Bende 1,5 yıl vajinusmus sıkıntısı yaşamıştım. Kendi kendime egzersiz yapmayı geçtim dokununca bile geriliyordum. Tedavi için gittiğim yerde önce muayene oldum. Doktor kızlık zarımın epey kalın olduğunu ve tam tıp terimleriyle açıklayamasam da giriş yapısının farklı olduğunu söyledi. 5 zorluk derecesinden 4-4,5 gibi yorumlayabiliriz demişti. Ama 5 derecesinde zor olan kişilerden bazıları ameliyatsız tedaviyi başardı dedi. Benim için de önce tedaviye başlayalım operasyonu sonra değerlendiririz dedi. Ben öyle korktum, öyle kasıldım ki egzersizin daha başı bile canımı çok yaktı, çığlıklar, ağlamalar. Sonra doktor bilgilendirildi, bu işi böyle yaparsak daha tramvatik olacak, canının yanmaması için operasyonu yapalım dedi. Yaklaşık 35-40 dakikalık anestezi alarak operasyon geçirdim, iyileşmesi için 1 ay zaman gerekti. Sonra tedaviye yeniden başladık ama ben deli gibi ağlıyorum, yapamıyorum. 2 seans boyunca hiç yapamadım sadece ağladım. Sonra akapunktur yaptılar, meditasyon tarzı bir seans yaptılar, sakinleştirici alarak tekrar başladım, ağlaya zırlaya 4. Seansta galiba tamamen sorunum çözüldü:)
Yani eğer maddi yönden tedavi seni zorlamıyorsa kendini üzmeye değmez, kendi kendine alabileceği yol bazı kişilerin daha verimliyken benim gibiler için kabus gibiydi. Operasyon olmasa belki yine başaracaktım ama canım yanacaktı çünkü kızlık zarı aslında bir kas, kendimizi iyice kastığımız için yapısı da kalın olunca duvar örmüş oluyoruz.
Yani eğer maddi yönden tedavi seni zorlamıyorsa kendini üzmeye değmez, kendi kendine alabileceği yol bazı kişilerin daha verimliyken benim gibiler için kabus gibiydi. Operasyon olmasa belki yine başaracaktım ama canım yanacaktı çünkü kızlık zarı aslında bir kas, kendimizi iyice kastığımız için yapısı da kalın olunca duvar örmüş oluyoruz.