZUM BENDE. AYNI ŞEKİLDE BEBEK EV İŞLERİ UYKUSUZLUK DERKEN İNAN BENDE MAHVOLUYORUM BAZEN YORGUNLUKTAN YATAMIYORUM.AMA 100 GR BİLE VERMEK İÇİN HEPSİNE KATLANIRIM.SENDE ÖYLE DÜŞÜN ÇITIR ANNELER OLCAZ BİZ :KK51:

slm kızlar bugün diyete iyice alıştım sanırım açlık hissetmiyorum artık

sabah: 1 dilim ekmek, yağda az yumarta, 1 tane zeytin,1 tane tek şekerli çay (170)
ara : 2 yk. yoğurt (30)
öğlen :2 tane biftek ve salata (500)
ara :mandalina ve 2 yk. yoğurt (60)
şimdiye kadar yediklerim bunlar toplam 760 kolori
akşam :1 tabak kuru fasulye 4 yk. bulgur pilavı (300) yemeyi dğşünüyorum böylece 1200 tamamlamış oluyorum
tabi yürüyüşte yaptım bugün

bu güne kadar yaptığım en eğlenceli diyet bu hem yediklerim hakkında bi sürü şey öğreniyorum hemde aç kalmıyorum b sayenizde kızlar teşekkürler

Birsencim sagol moral oldu valla. Bgun sifir hata gunu, aburcubur hic yemicem. Kayisi kurusu ve meyve yicem
Henuz saat erken o nedenle kahvaltimi yazicam, misir gevregi yedim. Bi bardak sekersiz kahve ictim. Oglene patates yemegi ve yogurt yicem,
Aksam da tarhana corbasi ve salata yerim olur biteeeeerrr :)
Se sum valla paylasim yapinca daha guzel oluyo, hem destek oluyosun, moral veriyosun, hem de daha cok dikkat ediyosun. Birsen olmasa ben bu leslie yi hayatta yapmazdim mesela.ooole otururdum.
Kizi uyutayim da bi lwslie daha yapiyim, cok gerginim iiyi gelir bana

Birsencim sagol moral oldu valla. Bgun sifir hata gunu, aburcubur hic yemicem. Kayisi kurusu ve meyve yicem
Henuz saat erken o nedenle kahvaltimi yazicam, misir gevregi yedim. Bi bardak sekersiz kahve ictim. Oglene patates yemegi ve yogurt yicem,
Aksam da tarhana corbasi ve salata yerim olur biteeeeerrr :)
Se sum valla paylasim yapinca daha guzel oluyo, hem destek oluyosun, moral veriyosun, hem de daha cok dikkat ediyosun. Birsen olmasa ben bu leslie yi hayatta yapmazdim mesela.ooole otururdum.
Kizi uyutayim da bi lwslie daha yapiyim, cok gerginim iiyi gelir bana

bu hafta bitsin bende başlamayı düşünüyorum leslie daha öncede yapmıştım ilk 2 den başlarım sonra yükseltirim. önce şu diyete bi alışayım sonrada spora

Bugun uydum diyetimi bozmadim. Hatta 1100 de kaldim. Belki bi portakal yerim.tam olur ozman

Son düzenleme:
an itibariyle 3 dilim baklava yemis bulunmaktayim.butun gun yediklerim

sabah
sucuklu yumurta
2 dilim ekmek

aksama dogru

2 porsyon tarhana corbasi
2 dilim cavdar ekmek
ve 3 dilim baklava :KK43:

su anda da acim :KK43:
bugun pilateste yapamadim :KK43:

slm kızlar bugünki menüm
sabah:3 dilim tam tahıllı ekmek ve 1 yk. lor peyniri (220)
ara : 2 yk. yoğurt (30)
öğlen :1.5 kase kuru fasulye,1 tane tahıllı ekmek(400)
ara :1 tane muz (70)
akşam:2 köfte,roka ve maydonoz,2 yk. yoğurt (250)

bugün yediklerim 1000 kalori maalesef tamamlayamadım 1200 e canım hiç bişey istemiyo yarın tartı günüm bakalım kaç gram verdim. bide yarın kendime izin verdim kalori saymıycam tabi abartmamaya çalışıcam.

an itibariyle 3 dilim baklava yemis bulunmaktayim.butun gun yediklerim

sabah
sucuklu yumurta
2 dilim ekmek

aksama dogru

2 porsyon tarhana corbasi
2 dilim cavdar ekmek
ve 3 dilim baklava :KK43:

su anda da acim :KK43:
bugun pilateste yapamadim :KK43:

canım ben diyete başlayınca elimden geldiğince evde tatlı hiç bulundurmuyorum çünkü olunca yiyorum ama bozma moralini yarın hem sporu çoğaltırsın hemde yediklerine dikkat edip biraz daha protein ağırlıklı beslenirsin böylece telafi etmiş olursun hem haftada bigün kendine izin vermek iyi oluyo diyet yapken

Bugun sabah 1 yumurta, domates, kpyun peyniriii bulduk ondan 2 kk yemisimdir, uc zeytin, bi dilim ekmek
Ara uc kaysi kurusu, biraz uzum
Oglen bi hamburger 620 kalori ama ne zamandir istiyodum, yedim
Aksam haslanmis brokoli karnabahar, yogurt soslu
3 lokum 200 kalori

