Canım eger magazadan alacaksan hemen hemen her halı magazasının dokuma halı kısmı vardır . Ben İstanbul da yasıyorum burada Selvi Halı Has Halı gibi dükkanlardan aldım ama dediğim gibi cogu dükkanda hatta internetteki ev alısveris sitelerinde mevcuttur .dokuma halıları nerden bulabilirim örnek gösterebilir misiniz?
Ben zaten kendi tercihimi belirttim ve kesinlikle saglıgı tehdit ediyor demedim ki neden bu kadar uzattınız? Dikkatli okursanız ; insan saglıgını cok da tehdit etmiyordur zaten diye yazdım ;saydıklarınızın bende herkes gibi farkındayım neden yazdınız özellikle pek anlamadım alakasını.
Evimde dokuma ve deri halı kullanıyorum oyle cok cok pahalı degiller iyi arastırmak lazım.
Ayrıca belirtmek isterim akrilik elyaftır ama yapay elyaftır . Dogal elyaflardan degildir. Akrilik yapay elyaflar arasında yüne en cok benzeyen elyaf oldugundan ozellikle tekstilde yünü taklit etmek niyetinde kullanılır. Yünden ucuzdur haliyle. Yüne alerji nedir bilmiyorum ama halıya alerjisi olan kişiler biliyorum onlarda aslen halıya alerji degil halıda yasayan maytların atıklarına karsı alerji geliştirirler ve o canlılarda her halıda yasarlar özellikle yapay halılarda tabiki yün halının da her dogal esya gibi bakımlarının yapılması havalndırılması gerekir yoksa güve vs olabilir. Ayrıca bebeklerin genzine yün gider ne demek onu hiç anlamadım yapay iplikler gitmez mi yani birde nasıl gidiyor o yünler onu da anlamadım kıyafet alırken de dikkat edelim bari yün olmasın kesinlikle yapay olsun genzine kacmasın
Herneyse ben konu sahibine uzun ömürlü halı tavsiyesinde bulundum kendisi özellikle yüne alerjim var dememiş kaliteli halı tavsiyesi istemiş bende en kaliteli halıların el dokuması halılar oldugunu yazdım konu budur.
tatlım bu vintage dokuma halılar da yün mü ipek mi ne oluyor? patchwork lerden bahsettiniz sanırım...Canım eger magazadan alacaksan hemen hemen her halı magazasının dokuma halı kısmı vardır . Ben İstanbul da yasıyorum burada Selvi Halı Has Halı gibi dükkanlardan aldım ama dediğim gibi cogu dükkanda hatta internetteki ev alısveris sitelerinde mevcuttur .
ipekte vardır mutlaka ama genelde yündür; internete yazarsanız cıkar örnekler tabi makina halı taklitleride var belki onlarıda begenebilirsiniztatlım bu vintage dokuma halılar da yün mü ipek mi ne oluyor? patchwork lerden bahsettiniz sanırım...
yanlıs anlama olmus o zaman bende uzatmak istemeOzellikle uzatmamistim aslinda ne bileyim yazmisim oyle kendimi ifade etmisim
Kotu amacla yapmadim tabikide bunu
Yun tabikide saglikli bunu ben konularda belirtmistim zaten kayinvalidemden bana kalan 20 senelik yun hali var..
Yun verio ve rengi solmus bakim istio
Akrilik yapay olan ve gercek elyaf olan var ben bu yuzden bu sarayin imge serisinden israr etmisim
Akriliklerde kendi capinda 2ye ayrilio zaten ben 100% gercek akrilikten bahsettim zaten elleyince hissedilio
Yun hali malesef pahali ilmek sayisi 300.000 bile degil ve o ilmek sayisinda bi haliyi nerdeyse 200tlye veriolar 4metrekareyi ipin fazla olmasi fiyati artirio tabikide..
Tercihler tartisilmaz beni yanlis anladiysaniz k.bakmayin neden uzun yazmisim bende bilmiyorum ole samimiyetten baska niyetim yoktu,,
Iyi alisverisler
yanlıs anlama olmus o zaman bende uzatmak isteme
yanlıs anlama olmus o zaman bende uzatmak isteme
aferin sizeOlur boyle seyler sonucta buraya yaziyorum yuzyuze degilizki mimiklerden birseyde cikaramiyoruz yazdigim kadar ifade edebiliorsuzkbakma cnm