- 27 Eylül 2019
- 489
- 890
- 53
- 40
- Konu Sahibi Red Velvet
Merhaba arkadaşlar, şimdiye kadar kafama takılan bütün soruların cevaplarını Kadınlar Kulübünde aradım, çoğu zaman yazdıklarınızdan güç aldım şimdiyse ben sizlere umut olabilmek için yazıyorum. Yaşadıklarımı kısaca özetleyeyim. İlk tüp bebek tedavimi 34 yaşımda Amerikan Hastanesinde Dr. Bülent Urman’a yaptırdım. Pcos olduğum için çok sayıda yumurtam toplandı 21 yumurtadan döllenen 14 embriyo 3.günden sonra kalite ve sayıca azalarak zar zor 5.güne gelebildiler ama blastokist olamadılar. Neredeyse tedavim iptal ediliyordu ki embriyolog arkadaşlar 6.güne bekletip bir şans verelim dediler ve son anda 2 adet kötü kalitede blastokist embriyo elde ederek tedaviyi tamamladık. Ohss olduğum için embriyolar donduruldu ve transfer edilmedi. Transfer gerçekleştiğinde ise takdir edersiniz ki kötü kalitede olan embriyolarım tutmadı ve negatif sonuçlandı. İşte size anlatmak istediğim şey tam olarak burda başlıyor. Doktorumuzun yumurta ve sperm kalitesini arttırmada faydası olabileceğini söylediği İmpryl adındaki ilacı kullanmaya başladık. Eşim de ben de günde 1 adet içtik bu ilaçtan. Ayrıca ben sabah aç karnıma ve gece yatmadan birer adet inofolic combi kullandım. İlaçlara takviye olsun diye Anzer’den sipariş verdiğimiz Anzer Balı, Arı Sütü ve Poleni düzenli olarak eşimle birlikte her sabah aç karnımıza birer kaşık tükettik. Bu söylediklerimi yaklaşık 3 ay uyguladık ve ikinci tedavimiz yeni tamamlandı. Şuan 35 yaşındayım, tedavimizi yine Bülent Urman yaptı 23 adet yumurta toplandı bunlardan 20 tanesi döllendi ve 5.güne kadar gelenlerden 4adet iyi kalitede blastokist 1tane orta-kötü kalitede durumu idare eder denilebilecek 6.gün blastokisti olmak üzere toplam 5 embriyomuz kasımda transfer edilmek üzere donduruldu.
2.tedavimizdeki embriyolarda kalite ve sayıca gerçekleşen bu artış bahsettiğim takviyeleri uyguladığım 2,5-3 aylık bir süreçte oldu. Belki daha uzun bir süre düzenli bir şekilde kullanmaya devam etseydim sonraki tedavide daha fazla sayıda kaliteli embriyolarımız olacaktı. Şimdilik benim için bu bile bir mucize. Belki bizim gibi kalitesiz embriyo sıkıntısı yaşayan arkadaşlarım varsa benim denediklerimi denemek isteyebilirler diye sizinle paylaşmak istedim.
Yaşadıklarımız çok zor süreçler. Hepinize bu süreçte bol şans dilerim. İnşallah tekrar tekrar tedavilere gerek kalmadan ilk transferimizde bebişlerimize kavuşuruz.
2.tedavimizdeki embriyolarda kalite ve sayıca gerçekleşen bu artış bahsettiğim takviyeleri uyguladığım 2,5-3 aylık bir süreçte oldu. Belki daha uzun bir süre düzenli bir şekilde kullanmaya devam etseydim sonraki tedavide daha fazla sayıda kaliteli embriyolarımız olacaktı. Şimdilik benim için bu bile bir mucize. Belki bizim gibi kalitesiz embriyo sıkıntısı yaşayan arkadaşlarım varsa benim denediklerimi denemek isteyebilirler diye sizinle paylaşmak istedim.
Yaşadıklarımız çok zor süreçler. Hepinize bu süreçte bol şans dilerim. İnşallah tekrar tekrar tedavilere gerek kalmadan ilk transferimizde bebişlerimize kavuşuruz.