Turk marketine gittik de, lokum, koyun peyniri falan ordan geliyo:KK1:
Toplamda 1500 kalori

bugün sabah tartıldım 57.3 kiloyum geçen hafta 58.4 düm çok mutluyum tabi ilk hafta ödem falan gidiyo bundan sonra bu kadar çok veremem ama olsun yinede mutluyum :))

bugün diyet yoktu yedim içtim ve gezdim yarın kaldığım yerden devam

yine kacirdim ben ipin ucunu bugun

kahvalti

2 dilim tam bugday ekmegi 120
1 yumurta 80
5 zeytin 20
kk kadar tam yagli peynir 150

ara 1 elma 50

oglen
1 porsiyon tarhana corbasi kiymali 250
2 dilim tam bugday ekmek 120
1 porsiyon yogurt 130

aksam
2 kizarmis pirzola tavuk but 450
1 porsyon bulgur pilavi 250

saat 11 gibi yani baya gec saatte
1oo gr kestane 150
nescafe 70
yarim portakal 40

tabi kosu bandinda 500 kalori yaktim pilates yaptim ama yarin 68i gorebilirmiyim bilmiyorum cunku menu assagi yukari 2000 kalori :KK43:

Sabah 1 dilim ekmek, kk beyaz peynir, 2 zeytin, 1 tk recel, 1 yumurta
Ara cok ufak bi dilim kek
Ikindi somon baligi patates pure salata
Aksam ince bi dilim kek
1250 kalori
2 mil leslie yaptim bide

dünki korkunç menüye ragmen bugün 69.00 ile uyandım.sanırım bugün biraz dikkat edersem yarın 68.800 ü görürüm.

saat 8 şu anda o sebeple tahmini menümü yazıyorum arkadaşlar.birde böyle sabahtan menüye karar verdiğiniz zaman çok iyi oluyor.ani krizler olmuyor.yoksa acıkınca yemek yapmaya karar veriyorum.yemek olana kadar da mutfakta saçma sapan atıştırmalar oluyor.

sabah

2 dilim tam bugday ekmek 120
1 haşlanmış yumurta 80
5 zeytin 20
kk kadar tam yağlı peynir 150

ara 1 elma 50

öğlen

1 porsyon bulgur pilavı 150
1 porsyon yogurt 130
tere

ara
1 nescafe 80
1 portakal 50

akşam

yogurt çorbası 2 porsyon 400
1 dilim tam bugdaylı ekmek 60

gece

1 bardak süt 100

şu haliyle 1400 kalori gözüküyor. tabi koşu bandı ve pilatese devam bol su ile beraber.

bu araada 2 gündür biraz metabolizmam yavaşladı sabah lavaboda sıkıntı yaşıyorum.

merhabalar , ben de bir süredir kalori sayarak kilo vermeye çalışıyorum.69 ile başladım sabah 65,60 ı gördüm yavaş yavaş gidiyo kilolar.Hafta içleri güzel geçiyorda haftasonları çok kaçamak yapıyorum önüne nasıl geçicem bilmem :KK1:

Yaşasın yeniden motive oldum ve bu sabah başladım tekrardan , konsantrem bozulmaz işallah amin....
:KK16::KK16::KK16:

slm kızlar bugünki menüm;
sabah:1 dilim ekmek,1 haşlanmış yumurta,1 yk. lor peyniri (160)
öğlen:1 kase yeşil mercimek çorbası,1 tane haşlanmış patates,2 yk. yoğurt(241)
ara:1 tane elma (50)
burası 451 kalori daha almam gereken 700 kalori var akşam ne yiyceğime karar veremedim henüz

bide bugün spora başladım sizce almam gereken kaloriyi yükseltmelimiyim.....

slm kızlar bugünki menüm;
sabah:1 dilim ekmek,1 haşlanmış yumurta,1 yk. lor peyniri (160)
öğlen:1 kase yeşil mercimek çorbası,1 tane haşlanmış patates,2 yk. yoğurt(241)
ara:1 tane elma (50)
burası 451 kalori daha almam gereken 700 kalori var akşam ne yiyceğime karar veremedim henüz

bide bugün spora başladım sizce almam gereken kaloriyi yükseltmelimiyim.....

canim yanlis anlama ama sanki kalori degerlerinde bir sikinti var gibi cunku mercimek corbasi tek basina 150 patates 250 yogurt 2 kasik 70 kalori ediyor yanibu sekildede kilo veriyossn sikinti yok tabide veremiyorsan yanlis hesapladigin icin olabilir.kalori degerleri bazi yerlerde farkli olabiliyor lakin uc assa bes yukari aynidir mesela bir porsyon yogurt 130 kalori oda 4 yemek kasigi bazi yerlerde 140 bazi yerlerde 120 yazabilir ama ortalamasi 130 gibi dusunuyorum ben

benim. yaptigim hesaba gore sabah 240 oglen 470 olmali elmada 50 desek 750 kalori eder

X