Kaliteli mi, ucuz mu?

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
arkadaşlar kafama takıldı sizlerin de yorumlarını alayım istedim. ben genelde alışveriş yaparken kaliteli olsun isterim. alacağım şey gerçekten iyi bir ürünse parasını gözüm görmez ama gel görki kolay kolay eskitemem. taaa 7 yıl önce 65 milyona aldığım botum hala taş gibi. giyince yeni mi aldın, diye soruyolar. ama ben bıktım artık yenisini almak istiyom atmayada kıyamıyom. etrafımda verebileceğim kimsede yok. acaba ucuz alıp sık sık almak, modayı takip etmek mi iyi. yoksa pahalı olsun taş gibi olsun deyip benim gibi bi botu 6 yıl giymekmi iyi.:44: neticede çok zengin değilimki pahalı alayım sık alayım:97:

anketi açmaya çalıştım ama bağlantı koptu bu nedenle açamadım.şu anda da düzeltemiyorum yardım ederseniz sevinrim

konuda mı bir uyzluk var anlamadımki. iki gündür aynı şey oluyo. :26:

ucuz mal alacak kadar param yok benim.......demiş italyanlar....bir ucuz alırsın kırılır dökülür bilmem ne....yine alırsın yine yine...ama bir kere al tam al kaliteli olsun pahallı olsun..

Öncelikle su önyargidan kurtulmamiz gerekiyor. Ucuz olmasi kalitesiz oldugunun anlamina gelmiyor. Hele ki türkiyede hersey marka haline gelmisken. Bir ürünün üzerine markayi yapistirip pahaliya satabilirsiniz ama sadece markali oldugu icin kaliteli oldugunun anlaminada gelmiyor.

Ben 5 yil boyunca ayni kislik montu giymistim. 50€ yani 100liraya almistim. Ve 3 sene boyunca 80€ yani 160liraya aldigim puma spor ayakabilarimi giymistim. Iki sene öncesinden aldigim yine 50€ ya bir kislik mont vardi hala iyi ve kullanisli. Ama gecen gün birde biraz daha hafif bir mont aldim 20€ yani 40liraya. Marka degil ama ben cok sicak tutuyor ve kaliteli. 15€ yani 30liraya yine marka olmayan spor ayakabisi aldim. Ayni sekilde ayagim cok rahat ediyor icinde. Hic bir sorunum yok. Belki 3 sene dayanmayabilir onu henüz bilemem ama daha ucuza aldigim icinde pisman degilim.

Velhasil hanimlar bir ürün ucuz oldugu icin direk kalitesiz yada bir ürün pahali oldugu icin direk kaliteli olmuyor.

Son olarak yorganimiza göre ayagimizi uzatirsak yeri gelir markali ve daha pahali ayni zamanda kaliteli ürünleride alabiliriz. Ama ucuza alis veris yapmakta ayip bir sey degil.

Bir sey daha ekelmek istiyorum. Konu basligi kaliteli mi ucuz mu diye acilmis ya kaliteli kalitesiz & ucuz pahali olmasi gerekiyor. Dolayisizyla ucuz ama kalitelide gayet iyi olabilir yani yukarda söylediklerimi tekrarlamam gerekiyorsa eger. Arti modayi takip eden biri degilim. Moda beni takip etsin Ben kendi zevkime göre alis verisimi yapiyorum. Üzerime yakisani aliyorum. Begenmedigimi almiyorum.

evet haklısın canım. kaliteli deyince insanın aklına direk pahalı şeyler geldiği için zıt anlamlısı gibi kullanmışım. zaten anketide açamadım. doğru bi şekilde açma fırsatı bulursam düzeltirim. teşekkür ederim.

Cok begendigim bisey pahaliysa beklerim direk etiket fiyatina almam zaten sürekli yok sezon sonu yok sezon fazlasi diye indirim yapiyorlar ayni magazalardan bikac tane ayni sehirde olunca beden sorunuda cekmiyorsun indirimli fiyatiyla alirim böylelikle kaliteli ama pahali olan seyi ucuza mal ediyorum. Arkadasa katiliyorum ucuz diye kalitesiz anlamina gelmez bazi seyler zaten uyduruk olup olmadigini anlar ona göre harcama yaparsin...malum devir ekonomi devri dikkatli olmak lazim

Ben de kaliteli olmasına önem veriyorum, ama en pahalısı ne kadar kaliteli olursa olsun o en pahalıyı almıyorum. Bi kalite altı olmasını göze alıp bi kademe ucuzunu alıyorum. almadan önce forumları okurum, araştırırım, nesinden memnun değil insanlar, ya da o alacagım şeyle ilgili benim aklıma gelmeyen hangi konu önemli bi konu olabilir düşüncesiyle geziniyorum internette. Bi de bi kaç referans noktam var, mesela elektronikte alman mallarını tercih ediyorum, tekstilde ve daha birçok üründe kesinlikle türk malları.Bi cam sürahinin de gidip çinde ya da italyada üretildiğini bile bile almam.Burada üretileni varken....Gerçi ben yerli malı alıyorum, o yerli malının sahibi gidip o parayı yine muhtemelen italyan bi takım elbiseye veriyordur, olsun ben üstüme düşeni yapayım

Haa bir de ,hiçbir şeyin son modelini almam.Hem henüz belli değildir nasıl bi piyasa memnuniyetsizliği oluşacagı, hem de bi düşük modelinden genelde farkı olmuyor, eklenenler ihtiyacım olmayacak "yeni mal sattırma teknikleri" oluyor genel olarak.

sON OLARAK,moda filan umrrrumda değil.Benim kişisel görüşüm, moda kendi zevkine güvenmeye insanların rezil olma korkusundan dolayı tutundukları bi çürük dal.Her sene o dalı değiştiriyolar zaten KOnuyu açan arkadaşın yerine olsam o botumu da yaşlanana kadar giyerim :81:

Son düzenleyen: Moderatör:
ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözüne katılırım çok pahalı,uçuk şeyler almam tabii ama alabileceğimin en iyisini almaya çalışırım
konu sahibi arkadaşın sıkıntısını ben de yaşıyorum kaliteli alınca senelerce yeni gibi kalıyor atmaya,o varken yenşisini almaya kıyamıyor insan o açıdan kötü ama kaliteyi sadece uzun süre giymek amacıyla değil,giydiğim süre boyunca güzel görünmesi açısından da tercih ediyorum ancak dediğim gibi aşırı pahalıya verecek param da yok

eşya alırken de gerçekten işimi görecek,iyi mazemeden yapılmış,olumlu yorumlar almış ve göz zevkimne de hitap eden ürünleri tercih ederim marka da önemlidir benim için

kalite marka anlamına gelmez,marka da kalite anlamına gelmez..
markalar da fason şeyler üretip marka adı altında önümüze sürüyorlar.
önemli olan kaliteli ve ucuz olanı almaktır..
hiç marka takıntım olmadı ..markasız ucuza aldığım şeyler ,markalı aldıklarımdan daha uzun süre kullanıldı valla..
nerde kaliteli ve uygun fiyatlı varsa her zaman tercihim odur..
markalardan çok illallah ettim o yüzden en ii yöntem bence bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…