Siz operasyon mu geçirmiştinizAslında tam tersi anlatınca ( yani yaşarken, insanın kafasının içinde) çok korkunç ve çok imkansız gibi geliyor. Ben kendimi örnekledim çünkü ben hem korku olarak çok yüksek derecedeydim, hem kendi kendime asla egzersiz yapamıyordum hem de kızlık zarım kalınmış. Bu nedenle kendinize yüklenmeyin bazıları kendi kendine yenebiliyor, bazıları tedavi görmek zorunda kalıyor, bazıları için sadece korku iken bazılarının yapısı anatomik olarak sıkıntı yaratıyor. Bu nedenle yardım almak istiyorsanız alın, operasyon geçirmek isterseniz ( zor değil inanın) , hepimiz farklıyız sonuçta
Evet kızlık zarı kalın olduğu için operasyon geçirdim.Siz operasyon mu geçirmiştiniz
Bende dilatör sipariş ettim bekliyorum. Jinekologda altan muayene olabiliyormuydun canım ?
Dilatöre başladım 1inci aparat girdi ama 2inci malesef günlerdir uğraşıyorum girmiyor tam olarakMuayenede cok sorun yasatmadım , biraz gergindim ama kendimi tuttum.Eşli egzersizlerde çok geriliyordum, acı korkusu vardı.O da kalın kızlık zarından mıydı bilmiyorum fakat, dilatörle düzenli egzersiz yaptıkca o genislemeyi hissettim.Daha erken baslasaydım diye epeyce kızdım kendime, geciktirdim ameliyata gireceğimi düşünerek.Kesinlikle dilatör kesin çözüm diyebilirim, ne kadar kalın olursa olsun, biraz direndiğinizde sırayla en kücük dilatörden büyüğüne doğru ilerlediginizi göreceksiniz.Ama cok korkunuz varsa, muayene dahi olamıyorsanız tabi ki psikolojik destek olması lazım.Benim daha cok %50 psikolojik %50 anatomik gibiydi. Egzersizi lütfen bırakmayın yapıyorsanız, dilatör gelene kadar parmak egzersizi yapabilrisiniz.Kayganlastırıcı ile cok kolay oluyor.
Benim kızlık zarı gitmiş bile ozaman çunku eşim iki kere zorlamişti ve kanamam gelmişti hatta yanma batma hissi olmuştu bi kaç saat sonra geçmişti. Girişte bi probkem yok sıkıntı vajinaya girişten sonraki engelKızlık zarı ani ilişkilerde, sinirlere gelirse çok kanamaya neden olabiliyor kalın zarlarda.Ama dilatorle , siz vajina girişiyle kızlık zarinizi da genişletmeye başlıyorsunuz.Kanama çok çok az oluyor.Zarlar çok çeşitli ,ben kendim için tabi ki bu şekilde konuşuyorum.Dar olduğu icin ,dilatorle iyice genislettikten sonra,ufak kanamayla zedelendi.Bunu orta boy dilatoru denemeye başladığınızda daha net anlayacaksınız zaten.Basinc ve ağrı hissetseniz de ,yavaş yavaş egzersizinizi mutlaka yapmaya çalışın.O her zaman hissediliyor ,sadece giris aşamasında.Sonra geciyor.İttirmeyi deneyin mutlaka,korkmamaya çalışın.Sizin durumunuz fiziksel değil gibi,daha çok psikolojik.Kendi bedeninizi tanıya tanıya,yavaş yavas bu durumu çözebilirsiniz emin olun.Egzersizleri zorlayın derim...
Malesef henüz aşamadım 2inci aparatıO halde girişin ve o engelin kalkması daha kolay olabilir böyle bir durum meydana geldiyse.Sen o zorlamadan dolayı korkuyor olabilirsin.Orada engel yok, korktukca oluşan bir yapı var.Ne kadar korkarsan engel o kadar sıkı oluyor.Rahatlarsan girişten sonra denediginde rahatken o engelin kalktığını görmen lazım gözlerinle.
Merhaba dilatörle başarabildiniz mi çok merak ettimDilatör setler cok işe yariyor biz de siparis verdik gelmesini bekliyoruz. Ben o sekilde halledecegime cok inaniyorum siz de inanin. Bir cok doktor dilatorle tedavi ediyor.
Evet çoktaanMerhaba dilatörle başarabildiniz mi çok merak ettim
Merhaba aynı durumdayım. kızlık zarı ameliyatı olmam gerekiyormuş. Ben de olucam bu ameliyATI. Sonra da vajinismus tedavisine başlıysam. siz ameliyat oldunuz mu? Bir yan etkisi vs var mı zor bir ameliyat mı? Hiç bilgim yok lütfen yardım eder misinizMerhaba.. 5 senelik evliyim.. eşimle cinsel birlikteliğimiz olmadı malesef.. vajinismus hastasıyım ve kapalı kızlık zarı ameliyatı olucam 1 hafta sonra ben 3 tane doktora gittim jinekolog..3ude ameliyatı şart gördü.. vajinismus oranim 6 değerinde..Ben de çok huzursuzum gerçekten.. Bi tuhaf oluyor insan gerçekten...
Açıkçası benim annem de bu ameliyatı olduğu için genetik olduğunu düşünüyorum ve doktor bu ameliyatı olmazsam vajinusmus tedavisinde belli bir aşamada kalacağımızı ve ilerleyemeyeceğimizi söyledi. Yani benim için operasyon şart. Ama bu operasyon 10 dk sürüyormuş ve araştırdığım ve doktorun söylediğine göre sünnetten bile basit ve kolay bir şeymiş. Büyütmemek lazımBana da iki farklı doktor operasyonu önermişti ancak operasyonsuz da yenebilirsin demişlerdi. Boyle durumlarda birkaç doktora mutlaka görürün derim. Ben operasyonsuz yendim. Eğer ciddi anlamda ihtiyaç varsa da olun elbette özellikle kendinizi iyi hissedecekseniz.